Cum se roagă pentru noi Duhul Sfânt – Îi Putem Schimba Mintea lui Dumnezeu?

Este important să realizăm că scopul rugăciunii nu este să schimbăm mintea lui Dumnezeu sau să-L convingem să vadă lucrurile în felul nostru. Mulţi oameni greşesc crezând că rugăciunile lor vor schimba mintea lui Dumnezeu. Însă acesta nu este deloc scopul rugăciunii. Nu vrei să schimbi mintea lui Dumnezeu. Dumnezeu a spus: “Căci Eu ştiu gândurile, pe care le am cu privire la voi. Ele sunt gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde” (vezi Ieremia 29:11). Planul lui Dumnezeu pentru tine este mult mai bun decât orice ai putea imagina pentru tine, astfel că să gândeşti că poţi îmbunătăţi planul lui Dumnezeu este totală nesăbuinţă.

Poţi întreba: “Dacă rugăciunea nu este pentru a schimba mintea lui Dumnezeu, atunci de ce să ne rugăm? Care este scopul rugăciunii?” Scopul rugăciunii este să-ţi deschizi inima şi să-i îngădui lui Dumnezeu să facă lucrurile pe care vrea să le facă, lucrurile care El ştie că sunt cele mai bune pentru tine.

Sunt convins că pentru fiecare lucru bun şi corect pentru care te-ai rugat, Dumnezeu a intenţionat să ţi-l dea înainte ca tu să-ţi pleci capul. Isus a spus că Tatăl nostru ceresc ştie că avem nevoie de toate aceste lucruri înainte ca noi să-i cerem (vezi Matei 6:31,32). Rugăciunea deschide uşa voinŃei tale, astfel îngăduindu-I lui Dumnezeu să facă ceea ce doreşte să facă spre binele şi spre beneficiul nostru.

Ciclul Rugăciunii

Adevărata rugăciune se mişcă într-un ciclu. Începe în inima lui Dumnezeu, cu scopurile şi dorinţele lui Dumnezeu. Apoi Dumnezeu pune acele dorinţe în inima ta. “Căci Dumnezeu este Acela care lucrează în voi, şi vă dă, după plăcerea Lui, şi voinţa şi înfăptuirea” (Filipeni 2:13). După cum a zis psalmistul: “Domnul să-ţi fie desfătarea, şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima” (Psalm 37:4). Dumnezeu pune dorinţa în inima ta, şi apoi tu o exprimi Lui înapoi în rugăciune. Începe cu Dumnezeu, se mişcă jos, atinge inima ta şi apoi se întoarce la Dumnezeu, astfel ciclul este complet şi uşa este acum deschisă; Dumnezeu are ocazia de a face acele lucruri pentru tine pe care El vrea să le facă.

II Cronici 16:9 zice: “Căci Domnul îţi întinde privirile peste tot pământul, ca să sprijinească pe aceia a căror inimă este întreagă a Lui.” Dumnezeu se uită după oameni ale căror inimi sunt în armonie cu a Lui. Asta e tot ce-şi doreşte –inimi în armonie cu a Sa. Dumnezeu se uită după instrumente prin care El poate împlini lucrarea Sa şi prin care-şi poate turna resursele unei lumi nevoiaşe.

Punctul cheie este să descoperi voia lui Dumnezeu. Să-ţi faci inima să bată în armonie cu inima lui Dumnezeu. Ioan a scris: “Îndrăzneala, pe care o avem la El, este că, dacă cerem ceva după voia Lui, ne ascultă. Şi dacă ştim că ne ascultă, orice I-am cere, ştim că suntem stăpâni pe lucrurile pe care I le-am cerut” (I Ioan 5:14,15). Dacă ne rugăm după voia lui Dumnezeu, ne putem ruga fiind siguri că rugăciunile noastre vor primi pentru că am deschis uşa pentru Dumnezeu să facă ce doreşte. Cheia este să ceri după voia Lui. Şi continuînd în relaţia cu Duhul Sfânt ne face capabili să ştim care este această voie.

Din Cartea Apa Vie de Chuck Smith

Vezi si

Un comentariu (+add yours?)

  1. mariusteodoru
    iun. 09, 2014 @ 05:58:38

    Reblogged this on MariusTeodoru's Blog and commented:
    Despre rugaciune

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: