Sotul meu le-a spus ca noi suntem crestini, si atunci ei l-au impuscat in cap

Vezi si

Photo credit harar24.com

De la publicatia de stiri, Mail Online

Cum militia de militanti Al-Shabaab, au mers din casa in casa, omorand barbatii care nu au fost musulmani, in timp ce un sat din Kenia urmarea la televisor Campionatul Mondial

Militantii somalezi care au omorat 48 de barbati intr-un sat din Kenia, in timp ce locuitorii acelui sat erau adunati laolalta intr-o sala din sat, vizionand la televisor Campionatul Mondial, s-au dus din casa in casa intreband pe oameni daca sunt musulmani sau vorbesc limba somaleza – impuscandu-i fatal pe cei care au raspuns „nu” la una din aceste intrebari, au dezvaluit astazi martorii.

Atacul din satul Mpeketoni de pe coasta Keniei, aproximativ 42 de kilometri sud-vest de centrul turistic Lamu, a sfarsit un  weekend de varsare de sange, care a expus intreaga lume la depravarea socanta a teroristilor, aparent incurajati de actiunile acestor organizatii.

Martorii au spus ca aproximativ 30 de barbati inarmati, care se crede ca sunt membri ai grupului terorist Al-Shabaab, au intrat in sat cu microbuze, in jurul orei opt seara trecuta, dand buzna in casele oamenilor, impuscand mortal pe fiecare barbat care ei credeau ca nu a fost musulman.

,,Au venit la noi acasa in jurul orei opt seara, si ne-a intrebat in limba Swahili (somaleza)daca suntem musulmani”, a spus Anne Gathigi. ,,Sotul meu le-a spus ca noi suntem crestini si atunci ei l-au impuscat in cap si in piept.”

Un alt rezident, cu numele de John Waweru, a spus ca cei doi frati ai lui au fost omorati pentru ca teroristilor nu le-a placut ca cei doi frati nu au stiut limba somaleza.

..Fratii mei care locuiau in casa de langa mine, au fost omorati in timp ce eu ma uitam. M-am uitat pe furis prin geamul meu, si i-am auzit vorbind fratilor mei in limba somaleza, si se pare ca fratii mei nu au indeplinit asteptarile lor, i-au gaurit cu gloante, si au plecat mai departe,” a spus Waweru.

In Kenia, zeci de extremisti au atacat orasul de pe coasta timp de ore, omorand pe cei ce nu erau musulmani, si pe cei ce nu stiau sa vorbeasca limba somaleza, au declarat astazi oficiali kenieni. Cel putin 48 de barbati au fost omorati si doua hoteluri au fost incendiate.

Atacul din Mpeketoni inceput Duminica noaptea in timp ce locuitorii urmareau la televizor Campionatul Mondial si a continuat pana Luni dimineata devreme, cu resistenta foarte scazuta din partea fortelor de securitate. Masini si cladiri erau inca in flacari in zorii diminetii.

Autoritatile au acuzat gruparea terorista Al-Sabaab, un grup din Somalia, conectat cu gruparea terorista Al-Queida, care au promis ca vor efectua atacuri teroriste, ca sa razbune prezenta militara a Keniei, in Somalia. Pe langa luptatori somalezi, acestui grup se adauga si aderenti kenieni. Pana Luni la amiaza,  grupul nu si-a asumat responsabilitatea acestui atac.

La fel ca si barbatii inarmati cand au atacat Mall-ul Westgate din Nairobi, anul trecut, atacatorii din Mpeketoni au purtat evaluari religioase de viata si moarte, a spus un martor, omorand pe cei ce nu au fost musulmani.

Ministrul interior, Joseph Ole Lenku, a spus ca teroristii au fugit in salbaticiunile din apropiere, cunoscute sub numele de Padurea Boni, dupa un schimb „fioros de focuri de arme,” cu fortele de securitate.

Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: