Radio Ciresarii – “Doamne, Doamne… unde sunt adevărații credincioși?” Pe Facebook?

Photo credit lifewithspirit.org

“Doamne, Doamne…”

Cineva afirma de curând “Sunt înconjurat de activiști necredincioși și de credincioși inactivi. Unde sunt adevărații credincioși?”

“Pe Facebook” am strigat eu…”pun umărul la nevoile celor din jur dând share la poză pe peretele personal (deținut de Facebook); nici nu îți poți imagina câtă compasiune se degajă printr-un click pe “share”. Câtă încărcătură emoțională se transmite printr-un “Like”. De parcă cel nenorocit se încălzește cu Likeurile primite de la “prietenii” virtuali! Cel nenorocit ne aduce aminte ce spune fratele Domnului Isus: Iacov 2:1516 VDC “Dacă un frate sau o soră sînt goi și lipsiți de hrana de toate zilele și unul dintre voi le zice: Duceți-vă în pace, încălziți-vă și săturați-vă, fără să le dea cele trebuincioase trupului, la ce i-ar folosi?” Dați “Like” dacă sunteți de acord.

Avea dreptate amicul nostru, adevărații credincioși nu mai sunt așa de activi în cele care contează. Sunt activi în Media Socială, postează versete (cu referință cu tot), maxime, cuvinte celebre. Sunt la fel de activi și în biserică: postează în timpul rugăciunii și în timpul predicii (un “friend” avea nevoie urgentă de un Like la ultimul autoportret realizat cu telefonul mobil).

Creștinii au evadat în lumea virtuală unde toate sunt așa cum visează ei, unde un Like = îmi pasă și apoi navighează satisfăcuți spre slide-uri mai vesele.

“Sunt în biserică” am strigat eu din nou. “La naftalină. Se sfințesc prin metoda separării de lume. Arată cu degetul spre tot ce e rău, mai ales spre oameni, în timp ce lumea și lucrurile din lume sunt mediul în care ,,se descurcă și ei cum pot.” Isus a spus că într-o zi vor veni mulți și vor zice “Doamne Doamne, n-am făcut noi…”

Avem formalişti în biserică, oameni cu propria agendă, interesați de formă nu de conținut, ghidați de încredințări nu de principii, care țin la tradiții moștenite în loc să tânjească după călăuzire și ungere proaspătă de la Duhul Sfânt și din Cuvânt.

Avem legalişti în biserică. Oameni care uneori sunt mai buni decât vameșii iar alteori vameșii sunt mai răi decât ei. Aceștia nu au nevoie de har!

Avem mistici în biserică. Oameni care funcționează pe experiențe emoționale. Aceștia aleargă mereu acolo unde simt ceva. Inima rea și înșelătoare este busola care-i duce mereu spre noi senzații.

Avem activiști. Zeloși! Mereu implicați în toate și mereu nemulțumiți că nu se face destul. Ocupați cu toate ca Marta. Dar nu cu Isus.

Avem bisericoşi. Oameni care au învățat limbajul bisericesc. Conversațiile cu ei sunt ca o lectură a Scripturilor în limba slavonă! Dacă nu știi slavonă, înțelegi ce spun. Cei care au devenit experți în mânuirea Cuvântului, dar care nu se lasă mânuiți de Cuvânt.

Avem psihologişti în biserică. Oameni care aleargă la Isus ca la cel mai bun terapeut. Oameni care vor să fie vindecați. Mereu vor să-şi îmbunătățească viața, citesc tot ce promit bunăstarea Eului,  propria vindecare: Your best life now: 7 Steps to Living at Your Full Potential. Isus nu este un terapeut, ci este singurul Mântuitor! Ai nevoie de Mântuitor!

În economia lui Dumnezeu, “a fi” este mai important decât “a face”. Mai întâi trebuie “să fii” și, apoi, din ceea ce ești va rezulta activitatea ta. (Ioan 15:58)

Îi avem și pe aceia care sunt prieteni cu biserica așa cum am eu 438 de friends de pe Facebook. Uza, cel familiarizat cu biserica, care vine la programe, la studiul Bibliei, obișnuit cu prezența Duhului Sfânt, cu predica, cu momentul chemării la altar.

Dragul meu, Isus nu vine să-şi ia prietena, ci Isus vine să își ia Mireasa! Cu Isus nu preteneşti…cu Isus te logodeşti în vederea căsătoriei.

Isus confirmă toată activitatea celor care strigă “Doamne Doamne”, însă în final sunt evaluați după ceea ce au fost, nu după ceea ce au făcut. În economia lui Dumnezeu, “a fi” este mai important decât “a face”. Mai întâi trebuie “să fii” și, apoi, din ceea ce ești va rezulta activitatea ta. (Ioan 15:58)

O viață roditoare vă doresc!

Sebastian P.

Articol preluat de la RadioCiresarii.ro

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: