Cum ne invaţă Duhul Sfânt – Reîmprospătându-ne Memoria

Reîmprospătându-ne Memoria

Isus de asemenea a promis că Duhul Sfânt ne va aduce aminte versete şi pasaje de care avem nevoie la un moment dat. Acest lucru în mod sigur s-a întâmplat cu ucenicii. În Ioan 2:22 citim: “Tocmai de aceea, când a înviat din morţi, ucenicii Lui şi-au adus aminte că le spusese vorbele acestea; şi au crezut Scriptura şi cuvintele pe care le spusese Isus.” Isus le-a spus că Duhul Sfânt le va împrospăta memoria, şi El a făcut-o. Ioan 12:16 spune: “Ucenicii Săi nu au înţeles aceste lucruri de la început; dar după ce a fost proslăvit Isus, şi-au adus aminte că aceste lucruri erau scrise despre El, şi că ei le împliniseră cu privire la El.” Nu au înţeles la început despre ce vorbea Isus. însă mai târziu, după ce Isus a fost proslăvit, Duhul Sfânt le-a adus aminte ce spusese Domnul. El i-a ajutat să pună totul cap la cap.

Cât de recunoscător sunt că Duhul Sfânt continuă să lucreze şi astăzi! Vorbeai vreodată cu cineva şi dintr-o dată ai început să citezi versete din Biblie pe care nici nu ştiai că le ştii? Mi se întâmplă deseori. Încep să citez un pasaj din Biblie şi pur şi simplu o ţin în continuare, chiar dacă nu realizasem că memorasem acele versete. Şi totuşi, în acel moment Duhul Sfânt îmi aduce aminte de acel pasaj în special.

El face acelaşi lucru şi în perioadele de nevoie. Probabil că treci printr-o încercare şi te simţi copleşit şi stresat, când dintr-o dată un pasaj din Scriptură îţi vine în minte şi este perfect pentru acea situaţie. Duhul Sfânt îţi aduce aminte lucrurile lui Dumnezeu şi căile lui Dumnezeu. El este acolo pentru a te ajuta, învăţându-te. Este o lucrare remarcabilă şi glorioasă.

Din Cartea Apa Vie de Chuck Smith

Vezi si

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: