Florin Ianovici povesteste – Dupa 17 ore de rugaciune, Dumnezeu m-a chemat in India

Pe 31 decembrie, acum cativa ani de zile, a venit la mine un tanar pe nume Sami, trist, suparat. Zice: „Frate, sunt tare necajit.” I-am zis: „De ce, Sami?”

„Pentru ca am stat de vorba cu tinerii si tinerii au zis ca sunt un pic exagerat si vreau sa-ti cer is eu parerea.”
„De ce, Sami?”
„Frate, eu am 23 de ani si eu mi-am pus o intrebare: Eu pentru ce traiesc? Eu vreau sa traiesc pentru Dumnezeu si eu vreau sa fac ceva pentru Dumnezeu.” Zice el: „M-am gandit, ce sa fac eu pentru Dumnezeu? Doamne, eu nu stiu directia. Nu stiu ce sa fac si, frate, m-am hotarat sa stau inaintea lui Dumnezeu, sa postesc si sa ma rog. Noi, acasa, n-avem unde sa ne ducem ca suntem 11 copii. Dar avem un sifonier mare, un dulap mare vechi si dulapul ala e gol tot timpul ca noi suntem multi. Asa e pus acolo, ca e dulap, dar e gol. Nu intra nimeni si m-am bagat in dulap si m-am hotarat sa ma rog pana ce Dumnezeu imi arata ce sa fac. Si s-a rugat o ora, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 17 ore.

Saptesprezece ore s-a rugat continu si a zis: „Doamne, nu ma lasa pe pamantul acesta sa nu stiu ce am de facut. Si dupa 17 ore am iesit,” zice el, „un pic amortit si Dumnezeu mi-a zis ca va trebui sa ma duc in India. Si eu, cand le-am zis tinerilor ca trebuie sa ma duc in India, toti au inceput sa rada de mine. Frate, dumneata ce zici?”

M-am uitat la el si i-am zis: „E atat de crazy (nebun) planul asta ca numai Dumnezeu ti-l putea da. Asa de dumnezeieste suna ca numai Dumnezeu poate sa faca lucruri din astea, absolut de neconceput.”
Dar zic: „Cu ce te-au descurajat tinerii?”
Mi-au zis: „Stii Engleza?” Nici o boaba nu stia de engleza. Nimic.
„Bani ai?” „Ce bani?” zice. Unsprezece copii, nici un ban.
„Tu ce zici, pastore?”
Si i-am zis: „Cred ca o sa iasa.” Ca daca n-ai nici bani si nu stii nici engleza, nu poti sa-l incurci cu nimic pe Dumnezeu. Cand ai bani, ai putea sa-L incurci pe Dumnezeu intr-un fel.
Zic: „Cred ca o sa iasa.”
Zice: „M-am gandit sa-i scriu lui Bonnke.”
„Scrie, Sami, lui Bonnke.”
I-a scris lui Bonnke. Astia radeau de se terminau. Au zis: „Mai, tu ai impresia ca-ti raspunde tie Bonnke?”

Dupa 3 zile ii raspunde Bonnke pe email.
Si a venit cu emailul si-a zis: „Mi-a raspuns Bonnke.”
„Du-te mai de-aici, ca e un fake.”
„Nu, e el, Bonnke, la misiune.”
Si i-a zis: „Sami, daca ajungi, noi putem sa-ti asiguram toate conditiile de cazare pentru primele 3 luni.” Asa i-a zis.
„India?”
„India.”

Si acuma, Sami zice: „Frate, nu mai am nevoie decat de biletul de avion.”
„Dar, Sami, tu crezi…tu ai credinta, 3 luni….?”
„Pai, da, daca a zis Bonnke, ma duc.”
Si s-a dus.

Acuma, trebuia sa plece, isi rezervase biletele de avion si era ultima duminica care o petrecea cu noi. Si vine si spune: „Frate Florin, din biletul care este, 30% am adunat banii. Eu trebuie sa plec saptamana viitoare, mai trebuie doar 70%.”

Am facut o rugaciune pentru el si i-am zis: „Sami, vrei sa-ti fac colecta?”
A zis: „Nu, nu. Numai, va rog frumos sa va rugati pentru mine. Ingrijeste Domnul.”
Si m-am dus in fata si am facut rugaciune pentru el.

Pleaca Sami in India. Ii mai trebuie 70% din pret pentru bilet, nici bani de buzunar si il asteapta acolo Bonnke cu 3 luni de zile (cazare). Nestiind engleza.

Am iesit in fata cu Sami. Am zis: „Sami pleaca in India.”

Deci, nu-i poveste. O sa spuneti ca-i gresit: „Trebuia sa se pregateasca, trebuia sa puna mana sa invete.”
Oameni buni, vreau sa va spun lucrul urmator, stiti ce facem noi?
Noi nu putem sa plecam iarna, ca-i frig. Primavara avem astenie. Vara-i cald. Stam la umbra. Si apoi, vine din nou toamna. Ne insuram, ne maritam. Nu?
Niciodata nu-i timp de Dumnezeu daca nu faci un pas. Asta-i adevarul. Trebuie sa te gandesti la lucrurile de sus.

In fine, am facut rugaciunea pentru el si la sfarsit, vine o sora si zice: „Frate, mi-a vorbit Domnul Dumnezeu de-aseara ca-i nevoie de banii astia.” A dat cei 70% fix. Nici un leu in plus. Toti banii care trebuiau- 700 de Euro. A dat banii, la care Sami a spus: „Multumesc.” Nu mainile pe sus, nu „laudat sa fie Domnul”. A luat, „multumesc.”

In fine, pleaca Sami in India si ne scrie Sami: „Rugati-va, am venit, m-au preluat. Sunt acuma impreuna cu un pastor, lucram acolo… Si apoi, imi scrie Sami un lucru.

Imi zice in felul urmator: „Frate Florin, mare este Dumnezeul nostru. Frate, ti-am zis ca nu stiu engleza. Frate, uite ce a facut Dumnezeu.”

Cand l-am intrebat: „Dar, cum predici?” „Ma descurc eu. Dumnezeu va fii cu mine.”
O fetita de 12 ani a cazut intr-un put descoperit in India. Cand au scos-o, fetita era moarta, nu mai respira. I-au facut resucitare cum s-au priceput acolo. N-a dat niciun semn de viata. Sami al nostru s-a dus si a zis: „Dumnezeul meu m-a trimis aici.” Si a pus mainile peste ea. Nu-i ordinat, dar a luat-o in brate si s-a rugat. Si s-a rugat cu toata taria lui si fetita a venit la viata. Dupa aceea, nu mai spunea altceva decat atat: „Jesus Christ, Jesus Christ.” Si toti veneau la Jesus Christ, ca nu mai era nevoie pentru ca fetita a fost moarta si a inviat.

Noi trebuie sa ne uitam in dictionar. Sa mergem la Oxford. Sa invatam predici. Noi trebuie sa avem puncte 1, 2, 3. Si Dumnezeu spune: „Daca te gandesti la lucrurile de sus, daca arzi pentru Mine, Dumnezeu din cer face lucruri extraordinare. Nu este o incurajare a faptului a nu te pregati. Ci este o incurajare a faptului sa te gandesti la lucrurile de sus si sa faci ceva pentru Dumnezeu.

Acuma e prin Germania. A gasit acolo o biserica amarata si a zis: „Aiai-i de mine.” Asta face el. Dumnezeu sa-l binecuvanteze.

Va urma….

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

4 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici Predici – Biserica Betel-Crangasi, Bucuresti | agnus dei - english + romanian blog
 2. Dorian C
  iul. 18, 2014 @ 21:53:22

  Reblogged this on Trezire si Restaurare.

 3. Lucia Tudosa
  iul. 19, 2014 @ 00:21:56

  toata predica am parcurs-o cu lacrimi pe obraz…ce facem pt Dumnezeu?
  Domnul sa-l binecuvinteze pe fratele Forin cit si pe tinarul Sami.
  Multumesc mult pt postare

  • rodi
   iul. 19, 2014 @ 05:45:38

   si pe noi ne-a zidit mult fratele Ianovici cu aceasta intamplare. Dumnezeu lucreaza prin cei care Ii stau la dispozitie. God bless you!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: