Insurgenti Islamici au Omorat 48 de Barbati in Atacuri Impotriva Crestinilor si Campionatul Mondial

Vezi si

Photo credit abc7.com

De la Reteaua de Stiri Misiunea
Stiri din jurul lumii – Mpeketoni, Kenia
Publicat in data de 17 Iunie 2014
Traducere Blogul Agnus Dei

Kenia – Militantii Al-Shabaab sunt in spatele unui nou atack ce a avut loc weekend-ul trecut. Autoritatile keniene ancheteaza acest eveniment. Este cel mai brutal asalt de la Westgate incoace, din luna septembrie.

Photo credit USA Today

Todd Nettleton de la Vocea Martirilor, descrie haosul ce a urmat dupa ce 30 de barbati inarmati, au aparut acolo in doua microbuze:  ,,Teroristii au strabatut satul, tragand in aer si omorand oameni.”

Atacul a avut loc aproape de zona in care recent s-au mai intamplat astfel de atacuri.

Agentia de stiri Fox, anunta ca insurgentii militanti Al-Shabaab din Somalia isi asuma responsabilitatea acestui atac, in care au fost omorati 48 de barbati.

Nettleton dezvaluie stiri si mai tulburatoare: ,,Sunt rapoarte de la martori oculari, care confirma ca acest atack a avut si un element religios: aceste victime au fost intrebate despre islam.”

,,Li s-au cerut sa dovedeasca daca sunt musulmani, si au fost intrebati daca vorbesc limba somaleza. Deci acest act a avut un element etnic, si totodata a avut un element de persecutie a crestinilor.”

Photo credit DailyMail.co.uk

Potrivit Agentiei Reuters, oamenii au fost omorati intr-un orasel de pe coasta, in timp ce urmareau intr-o sala la televisor, Campionatul Mondial. Numai barbati au fost ucisi. Doua hoteluri, o statie de politie si o banca, au fost atacate de acesti teroristi inarmati. Doi politisti au fost printre cei omorati.

Nettleton indica faptul ca acest fel de violenta nu este o surpriza dupa atacul de la Westgate.

,,Cand a avut loc acel atack, a fost o promisiune din partea acestor teroristi ca vor avea loc alte atacuri de genul acesta. Si aceasta se pare ca vine direct din aceasta metodologie: vin foarte rapid, le cere oamenilor sa dovedeasca afilierea lor religioasa, si apoi omorand pe cei ce nu sunt musulmani – foarte similar cu atacul de la Westgate,” a spus el.

Kenia este in mare parte o tara crestina, dar devine un loc tot mai periculos pentru misionarii care vreau sa raspandeasca Evanghelia. Nu mai este un loc de siguranta, un punct central, din care sa se raspandeasca Evanghelia la tarile din jur.

Raportul video, a doua zi din

VIDEO by DNKenya

Details of events leading up to Mpeketoni Attack

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: