Evreii din toată lumea, dar mai ales din Europa Răsăriteană, se întorc în Israel pentru a aștepta a doua venire a Domnului. Misiunea aliyah

c

Evreii se intorc in Israel din cele 4 colturi ale pamantului Photo credit www.nowtheendbegins.com

Readucerea exilatilor in Israel

Isaia 43:5-6

Nu te teme de nimic, căci Eu sînt cu tine, Eu voi aduce înapoi neamul tău dela răsărit, şi te voi strînge dela apus. Voi zice miază noaptei: ,Dă încoace!` şi miazăzilei: ,Nu opri`, ci adu-Mi fiii din ţările depărtate şi fiicele dela marginea pămîntului

De la inceputul secolului XX-lea, cinci milioane de evrei s-au intors in Israel. Scopul principal al Organizatiei Ebenezer Operation Exodus este sa ajute poporul evreu sa se intoarca acasa, in patria sa istorica, Israel. Aceasta misiune crestina si-a inceput lucrarea dupa caderea Cortinei de Fier. Ieremia a profetit ca evreii prinsi in imensa tara nordica vor fi eliberati pentru a se intoarce acasa.

Ieremia 23:7-8

,,De aceea iată, vin zile, zice Domnul, cînd nu se va mai zice: ,Viu este Domnul, care a scos din ţara Egiptului pe copiii lui Israel!` Ci se va zice: ,Viu este Domnul, care a scos şi a adus înapoi sămînţa casei lui Israel din ţara dela miază noapte şi din toate ţările în cari îi risipisem! ,Şi vor locui în ţara lor.`

De atunci, cam 1 milion de evrei, impreuna cu familiile lor s-au intors acasa in Israel din tara de nord.In doar 20 de ani, organizatia Ebenezer  Operation Exodus a ajutat mai mult de 130 000 dintre ei sa se intoarca acasa in Israel.

In mod remarcabil, Isaia a profetit ca ne-evreii vor ajuta la readunarea poporului evreu in Israel.

Isaia 49:22

22 De aceea, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ,Iată, voi face neamurilor semn cu mîna, şi-Mi voi înălţa steagul spre popoare; ele vor aduce înapoi pe fiii tăi în braţele lor, şi vor duce pe fiicele tale pe umeri.

Pana acum, punctul central al organizatiei Ebenezer Operation Exodus a fost fosta Uniune Sovietica. Lucrarea a inceput in Ucraina, unde Operation Exodus a adus evreii imigranti si familiile lor acasa in Israel pe mare, prin portul Odessa. Intre anii 1994 si 2004, mai mult de 40 000 de oameni erau dusi acasa in Tara Promisa, in 172 de vase.Aceasta a fost, deasemenea, o implinire  a profetiei.

Isaia 60:9

Căci, pe Mine Mă aşteaptă ostroavele, şi corăbiile din Tarsis sînt în frunte, ca să aducă înapoi de departe pe copiii tăi…

Astazi organizatia Operation Exodus are mai mult de 40 de baze reprezentative imprastiate in fosta Uniune Sovietica, din estul indepartat al Rusiei, Siberia, republicile din Asia Centrala si regiunea instabila a Caucazului, pana in Moldova si Ucraina in Vest. Echipe de pescuire cauta evrei in orasele si orase  si pe cei imprastiati in zonele indepartate ale vastei tari nordice. Operation Exodus ii gaseste si ii ajuta sa-si pregateasca  documentele pentru un interviu cu consulatul israelean. Odata ce au primit viza de imigrare, organizatia Ebenezer ii transporta la aeroport, iar apoi agentiile evreiesti ii duc inapoi in Israel. Acesta nu este sfarsitul povestii.

Odata ce au ajuns in Israel, Ebenezer Operation Exodus e acolo pentru a-i ajuta daca au nevoie.

Directia principala a misiunii: aliyah, in ebraica inseamna „a urca”

Este un termen folosit pentru intoarcerea acasa in Israel. Scopul sau ideea acestui program este binecuvantarea familiilor de turisti cu binecuvantari semnificative si incurajarea lor de a imigra.

Photo credit www.economist.com

In ultimii ani, Domnul a pregatit organizatia Ebenezer Operation Exodus sa fie gata sa ajute la readunarea exilatilor din Israel de pe toate punctele de pe glob, avand in vedere intensificarea antisemitismului din toata lumea. Banuim ca va veni o perioada de stramtoare in Statele Unite cand va trebui sa ajutam un numar mare de evrei sa faca aliyah. Ne pozitionam in acest mod. Fiecare evreu are un drept. Cred ca SUA inteleg gresit ca evreii se pot ridica si pot face aliyah. Nu este adevarat. Sunt multi oameni care au nevoie de putin ajutor pentru a fi stabiliti cu fermitate in tara. Viziunea companiei Aliyah Highways din Asia de Sud-Est si Oceania este de a fi deschisa si ca evreii sa aiba  cale libera sa se intoarca dupa cum Domnul ii cheama. Nu stim cum va arata asta, dar credem ca trebuie sa ne pregatim pentru acest timp.

In Marea Britanie si Africa de Sud, organizatia Ebenezer Operation Exodus a facut parteneriat cu agentiile evreiesti ajutand evreii sa se intoarca in Israel din aceste doua tari. Primul grup de evrei care s-a intors acasa din Africa de Sud a plecat in iulie 2008. In decembrie 2010 a plecat al 8-lea zbor aliyah. In total, au fost cateva mii de oameni  care au facut aliyah cu acest grup de zboruri. Grupurile de zboruri pleaca regulat din Anglia.

Lucrarea misiunii Ebenezer Operation Exodus nu ar fi putut functiona fara permisiunea Domnului. Rolul rugaciunii si al mijlocirii a fost nucleul misiunii de la inceput din 1991. „Eram foarte atenti la vocea Domnului. Cred ca El ne-a invatat importanta locului rugaciunii in misiunea Ebenezer. Am simtit atunci importanta  intelegerii Cuvantului lui Dumnezeu in rugaciunile noastre. Am inceput sa ne bazam rugaciunile pe Cuvantul lui Dumnezeu. Domnul privea la Cuvantul Sau pentru a-l indeplini. Promisiunile Lui erau acolo.

Readunarea poporului evreu dupa aproape 2 000 de ani de diaspora este o demonstratie puternica a fidelitatii lui Dumnezeu  fata de Israel. Ati vazut cum El i-a adus inapoi din cele patru colturi ale pamantului pentru a-i stabili in patria lor istorica, Israel.

www.operation-exodus.org
Operation Exodus International Headquarters
Ebenezer House
5A Poole Road
Bournemouth BH2 5Qj
ENGLAND

VIDEO by Alfa Omega TV Urs Kasermann (Lider) prezinta organizatia Ebenezer Operation Exodus Elvetia, care ii ajuta pe evreii din toata lumea, dar mai ales din Europa Rasariteana, sa se intoarca in Israel pentru a astepta a doua venire a Domnului.

 

8 comentarii (+add yours?)

 1. Dorian C
  aug. 06, 2014 @ 22:54:37

  Reblogged this on Christ4roNews.

 2. Trackback: VIDEO – Totul este gata pentru construirea Noului Templu la Ierusalim | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Boicotarea Israelului se aseamana cu antisemitismul nazist | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: Profetia biblica se implineste atunci cand evreii se intorc in Israel | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: VIDEO – 275 de evrei se intorc din Ucraina in Israel – Alyiah continua | agnus dei - english + romanian blog
 6. Ben
  sept. 13, 2016 @ 09:39:41

  Daca evreii l-ar recunoste pe Hristos ca Domn atunci da ar fi adevarat ceeace spuneti, in realitate evreii il mai asteapta si azi „mantuitorul” care inca nu a venit. Mai documentati-va inainte sa emiteti baliverne….

 7. Ioan Sarcinschi
  sept. 28, 2016 @ 02:33:06

  Îl așteaptă și când colo el e venit demult!

 8. Ivan Vikovan
  oct. 07, 2016 @ 09:19:16

  Este un mare adevar, ca Evrei se intorc in Tara lor Izrael . Ei vin din toate Tarile, unde au fost rasipiti. Asa ne spun Mari Profeti a Vechiului Testament. Desigur, ca ce a vorbit Dumnezeu se va implini cu siguranta. Adevarat, ca Evrei nu-l asteapta pe Domnul Slavei, care s’a nascut ca trup din Fecioara Maria, ci asteapta un alt Mintuitor, dupa cum a proorocit Moise, care zicea Evreilor, ca va veni un prooroc ca mine si de el sa ascultati. Deci ei asteapta un asemenea mintuitor, ca Moisei. Dar nu uitati, ca toti copii copiilor lui AVRAAM, adica din spita Lui vor fi iertati, topiti, slefuiti, pregatiti,….. si adusi la standartul lui Dumnezeu pentru a primi Viata Vesnica. Evrei sunt niste oase goale, dar SUFLAREA DOMNULUI PESTE ELE, vor INVIA. Vedeti bine, voi, care apartineti la diferite secte, care au aparut in ultemele 200-250 dee ani, care au fost facute si gindite in America, apoi plantate in toata lumea, sunteti cu siguranta mintuiti???? Vedeti, ca voi faceti mai intii voia sefilor de culte, de regiune, de judet,…. apoi nu va mai ramine timp si intelepciune sa mai faceti VOIA LUI DUMNEZEU. Stiu, ca va laudati fiecare cu secta lui, dar FERICI DE CEI CE SE LAUDA CU DOMNUL SI FAC VOIA LUI DUMNEZEU.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: