Jurnal de Farisei – Episodul 4 – O adaptare dupa cartea Memoriile lui Eutih de Petru Lascau

Vezi 

Jurnal de farisei, o emisiune care nu te lasa sa mai dormi în credinta.

Petru LascauAstazi, vom  avea de a face cu cifre, vom avea de a face cu fariseul numit ‘Confortul Cifrelor’. Pentru el, tot ceea ce conteaza este numarul. Si mai mult de atat, conteaza ca mai marii lui sa fie din acel numar. Pentru el, nu conteaza daca conducatorii lui cred gresit. Ci, el e de partea majoritatii. El e de partea celor multi. Niciodata nu se va situa in partea celor putini, dar drepti. Intotdeauna, chiar daca va fi gresitEl va sustine sus si tare care face parte din majoritate si intotdeauna majoritatea castiga.

Ce crede el, de fapt? Ceea ce cred mai marii lui. Ce cred mai marii lui? Ceea ce crede biserica. Ce crede biserica? Scrie in cartile ei, dar pe el nu-l intereseaza acest lucru. Conteaza sa fie de partea celor multi. Va aduceti aminte in Ioan 7, cand fariseii au trimis niste soldati, sa-L prinda pe Isus? Si ei s-au intors la ei si le-au spus: „Niciodata n-am auzit pe cineva vorbind cu atata putere.” Prima lor intrebare, stiti care a fost? Oare a crezut vreunul din mai marii nostri?” Aceasta ii interesa pe ei- daca cei din conducerea lor au trecut de partea lui Isus, au trecut de partea cea buna. Pentru ei, nu conteaza daca ei traiesc pe calea ingusta. Pe calea aceea sunt prea putini. Ei vor sa fie cu cei multi. Ei vor sa fie pe calea larga.

Trebuie sa ne rugam pentru ei. Trebuie sa ne rugam ca Dumnezeu sa le lumineze mintea si sa vada ca majoritatea de multe ori este inselatoare. Acest tip de fariseu, nici el nu stie in ce crede. El merge doar cu multimea. Dar uita ca Isus ne-a chemat sa mergem contra multimii. La acest lucru ne cheama Isus. Sa fim contra curentului si sa aratam lumii ceea ce Dumnezeu ne spune sa aratam. Nu vrea ca noi sa mergem de dragul multimii. Nu vrea ca noi sa mergem doar pentru ca acolo merg cei multi.

Isus ne cheama la o cale ingusta. Ne cheama la o poarta stramta pe care putini intra. Haideti sa mergem pe aceasta cale. Haideti sa fim putini, dar sa mergem spre Isus. Haideti sa ne schimbam. Haideti sa nu mai cautam cifre mari, ci sa vedem realitatea din jurul nostru. Sa vedem ca, de fapt, acel putin sunt cei care vor merge in cer.

Atati de multi vor fi cei care vor spune: „Dar, Doamne, n-am facut eu minuni in numele Tau?” Acest tip de fariseu, nici el nu stie in ce crede. Merge in acea directie numai pentru ca acolo merg multi si pentru ca acolo merg mai marii lui. Haideti sa ne rugam pentru ei. Haideti ca noi, cei putini, sa-i aducem pe ceilalti la viata. Haideti sa dam jos masca aceasta. Haideti sa nu mai cautam cifre mari, ci sa cautam sa avem calitate. Dumnezeu nu doreste cantitate. El doreste calitate. Haideti sa facem acest lucru. Haideti sa fim, nu cei multi, care vor merge jos. Ci, haideti sa fim acei putinicare vor merge spre El. La aceasta sa ne ajute Dumnezeu.

VIDEO by Media CBEE

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: