Florin Ianovici – Hotul nuntii: Nepasarea

Photo credit www.dailymail.co.uk

Nunta este un angajament pe care Dumnezeu l-a facut, dincolo de care Dumnezeu ne spune in aceasta seara: „Eu raman credincios fiecaruia dintre voi. Credinta, spuneam, este o nunta. De ce este credinta o nunta? Pentru ca ea presupune intotdeauna o cautare, pentru ca ea presupune o asteptare, pentru ca ea presupune un angajament. Dar exista niste hoti. Exista niste hoti ai nuntii.

Cand eram copil, undeva pe la 16 ani, m-au luat parintii la nunta. O, sa vedeti ce bucurie pe mine. Tata mi-a cumparat un costum de culoare gri si m-am dus la nunta cu o asa asteptare in suflet. Nu vazusem niciodata o nunta . Asa eram de curios sa vad, copil fiind, adolescent, cum e la nunta?

M-am dus. Cand am vazut mireasa- superba! Mirele avea o floare mare. M-am uitat, asa, ca eu n-am. Frumoasa floarea. S-au asezat la mese frumos impodobite. Erau superbe, erau flori… si la un moment dat a inceput nunta. Asa o ora, asa doua, asa trei. La trei ore dupa nunta. ca era o nunta asa cum era, oamenii au inceput sa bea, si numai ce se ridica un la-la-la-la-la-la-lau. A inceput sa se invarta el pe acolo, nu el, coniacul. Se invartea, ce se invartea. A lovit o masa. La un moment dat s-a dus la mireasa sa o ia obligatoriu la dans. Saraca, biata, nu stia ce sa faca. Si in sfarsit [a fost] penibil si de groaza, pana l-au scos afara si l-au calmat. Si ma uitam la sotia lui- rosie la fata. Biata de ea, umilinta de acest gen. Ce hoti ai nuntii!

La nunta asta la care ne-a chemat Dumnezeu, cineva vrea s-o distruga, s-o ruineze. Cineva vrea ca aceasta nunta, care va avea loc, sa fie una in care tu sa nu fii. Si intotdeauna sa stiti ca chemarea aceasta, nunta aceasta vrea [diavolul] ca sa fie ucisa, ca sa nu mai fim acolo.

Si Biblia spune ca primul inamic, primul dusman al nuntii, il spune Biblia ca este acesta:

„A trimis pe robii Sai sa cheme pe cei poftiti la nunta , dar ei n-au vrut sa vina,” spune Cuvantul Domnului. Ei n-au vrut sa vina- pentru ca primul lucru care ne va ruina nunta noastra este NEPASAREA.

Intrebati-o pe sotia dvs. ce o face sa fie trista? Intrebati pe cel de langa dvs. ce-l face sa fie apasat? Va spun ce ne face sa fim apasati: faptul ca impartim acelasi acoperis fara sa ne uitam unii la altii.  NEPASARE.

Exista un Dumnezeu care in fiecare zi pune un soare pe bolta cerului si nu-L vad oamenii. Exista un Dumnezeu care da un aer de respirat si plamani cu care sa respiri si nu-L vedem si nu-L auzim si nu-L intelegem. Exista o nepasare care domneste in vietile noastre. Exista aceasta nepasare dincolo de care  se ruineaza aceasta poveste de dragoste si aceasta nunta.

Cineva spunea in felul urmator: Nepasarea este indiferenta. Pot sa spun un lucru, dragii mei? Nepasarea nu este indiferenta. Nepasarea este o iubire gresita. Intotdeauna, omul nepasator este omul care are privirea in alta parte. El este omul care are privirea atintita in alta parte. Nepasarea nu este neaparat o lipsa de raspuns datorita dezinteresului, ci datorita faptului ca esti acaparat de alte lucruri.

Intotdeauna, cel rau vrea sa traiesti intr-o bucatica, intr-o patratica mica. Intotdeauna, cel rau vrea sa ne puna intr-o zarva continua, intr-un iures din care sa nu mai iesi niciodata. Intotdeauna, cel rau cauta sa puna pe umarul tau o multime de probleme.

Cand eram avocat, cineva, o femeie credincioasa, rugandu-se pentru mine, a zis: „Pastore, am avut din partea lui Dumnezeu o descoperire pentru tine.”
Si i-am spus acestei femei credincioase: „Dar, ce descoperire ati avut?”
Si ascultati ce spune: „V-am vazut pe dvs. stand la un birou foarte frumos.”
Ei, ce m-am bucurat. Cine nu vrea sa aiba un birou frumos?
Si a zis: „Stateati la acel birou si scriati in niste dosare.”
Eram atat de bucuros. Ce bine ca…
Si a zis: „In spatele dvs. statea cineva imbracat in negru si cum terminati un dosar, vi-l dadea pe al doilea. Cum terminati un dosar, il dadea iar pe al doilea. Si nu mai ridicati capul absolut de loc din munca aceea.”
Te trezesti la 60 de ani, la 70 de ani si te intrebi: „Oare ce-am iubit? Cat am meritat din ceea ce am strans? Ce a adus vietii mele preocupare?”

Zi dupa zi, Dumnezeu din ceruri iti spune: „Deschide-ti ochii sa ma vezi.” Zi dupa zi, Dumnezeu iti spune: „Vino, pentru ca masa Mea este imbelsugata. Vino, pentru ca mila mea este necontenita.” Si zi dupa zi, oamenii sunt intr-o nepasare. Stiti ce va ucide nunta? Nepasarea.
„Am venit, pastore, am stat pe scaun, au cantat frumos oamenii acestia, ai zis ceva interesant, plec acasa.” Acelasi lucru vechi. Acelasi fel de a fi, aceleasi nazuinte, aceleasi cuvinte, aceleasi relatii. Rupa Dumnezeu in aceasta seara orice nepasare si Duhul Sfant a lui Dumnezeu sa ne ridice, plini de dorinta de a face schimbare in viata noastra, unde este nevoie de ea. Amin. Domnul sa ne ajute. Domnul sa ne binecuvanteze!(28)
Vezi mesajul intreg aici …

Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: