Dora (Ţon) Ghiţea – vindecată pentru a cunoaşte inima lui Dumnezeu

Dorothy Ton Ghitea

Fa click AICI sa citesti marturia detailata despre vindecarea Dorei – Surprinsă de Duhul Sfânt: Vindecată și Eliberată – Dorothy (Ţon) Ghiţea

 

Dora (Ţon) Ghiţea – vindecată pentru a cunoaşte inima lui Dumnezeu

În urmă cu 4 ani, vindecarea miraculoasă a Dorei Ghitea, fiica prof. dr. Iosif Țon, a zguduit lumea evanghelică din România și diaspora. După 21 de ani, ea s-a întors în România în vizită împreună cu soțul ei, Oliver Ghitea, și cei doi copii, iar echipa Alfa Omega TV a avut șansa să-i înregistreze mărturia. În continuare aveți un scurt extras din mărturia extinsă a Dorei care va fi difuzată în curând pe Alfa Omega TV. VIDEO by Alfa Omega TV

Dora (Ton) Ghitea:

Dupa ce s-a nascut primul nostru copil, eu m-am imbolnavit. Si a fost o boala care s-a manifestat cand mancam orice lucru care continea gluten. Simptomele erau foarte violente si foarte dureroase. Daca mancam foarte putina paine, imediat imi venea rau si vomitam. Dupa aceea, durerile erau asa de rele, ca trebuia sa iau de multe ori narcotice, pentru ca durerea era mai rau decat la nastere. Chiar nascusem pe baiatul nostru si era mai rau decat la nastere. Si a fost un lucru foarte surprinzator. Nu stiam ce se intampla.

Oliver Ghitea (sotul lui Dorothy): Am fost la diferiti medici. Eu sunt doctor, medic, am fost la diferite examinari, la sonograme. Dupa ani de zile de cercetari si de investigatii ne-am dat seama ca Dora are boala Celiaca (enteropatia glutenica). A durat ani de zile pana am aflat. Si simptomele deveneau din ce in ce mai grave, mai severe.

Dora (Ton) Ghitea: A fost foarte greu pentru ca imi lua energia si de multe ori nu aveam putere in picioare, nici sa merg in sus pe scari.

Oliver Ghitea: Toti doctorii au zis: „Nu este, pur si simplu, vindecare pentru boala asta. Tratamentul este numai sa nu mananci paine, sau orice lucru care contine grausau paine. Si mai usor zis, decat facut. Ca, atatea mancaruri contin grau in ele si a ajuns la puncrul ca daca Dora mergea si la un studiu biblic si o farimitura de paine ii atingea mancarea, se imbolnavea groaznic. Venea acasa bolnava si era bolnava zile intregi, pana cand ii dispareau simptomele. Lua medicamente sa ajute cu inflamatia, cu durerea, dar vindecare nu era. Deci, era o boala in care nu exista vindecare.

Dora (Ton) Ghitea: Nu stiam cum sa procedez. Multi ziceau ca se roaga pentru mine, dar, eu n-aveam curajul sa ma rog pentru vindecare pentru ca multi mi-au spus la biserica despre aceasta boala, ca este de la Dumnezeu si este un cadou de la El. Ca El a stiut ca eu pot sa duc asta si atunci El mi-a dat acest dar. Chiar au zis ca este un dar de El si trebuie sa-l suport, sa-l rabd si sa fiu multumitoare. Deci, nu puteam sa ma rog impotriva voii Lui si nu stiam ca El, de fapt, a murit pentru pacatele mele si pentru bolile mele.

Oliver Ghitea: Ne-am rugat Domnului. Pentru vindecare, nu stiam atunci- Doamne, mai vindeci pe oameni? Am auzit de unii ca sunt vindecati. Dar nu stiam. Pur si simplu, mai vindeca azi Dumnezeu? Stiam ca poate sa faca ce vrea, dar nu stiam daca El vrea sa faca in cazul nostru. El este Atotputernic  si e suveran. El, poate da boala la oameni, poate nu da boala la oameni? Poate sa vindece, dar pur si simplu nu stiam daca El vrea sa vindece si astazi, in special, daca vrea sa vindece pe Dora.

Dora (Ton) Ghitea: Si incet si incet, Dumnezeu a inceput sa-si reveleze inima fata de mine. Am inceput sa cunosc ce inseamna sa auzi vocea Lui si sa auzi ca-ti vorbeste. Incet, incet, El a vrut sa-Si reveleze inima Lui buna fata de mine, ca El nu da boala la nimeni. Pentru ca nu este boala in El, nu poate sa dea ce n-are. Am fost la un studiu, de fapt la o intalnire de rugaiune, care au fost tinute de un frate, care credea in profetie are darul profetic si il cunosteam de cand eram mica. El este un frate de la Ploiesti, a fost intervievat aici la Alfa si Omega, se numeste fratele Vali Seceanu.

Cand am venit la grupul acela, Vali m-a intrebat: „Dora, tu crezi ca Domnul Isus este aici in seara aceasta?
Si am zis: „Sigur ca este aici.”
Si atunci a zis: „Atunci, crezi ca vei pleca bolnava de aici?”
Si am zis: „Vali, eu stiu ca Domnul Isus este aici si ca El poate totul. Dar, eu nu stiu daca El vrea sa ma vindece.”
Deci, asta era problema la mine. Nu stiam daca vrea.

Si eu nu vroiam sa risc nimica. Nu vroiam sa-L pun la incercare pentru ca nu vroiam sa fiu dezamagita. Si a zis Dumnezeu: „Te-am vazut Dora, intr-un colt, stateai disperata, striga-i catre mine si erai in mari dureri. Si Eu te-am vazut. Te-am vazut acolo. Si uite, iti pun in fata un rug aprins. Stai la o rascruce de drumuri si iti pun un rug aprins in fata ta. Si este la alegerea ta. Poti sa vii la Mine, sa vezi ce este si sa vii si sa auzi vocea Mea.”

Si eu am sis: „Sigur, vin Doamne. Vin. Fug. Vin fugind. Vin la Tine. Vreau sa aud vocea Ta si mai mult, [sa aud] ce-Mi spui Tu.” Ala a fost un inceput. Un inceput minunat si in seara aceea, am simtit ca am fost cu adevarat la biserica.

Eu nu spusesem la familie ca il voi suna pe fratele Demeter. Am spus doar la doua prietene ca Dumnezeu ma vindeca. Am simtit ca trebuie sa spun: „Dumnezeu ma vindeca”. Dar, in dimineata aceea, am sunat pe fratele Nelu si pentru prima data am vorbit cu dansul. Si el, pur si simplu, mi-a predicat Evanghelia. Ca eu, de fapt, nu stiasem Evanghelia completa- ca Domnul Isus, in lucrarea pe care a terminat-o pe cruce, a terminat si vindecarea noastra.

Nelu Demeter: Dupa 3 ore, cand m-am rugat cu Dora si prin autoritatea care ne este data- in invoiala, ce vom lega, va fi legat. Ce vom dezlega, va fi dezlegat pe pamant si in cer. Cand am inceput sa rostim dezlegarea de 1, 2, 3, 5, 10, 15, 50 de negative, de minusuri, cand am inceput, dezlegarea lui Dora de toate acestea si legarea acestora, la Dora s-a produs totul spontan. Eliberarea ei cresteaEu n-o vedeam. Eu n-am vazut-o niciodata in viata mea pana acuma. Ea tresalta de bucurie. Simteam prin vorbirea ei ca creste Domnul in viata ei.

Dora (Ton) Ghitea: Cam pe la ora 9 seara, eram cu copiii in pat, ii pregateam de culcare si Olivia si Joey spuneau: „Mami, spune-i lui tati. Spune-i lui tati.”
Si Oliver spune: „Ce sa-mi spuna?”
Si i-am spus: „Uite, astazi, Dumnezeu m-a vindecat. Sunt total vindecata.”
Si Oliver, asa a primit, el imediat a spus: „Fugi Joey si adu niste paine. Vreau sa vad pe mami cum mananca paine in fata mea.”

Oliver Ghitea: Eu cu copiii am fost extrem de fericit. Am vazut cu ochii nostri ca Dora s-a vindecat pe loc, adica, nu mai era nici un dubiu. Cand vezi cu ochii o minune, cu ochii tai, nu mai ai ce sa zici, decat sa crezi. Pur si simplu, am plecat lucru dimineata, am lasat-o bolnava . Am venit acasa seara, a fost complet vindecata.

Dora (Ton) Ghitea: Imediat, Oliver a vrut sa stie: Ce s-a intamplat? Ce rugaciune te-ai rugat? Cum a fost cu fratele Demeter? Vreau sa stiu si eu.”
Si nu dupa mult timp a vorbit si el cu fratele Nelu si am intrat amandoi in aceasta experienta si in aceasta noua, cum sa zic, aventura cu Duhul Sfant, in care El ne-a chemat.

Oliver Ghitea: Am ajuns la punctul in care noi vrem si mai mult din Duhul Sfant. Vrem sa vedem si mai multe minuni pentru caci credem ca asta vrea sa faca Domnul Isus astazi.

Dora (Ton) Ghitea: Dumnezeu, de multe ori mi-a spus: „Te-am vindecat ca sa-ti arat inima mea.Ca Tu sa vezi si mai mult ce este in inima Mea. Ca eu nu sunt un Dumnezeu care disciplineaza si pedepseste cu mana tare si multi zic: „Sa nu cumva sa cazi sub mana tare a lui Dumnezeu.” Dumnezeu Tatal este ce vedem noi in Domnul Isus. Si cand ne uitam la Domnul Isus, Il vedem pe Tatal.

 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: