Cum se roagă pentru noi Duhul Sfânt – Duhul Sfânt Se Roagă pentru Noi

Photo credit society6.com

Duhul Sfânt Se Roagă pentru Noi

În Romani 8:26,27 Pavel deschide o altă arie în care Duhul Sfânt e de mare ajutor:

Şi tot astfel şi Duhul ne ajută în slăbiciunea noastră: căci nu ştim cum să ne rugăm. Dar însuşi Duhul mijloceşte pentru noi cu suspine negrăite. Şi Cel ce cercetează inimile, ştie care este năzuinţa Duhului; pentru că El mijloceşte pentru sfinţi după voia lui Dumnezeu.

Slăbiciunea de care vorbeşte Pavel aici este slăbiciunea noastră de a şti voia lui Dumnezeu. Noi nu ştim întotdeauna cum ar trebui să ne rugăm. Măsurând o anume situaţie, o judecăm într-un fel şi începem să ne rugăm în acel fel, însă ar putea fi chiar opusul a ceea ce vrea Dumnezeu să facă.

Să presupunem că ştii o persoană care e neglijentă cu banii şi drept rezultat are probleme. Chiar dacă nu avea bani, a cheltuit 127 dolari vorbind la telefon. Nu are bani să plătească telefonul, aşa că va fi deconectat. Cum ar trebui să mă rog? Să mă rog: “Doamne, trimite-i banii ca să poată plăti telefonul?” Dar dacă Dumnezeu vrea să o înveţe cum să fie înţeleaptă şi prudentă când cheştuie banii? Dacă mă rog ca telefonul să-i fie plătit, poate că fac un scurt circuit la ceea ce Dumnezeu încearcă să o înveţe.

Este periculos să fii insistent cu Dumnezeu şi să începi să ceri ca El să facă anumite lucruri. Sunt oameni nesăbuiţi care spun: “Doamne, dacă nu răspunzi acestei rugăciuni, atunci nu pot să mă mai încredinţez în Tine şi nu Te voi mai sluji şi nici nu voi mai crede în Tine. Dacă nu-mi cedezi dorinţei şi voinţei mele în această chestiune, am terminat. Plec într-altă parte.” Ce ridicol. Ce caraghios. Dumnezeu spune: “Căile voastre nu sunt căile Mele. Căile Mele sunt mai presus de căile voastre” (vezi Isaia 55:8,9).

De-a lungul anilor am descoperit că multe din rugăciunile mele erau total în afara voiei lui Dumnezeu. Erau lucruri la care insistam ca Dumnezeu să le facă, însă în dragostea şi bunătatea Lui faţă de mine, El nu le-a făcut. Astăzi sunt la fel de recunoscător pentru rugăciunile la care Dumnezeu nu le-a răspuns ca şi pentru cele la care le-a răspuns.

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: