O INCHINARE CORECTA INAINTEA LUI DUMNEZEU – Viorel Udriste

Photo credit www.trilulilu.ro

Inchinarea este exprimata intr-o varietate de cai, cu participarea potentiala a fiecaruia.

„Ce este de facut fratilor? Cand va adunati laolalta, daca unul din voi are o cantare, altul o invatatura, altul o decoperire, altul o talmacire, toate sa se faca spre zidirea sufleteasca.” 1Cor. 14:26;

La fel ca si rugaciunea, cantarea este „specialitatea” Duhului (Col.3:16;Efes.5:19), acestea trebuie se fie deosebit de eficiente in inchinare. Oriunde este Duhul lui Dumnezeu este si cantare, Biserica primara era caracterizata de prezenta cantarii in inchinare; si tot astfel, in fiecare generatie in care exista o trezire spirituala, se naste si o noua colectie de imnuri, aceasta devenind tezaurul prin care continuam sa ne intoarcem constant spre Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul, aducand ca jertfa laudele noastre prin inspiratia Duhului Sfant.

Lauda cere bucurie si concentrarea asupra Domnului si desavarsirii Sale. In orice caz Duhul este in mod explicit mentionat ca responsabil pentru toate expresiile ale inchinarii crestine, aceasta fiind o activitate spirituala si ea trebuie sa aiba putere de la Duhul Sfant care lucreaza in noi, aceasta insemnand ca va trebui sa ne rugam pentru ca Duhul sa ne ajute sa ne inchinam corect.

Daca din bisericile noastre lipseste inchinarea adevarata ar trebui sa ne intrebam ce putem face pentru a experimenta si mai mult din adancimile si bogatiile inchinarii, care este raspunsul natural al inimii credincioase fata de o constientizare clara a prezentei si caracterului lui Dumnezeu.

Deaceea, inchinarea autentica nu este ceva fabricat sau autogenat in noi insine, ea trebuie sa fie varsarea inimii noastre ca raspuns la constientizarea a ceea ce este Dumnezeu…

Cand incepem sa-L vedem pe Dumnezeu asa cum este, iar apoi raspundem prezentei Lui, se asterne peste noi o atitudine de inchinare. Chiar si in Cer serafimii care vad gloria lui Dumnezeu, striga: „Sfant, Sfant, Sfant este Domnul ostirilor; tot pamantul este plin de salava Lui”. Isaia 6:3;

Dumnezeu care a creat si a rascumparat este vrednic de toata slava. Duhul, Cel care a fost prezent la Creatie si a venit sa ne aduca la viata in actul mantuirii, acum ne calauzeste in inchinare si lauda adusa Creatorului si Rascumparatorului nostru. Asadar inchinarea noastra este trinitariana, la fel si experienta si teologia noastra.

Fara indoiala ca ceea ce ii confera inchinarii caracterul Trinitarian este prezenta Duhului in mijlocul nostru atunci cand ne adunam in Numele lui Hristos.

Viorel Udriste

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: