Mesaj Forin Ianovici – Turneu The Messengers la Casa de Cultura Pitesti 18 Iunie, 2014 Pilda nuntii fiului de Imparat

Florin Ianovici Pitesti

Jurnal de misiune
Ziua 1, Pitesti

In apropiere de Pitesti m-am trezit ca accelerez masina…! Am realizat cat dor mi-a fost sa vestesc, din nou, dragostea lui Dumnezeu fata de oameni.

M-am intalnit cu Messengers pe scena Casei de Cultura. Oameni atat de calzi, smeriti si cu o credinta statornica. Parca ne cunosteam de-o viata…!

Macar ca ploaia nu a contenit, sala a fost arhiplina. Pastorul VictorTudorache, gazda noastra, careia ii multumim, a deschis seara cu o rugaciune. Ne-am inchinat si am cantat impreuna. The Messengers sunt iubiti de oameni si acesta s-a vazut in prima seara la Pitesti.

Ne-am intalnit in cuvant cu Mirele Isus care descrie credinta ca o invitatie la nunta. La intrebarea cine isi doreste haina de nunta au iesit in fata multe persoane dintre care 6 si-au predat viata lui Dumnezeu. Slava Lui!

Cu ploaia inainte dar cu bucuria in suflet ne indreptam spre Orsova!

VEZI 5 Cantari (VIDEO) cu The Messengers, de la aceasta seara din Pitesti aici –

Vezi aici PAGINA cu Jurnalul zilnic din Misiune  –

Matei 22:1-14

22 Isus a luat cuvîntul, şi le -a vorbit iarăş în pilde. Şi a zis:
2 ,,Împărăţia cerurilor se aseamănă cu un împărat, care a făcut nuntă fiului său.
3 A trimes pe robii săi să cheme pe cei poftiţi la nuntă; dar ei n’au vrut să vină.
4 A trimes iarăş alţi robi, şi le -a zis: ,Spuneţi celor poftiţi: ,,Iată că am gătit ospăţul meu; juncii şi vitele mele cele îngrăşate au fost tăiate; toate sînt gata, veniţi la nuntă.`
5 Dar ei, fără să le pese de poftirea lui, au plecat: unul la holda lui, şi altul la negustoria lui.
6 Ceilalţi au pus mîna pe robi, şi-au bătut joc de ei, şi i-au omorît.
7 Cînd a auzit împăratul s’a mîniat; a trimes oştile sale, a nimicit pe ucigaşii aceia, şi le -a ars cetatea.
8 Atunci a zis robilor săi: ,Nunta este gata; dar cei poftiţi n’au fost vrednici de ea.
9 Duceţi-vă dar la răspîntiile drumurilor, şi chemaţi la nuntă pe toţi aceia pe cari -i veţi găsi.`
10 Robii au ieşit la răspîntii, au strîns pe toţi pe cari i-au găsit, şi buni şi răi, şi odaia ospăţului de nuntă s’a umplut de oaspeţi.
11 Împăratul a intrat să-şi vadă oaspeţii; şi a zărit acolo pe un om, care nu era îmbrăcat în haina de nuntă.
12 ,Prietene,` i -a zis el, ,cum ai intrat aici fără să ai haină de nuntă?` Omul acela a amuţit.
13 Atunci împăratul a zis slujitorilor săi: ,Legaţi -i mînile şi picioarele, şi luaţi -l şi aruncaţi -l în întunerecul de afară; acolo va fi plînsul şi scrîşnirea dinţilor.
14 Căci mulţi sînt chemaţi, dar puţini sînt aleşi.„

In sala de mese a orfelinatului am stat de vorba cu orfanii pe care i-am strans de pe strada, o parte din ei, si la un moment dat le-am spus: „Dumnezeu ne este Tata.” In momentul acela, spre uimirea mea am vazut ca  unul dintre copii s-a intunecat la fata si infatisarea lui exprimaaproape ura. L-am luat deoparte di am stat de vorba cu el si  l-am intrebat, ce anume la determinat sa aiba reactia aceea extrem de negativa.

Si mi-a spus: „Pastore, ati spus ca Dumnezeu este ca un Tata.”
Si am zis: Asa spune Biblia.”
„Dar, eu tot ce situ despre tâta este ca aproape in fiecare zi o batea pe mama, pana cand cadea din picioare. Ma trimitea la cersit, ca sa strang bani si cu banii aceea sa-si cumpere bautura. Pentru mine, tata este omul de care trebuie sa fug. Pentru mine tata este omul care mi-a stricat copilaria.”

Am aflat mai tarziu, ca acel copil a fost martor la faptul ca intr-o dupa amiaza, tatal, iesindu-si din minti din pricina bauturii, a legat-o pe mama sa cu niste sarma de calorifer si a batut-o sub ochii lui, pana cand mama a murit. Asa ajunse pe strazi. Dumnezeu ne este Tata, dar cu success am ruinat cuvantul Tata. Si aproape ca foarte multe dintre cuvintele pe care Dumnezeu le spune, in timpul nostru, nu mai au aceeasi greutate- pentru ca ceea ce ar fi trebuit sa insemne Tata, adica ‘cel ce ocroteste’, acela care te invata, acela care pune painea pe masa, din nefericire, lucrurile sunt atat de departe.

De aceea, Dumnezeu S-a gandit in inima Lui si a adus una dintre cele mai frumoase (daca vreti) pilde, cu privire la ce ne asteapta sus in cer. Deseori mi-am dat seama ca pe pamantul acesta, multi oameni sunt deznadajduiti, pentru ca singurul lucru pe care-l vad e doar pamantul. Pana si cei care au credinta in Dumnezeu, tare greu le este sa explice ce asteapta ei cand vor fii sus. Foarte multi dintre oamenii pe care-i cunosc, daca-i intreb: Cum va fi locul la care astepti? Cum va fi locul la care te duci? Daca e sa vorbim despre raiul lui Dumnezeu, sa vorbim despre locul acela la care astepti sa te duci, locul de odihna , numeste-l cum vrei, cand ii intrebi pe oameni: Cum va fi acolo sus? Foarte multi din oameni nu stiu sa spuna [decat]: ‘Va fi bine, vom canta. Va fi bine,’ si doar atat. SI ne oprim aici. Tare putin stim de ceea ce vine si ce ne-a pregatit Dumnezeu. De aceea, in dupa amiaza aceasta, iubitii Domnului, am ales sa vin la dvs. cu cea mai frumoasa poveste si cu cel mai frumos gand care s-a nascut in inima lui Dumnezeu.

Nu toti am avut un tata, asa cum am meritat. Nu toti am avut o familie, asa cum ne-am fi dorit. Dar, fiecare, in inima lui poarta un dor, ca intr-o zi sa gaseasca pe cineva care sa-l iubeasca sau s-o iubeasca. Orice fetita, care o vei ntreba de mica, vei vedea ca se gandeste la ziua castoriei ei- o rochie alba, ce viseaza o fetita de cand e mica, sa se duca la altar. Ce viseaza un baietel de cand e mic? Sa aiba o masina. Visele noastre sunt diferite. Dar Dumnezeu stia ca fiecare dintre noi avem nevoie ca sa traim pe pamantul acesta, de iubire. Si atunci, Dumnezeu a venit si a spus: „Imparatia cerurilor se aseamana cu un mire si o mireasa- un mire care isi cheama mireasa la nunta.”

Photo credit Facebook

M-a intrebat odata cineva, intr-o imprejurare, a zis: „Pastore, poti sa-mi rezumi asa, istoria lumii? Cum va fi? Ca am auzit ca exista o carte sfanta- de la Geneza la Apocalipsa. Cum va fi viitorul? Cam care e istoria, asa, condensata?

Si acelui profesor, i-am spus: „D-l profesor, pentru mine, istoria e in 3 nunti:

  1. O nunta care a inceput in Eden si pe care a stricat-o cel rau.
  2. O a doua nunta a fost cand a coborat Fiul lui Dumnezeu. Fiul lui Dumnezeu, la nunta din Cana s-a descoperit pe Sine insusica fiind Mesia cel asteptat. Binecuvantat sa-I fie Numele! Dar nici nunta aceea n-a fost perfecta, ca in mijlocul nuntii au avut o criza. S-a ispravit vinul. Asa-i pe pamant.
  3. De aceea, Dumnezeu ne invita la ultima nunta, care va fi sus in Imparatia Lui.

Istoria lumii e in 3 nunti: o nunta stricata, o nunta imperfecta, si o nunta desavarsita care va urma. Aceasta este ceea ce Dumnezeu ne spune in aceasta dupa amiaza. Si vreau sa va spun, iubitii Domnului, de ce-i frumos sau de ce Dumnezeu a dorit ca ea, credinta, sa fie prezentata ca o nunta.

Photo credit Facebook

Iubitii Domnului, vreau sa va spun un lucru. Ma trezesc zi dupa zi si deja de la 45 de ani, am primit niste bineuvantari speciale. Vreti sa va spun ce binecuvantari deosebite am? Nu mai aud bine. Binecuvantat sa fie Dumnezeu. Aud numai ce-mi place. E varsta. Nu mai aud. deja pot sa spun la 45 de ani: „Va rog sa ma iertati, nu mai aud.” Nu mai vad bine. De la o vreme, vad numai ce-mi convine. Oricum am -1.75. Nu vad nici pana la al treilea rand. Sunt anumite lucruri pe care ti le aduce varsta. E un privilegiu pe care ti-l aduce varsta. Dar, vreau sa va spun un lucru, iubitii Domnului. In aceasta dupa amiaza, dorinta inimii mele este ca Dumnezeu din cer sa ridice in Pitesti, oameni plini de putere. Traim niste momente a unei lehamite nationale, intr-un moment de, aproape de, lipsa de vis. Oamenii nu mai au motivatie sa se ridice din pat si sa mearga sa faca ceva. Si Dumnezeu din cer, ne spuneviata nu este altceva decat o invitatie la o nunta, dar Mirele nostru este Isus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, Dumnezeu din Dumnezeu adevarat, si lumina din lumina adevarata. Vedeti, iubitii Domnului, ca fiecare zi este o zi in care trebuie sa gasesti putere sa mergi inainte.

Cand vin tinerii la mine si spun: Pastore, vrem sa avem nunta, de regula, cand vin la mine, nunta lor depinde de restaurant. Adica, intai vorbesc la restaurant, sa vada daca e liber  si apoi vin si vorbesc cu pastorul. De ce? Pentru ca cel mai important este sa-si rezolve partea aceasta materiala si apoi pastorul cu slujba respectiva, e undeva pe acolo. Noi suntem cam in a patra pozitie. Deci, prioritatea este asa: restaurantul, coafeza si rochia, dupa care urmeaza eventual pastorul.

Din primele 9 minute ale mesajului, mai sunt aprox 40 de minute din mesaj. VIDEO by inventivstudio

Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: