A fost descoperită Gradina Eden? (VIDEO) Was the Garden of Eden found?

Photo credit heavenwithin.us

 

ENGLISH:

Genesis 2:10-1410 A river watering the garden flowed from Eden; from there it was separated into four headwaters. 11 The name of the first is the Pishon; it winds through the entire land of Havilah, where there is gold. 12 (The gold of that land is good; aromatic resin and onyx are also there.) 13 The name of the second river is the Gihon; it winds through the entire land of Cush. 14 The name of the third river is the Tigris; it runs along the east side of Ashur. And the fourth river is the Euphrates.

Spune Stan Deyo (vezi traducerea mai jos): The river that I had found that made a loop around Madagascar, or around the coast of Madagascar and Africa, whichever way it went. The headwater had 2 branches that formed a circle around that land of Tanzania came out of a vulcanic field of  over 40 volcanoes. And strangely enough, there was a huge river bed from that same area going all the way down to the african great rift formed the other 3 rivers of the Garden of Eden. They all came to a head at the same place in northern Tanzania, in the middle of a huge vulcanic field.

ROMANIAN:

Majoritatea dintre noi avem curiozitatea locatiei gradinei Eden. Probabil ca nu vom stii unde se afla aceasta gradina in viata aceasta… Stan Deyo a facut niste cautari sa vada cam unde s-ar putea afla zona geografica specific descrisa in Geneza cap 2 in versetele 10-14 si rezultatul lui a fost ca probabil Gradina Eden sa se fi aflat in zona geografica cunoscuta de noi astazi ca si Tanzania de pe continentul African.

Traducere – Stan Deyo spune: Raul pe care l-am gasit am constatat ca a facut o bucla in jurul Madagascarului, sau in jurul coastei Madagascarului si Africa, in orisicare fel a mers. Izvorul a avut doua ramuri care au format un cerc in jurul meleagurilor Tanzaniei, a iesit dintr-un camp vulcanic cu peste 40 de vulcani. Si destul de ciudat este, ca acolo a fost o albie imensa a unui rau din aceeasi zona mergand in jos pana la Marele Rift African, formand  celelalte trei rauri din Gradina Edenului. Toate aceste rauri s-au intalnit impreuna,  formand un singur rau, in acelasi loc din nordul Tanzaniei, in mijlocul unui camp vulcanic urias.

Geneza 2

2 Astfel au fost sfîrşite cerurile şi pămîntul, şi toată oştirea lor.
2 În ziua a şaptea Dumnezeu Şi -a sfîrşit lucrarea, pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S’a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.
3 Dumnezeu a binecuvîntat ziua a şaptea şi a sfinţit -o, pentrucă în ziua aceasta S’a odihnit de toată lucrarea Lui, pe care o zidise şi o făcuse.
4 Iată istoria cerurilor şi a pămîntului, cînd au fost făcute.
5 În ziua cînd a făcut Domnul Dumnezeu un pămînt şi ceruri, nu era încă pe pămînt nici un copăcel de cîmp şi nici o iarbă de pe cîmp nu încolţea încă: fiindcă Domnul Dumnezeu nu dăduse încă ploaie pe pămînt şi nu era nici un om ca să lucreze pămîntul.
6 Ci un abur se ridica de pe pămînt şi uda toată faţa pămîntului.
7 Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărîna pămîntului, i -a suflat în nări suflare de viaţă, şi omul s’a făcut astfel un suflet viu.
8 Apoi Domnul Dumnezeu a sădit o grădină în Eden, spre răsărit; şi a pus acolo pe omul pe care -l întocmise.
9 Domnul Dumnezeu a făcut să răsară din pămînt tot felul de pomi, plăcuţi la vedere şi buni la mîncare, şi pomul vieţii în mijlocul grădinii, şi pomul cunoştinţei binelui şi răului.

10 Un rîu ieşea din Eden şi uda grădina; şi de acolo se împărţea şi se făcea patru braţe.
11 Numele celui dintîi este Pison; el înconjoară toată ţara Havila, unde se găseşte aur.
12 Aurul din ţara aceasta este bun; acolo se găseşte şi bedelion şi piatră de onix.
13 Numele rîului al doilea este Ghihon; el înconjoară toată ţara Cuş.
14 Numele celui de al treilea este Hidechel: el curge la răsăritul Asiriei. Al patrulea rîu este Eufratul.

15 Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l -a aşezat în grădina Edenului, ca s’o lucreze şi s’o păzească.
16 Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: ,,Poţi să mănînci după plăcere din orice pom din grădină;
17 dar din pomul cunoştinţei binelui şi răului să nu mănînci, căci în ziua în care vei mînca din el, vei muri negreşit.„
18 Domnul Dumnezeu a zis: ,,Nu este bine ca omul să fie singur; am să -i fac un ajutor potrivit pentru el.„
19 Domnul Dumnezeu a făcut din pămînt toate fiarele cîmpului şi toate păsările cerului; şi le -a adus la om, ca să vadă cum are să le numească; şi orice nume pe care -l dădea omul fiecărei vieţuitoare, acela -i era numele.

8 comentarii (+add yours?)

 1. timosy74
  aug. 11, 2014 @ 10:05:21

  CATA vrajealaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Daca se pomeneste Tigru si Eufrat, cum de se pot ele locsaliza in Africa, cand se stie clar ca sunt in Mesopotamia, Asia???
  Conform Bibliei, leaganul civilizatiei omenirii a fost in zona Irakului, nu in Africa!

  Stramosii lui Noe, prin care s-a repopulat Pamantul dupa distrugerea Potopului, era tot din zona Babiloniei….

  Se incearca rescierea istoriei si a originii civilizatiilor ca ele sa fie in acord cu ideea ca primul om a aparut in Africa (o idee f larg intalnita la atropologii necrestini!)

  Nu ma mai mira nimic… De ceva vreme, si noi romanii am anuns (DIN NOU!) buricul pamantului, prin asa -zisa descoperie a tablitelor de la Tartaria, care CICA atesta ca , de fapt, stramosii romanilor au fost cei care au descoperit scrierea, nu sumerienii (cei din zona Mesopotamiei!)

  Multe galuste toxice apar intru inghitirea celor ce pun botuletul la fel de fel de basme babesti!

  • rodi
   aug. 11, 2014 @ 10:14:34

   In primul rand, cautarea aceasta a fost facut folosind locurile geografice mentionate in Biblie. Da Mesopotamia este aflata intre raurile Tigris si Eufrat, dar fii mai atent la text, ca Geneza 2:10-14 numeste 4 rauri – 10 Un rîu ieşea din Eden şi uda grădina; şi de acolo se împărţea şi se făcea patru braţe.
   11 Numele celui dintîi este Pison; el înconjoară toată ţara Havila, unde se găseşte aur.
   13 Numele rîului al doilea este Ghihon; el înconjoară toată ţara Cuş.
   14 Numele celui de al treilea este Hidechel: el curge la răsăritul Asiriei. Al patrulea rîu este Eufratul.

   Stan Deyo, cel care a cercetat locatia acestor 4 rauri spune ca: Si destul de ciudat este, ca acolo a fost o albie imensa a unui rau din aceeasi zona mergand in jos pana la Marele Rift African, formand celelalte trei rauri din Gradina Edenului. Toate aceste rauri s-au intalnit impreuna, formand un singur rau, in acelasi loc din nordul Tanzaniei, in mijlocul unui camp vulcanic urias.

   Adam si Eva au fost izgoniti din gradina Edenului, nu stim unde au plecat, deci nu putem sa spunem unde e leaganul civilizatiei. Chiar si aceasta este o teorie despre Tanzania, dar se poate sa fie chiar asa, daca Biblie spune ca era intre aceste 4 rauri.

 2. timosy74
  aug. 12, 2014 @ 01:38:10

  eu zic sa nu mai pui botul la toate basmele lumesti…

  eu zic sa te reorientezi… sa restudiezi..si sa nu mai i subscrii la vrajeli…

  daca Adam si Eva au fost alungati din rai….ghici unde s-au dus?…
  tot in zona,! …
  dovada? urmareste istoria ulterioara a famileii lor.. de unde au inceput sa se inmulteasca primii oameni? ghici din trei!

  Apoi…dupa Potop… oare de unde au reinceput sa se reinmulteasca? Ghici din patru! (vezsi inclusiv incidentul cu turnul Babel!!)

  Familia semitica era in Ur..in zona Babiloniei…. in zona Mesopotamiei…
  Avraam a plecat din Ur…. stramosii lui au fost acolo…cred ca si Noe…

  anyway… nu pricepi substratul..
  iar eu nu am tomp sa pun botul la toate basmele babesti, DE GENUL!

  daca Adam si Eva au fost alungati din rai….ghici unde s-au dus…
  tot in zona, …
  dovada? urmareste istoria ulterioara a famileii lor.. de unde au inceput sa se inmulteasca primii oameni? ghici din trei!

  Apoi…dupa Potop… oare de unde au reinceput sa se reinmulteasca? Ghici din patru!

  Familia semitica era in Ur..in zona Babiloniei…. in zona Mesopotamiei…
  Avraam a plecat din Ur…. stramosii lui au fost acolo…cred ca si Noe…

  anyway… nu pricepi substratul..
  iar eu nu am timp sa pun botul la toate basmele babesti, DE GENUL!

  a SE VEDEA SI
  http://barzilaiendan.wordpress.com/2014/08/11/isis-este-acum-in-rai/

  • rodi
   aug. 12, 2014 @ 08:14:42

   postam in mod regulat stiri. Nu inseamna ca subscriem la ce se raporteaza. Asa cum tu ai discutii cu prietenii tai despre diferite subiecte, asa si noi deschidem discutii pe subiecte diverse. Dar, fiind crestini sa le facem in mod amical si sa dezbatem respectuos. Adevarul este ca nu se va stii unde e gradina Edenului. Potopul a schimbat pamantul. Dar, cand cineva vine cu o teorie, daca chiar nu te intereseaza, lasa pe altii sa citeasca si sa se informeze. Prin internet si cautari google, putem sa citim mai mult la subiect si te asigur ca asta o fac cititorii nostri, daca ii intereseaza.

   Oricum, s-ar putea ca cineva, un expert in geografia dupa potop sa lamureasca mai bine, dar deocamdata aceasta teorie nu este contestata. Si din nou, precizez ca teoria asta nu ne afecteaza sau nu ne altereaza de loc intelegerea Bibliei. E doar inca o teorie interesanta.

   Poate ai observat ca noi lasam 20 de articole pe pagina principala, ca fiecare sa isi aleaga ce vrea sa citeasca si daca nu-i intereseaza un articol, trec mai departe de el. Iti multumim pentru comentarii, le apreciem si le solicitam si dialogam. God bless you!

 3. Pop Radu
  aug. 12, 2014 @ 08:46:40

  Orientările geografice dinaintea potopului sunt irelevante…….

 4. Trackback: Posibila Locatie a Gradinii Edenului a fost Integrata in Patrimoniul Mondial | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: