Florin Ianovici – Compromisul oamenilor maturi i-a facut pe multi sa nu-si mai gaseasca calea catre viata

Photo credit www.glamour.com

Ar trebui sa intelegeti ca in viata exista cel putin doua momente teribile, cand Satana va da niste lovituri extrem de puternice.

S-ar putea dupa o viata intreaga de truda, sa nu termini in picioare alergarea. Intotdeauna, cel rau va cauta spre sfarsitul vietii tale, sa-ti ingramadeasca atata amaraciune in inima ta, ca sa nu poti sa traiesti si sa treci dincolo mantuit.

Incercarea care vine la maturitate – marea problema a maturitatii e ca devenim extrem de permisivi. Devenim extrem de largi in conceptia noastra. Se poate si asta, se poate si asta… Si maturitatea este ceasul incercarii in care omul lui Dumnezeu trebuie sa-si croiasca calea.

Dar, la maturitate, exista o mare problema, pentru ca este varsta la care te intrebi: Ce am realizat? Si multi oameni in disperarea varstei incep sa largeasca calea. Ce le-a spus, de fapt, Nebucadnetar lui Daniel si celor 3? Nu va interzic sa va inchinati Dumnezeului vostru. Doar, adaugati si chipul de aur pe lista voastra. Si eu, in aceasta seara, va spun ca Dumnezeul nostru este unul. Si Dumnezeul nostru trebuie iubit intr-un mod exclusiv.

Acuma, spre batranete, si vreau sa fiti atenti. Spre batranete, atacul celui rau nu mai este un atac deghizat. La batranete, lui Daniel i se spune clar: „De te mai rogi, leii te mananca.” E un atac direct deja. Satana isi arata fata.

Si atacul final este de ati strica toate obiceiurile bune. De ati ruina toata disciplina pe care o ai. Si cand este atacat Daniel, spre partea aceasta de final si aruncat in groapa cu lei, Satana isi arata direct fata si spune: „Nu te mai ruga. Nu mai fa lucrurile acestea. Si nu te mai inchina lui Dumnezeu.”

Vedeti cum este progresia in viata? Vedeti cum cel rau, din ce in ce apasa? La tinerete vine deghizat. Vine: „O, ce frumoasa e viata. Manaca la masa lumii, ca-i gustoasa.” La maturitate: „Adauga, ca nu-i mare problema daca ai adaugat. Toti o fac. Fa-o si tu.” Si la batranete vine si te infrunta direct, ca sa-ti ia tot ce mai ai.

Va rog foarte mult, sa nu subestimati niciodata puterea celui rau. Va trebui ca in viata sa avem o viata disciplinata de rugaciune, in primul rand, pentru ca diavolul este inselator. Numai omul care-si pastreaza prin rugaciune inima curata, va reusi sa distinga vocea lui Dumnezeu. Pentru ca foarte multe voci pe pamantul acesta rasuna si daca nu-ti pastrezi inima inaintea lui Dumnezeu la rugaciune, tu s-ar putea sa nu deosebesti vocea lui Dumnezeu.

Si am sa va spun de ce. Pentru ca puteau sa spuna cei 3 tineri: „Mai, ne-a zis sa ne inchinam. Adica, ce? Stiti cati erau acolo? Era o multime foarte mare pentru ca aia era o vale. In multimea aceea foarte mare, nu era mare lucru ca tu impreuna cu ei sa te arunci si tu la pamant. Nu te vede nimeni.

Puteai sa spui in felul urmator: „Eu, numai cu trupul ma arunc la pamant, caci cu inima stau drept.” Vreau sa va spun un lucru, dragii mei, intotdeauna asta este o voce vrajmasa. Pentru ca Dumnezeul nostru este un Dumnezeu care ne spune ca trebuie sa pastram credinta curata. Compromisul a facut pe multi sa nu-si mai gaseasca calea catre viata.

Vine Satana si spune un alt argument. Da il ia cu Biblia: Pot oare cei morti sa-L laude pe Domnul? Vine cel rau si-ti aduce Biblia. Tu te uiti si spui, ‘Mai, bine,’ zice, „fac acuma un compromis. Raman in viata si asa o sa lucrez eu pentru Dumnezeu si asa o sa recuperez .”

Dar, eu va spun un lucru. Hristos cand S-a dus la cruce, a zis: „Las, ca vin Eu mai incolo?” S-a dus pana la capat. Deci, cu atatea argumente poate sa vina cel rau, chiar cu Biblia in viata ta.

Dar, trebuie sa stii in aceasta seara, cel mai important lucru si anume, faptul ca intotdeauna trebuie sa te tii de Cuvantul lui Dumnezeu. Puteau sa spuna cei 3 tineri asa: „N-a fost o profetie pe vremea lui Nebucadnetar? N-a profetit Daniel ca asta-i chipul de aur? Ca Dumnezeu l-a inaltat sa fie chipul de aur?” Adica, ce mare lucru ca ne inchinam noi in fata celuia care este chip de aur? Si acuma, vreau sa va spun un lucru, dragii mei. De nu veti discerne bine vocea lui Dumnezeu, Satana va va minti cu Biblia.

Vezi / Citeste mesajul integral aici…

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: