Meriam Ibrahim ELIBERATA !!! Femeia crestina (gravida) din Sudan, condamnată la moarte pentru apostazie, este libera!

Inchisa si incatusata impreuna cu copilul ei de 2 ani, Meriam a nascut in timpul incarcerarii. In 23 iunie, avocatul lui Meriam anunta ca Meriam a fost eliberata!

Photo credit www.dailymail.co.uk

TRADUCERE Blogul Agnus Dei de la CNN.com si ACLJ.com

Meriam Yahia Ibrahim Ishag, femeia din Sudan condamnată la moarte pentru apostazie, a fost eliberata.

Informatia americana de stiri CNN, a raportat astazi ca o femeie sudaneza a fost eliberata din inchisoare unde a fost tinuta timp de o luna, dupa ce a fost condamnata la moarte prin spanzurare, pentru refuzul ei de a renunta la credinta crestina.

,,Eu sunt o crestina,” a spus Meriam Yehya Ibrahim judecatorului cand i s-a pronuntat sentinta in luna Mai, „si voi ramane o crestina”.

VIDEO by Tony Perkins

O Curte de Apel din Sudan a decis ca sentinta tribunalului inferior, impotriva femeii de 27 de ani a fost gresita, a spus lunea trecuta avocatul dansei, Mohanad Mustafa El-Nour. El a refuzat sa dea detalii. O controversa internationala a erupt din cauza sentintei data in luna Mai, lui Meriam Ibrahim, de catre acest tribunal sudanez care a invinuit-o de apostazie, sau de renuntare la credinta si de adulter. Ibrahim a fost insarcinata in luna a opta cand a fost condamnata la o suta de lovituri de bici si apoi sa fie spanzurata.

,,Sunt atat de frustrat. Nu stiu ce sa fac,” a spus sotul ei Daniel Wani, la CNN in luna Mai. ,,Ma rog in continuare”. Wani foloseste un carucior si ,,depinde in totalitate de ea in toate detaliile vietii sale,” a spus avocatul lui Ibrahim.

Ibrahim a fost reunita cu sotul ei dupa ce a fost eliberata din arest, a declarat Luni avocatul dansei.

Photo credit coxsoft.blogspot.com

Ibrahim a dat nastere unei fetite in inchisoare luna trecuta, la doua saptamani dupa ce a fost condamnata. Ea a fost in inchisoarea de femei, impreuna cu copilul ei de un an si opt luni, dar oficialii sudanezi au spus ca copilul a fost liber sa place de acolo, potrivit spuselor avocatului ei.

Plangerea penala a fost inaintata de un frate de-al ei, un musulman, in care s-a zis ca familia ei a fost socata ca sa afle ca Ibrahim s-a casatorit cu un crestin, Daniel Wani un cetatean american, dupa ce ea a lipsit de acasa cativa ani, potrivit avocatului ei. Casatoria unei femei musulmane cu un crestin nu este considerata legala in Sudan, de unde si invinuirea de adulter.

Invinuirea de apostaza a venit pentru ca Ibrahim s-a declarat crestina, nu musulmana. Mama ei, o ortodoxa etiopiana, a fost abandonata de catre tatal ei musulman de origine sudaneza, cand Ibrahim avea numai 6 ani si a fost crescuta crestina, a spus ea.

Purtatorul de Cuvant al Parlamentului Sudanez Fatih Izz Al-Deen a aparat sentinta luna trecuta, insistand ca afirmatia lui Ibrahim ca a fost crescuta o nemusulmana nu este adevarata. Ea a fost crescuta intr-un mediu islamic, a spus Al-Deen.

Tribunalul inferior a avertizat-o pe Ibrahim ca sa renunte la Crestinism pana la data de 15 Mai, dar ea a ramas neclintita, in timp ce avocatul a apelat condamnarea si sentinta impotriva ei.

Sentinta impotriva ei a atras o condamnare internationala din partea grupurilor de drepturi umane si a ambasadelor straine din Khartoum, incluzand pe cele din Statele Unite, Regatul Unit al Marii Britanii, Canada.

Photo credit guardianlv.com

Un alt raport de la ACLJ anunta:

Breaking News: Meriam Ibrahim Freed?

Primim rapoarte multiple din Sudan ca Meriam Ibrahim, crestina sudaneza care a fost condamnata la moarte pentru credinta ei de crestina, a fost eliberata din inchisoare impreuna cu cei doi copii americani ai ei.

Meriam, casatorita cu un cetatean american, a fost condamnata la biciuire si la moarte pentru „apostazie” – pentru ca s-a convertit de la islam la crestinism. In tribunal cand i s-a spus ca ea poate sa-si salveze viata daca renunta la credinta ei de crestina, ea a refuzat.

Ea a fost  fortata sa dea nastere la copilul ei american in inchisoare.

Ea a aratat un curaj extraordinar pe care putini dintre noi pot sa-l priceapa, iar acum – dupa strigatele voastre – un alt tribunal sudanez raporteaza ca a dat ordin ca sa fie eliberata.

Avocatul dansei confirmand eliberarea ei, noi pornim o alta petitie. Sa cerem Administratiei Obama de a acorda lui Meriam si copiilor ei americani trecere in conditii de siguranta si un imediat statut juridic in Statele Unite.

Jay Sekulow

ACLJ Sef Consilier

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: