Florin Ianovici – Mare este Isus – Biserica Elim Brisbane, Australia Februarie 2014

VEZI mesaje din aceeasi serie aici:

VEZI si alte PREDICI din vizita in Australia aici –

  1. Florin Ianovici – Familia: Continuati sa va rugati – Perth, Australia 17 Februarie 2014
  2. Florin Ianovici – Atacul la dragoste – Biserica Perth, West Australia 18 Februarie 2014
  3. Florin Ianovici – LUPTA CEA BUNA (3) Cununa luptei bune – Cea de-a XII Conventie a Bisericilor Penticostale Sydney, Australia 2 Februarie 2014
  4. Florin Ianovici – Jurnal de Misiune, Australia 14 Februarie 2014 + Predici de la Conferinta
  5. Florin Ianovici – LUPTA CEA BUNA – Cum sa te lupti: Lupta din umbra, cu dispretul si descurajarea XII Conventie a Bisericilor Penticostale Sydney, Australia 1 Februarie 2014
  6. Florin Ianovici – Cum arata o viata implinita? Cum arata o viata biruitoare? LUPTA CEA BUNA (1) Cea de-a XII Conventie a Bisericilor Penticostale Sydney, Australia 31 Ianuarie 2014
  7. Florin Ianovici – Jurnal din calatorie in Australia – Urmareste LIVE Conferinta Bisericilor Penticostale la Sydney – Ianuarie 30 – 2 Februarie, 2014

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Florin Ianovici Brisbane Australia 2014 Mare e Isus

Mare este Isus

  1. Isus este grabit sa treaca pe celalalt mal – Dragii mei, este timpul sa nu ne mai uitam numai la mana care ne de painea, ci sa-I privim fata. Doamne, vrem sa umblam in directia in care umbli Tu. Vreau sa-Ti fac voia Ta, Doamne. Unde mergi, sa merg si eu… Cand mergi in directia lui Dumnezeu, cu Dumnezeu, vei ajunge pe malul celalalt.
  2. Isus este asa cum este – grabit sa ajunga pe malul celalalt pentru ca Il asteapta nenorocitii. Marcu 4:36 ‘aşa cum era‘ . Isus Hristos este acelasi, azi, ieri si in veci de veci. Cine Il vrea pe Isus Hristos in corabia lui, v-a trebui sa-L ia asa cum este El. Dumnezeu nu se ajusteaza si nu se redimensioneaza, nu se schimba dupa placul bisericii din locul cutare sau din locul cutare. „Frate, asa e la noi.” Nu! Dumnezeu are un singur standard. Dumnezeu nu se schimba. Dumnezeul nostru nu este un Dumnezeu care are nevoie de modernizari. Dumnezeu nu are nevoie de ajutorul omenesc, nicio mana nu-L sprijina pe Dumnezeu, ci Dumnezeu sprijina mana omului. (1) Dumnezeu este Dumnezeul sfinteniei. (2) Dumnezeu este un Dumnezeu al Scripturii– E o mare diferenta intre a acumula informatie Biblica si a avea revelatie Dumnezeiasca. Cuvantul lui Dumnezeu cand il citesti, trebuie sa te schimbe  (3) Dumnezeu e Dumnezeul rugaciunii- Macar ca suntem biserica care avem numele ca suntem rugativi, mie mi se pare ca cenusareasa bisericii e rugaciunea si am sa va spun de ce. Evanghelizare- vine fratele X. Bagam ceva scaune. Rugaciune Luni la biserica- 3 batrane si 3 batranei si nu mai stiu cine. Si atunci, spuneti-mi mie. Nu-i cenusareasa? E cenusareasa. Si eu va intreb in aceasta seara: Mai este ceva pe pamantul acesta mai bun ca rugaciunea, prietene? Sunt oameni care au o performanta uluitoare ca au stat 5 minute in rugaciune cu Dumnezeu. Sunt oameni care se roaga  numai Duminica, cand vin la biserica. Sunt oameni care ies de pe holul casei lor si abia atunci isi aduc aminte ca trebuie sa invarta cheile in masina si zic: „Fereste-ma, Doamne, de accidente.” Oameni buni, asta nu-i rugaciune! Rugaciunea inseamna sa stai de vorba cu Dumnezeul Tau. Rugaciunea inseamna sa-I permiti lui Dumnezeu sa-Si ia timp sa coboare. Rugaciunea inseamna sa-ti spui sufletul inaintea Domnului si sa-L lasi pe Duhul Sfant sa lucreze cu tine. Dumnezeu e un Dumnezeu al rugaciunii.
  3. Cu Isus, totul este mare – Esti coroana lui Dumnezeu si esti lumina ochilor Lui. Si Dumnezeu iti spune in aceasta seara: „Eu te doresc cu toata inima. Dar pentru ca tu esti premiu, vor fi furtuni mari. Va incerca sa puna cel rau laba pe tine. Dar, cand intra Hristos in viata e si o liniste mare.

TEXT – Marcu 4:35

35 În aceeaş zi, seara, Isus le -a zis: ,,Să trecem în partea cealaltă.„
36 Dupăce au dat drumul norodului, ucenicii L-au luat în corabia în care se afla, şi aşa cum era. Împreună cu El mai erau şi alte corăbii.
37 S’a stîrnit o mare furtună de vînt, care arunca valurile în corabie, aşa că mai că se umplea corabia.
38 Şi El dormea la cîrmă pe căpătîi. Ucenicii L-au deşteptat, şi I-au zis: ,,Învăţătorule, nu-Ţi pasă că pierim?„
39 El S’a sculat, a certat vîntul, şi a zis mării: ,,Taci! Fără gură!„ Vîntul a stat, şi s’a făcut o linişte mare.
40 Apoi le -a zis: ,,Pentruce sînteţi aşa de fricoşi? Tot n’aveţi credinţă?„
41 I -a apucat o mare frică, şi ziceau unii către alţii: ,,Cine este acesta de Îl ascultă chiar şi vîntul şi marea?„

Aceasta a fost prima seara la Biserica Elim Brisbane (in luna Februarie 2014) din vizita Pastorului Florin Ianovici pe continentul australian cu ocazia celei de a XII-a Conferinta a Bisericilor Penticostale din Australia, in oradul Sydney.

In aceasta seara m-am gandit sa va spun cateva lucruri. Noi avem impresia ca de cele mai multe ori, examenele vietii le dam cu Dumnezeu. Ceea ce este surprinzator este faptul ca uneori examenele vietii le dam cu diavolul. Nu intotdeana, in viata, Dumnezeu din cer, se grabeste sa intervina. Biblia spune ca Domnul Isus Hristos dormea intr-un fel absolut ciudat, dupa parerea mea, la carma acelei corabii. Cat de obosit sa fi, ca in acea furtuna ingrozitoare, sa nu te poti trezi? Absenta Domnului si tacerea Lui am simtit-o de multe ori in viata, atunci cand diavolul s-a uitat la mine si a zis: „A stat toata ziua in biserica si a ascultat invataturile. Acuma, vreau sa-l testez si sa-l incerc.”  Toata ziua vorbise Domnul Isus Hristos despre lucruri extraordinare. Pilda semanatorului. Pilda cetatii asezate in lumina. Pilda credintei care este ca un graunt. Si a intrebat Domnul Isus Hristos: „Priceputati voi ce va spun Eu?” La care ce-au spus cei din adunare? Amin.

„Bun,” a zis Satana. Daca au zis amin, cand vor iesi ii vom pune la test. Si atunci, cand stai in biserica si asculti invatatura  Domnului Isus Hristos si zici ‘amin’, este unul pe care-l deranjezi cu amin-ul tau. Si dupa ce pasesti pragul bisericii, vine timpul cand Dumnezeu ingaduie sa fi testat iin amin-ul pe care l-ai spus. Si Dumnezeu, in momentul acela, stiti cum este? Am dat licenta la teologie, nu cu ai mei, nu cu Institutul Teologic Penticostal unde am facut-o, cu alta comisie. (Nu spun cine, nu ma intrebati). Si n-au fost asa de prietenosi, ca sa nu zic ca au fost ostili. Si la un moment dat, in timp ce eram acolo la un examen, era profesorul Pandrea- dansul este acuma cu ingerii, canta in vesnicie. Si din ochi, ar fi vrut sa-mi spuna raspunsul. Dar n-avea cum. N-avea voie ca era acolo comisia. Il vedeam cum se straduieste sa-mi spuna din ochi, sa ma incurajeze. E un Dumnezeu care trebuie sa stea la un metru distanta de noi si sa ne lase in incercare si-Si doreste din toata inima sa fim mai mult decat biruitori. Ai grija la amin-ul cu Cuvantul si Dumnezeu sa-ti binecuvanteze amin-ul faptei. ‘Copilasilor, sa nu iubim doar cu vorba, ci cu fapta si cu adevarul’. Dumnezeul nostru ne-a oferit o masa imbelsugata. Nu sunteti lipsiti de belsug de binecuvantare. Aveti oameni destoinici, eu nu sunt hrana principala (in seara asta). Aveti oameni destoinici care duminica de duminica v-au invatat cum sa mergeti pe calea vietii. Ei, cand iesim afara, Dumnezeu ne lasa sa fim testati si Dumnezeu ne lasa sa fim incercati. Dar, pe de alta parte, cand sta langa noi ne zice din ochi: „Mi-as dori sa fi biruitor.”

Si vine ceasul si vine clipa cand cei ce au zis ‘amin’ la predica Domnului Isus Hristos au intrat in barca. Si imediat dupa ce au intrat in barca, a inceput furtuna. In aceasta seara m-am gandit sa impartasesc cu dvs. 3 ganduri importante despre Domnul Isus Hristos, foarte simple, foarte clare si sper sa va fie de folos dvs., macar atata cat mi-au fost de folos mie.

Mai intai de toate, iubitii Domnului, ar trebui sa ne uitam cu atentie in Biblie si sa vedem ca Domnul Isus Hristos, dupa o zi intreaga de predica istovitoare in arsita Palestinei, probabil ca erau temperaturi mai mici decat sunt in Australia, El nu ramane sa se odihneasca. Nu ramane sa stea pana a doua zi. Ci intr-un mod nefiresc de grabit, Domnul Isus Hristos ii sileste pe ucenici sa intre in corabie. Si zice Domnul Isus Hristos: „Sa ne grabim sa trecem pe malul celalalt. Primul lucru care vreau sa vi-l spun in aceasta seara este ca ar trebui sa ne intereseze in ce directie merge Dumnezeu. Nu vi se pare uneori in viata ca strigi catre Dumnezeu si Dumnezeu e departe. Hai, fiti sinceri. Nu vi se pare uneori ca sunt zone aride in existenta noastra, cand macar ca strigi la fel cum ai strigat, se pare ca Dumnezeu e tare departe. Niciodata, iubitii Domnului, Dumnezeu nu se departeaza de noi caci Dumnezeu este in noi, nadejdea slavei. Dar se intampla ca in viata noastra, noi de multe ori nu suntem interesati sa aflam directia pe care o urmeaza Domnul nostru. Pentru ca Biblia spune ca Domnul Isus Hristos n-a dorit sa ramana pe malul acela. Ci Isus Hristos s-a grabit si a vrut sa treaca pe malul celalalt. Si in aceasta seara, vreau sa va pun o intrebare simpla: Aveti interes sa stiti care ar fi directia  in care Dumnezeu merge, ca sa ne aliniem si noi cu El?

Intotdeauna in viata, raspunsul la problemele mele nu a insemnat un ban mai mult, n-a insemnat un prieten mai mult, desi a fost folositor. Toate acestea sunt folositoare. Ci, intotdeauna, raspunsul la problemele mele a fost Dumnezeu cu mine. Intotdeauna, cand am avut necazuri in viata, nimic n-a fost mai important ca faptul sa fiu impreuna cu Dumnezeu si Dumnezeu sa umble impreuna cu mine. Nu vreau sa ma despart de El nicio clipa. Nici cat traversez strada nu vreau sa fiu singur. Nici cand ma duc la odihna nu vreau sa fiu singur. Ci in fiecare zi a vietii mele vreau sa fiu cu El si sunt interesat in ce directie merge Dumnezeu. De ce se grabeste sa ajunga pe malul celalalt?

In primul rand, Dumnezeu s-a uitat la cei ce l-au petrecut pana la mal si aproape ca-i pandeau venirea. S-au uitat si ucenicii au venit intr-o zi plini de bucurie si au spus: „Noroadele Te urmeaza.” La care, Isus Hristos s-a uitat trist catre ei si le-a zis: „Ma urmeaza pentru paine.” Nu ma simt iubit, nu ma simt inteles, nu ma simt apreciat, ca nu poti sa te simti iubit de copiii tai cand esti redus doar la un portofel, cand zambetel copiilor tai sunt doar atunci cand au nevoie de ceva in viata ta. Nu te simti iubit, te simti folosit si e o diferenta. Nu te simti iubit cand prietenii tai si cei ce spune ca te iubesc te cauta doar cand au nevoie de tine: „O, Florin, am auzit ca ai fost avocat. Am si eu o problema.”  Nu ca n-as face, nu ca nu-i bine sa faci un bine. Dar, atat de important e sa te simti apreciat si inteles pentru ce esti tu. Si Dumnezeu din cer isi doreste sa-L iubim pentru natura Lui, sa-L iubim pentru ceea ce este El. Sa-L iubim pe Dumnezeu pentru ceea ce face in viata noastra. Si Hristos a zis: Ma grabesc sa ma departez, pentru ca o gloata de oameni vor nimic mai mult decat inca un meniu la pranz. Isi mai doresc inca o paine usor dobandita. Isi mai doreste inca o paine si un peste pe care sa Il dau Eu lor. Si Hristos se grabeste. Si spune ca Domnul Isus Hristos s-a grabit sa mearga pe malul celalalt. Si ascultati-ma ce va spun in aceasta seara.

Uneori Il obosim pe Dumnezeu prin lucrurile noastre. Stie Dumnezeu ce ai tu nevoie in casa. Stie Dumnezeu care e lipsa ta. Intrebarea este daca tu stii in ce directie merge Domnul. Si Dumnezeu se grabeste sa mearga pe malul celalalt. Dumnezeu vrea sa ne spuna in aceasta seara: „Nu-L urmati pe Domnul pentru painea aceasta pieritoare. Urmati-L pe Dumnezeu pentru painea vietii. Urmati-L si iubiti-L pentru ceea ce este El, nu pentru ceea ce ne da El in fiecare zi a vietii noastre. De cele mai multe ori cand vin la biserica si stiti care este dorinta mea? Le spun oamenilor: „Dragii mei, stiu ca treceti prin necazuri si greutati. Dar, sa nu uitati ca ne-am adunat in seara aceasta sa-L laudam pe Cel ce este vesnic viu.” Vreau sa auda in aceasta seara, lui Dumnezeu cand Ii spun ca El este izvorul de apa vie pentru sufletul meu. Ca El este comoara pe care am gasit-o si n-as mai da  nimic pe viata aceasta. Ca El este Cel care leaga ranele sufletului meu si El este Mantuitorul meu. Hristos trebuie sa-si primeasca cinstea de Dumnezeu. „Ce faci Hristoase?” „Plec, sunt satul de cereri. Tot timpul ma napadesc cu cereri. Ca 99.9% din rugaciunile lor nu sunt decat ‘da-mi’ si ‘fa-mi’.” Dumnezeul nostru e viu si stie Dumnezeu de ce ai nevoie. N-a ajuns cuvantul pe buze si Dumnezeu cunoaste nevoia ta.

Dar, Dumnezeu spune in aceasta seara: Vreau sa cunoasca poporul care este directia in care umblu eu. Vreau sa stie poporul unde pot fi gasit Eu. Unde poti fi Tu gasit, Hristoase? Acolo unde oamenii Ma cauta si Ma urmeaza pentru ceea ce sunt.

Din primele 12 minute, mai sunt 54 de minute din mesaj. VIDEO by  elimbrisbane

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: