Florin Ianovici povesteste – Contractul ciudat

Photo credit www.roselawkc.com

Eram angajat avocat la o firma si seful meu mi-a zis: „Trebuie neaparat sa facem un contract cu o clauza speciala. Era un contract extrem de ciudat, nu era in Romania. Era un contract de import. Si mi-a zis seful: „Pana maine, cand avem miting cu toti ceilalti parteneri, tu trebuie sa fi cu contractul asta facut  si sa ai acea clauza care sa ne protejeze.”

M-am dus acasa si am inceput sa caut in toate cartile de drept, compendiile de drept pe care le aveam. Era un contract greu. Nu se mai facuse in Romania. Si eram atat de convins ca o sa fiu atat de destept, ca am invatat. Deci, o sa fie ok. Si am inceput sa caut, nimic n-am gasit. Nimic. N-am putut sa fac contractul asta  de fel.

Apoi, m-am gandit asa: „O, dar nu sunt eu copil de Dumnezeu? Ma duc si ma culc. Ma rog si ma duc si ma culc. Visez peste noapte ce sa scriu. Amin, am zis, asa o sa fac. Dar, asa de bine am dormit ca n-am visat nimic.

Dimineata m-am trezit, cand m-am uitat la ceas, niciun raspuns n-a venit. M-am dus din nou la rugaciune si am zis: „Doamne, inca mai este timp. Tu ai zis ca dai stiinta si pricepere. Tu ai zis ca cine este hotarat sa traiasca pentru tine, nu-l lasi. Tu nu ma lasi sa fiu de rusine. Tu ma vei ajuta.” Si am zis: „Acuma, Dumnezeu imi da solutia.” Si stateam asa (in asteptare). Nicio solutie n-a venit.

Am plecat spre munca. Era deja tarziu, la 7 am plecat. Trebuia sa fiu acolo la ora 8. Cand am plecat pe drum, stiti cum aratam? Au trecut pe langa mine doua doamne,  si s-au uitat, asa cu mila: „Saracul….”  Eu ma tot rugam: „Doamne, ajuta-ma. Doamne, ajuta-ma.” Tot ma rugam pe strada: „Doamne, te rog sa ma binecuvantezi. Eu stiu, Doamne, ca tu deschizi mintea omului.” Si ma rugam lui Dumnezeu. S-au uitat acele doamne cu mila: „Asa tanar,” zice, „si dus…” Probabil ca aratam ciudat cand ne rugam.

Cand am ajuns la serviciu m-am gandit: pana intru imi da Dumnezeu solutia. Am intrat. Nimic nu mi-a venit in cap. Cine crede-ti ca era colo, in pragul usii? Seful. Cand l-am vazut, mi-a trecut prin minte ca nici nu a plecat acasa. O fi dormit aici, am zis, cat era de interesat- un contract cu bani multi. Ce sa va spun?

Si zice: „Buna dimineata.”
„Buna dimineata.”
Imi spusese cu o zi inainte ceva asa: „Stiu ca vei reusi sa faci contractul asta cu clauza. Nu? Ca doar tu esti baiat destept.”
Si cand mi-a spus lucrul asta, de fapt, eu am inteles: De nu esti destept, esti somer.

Cand am intrat, acolo in fata lui, zice: „Ai solutia?”
Si ascultati ce va spun acuma. Am inceput sa vorbesc. Nici astazi nu stiu ce am vorbit. Atat sunt de curios, cand ma voi duce in cer, sa stiu ce am vorbit.
La care, seful: „Extraordinar!” zice. „Eu nu m-am gandit la lucrul asta. Extraordinar! Foarte bine.”
Eu am plecat mai nauc decat am fost.

Nici in ziua de astazi nu stiu ce l-a facut Dumnezeu sa auda. Ati priceput ce va spun? Eu nu ma pot mandri cu lucrul asta. Dar pot sa spun: „Laudat sa fie Dumnezeu!” N-a vrut Dumnezeu sa ma duc cu o solutie omeneasca, sa ma dau rotund: „I’m so smart!” Nu, nu, nu. E Dumnezeu so great (asa de mare).

Nu stiu ce am spus, ca asa face Domnul Dumnezeu. Si am vazut in viata, cand Dumnezeu iti da gratis, Dumnezeu iti da in dar solutia, ne mandrim dupa. Si abia asteapta Satana sa ne ia ce ne-a dat Dumnezeu. Nu stiu ce-am spus. Nu conteaza ce-am spus. Conteaza ce-a auzit el. Binecuvantat sa fie Dumnezeu. Conteaza ce a priceput el. Laudat sa fie Domnul.

Ascultati ce va spun. Dumnezeu va va intari. O sa aveti sesiuni grele. Va trebui sa invatati. Va trebui sa munciti. Rugati-va lui Dumnezeu.

Va urma…

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: