Irak: Statul Islamic ii avertizează pe creştini – Vă convertiţi, plătiţi taxa, sau muriţi – Decretul e in efect din 19 Iulie

Photo credit sheikyermami.com

Bagdad (Agentia Reuters) – Traducere Blogul Agnus Dei

Insurgentii islamici au emis un ultimatum populatiei de crestini, tot mai imputinata, din nordul Irakului, ca sau se convertesc la Islam, platesc o taxa religioasa, sau vor fi omorati, conform unei declaratii ce a fost distribuita in zona controlata de acesti militanti.

Aceasta declaratie emisa de Statul Islamic, care se trage din organizatia terorista al-Qaeda, si care luna trecuta a cucerit o fasie din nordul Irakului, a fost vazuta de agentia Reuters, in care spune ca aceasta ordonanta va intra in vigoare incepand cu sambata.

Ea spune ca crestinii care au vrut sa ramana in califat, pe care Statul Islamic l-a declarat luna aceasta in parti din Siria si Irak, trebuie sa fie de acord sa se conformeze termenilor din contractul „dhimma” – o practica istorica sub care Non-musulmanii au fost protejati pe teritoriile musulmane contra unei taxe speciale cunoscuta sub numele de „jizya”.

,,Le oferim trei variante: Islam, contractul dhimma, care implica o plata de „jizha”; daca ei refuza aceasta, atunci nu vor avea nimic altceva decat sabia”, a spus acel anunt.

Un rezident din Mosul, a spus ca aceasta declaratie emisa in numele Statului Islamic, in provincia Niniveh din Irak, a fost distribuita joi, si citita in moskee.

Decretul de la Niniveh este la fel ca si decretul emis in luna februarie in orasul Raqqa din Siria de Statul Islamic, in care obliga pe crestini sa plateasca aceasta taxa religioasa jizsa cu aur, si sa opreasca orice manifestatie de credinta, in schimb pentru protectia lor.

Conceptul dhimma dateaza din secolul al saptelea, la inceputul erei Islamice, dar a fost in cea mai mare parte desfiintata la mijlocul secolului al nouasprezecelea in timpul reformei Otomane.

Mosul altadata locul credintelor felurite, a avut cu zece ani in urma o populatie de peste 100 000 de crestini, dar valurile de atacuri impotriva lor, care au inceput in anul 2003 cand invazia Statelor Unite a inlaturat de la putere pe Saddam Hussein, a facut ca acest numar sa se prabuseasca.

Acel locuitor din Mosul a spus ca inainte ca militantii islamici sa preia aceasta zona din nordul Irakului, mai erau acolo aproximativ 5 000 de crestini, dar de atunci cei mai multi dintre ei au fugit, ramanand in oras numai vreo 200.

4 comentarii (+add yours?)

 1. cornelilioi
  iul. 18, 2014 @ 23:34:07

  „Mosul altadata locul credintelor felurite, a avut cu zece ani in urma o populatie de peste 100 000 de crestini, dar valurile de atacuri impotriva lor, care au inceput in anul 2003 cand invazia Statelor Unite a inlaturat de la putere pe Saddam Hussein, a facut ca acest numar sa se prabuseasca.” Daca acest statement se dovedeste a fi adevarat, atunci invazia americana nu este altceva decat un esec total……foarte trist….din 100,000 de mii sa ramana numai 2,000 in 11 ani…..tragedie nu alta….

 2. Avram
  iul. 19, 2014 @ 00:06:51

  Acest articol spune ca au ramas numai 200 de crestini in Mosul, toti parasind locul acela in care musulmanii ii atacau si omorau in valuri. Nu sunt sigur ca aceasta tragedie a fost cauza invaziei americane. Deja acesti teroristi islamici operau in Afganistan si conducatorul lor era Osama Bin Laden. Bineinteles ca Afganistanul era sub controlul acestor militanti, Scopul lor a fost ca toate tarile musulmane sa incorporeze legea Sharia, pe care o promoveaza acesti teroristi militanti. Sunt de parerea ca americanii au amanat doar pentru putin timp acest val care ar fi venit oricum peste toate aceste tari musulmane, ba chiar incearca sa se extinda si in Europa. Greseala cea mare a fost ca armatele americane au parasit Irakul cand era nevoie si mai mare de ei acolo.

 3. Dinu Gheorghe
  iul. 19, 2014 @ 05:00:29

  pocaiti va ca ci sfirsitul acestor lucruri il va opri Dumnezeul acestor crestini cu suflarea guri lui va nimici acesti satanisti inraiti….

 4. Trackback: o privire in trecut…. 2014 | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: