Florin Ianovici – Foarte multe dintre cuvintele pe care Dumnezeu le spune, in timpul nostru, nu mai au aceeasi greutate, din cauza noastra

Photo credit lagosmums.com

In sala de mese a orfelinatului am stat de vorba cu orfanii pe care i-am strans de pe strada, o parte din ei, si la un moment dat le-am spus: „Dumnezeu ne este Tata.” In momentul acela, spre uimirea mea am vazut ca unul dintre copii s-a intunecat la fata si infatisarea lui exprima aproape ura. L-am luat deoparte di am stat de vorba cu el si l-am intrebat, ce anume la determinat sa aiba reactia aceea extrem de negativa.

Si mi-a spus: „Pastore, ati spus ca Dumnezeu este ca un Tata.”
Si am zis: Asa spune Biblia.”
„Dar, eu tot ce situ despre tâta este ca aproape in fiecare zi o batea pe mama, pana cand cadea din picioare. Ma trimitea la cersit, ca sa strang bani si cu banii aceea sa-si cumpere bautura. Pentru mine, tata este omul de care trebuie sa fug. Pentru mine tata este omul care mi-a stricat copilaria.”

Am aflat mai tarziu, ca acel copil a fost martor la faptul ca intr-o dupa amiaza, tatal, iesindu-si din minti din pricina bauturii, a legat-o pe mama sa cu niste sarma de calorifer si a batut-o sub ochii lui, pana cand mama a murit. Asa ajunse pe strazi. Dumnezeu ne este Tata, dar cu success am ruinat cuvantul Tata. Si aproape ca foarte multe dintre cuvintele pe care Dumnezeu le spune, in timpul nostru, nu mai au aceeasi greutate- pentru ca ceea ce ar fi trebuit sa insemne Tata, adica ‘cel ce ocroteste’, acela care te invata, acela care pune painea pe masa, din nefericire, lucrurile sunt atat de departe.

De aceea, Dumnezeu S-a gandit in inima Lui si a adus una dintre cele mai frumoase (daca vreti) pilde, cu privire la ce ne asteapta sus in cer. Deseori mi-am dat seama ca pe pamantul acesta, multi oameni sunt deznadajduiti, pentru ca singurul lucru pe care-l vad e doar pamantul. Pana si cei care au credinta in Dumnezeu, tare greu le este sa explice ce asteapta ei cand vor fii sus. Foarte multi dintre oamenii pe care-i cunosc, daca-i intreb: Cum va fi locul la care astepti? Cum va fi locul la care te duci? Daca e sa vorbim despre raiul lui Dumnezeu, sa vorbim despre locul acela la care astepti sa te duci, locul de odihna , numeste-l cum vrei, cand ii intrebi pe oameni: Cum va fi acolo sus? Foarte multi din oameni nu stiu sa spuna [decat]: ‘Va fi bine, vom canta. Va fi bine,’ si doar atat. SI ne oprim aici. Tare putin stim de ceea ce vine si ce ne-a pregatit Dumnezeu. De aceea, in dupa amiaza aceasta, iubitii Domnului, am ales sa vin la dvs. cu cea mai frumoasa poveste si cu cel mai frumos gand care s-a nascut in inima lui Dumnezeu.

Nu toti am avut un tata, asa cum am meritat. Nu toti am avut o familie, asa cum ne-am fi dorit. Dar, fiecare, in inima lui poarta un dor, ca intr-o zi sa gaseasca pe cineva care sa-l iubeasca sau s-o iubeasca. Orice fetita, care o vei ntreba de mica, vei vedea ca se gandeste la ziua castoriei ei- o rochie alba, ce viseaza o fetita de cand e mica, sa se duca la altar. Ce viseaza un baietel de cand e mic? Sa aiba o masina. Visele noastre sunt diferite. Dar Dumnezeu stia ca fiecare dintre noi avem nevoie ca sa traim pe pamantul acesta, de iubire. Si atunci, Dumnezeu a venit si a spus: „Imparatia cerurilor se aseamana cu un mire si o mireasa- un mire care isi cheama mireasa la nunta.

Vezi mesajul aici …

Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: