Iosif Ton – Cortul lui David – 17 Iulie 2014

Un curs nou care este predat in Romania: Cortul lui David (15 sesiuni)

David a initiat o reforma religioasa in Israel, nemaipomenita. Dar, foarte putina lume o intelege. Si cand o intelegi esti revolutionat.

David l-a inteles pe Dumnezeu si David, ca poet, l-a descris pe Dumnezeu si ca muzician a pus descrierile astea in muzica. Descrierile lui si muzica lui sunt menite sa ne duca mai aproape de Dumnezeu. Si cand Il cunosc pe Dumnezeu si-L laud pe Dumnezeu si-L ador pe Dumnezeu, ma umplu de Dumnezeu si doresc sa fiu ca El. Si ma daruiesc Lui. Il laud si ma inchin. Spun cat e de minunat. Aceasta e chemarea lui David. Si asta o explicam in 15 ore.

Conceptul de Imparatia lui Dumnezeu apare prima data la David. Foarte interesant si David este cel care are imaginea unei lumi intregi, pe care Dumnezeu o doreste sa fie ca El. Fara bariere, David a fost cel mai mare internationalist care poate fi conceput. La cortul lui David erau invitate toate natiunile pamantului. Dar, ceea ce aduce David mai adanc e cunoasterea lui Dumnezeu si intimitatea cu Dumnezeu, din care vine transformarea din chipul lui Dumnezeu. Si sigur ca astea toate le gasim si la Domnul Isus si la apostolul Pavel. Dar, prima data, le-a pus in cuvinte David. Si cand le vedem cu prospetimea poetului David, parca altfel le intelegem. Insa, ele se leaga pentru ca toti ceilalti au dezvoltat ce a initiat David.

…sunt foarte controversat. Multi nu sunt de acord cu, nu stiu ce, ca tot am asteptat sa-mi spuna, care-s invataturile cu care nu-s de-acord? Dar, daca voi stiti si spuneti ca nu sunteti de-acord cu cutare sau cutare invatatura, intrebati-ma si eu sunt dispus sa va spun. (Iosif Ton va fi LIVE la AlfaOmegaTV Joi 17 iulie orele 21:00- unde puteti sa sunati si sa-i puneti intrebari).

O seventa dintr-un seminar Iosif Ton ‘Cortul lui David’:

Lauda? Dar, ce lauda? Cu ce-L laud pe Dumnezeu? Ce-am vazut in Dumnezeu? Sunt atatia care zic: „Lauda! Lauda!” Dar, intreaba-l: „Mai, tu ai captat frumusetea bunatatii lui Dumnezeu? Tu zici ca Il lauzi si te inchini Lui, dar, de ce Il lauzi si te inchini? Pentru ca-i frumos sa-L lauzi si sa te inchini. Si-L laudam de dragul laudei si ne inchinam de dragul inchinarii. Si am pierdut esenta. Ca ceea ce intereseaza e chipul lui Dumnezeu, caracterul lui Dumnezeu. Si lauda trebuie sa fie descrierea frumusetii si a bunatatii lui Dumnezeu. Daca lauda pe care o faci tu, nu cuprinde frumusetea si bunatatea lui Dumnezeu, lauzi lauda. Si e ridicol sa laudam lauda. Si e ridicol sa ne inchinam la inchinare. Dintr-odata, totul e ceva gol si ceva lipsit de sens.

Abia cand captam ideea fundamentala a lui David, atunci incepem sa vedem valoarea laudei si a inchinarii.

VIDEO by Alfa Omega TV

Un comentariu (+add yours?)

  1. baruchhashem1
    aug. 13, 2014 @ 15:37:34

    Cand noi il laudam pe D-zeu, nu facem altceva decat sa indeplinim un act de ascultare ! Asta se intampla deseori, in momente cruciale in viata poporului lui D-zeu, cand erau in pericol ! Doar trebuiau sa-L laude pe D-zeu si in mijlocul laudelor , se manifesta prezenta glorioasa ( Shekinah) al lui D-zeu , izbavindu-i ! De altfel, lauda este si un mijloc de autoeliberare si asta spun din propria mea experiwenta ! Cand sunt apasat, ingrijorat sau stresat, apelez la Cuvantul scris : Ps.34…Voi binecuvanta pe D-l in ORICE VREME si lauda Lui va fi…TOTDEAUNA in gura mea ! Lauda nu este o optiune cum cred unii ! De multe ori se intampla sa se implineasca un alt adevar divin in viata noastra : „Cand strig ..”. Laudat sa fie D-L ” Hallelu’Yah)suntem izbaviti de toti vrajmasii nostrii…vazuti si nevazuti ! Si, culmea daca insistam in lauda , o bucurie de nedescris inunda fiinta noastra prin Duhul Sau cel Sfant ! Mai mult Lauda ca si obicei zilnic, te mentine intr-o stare de bucurie si siguranta in fagaduintele lui D-zeu ! D-zeu are nevoie de inchinatori si in Duh si in Adevar , proclamand adevarurile Lui, ca un fundament vesnic al sentimentelor, constiintei si vointei noastre ! Ne alimentam si ne intarim in duhul nostru laudandu-l pentru ceea ce a facut in trecut, prezent si viitor , stiind ca El este in afara timpului si mantuirea noastra este o garantie divina ( Efeseni 2:8-9), pentruca este un Dar Divin ! HAlleluýah ! ! !

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: