Florin Ianovici povesteste – Imi zice o sora: Ajuta-ma sa-mi recuperez niste bani pe care i-am imprumutat

Photo credit www.alarabiya.net

Ai o cauza, ai o petitie, mereu intrebam: Cine pe cine cunoaste? Dar de ce intrebati cine pe cine cunoaste? Nu cunoastem noi pe Dumnezeul care-i cunoaste pe toti? Nu e Dumnezeu cel ce stapaneste in cer, prieteni? Si biblia spune ca nu trebuie sa castigam oameni, nu trebuie sa ne facem pres inaintea lor.

Vine la mine o sora si-mi zice: „Frate Florin, trebuie sa-mi ajuti sa recuperez niste bani pe care i-am imprumutat.” La care, eu ii zic acestei surori: „Ai contract de imprumut?” „Nu,” zice ea. „Aha, n-ai contract notariat, cu garantii?” „Nu.” „Dar chitanta de mana cu doi martori, ai?” „Nu,” zice ea. „Ah, si cum vrei sa-ti recuperezi banii?” Zice: „Nu stiu, ca esti avocat.” Si eu atunci i-am zis: „Dar, cine sunt martorii tai ca ai imprumutat, niste martori care n-au semnat, dar au fost de fata.” Zce: „Numai Dumnezeu mi-e martor.”

Dar, Dumnezeu nu vine la procese, nu stiu cum sa va zic. Atunci zice: „Dar tu esti avocat, trebuie sa ma ajuti.” Si i-am zis: „Bine,” ca era o femeie atat de amarata. Stiti ce am facut, si avocat?

Am pus genunchii jos si am spus: „Doamne, femeia asta crede ca eu detin niste chei puternice- sunt avocat, eu le rezolv.  Dar eu nu detin nimic, Doamne. Eu stiu cine sunt eu, dar stiu si cine esti Tu.” Si m-am rugat [ca] Dumnezeu s-o ajute. Si m-am rugat si m-am rugat.

Si ma suna dupa 2 saptamani: „Frate Florin, slava Domnului!”
„Slava Domnului.”
„Domnul fie binecuvantat!”
„Amin.
„Frate, stii ce s-a intamplat?”
„Nu.”
Zice: „M-a sunat ala si m-a chemat. Si m-am dus. Si cand am ajuns, mi-a intins un plic cu banii si a zis (printre dinti): „Nu stiu de ce-ti dau banii astia. Nu stiu de ce-ti dau banii astia. Trebuie sa-ti dau banii astia.”
I-a tras inapoi, apoi i-a dat.
„Si ce-ai facut?”
„Am fugit,” zice ea.

Dar, de ce sa-ti petreci toata viata fiind un accesoriu si cheltuindu-ti sanatatea si demnitatea, tot cautand sa-i castigi pe cei care nu poti sa-i castigi? Doar, Dumnezeu ne-a facut pe toti. Dumnezeu nu-ti cere tie sa faci lucrul asta. Dumnezeu nu ne cere noua sa ne gadilam unii pe altii. Nu-mi cere Dumnezeu din cer sa ma apuc sa fac complimente inutile si sa-mi traiesc viata in niste protocoale sterile. Ma obosesc enorm.

Dumnezeu imi spune un singur lucru: „Hotaraste-te Florine, sa traiesti pentru Mine. Si Eu sunt acela care voi umbla la inima acelora de care depinde destinul tau pamantesc.” Dumnezeu iti va da oamenii de care ai nevoie. Dumnezeu iti va inclina inima profesorilor. Dumnezeu va face, la locul de munca, acolo unde esti, pe tine sa te vada asa cum te vede Dumnezeu.

Ce avem noi de facut in viata aceasta, prietene, este sa nu alergam dupa bunavointa oamenilor. Dvs. stiti ce oboseala e sa alergi dupa om? Stiti ce viata haituita de caine e sa alergi dupa om?

Dar, Dumnezeu ne spune un lucru. Preaiubitii Mei sa se hotarasca sa traiasca. Si Eu sunt Dumnezeul care voi umbla la inima lor. Dumnezeu a facut ca Daniel sa capete bunavointa. Aleluia! Laudat sa fie Dumnezeu. Atat de confortabil este, atat de odhinitor, sa stiu ca eu nu trebuie sa port luptele astea. Eu trebuie sa fiu curat. Aleluia. Trebuie sa ma mentin curat pentru Dumnezeu, sa traiesc in neprihanire, sa fiu decis.

Eu nu intru in hora lumii. Eu nu stau sa ma murdaresc cu pacatul. Eu sunt hotarat sa traiesc pentru Dumnezeu. Bine va arata viitorul tau, daca pui samanta  hotararii de-a trai pentru Domnul astazi. Atat. Nimic mai mult. N-aveti nimic mai mult de-atata de facut.

 Va urma…

Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici 

 

 

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: