Dinu Burzo povesteste – Experienta unui hermit ispitit de niste tineri

Imi vine in minte experienta unui hermit, a unuia dintre primii calugari care au existat in biserica crestina vreodata. Se spune despre el ca a venit la hermit niste tineri sa-l ispiteasca.

Si i-au adus o femeie, crezand ca va cadea in ispita. Bineinteles, hermitul nostru se ruga lui Dumnezeu si nici macar nu s-a clintit din pozitia lui inspre a se uita la acea femeie. Au incercat sa-l momeasca cu bani si nu au reusit.

Au incercat in diferite forme sa-si bata joc de el si  nu au reusit, spune povestea din antichitatea crestina.

Vine divaolul si le spune, in schimb, acestor oameni: „Haideti sa vedeti cum il ispitesc eu pe el.”

Si-i sopteste un singur lucru la ureche: „Stii ca colegul tau a ajuns episcop?”

Si spune povestea ca fata hermitului s-a innegrit de invidie.

Competitia vietii. Oricat am incerca noi sa ne izolam, si este evident in experienta Domnului Isus Hristos, a fost dus de Duhul, nu pentru a fi ferit de ispite. Este foarte interesant. Dus in salbaticie de Duhul lui Dumnezeu, in pustie- conform cu traducerea pasajului- in salbaticie, dus acolo pentru a fi ispitit de diavolul si Dumnezeu a ingaduit asta pentru ca Domnul Isus Hristos sa rupa lantul care a fost pus asupra omenirii odata cu caderea lui Adam in ispita.

Ispita vine des in viata noastra, ne asalteaza in fel si chip. Cu toate astea intensitatea ei nu este aceeasi. Sunt momente in viata noastra si fiecare dintre noi am  trecut prin momentele acestea, cand am vazut ca ispita ne inconjoara, ne da tarcoale. Pacatul incearca sa ne infasoare cu forta, cu rapiditate, mult mai intens decat alta data. Este asa. Doar, ca si in momentele in care ni se pare ca nu mai suntem ispititi, ca putem rasufla usurati si in momentele acelea vine si nu trebuie sa lasam garda jos. Poate atunci vine in mod mult mai subtil, atunci cand credem ca am scapat de  incercarile ei de a ne seduce sau de a ne lovi.

3 comentarii (+add yours?)

 1. mike
  iun. 22, 2014 @ 21:50:48

  O mica poveste–Nevasta ai grija sa nu deslegi capra sa nu strice zarzavaturile din gradina –fiindca eu o sa mearg la munca cimpului. Zis si facut femeia a inceput sa spele hainele. Puiul de dracusor plimbinduse in jurul casei, aude discutia intre soti si intrun tirziu desleaga capra– aceasta distruge toata vegetatia din gradina . Cind sotul se intoarce de la cimp –dezastru– cearta sotia pentru ca a deslegat capra –sotia sustinea tare ca nu a deslegat capra sub juramint –cearta sa transformat in tragedie sotul I-si omoara nevasta. Tatal lui scaraoschi junior il chema la raport –ce ai facut ma urechila –eu ti-am spus sa nu faci boacane mari – tati, zise juniorul –jur doar am deslegat capra . Concluzie dracul doar sopteste sau incepe actiunea –omul infaptueste (luata din o carte de povesti -Albaneza)

 2. Avram
  iun. 22, 2014 @ 22:25:37

  Mike,
  O poveste extraordinara, pentru ca este mult adevar in ea. Ma gandesc ca este culeasa din folclorul albanez? Ne-am hotarat sa o postam pe blog (cu speranta ca vei fi deacord) pentru ca si alti cititori care dau de ea, sa poata invata din ea. Daca mai ai povestiri de genul acesta, te rugam sa ni le trimiti.
  God Bless You!

 3. Trackback: Dinu Burzo – Demascarea si invingerea ispitei Partea III-a – Ispitele Cotidiene | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: