PROBLEME LEGATE DE DIVORT

Alte articole de Viorel Udriste

Divortul nu este idealul lui Dumnezeu, nu este ingaduit pentru orice motiv si divortul creaza probleme. Divortul violeaza planul lui Dumnezeu pentru casatorie, divortul incalca un juramant inaintea lui Dumnezeu….deoarece este un juramant inaintea Lui pentru intreaga viata : „pana cand moartea ne va desparti ” !

„Mai bine sa nu faci nici o juruinta, decat sa faci o juruinta si sa n-o implinesti” Ecl. 5:5; Isus a condamnat divortul (Luca 16:18), deasemenea apostolul Pavel a condamnat divortul (1Cor. 7:10-13 ). Primul partener al unui om este singurul partener adevarat conf. Ioan 4:17:18. Conform celor spuse de apostol in Efes. 5:32, sotia este pentru sotul ei…ceea ce este Biserica pentru Hristos, astfel divortul violeaza frumoasa tipologie a casatoriei ceresti intre Hristos si mireasa Sa, Biserica. Cuvantul lui Dumnezeu are o pozitie foarte clara (dar nu pentru toti) fata de acest subiect. DUMNEZEU URASTE DIVORTUL! Divortul incalca randuiala lui Dumnezeu cu privire la casnicie, deasemenea divortul aduce multa amaraciune, apasare, inimi zdrobite, singuratate si o multime de probleme de ordin spiritual, social, psihologic, care nu dispar niciodata, adesea devastand viata cuplului dar si a copiilor rezultati din acea casnicie. 

Si totusi…. Divortul a devenit atat de acceptat in ziua de azi, incat a afectat si gandirea Bisericii. De exemplu unii pastori si-au schimbat brusc punctul lor de vedere odata ce divortul a atins in mod direct familiile lor. Asemenea schimbari sunt de inteles, dar daca nici Biserica si liderii ei nu pastreaza standardul inalt al relatiilor conjugale…cine altcineva ar mai putea-o face? Nu exista nici o alta institutie, forta sau comunitate de oameni care poate sau sa doreasca sa pastreze standardul spiritual si rezolutia etica in acest caz. Familiile afectate trebuie sa inteleaga ca Biserica proclama un Dumnezeu Atotputernic, un Dumnezeu care iubeste familia si care este gata si chiar poate sa refaca legaturile de rezistenta ale casniciei.

„Fiecare pereche crestina care divorteaza, ii determina pe altii sa se indoiasca de puterea lui Dumnezeu, iar atunci cand justificam senzualitatea, egoismul, lacomia si altele nu facem decat sa acceptam ca Hristos nu ne poate elibera de pacat. Drept rezultat, noi nu mai constituim o marturie pentru aceasta generatie” – Erwin W. Lutzer.

Exemplu dat de liderii spirituali ai Bisericii este de importanta extrema in astfel de situatii. Daca a divortat chiar si cel mai inzestrat lucrator, nu poate fi respectat si acceptat in rolul de pastor model in relatiile de familie….sa zicem, in fata adunarii, asta nu inseamna ca cei care au fost afectati de aceasta problema nu pot fi eficienti in alte lucrari !

Dumnezeu intentioneaza ca mariajul sa fie un legamant pe durata intregii vieti, intre un barbat si o femeie. Pentru ca relatia de casatorie nu se extinde si in vesnicie, ea este destinata intregii vieti traite impreuna pe pamant. Divortul in sine nu este niciodata justificat, nici macar pe motiv de adulter. Adulterul este pacat, iar Dumnezeu nu aproba nici pacatul nici dizolvarea casatoriei. Ceea ce a impreunat El, omul sa nu desparta (Matei 19:6)

IN CAZUL UNUI ADULTER INTR-O CASNICIE, CEL INSELAT ESTE TOTUSI INDREPTATIT DE SCRIPTURA SA DIVORTEZE, DAR…ACEASTA NU ESTE O OBLIGATIE SAU O RECOMANDARE BIBLICA !

Casatoria este o institutie sacra si nu trebuie profanata prin divort ! Proportiile epidemice pe care le-a atins divortul in societatea noastra reprezinta un avertisment serios cu privire la modul in care sacralitatea casatoriei a ajuns sa fie profanata. Crestinii ar trebui sa faca tot ce le sta in putere in vederea ridicarii standardului lui Dumnezeu pentru o casnicie monagama pe durata intregii vieti.

24 comentarii (+add yours?)

 1. Sorin Jivoiu
  iun. 16, 2014 @ 14:10:43

  ”DUMNEZEU URĂȘTE DIVORȚUL ! ”

  Nu ,Dumnezeu nu urăște divorțul , Dumnezeu urăște pe cel care produce despărțirea în căsătorie ,respectiv pe cel ce părăsește partenerul de viata.
  Divorțul este îngăduit de Dumnezeu ca sa apere partea nevinovata.

  „Căci Eu urăsc despărțirea în căsătorie – zice Domnul Dumnezeul lui Israel Maleahi 2:16 (VDCC)

  • Avram
   iun. 16, 2014 @ 22:46:30

   Sorin,
   Nu inteleg ce vrei sa spui, pentru ca tu citezi chiar acest verset din Maleahi care spune ca Dumnezeu uraste despartirea in casatorie. Cum intelegi tu aici pentru ca interpretarea ta se contrazice cu ceea ce Dumnezeu cere celor doi casatoriti (barbatului si femeii) referitor la despartirea in casatorie. Dumnezeu uraste despartirea, pentru ca este scris ca ce a impreunat Dumnezeu, omul sa nu desparta. Pentru ca cei doi la casatorie devin un singur trup. Domnul Isus a spus atunci cand a fost confruntat de farisei ca: ,,Eu insa va spun ca oricine isi lasa nevasta, afara din pricina de curvie, si ia pe alta de nevasta, preacurveste; si cine ia de nevasta pe cea lasata de barbat, preacurveste (Matei 19:9). Vedem clar din invatatura si porunca Domnului Isus ca singurul motiv de despartire (divort) este numai atunci cand barbatul sau nevasta savarsesc pacatul de curvie. Evangelia dupa Marcu scrie si mai detaliat ceea ce Domnul Isus a spus ucenicilor:,,Oricine isi lasa nevasta, si ia pe alta de nevasta, preacurveste fata de ea; si daca o nevasta isi lasa barbatul, si ia pe altul de barbat, preacurveste (Marcu 10:11,12).” Daca cei doi se despart ei nu se mai pot casatori cu altcineva, pentru ca altfel vor preacurvi. Aceasta este invatatura din Cuvantul lui Dumnezeu despre divort.

 2. Sorin Jivoiu
  iun. 17, 2014 @ 15:34:48

  Ca sa ma fac înțeles am sa folosesc un exemplu .
  Un bărbat și o femeie se căsătoresc în Domnul ,în biserica ,luând ca martor pe Dumnezeu ,și angajamentul ca vor rămâne împreuna la bine și la rău pana când moartea ii va despărții.
  Dupa câțiva ani femeia își părăsește bărbatul ,calcă angajamentul,se lasă de credința și de Dumnezeu ,fuge cu alt bărbat și trăiesc în preacurvie.
  In acest caz bărbatul este îndreptățit sa divorțeze pentru ca el este partea nevinovata si trebuie sa pună capăt unei căsătorii care nu mai exista.

  Dacă cel necredincios vrea să se despartă, să se despartă; în împrejurarea aceasta, fratele sau sora nu sunt legați: Dumnezeu ne-a chemat să trăim în pace.
  1 Corinteni 7:15 .

  Femeia a fost creeata cu scopul de a fi un ajutor potrivit bărbatului.. Bărbatul nu a fost creeat sa traiască singur , el are nevoie de un ajutor potrivit (soția). In cazul nostru bărbatul rămas singur are toată libertatea sa se căsătorească cu cine vrea dar numai în Domnul cu binecuvântarea lui Dumnezeu.
  Dumnezeu a îngăduit divorțul pentru a apară partea nevinovata (în cazul nostru barbarul)

  Asa cum am spus : Nu ,Dumnezeu nu urăște divorțul , Dumnezeu urăște pe cel care produce despărțirea în căsătorie ,respectiv pe cel ce părăsește partenerul de viata.
  Divorțul este îngăduit de Dumnezeu ca sa apere partea nevinovata.
  A se citi cu atenție Maleahi 2:16 ;Dumnezeu urăște pe cel care face despărțirea (în cazul nostru , femeia) .

  Sper ca m-am făcut înțeles .

 3. Avram
  iun. 17, 2014 @ 22:48:05

  Sorin,
  Ceea ce spui tu aici nu este deloc biblic. Ti-am raspuns ulterior si acum trebuie sa mai spun o data. Domnul Isus a spus clar ucenicilor Lui: ,,Oricine isi lasa nevasta, si ia pe alta de nevasta, preacurveste fata de ea; si daca o nevasta isi lasa barbatul, si ia pe altul de barbat preacurveste (Marcu 10:11,12).” Nu putem sa schimbam porunca lui Dumnezeu, niciodata, pentru ca daca o facem ne vom face vinovati de calcarea poruncilor Lui si aceasta inseamna neascultare de Cuvantul Lui si incalcatori ai Cuvantului Lui care atrage de la sine pedeapsa peste cei neascultatori si neimplinitori ai voii Sale. Cine este din Dumnezeu va pazi si implini voia Sa intotdeauna. Daca citesti cu atentie atunci cand Domnul Isus a spus asta ucenicilor Lui, raspunsul lor a fost ca atunci este mai bine sa nu te casatoresti deloc. La care Domnul Isus le-a raspuns: ,,Nu toti pot primi cuvantul acesta, ci numai aceia carora le este dat ( Matei 19:11).”
  In versetul urmator gasim ca Domnul Isus a mai spus: ,,Cine poate sa primeasca lucrul acesta, sa-l primeasca (Matei 19:12)”
  Vedem ca casatoria nu este un lucru de apucat, nu este ceva ce trebuie sa o facem doar pentru faptul ca ajungem la o varsta si acum pentru ca am ajuns la aceasta varsta urmatorul lucru este ca sa ne casatorim. Pentru ca toti o fac si acum este timpul meu sa o fac. Nu!
  Casatoria a fost instituita de Dumnezeu si a avut in vedere familia, care sa fie formata din sot si sotie, care atunci cand se vor alipi unul de celalalt vor deveni un singur trup si vor fi una. Deaceea Dumnezeu a spus ca ceea ce El a impreunat omul sa nu desparta. Dumnezeu uraste despartirea. Fie a barbatului de nevasta, fie a femeii de barbat. Ce trece peste aceasta, conform Cuvantului lui Dumnezeu este o interpretare gresita, ba chiar o citire printre randuri, o rastalmacire a Cuvantului sfant. Singurul motiv ingaduit de Dumnezeu pentru despartire este daca unul din soti a curvit, atunci el sau ea se pot desparti, dar niciunul din ei nu se mai pot casatori. Nu este biblic ceea ce spui tu aici Sorine ca barbatul se poate casatori in Domnul, pentru ca a fost inselat de nevasta lui. Cuvantul lui Dumnezeu spune clar ca ,,Oricine isi lasa nevasta, si ia pe alta de nevasta, preacurveste fata de ea, si daca nevasta isi lasa barbatul, si ia pe altul de barbat preacurveste.” Intelegi ce scrie aici? Oricine, indiferent de imprejurare, preacurveste daca se casatoreste cu altcineva.
  Dumnezeu a vrut sa pastreze aceasta insitutie curata si daca omul o incalca, nesocoteste porunca Domnului. Si noi ca si copii ai Sai, vom respecta si implini voia Sa. Sunt multe de adaugat despre acest subiect si despre consecintele divortului, dar ma opresc aici, cu speranta ca intelegi si deosebesti voia lui Dumnezeu, si voia oamenilor. Domnul cu tine!

  • tatianasiza
   mai 24, 2016 @ 03:43:01

   Totusi e bine ca sunt pastori cu experienta care privesc drama divortului in plan individual. Cunosc o persoana, care cand a venit la Domnul sotul i-a cerut divort, tarand-o pe la judecata si invinuind-o ca a intrat in secta si a distrus familia. Sotul a luat divortul dupa 7 ani de casatorie, 4 ani de violenta dupa divort a afectat starea sanatatii fostei sotii. Apoi a vandut casa lasand sotia cu fiica de 5 anisori in drum spunand ca casa sotiei este in rai si nimic nu ii apartine din tot ce au agonisit impreuna. Crescand fiica si conducand-o la Cristos femeia continua sa-l slujeasca pe Dumnezeu cu ravna. Dupa 16 ani ea hotaraste sa-si refaca viata, luand hotarerea sa-l slujeasca mai mult pe Domnul avand un ajutor alaturi. Pastorii s-au impartit in 2 tabere. Prima tabara -pastorii care au stiut calvarul si viata curata a sorii s-au bucurat de decizia femeii. A doua tabara au sustinut ceia ce sustineti si dvs. fr, Avram, spunandu-i ca trebuie sa astepte cand va muri sotul sau sa se intoarca la ea. Cum poate un sot care are inca cateva familii create dupa divort si cativa copii sa se intoarca la acea sora parasindu-si familia si copilul recent, nu este oare o ofensa la adresa lui Dumnezeu, nu este o poligamie, cum poate acel sot desfranat sa intineze sora si sa-si paraseasca familia recenta? Oare crestinii sunt niste obiecte fara suflet si emotii de care sa se foloseasca cei fara de Dumnezeu? Sora a depus tot efortul cand au trait in casatorie sa arate lumina, dar cel fara Dumnezeu a ales intunerecul sa se balaceasca mai departe in pacat. Dar fiica a ales sa se roage pentru tatal fiind ofensata cand a auzit aceste aberatii cum ca sa astepte sa moara sotul. Fiica a spus ca tati trebuie sa se pocaiasca si sa fie lumina in familia unde este acum, nu sa se intoarca la noi si s-a bucurat pentru decizia mamei. Corinteni 7 scrie clar „Dacă cel necredincios vrea să se despartă, să se despartă; în împrejurarea aceasta, fratele sau sora nu este legat”. Dumnezeu ne-a chemat să trăim în* pace”. Ce inseamna suntem dezlegati? Ce inseana suntem chemati la pace? Va fi pace oare in familia respectiva a sotului daca sotia credincioasa va accepta sotul inapoi murdar si fara sentimente? E bine inainte de a da sfaturi fiecare sfatuitor sa se puna in locul acelei persoane si sa ceara intelepciune. Sora a facut alegerea care a simtit-o in inima ei fiind incurajata de toti cei care i-au cunoscut calvarul si viata ei de crestina. Acum are o noua familie unde domneste Isus si pe care il slujesc. Puteti adauga ceva?

 4. mike
  iun. 17, 2014 @ 23:26:39

  Stau si ma mir cum unii crestini rastalmacesc -SCRIPTURILE – dupa placul lor.( ca motiv pentru divorturile lor).– Malachi(Maleahi) 2-16-” For the Lord God of Israel says That He hates divorce…. Romaneste –,, Caci EU urasc divortul(despartirea) in casatorie zice Domnul Dumnezeul Lui Israel-.Aveam un coleg care ma auzea cintind cintece de biserica la lucru. El– tu nu esti pocait de ce cinti cintecele noastre?? Eu– stiu cintecele astea de la mama.(inca nu ma pocaisem) – El. daca nu vi la bis. noastra nu vei fi mintuit. Si ma evangheliza el mereu –- A divortat de nevasta ( o femeie modesta si credincioasa ) lui cu care avea doi copii -lasind amaraciune in familia parintilor ei–motive ?? sa gaseasca una bogata.–. si a gasit una bogata in bani–dar ce folos sa, cistigi tot aurul din lume daca i-ti vei pierde sufletul ? Lica N. nu a fost un model de pocait pentru mine. Motive de divort poti gasi la tot minutul –dar sa ne aducem aminte ca am incheiat un legamint in fata oamenilor si in fata Domnului.– Greutati, probleme ,neajunsuri, ? toti le avem si le-am experimentat– dar unde e indelunga rabdare, iertarea, ingaduinta,–adica omul nou??. Ce modele suntem noi pentru cei de afara??? Domnul Isus a ingaduit divortul doar din motive de -curvie- Poate gresesc ?– sa fie curvie intre cei credinciosi?? sau cel ce curveste mai e credincios?–(Ap Pavel specifica ce sa se faca cu acestia care aduc picatura de otrava la paharul cu apa pura) Blesing

  • Sorin Jivoiu
   iun. 18, 2014 @ 15:09:52

   Nu puteți sfătui un bărbat de 30 de ani ( de exemplu) , ca nu se mai poate recăsătorii datorita faptului ca soția lui l-a abandonat. Biblia spune : 1 Corinteni 7:2
   Totuși, din pricina curviei, fiecare bărbat să-şi aibă nevasta lui şi fiecare femeie să-şi aibă bărbatul ei.
   Un bărbat in floarea vârstei condamnat sa traiască de unul singur nu este altceva decât împins sa cada în imoralitate . Scriptura spune :,,din pricina curviei, fiecare bărbat să-și aibă nevasta lui”. Ce facem cu mulțimea de bărbați tineri care sunt lăsați de nevestele lor , ii împingem la păcat ?
   Sa nu-mi spuneți ca trebuie sa se înfrâneze pentru ca n-ar putea sa o facă la nesfârșit .

   • mike
    iun. 18, 2014 @ 22:10:26

    @ Sorin–ai inteles gresit contestul–1 Cor. 7-1–Cu privire la lucrurile despre care mi-ati scris, eu cred ca este bine ca omul sa nu se atinga de femeie. –2-Totusi din pricina curviei,fiecare barbat sa-si aiba –nevasta– lui si fiecare femeie sa-si aiba –barbatul –ei. Deci ,baietii si fetele din pricina curviei( care nu pot sa traiasca in celibat– necesitatile trupesti) ,sa se casatoreasca ca sa nu cada in pacat.- In cazul tau –nu cred ca e gresit sa cauti un alt partener de viata– fiindca tu esti nevinovat –parerea mea- Ai intrebat pe Domnul inainte de casatorie, daca e buna alegerea facuta? Puneti intrebarea -daca o sa se intimple la fel si a doua oara? Daca crezi ca ai gresit ceva fata de fosta sotie –trebue sa te pocaiesti cu adevarat caci, numai asa Domnul pazeste si binecuvinteaza casatoria .-God bless you, man.

  • Avram
   iun. 18, 2014 @ 21:16:35

   Mike,
   Oare de ce crezi tu ca este motivul principal ca unii rastalmacesc Cuvantul lui Dumnezeu? Si aceasta ma refer in general. Cazul colegului tau de lucru, foarte interesant, el te chema la pocainta, dar traia in neoranduiala, si mai mult a divortat sotia pentru alta bogata? A parasit sotia impreuna cu cei doi copii ai lor. Foarte trist. Daca ar stii cat rau a cauzat aceasta persoana celor pe care i-a parasit…

   • mike
    iun. 18, 2014 @ 22:57:54

    @ bro Avram– Calea pocaintei e ingusta cu urcusuri si coborisuri , pietroasa si greu de mers pe ea– e un proces– ca diamantul care slefueste piatra ca sa-i dea valoare– sau framintarea lutului ca sa devina vas de cinste. Un prieten din biserica i-mi spunea ca a traii pocainta e un lucru usor. Eu l-am contrazis ,fiindca pentru mine ,era greu –lupta mea cu mine insumi – era problema pentru mine– si ma poticneam mereu de altii ,,pocaiti” care prin trairea lor -curvie,divorturi ,comportamente vulgare chiar in timpul serviciului divin– acestia largeau calea–si normal ca nu mai aveau obstacole -(in crezul lor) ei au ales asfaltul –-calea larga. Pina nu am inteles ca daca te dedici cu totul Domnului(El a promis ca va fi cu noi–sa luam jugul Lui care e usor– pentru ca El ridica sarcina- Iar Ap Pavel ne spune in Gal . 2-20––-nu mai traiesc eu ci Christos traieste in mine– Pot totul in Christos care ma intareste– Dar se pune intrebarea – cei ce largesc calea –s-au rastignit inpreuna cu Christos si traiesc dar nu mai traiesc ei ci Christos traieste in ei??? Big Q?? To be ,or not to be??– Iar ca motivatie pentru abaterile lor, rastalmacesc cuvintul Domnului – Un pastor din bis a fost prins la cele care nu suporta inbracamintea pe ele cind danseaza –oare de cine a fost mai aproape,de cel cu coarne ??? unde era Christosul din el??–- Nimeni nu ma poate desparti de dragostea Lui Dumnezeu –right!!! inafara de mine– atunci cind Il dau afara din mine, pe Cel ce a murit in locul meu. Be blessed

    • rodi
     iun. 19, 2014 @ 14:47:53

     Mike,
     e trist ce spui despre acel pastor. Si asa, e o mare reticenta de a discuta pacate sexuale de la amvon, in afara indemnurilor pentru surori de a se imbraca decent, dar iata ca decenta surorilor din biserica nu scuteste un barbat de la pacat sexual, ci doar infranarea lui personala cu ajutorul Cuvantului si a rugaciunii, ca lumea e plina de persoane care nu suporta imbracamintea. Dar, in secolul nostru, multi crestini nu mai socotesc pacat ce a facut pastorul din cauza, pentru ca zic ca nu a ‘curvit’. Daca nu a fost cpntact sexual nu e pacat- asta e filosofia zilei, care a infiltrat chiar si biserica lui Hristos. Si asa, pacatul si faradelegea se inmulteste… am discutat cu mai multe femei aceasta problema a barbatilor lor si se pare ca va merge din rau in mai rau, daca si pastorii au curajul sa faptuiasca astfel de pacate cu voia, dar ce sa ne mai asteptam sa predice sfintenie si puritate? E cam ingrijorator… (mai ales ca nu e primul slujitor de care am auzit ca frecventeaza astfel de locuri). Dumnezeu sa se indure de familiile copiilor Sai!

 5. Avram
  iun. 18, 2014 @ 21:04:06

  Sorin,
  Cine este credincios nu poate lua sfaturi care sa indemne la casatorie dupa divort. Un credincios trebuie sa implineasca Cuvantul lui Dumnezeu. Acesta este ghidul sau compasul crestinului. Orice sfat care nu vine din Scriptura nu este de la Dumnezeu si un crestin nu trebuie sa-l primeasca. In lume sunt multe divorturi si recasatorii, ba unii divorteaza de mai multe ori, nu numai o singura data. Vedem in Scriptura (care este Cuvantul lui Dumnezeu), ca Dumnezeu nu accepta divortul, deci noi aceasta trebuie sa implinim. Daca cei doi (sot, sotie) care incheie un legamant prin casatorie, iubesc pe Dumnezeu, si stau langa El, ramanand in dragostea Sa, divortul nu se intimpla. Intre credinciosi nici nu trebuie sa se pomeneasca divortul, este ceva de noconceput. Dar daca cadem din dragostea dintai si lasam pe cel rau sa ne impietreasca inimile, atunci se ajunge la pacatul curviei, si asfel ajungem sa calcam porunca lui Dumnezeu.

 6. Avram
  iun. 20, 2014 @ 00:18:26

  Mike,
  Asa este. Cei ce rastalmacesc Scripturile, sunt aceia care au apucat-o pe calea larga. Nu vor sa se dezbrace de firea lor pamanteasca, si sa lase pe Christos sa-i reanoiasca, pentru ca ei cred ca poti sa slujesti la doi stapani. Caci larga este poarta, lata este calea care duce la pierzare, si multi sunt ceice intra pe ea. Oare de ce acesti oameni vor sa se insele singuri? Foarte interesant despre acest pastor care a frecventat astfel de locuri. Cum a mai putut sa urce la amvon si inca sa mai hraneasca turma? Trist. Se aseamana cu samanta cazuta intre spini.
  Sa cautam dar sa traim ca in timpul zilei si sa cerem ajutor de la Domnul, si El sa ne-ntareasca prin Duhul Sau cel Sfant ca sa biruim si sa rabdam pana la capat, caci vremurile sunt rele si multi se duc pe calea pierzarii.
  God Bless You!

 7. copiicerului
  iun. 20, 2014 @ 14:42:37

  Interesant subiect dar e lesne de inteles caci unitatea este de la Dumnezeu pe cand dezbinarea de la diavolul…

  multi iau Sfintele scripturi sa fie in favoarea lor…daca e unul care are sau a avut pprob. cu alcoolul …il auzi cum zice .. si ei iau de buna..apoi asa e si cu alte slabiciuni..:)

  • rodi
   iun. 20, 2014 @ 17:42:14

   diavolul lupta din rasputeri ca sa distruga familii si unde nu reuseste cu bani sau alte vicii, acolo incearca sa dezbine. Dumnezeu sa ne fereasca pe toti, ca sunt multe familii distruse si sunt oameni care si-au inceput viata cu toata dorinta de a avea o familie buna, dar nu au sfarsit-o asa…

 8. Trackback: RELATIA CREDINCIOSULUI CU DUMNEZEU – Viorel Udriste | agnus dei - english + romanian blog
 9. Trackback: Cand Satana te loveste… riposteaza ! Viorel Udriste | agnus dei - english + romanian blog
 10. Trackback: DUMNEZEU S-A REVELAT – PRINTRE ALTELE – SI PRIN CUNOSTIINTA OMULUI – Viorel Udriste | agnus dei - english + romanian blog
 11. Trackback: ADEVARATA FERICIRE A OMULUI CREDINCIOS LUI DUMNEZEU – Viorel Udriste | agnus dei - english + romanian blog
 12. Trackback: LEGAMANTUL LUI DUMNEZEU CU AVRAAM – partea I – Viorel Udriste | agnus dei - english + romanian blog
 13. Trackback: LEGAMANTUL LUI DUMNEZEU CU AVRAAM – partea a-II-a – Viorel Udriste | agnus dei - english + romanian blog
 14. Trackback: GEOMETRIA CREDINCIOSIEI PENTRU DUMNEZEU – LEGAMANTUL LUI DUMNEZEU CU AVRAAM partea a-III-a – Viorel Udriste | agnus dei - english + romanian blog
 15. Trackback: EXISTENTA IN SINE A LUI DUMNEZEU – partea I – Viorel Udriste | agnus dei - english + romanian blog
 16. Trackback: CUNOASTEREA LUI DUMNEZEU – partea a-II-a Viorel Udriste | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: