Florin Ianovici – Unii oameni au trebuit sa-si iubeasca sotia cand n-au mai avut-o

Photo credit www.catholicmatch.com

De ce e importanta incercarea? Cum sa nu fie importanta incercarea?

Incercarea este esentiala. Adica, vreau sa intelegeti cum faci fata incercarii. Intotdeauna, cand fugi de incercare, ea fuge mai tare dupa tine.

Dar, ce sa faci in incercare? Pai, ii spui incercarii asa: „Fa ce stii ca trebuie sa faci.” Ce spune Dumnezeu in Isaia? „Voi ati fugit pe cai iuti in Egipt.” Si zice Dumnezeu: „Da, voi puteti sa fugiti pe ce cai vreti voi, ca tot va prinde necazul din urma.” .. cand e trimis [necazul] pentru ceva.

Cand vine incercarea, fugim. Si fugim si fugim. Dar n-ai cum sa fugi, ca ea te prinde. Mai tare te prinde. Si atunci, ce faci? Spui asa: „Doamne, am intrat in incercare…” Intrarea e acolo si erau legati feldeles la maini, la picioare, Daniel cu cei 3 tineri. I-a aruncat acolo. Dar ce se intampla in foc? Se ard legaturile astea. Se rup. Cand intri in focul incercarii, brusc, deodata, tu devii altul.

Prima legatura care se rupe este legatura cu pamantul. Atata suntem de legati! Cand vine incercarea deodata, parca ne limpezeste Dumnezeu mintea: „Doamne, am uitat ca de fapt important era lucrul asta.”

Au ajuns oameni pe marginea prapastiei. Au trebuit sa-si iubeasca sotia cand n-au mai avut-o. Au ajuns sa-si iubeasca copiii cand n-au mai putut sa faca nimic pentru ei.

Incercarile, cand vin si focul incercarii cand vine, ne rupe orice legatura omeneasca. Deodata ne spala ochii, sa vedem ce-i important in viata noastra. Ne curata ochii, sa intelegem ca de fapt ne-am inglodat in atatea lucruri pamantesti, ne-am ingropat in lucrurile pamantesti. Cum erau cei trei in foc? Mai aveau legaturi? Pai nu, ca zice Biblia ca mergeau in foc. Nu stiu, dar este magnific. Mergeau in foc. Nu mai aveau nicio legatura. Se arsesera legaturile.

Si este extrem de important, pentru ca eu, in incercare cand am intrat, mi-am dat seama de niste lucruri pe care nu le-am putut invata niciodata in afara incercarii. Tu nu? Tot in incercare, nu numai ca mi-am dat seama de faptul ca anumite lucruri merita si altele nu merita, dar deodata in incercare s-au rupt legaturi omenesti.

Asa am crezut ca vor sari oamenii sa ma ajute. Asa am crezut ca oamenii vor face ceea ce au promis si deodata, oamenii au inceput sa aiba justificari si tot felul de legaturi. S-au rupt si legaturile astea. Dar in incercare a fost o legatura care s-a intarit puternic, cu Cel ce a rasarit in incercare cu mine. Cu Cel ce este Fiul lui Dumnezeu.

Vreau sa va spun un lucru, dragii mei, cand vine incercarea in viata, nu fugiti de ea. Ci spuneti asa lui Dumnezeu: „Doamne, te rog, intelepteste-ma cat mai repede, sa nu fie focul asta atat de mult. Arde, Doamne, tot ce este de ars, ca sa pot sa fiu liber si apoi, Doamne, te rog frumos, invioreaza-ma iarasi si mangaie-ma.

Spune-mi Doamne ce trebuie sa arda in viata mea, ca ceva trebuie sa arda, o legatura omeneasca, o multime de nimicuri cu care poate te-ai ingropat in viata. Nu stiu, poate o rutina… Poate ca Dumnezeu lasa un foc al incercarii ca sa te smulga din plictiseala in care ai intrat.

Vezi / Citeste mesajul integral aici – Florin Ianovici – Brisbane Australia (3) Cum să fac față încercării

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: