Florin Ianovici povesteste – La prima mea firma unde am fost jurist…

sau… Pocaitii nu stiu sa minta

florin_ianovici_large

Photo credit captura rodiagnusdei

De ce este incercarea pur si simplu calea fireasca a credinciosului?

In noi locuieste Hristos. Si vine imparatul Nebucadnetar si spune [lui Daniel si cei 3 tineri]: „Culcat la pamant, inchinati-va in fata mea.” La care tu, te culci la pamant si iti apleci coloana. Si atunci, te intreb pe tine: Poate Hristosul din tine sa se plece? Pai, oameni buni, daca Hristos locuieste in noi, atunci cand vine lumea cu compromisul ei si spune: „La pamant!”
Hristos spune: „Drepti!”

Nu-i normal ca dintr-o multime de oameni care s-au aruncat cu fata la pamant, pocaitul sa ramana in picioare? Nu-i natural ca pocaitul sa stie sa nu se plece? Hristosul din el poate sa se plece in fata pacatului? Hristosul din el spune sa te pleci in fata pacatului?
Niciodata. Nu poti sa te pleci.

La un moment dat, la prima mea firma, la care am fost jurist, am descoperit niste matrapazlicuri infioratoare. Adica, niste inselaciuni, viclenii. Si atunci eu m-am dus, ca eram pocait, si am zis sefului: „Sefu, asta-i hotie. Si asta-i furt si minciuna. Pacalim oamenii.”

La care, seful, cand a vazut ca eu am vazut, a zis: „Exista un office in centru. Te duci acolo si iti maresc salariul de 3 ori. Continui sa faci ceea ce-ai facut pana acuma si stai cuminte.”
Nu i-am raspuns pe loc.  Sa va spun de ce: Nu-i usor. M-am dus acasa si ma tot gandeam: salariu de 3 ori mai mare…

Vezi, Satana e smecher. Satana nu zice: iadul, smoala, pucioasa. Nu zice. Zice: salariul de 3 ori mai mare. Daca ar zice Satana: „Te iau in furca,” pai, toti ne-am duce in rai. Dar, nu zice asa.
Zice: „Mai multi bani. Stii tu frigiderul ala pe care tu-l doreai. Acuma poti…… ca ai bani.”

M-am dus acasa si m-a rugat. Ce sa faci? Nu? Si m-am dus a doua zi hotarat si i-am spus: „Sefu, uite ce  se intampla. Eu aseara am facut un referat in care ti-am scris tot ce e rau. De aici si pana aici. eu semnez referatul si spun- consilierul juridic al firmei ….. Daca dumneata iei acest referat si-l indrepti si indrepti lucrurile care sunt acolo, eu raman aici cu dumneata si muncesc zi lumina cat e nevoie. Daca dumneata nu tii cont de acest referat, eu astazi am plecat si este ultima zi in care lucrez.”

Stiti de ce? Pentru ca ii multumesc lui Dumnezeu ca a locuit in mine si n-a putut Hristos sa se plece. Mi-a luat seful referatul si a zis: „Gandeste-te, ca iti mai dau ceva timp.”
Am zis: „Nu, sunt hotarat.” Si am plecat.

In doua saptamani a fost arestat. Cand a venit politia economica a gasit referatul meu pentru ca secretara l-a inregistrat si a zis: „Felicitari, D-le consilier”
Si mi-am ridicat privirea in sus si am zis: „Marit sa fie Dumnezeul asta ca stie sa se plece.”

M-am intalnit cu seful meu dupa 3 ani de puscarie. Avea un cancer hepatic, cancer la ficat. Era livid ca apa si alb. Cand m-am intalnit cu el, nu putea sa mearga decat 10 pasi si se aseza. Nu putea din pricina ficatului sa mearga. Am stat langa el, m-am uitat, o umbra de om care avea bani cu nemiluita. Si am spus in acel moment ca intotdeauna in viata, cand Il ai pe Hristos in inima, nu poti sa faci plecaciuni inaintea lumii. Nu te lasa si nu-ti permite lucru asta. Fratii mei, oridecateori oamenii mint, pocaitul nu stie sa minta. Oridecateori oamenii insala, Hristosul care este in tine, daca-L ai, nu va stii sa faca lucrul asta. Nu poti.

E normal, cand toti se pleaca, tu sa stai in picioare!  Si acuma te intreb: Cand toti se pleaca si tu stai in picioare, esti luat la ochi? Da.
„Cine-s aia trei care stau in picioare?”
Bai, cine sunteti voi?”
„Noi? Noi suntem pocaitii!”
„Ia veniti incoace, cla cuptor cu voi.”
Normal ca esti luat la ochi. Normal ca intr-o societate corupta, nebuna, cu viclesug, Normal ca esti luat la ochi. Normal ca nu ti se da dreptul. Normal ca esti taiat de pe lista de prime. Normal ca-i incomodezi. E normal! Pentru ca in tine locuieste Hristos si esti luat la ochi. Cand toti se pleaca, tu stai in picioare. Esti luat la ochi.

Zice: „Da? Esti pocait? Acuma ne razboim!”
Si tu sa spui atunci: „In Hristos, eu sunt mai mult decat biruitor. Nu in carnea mea, ca eu nu pot face nimic.” Si acuma, vreau sa va spun inca un lucru. Deci, in primul rand, pocaitul nu stie sa se plece cand altii se pleaca. De ce? Pentru ca-i Hristos in El. Si atunci, sigur ca e o multime de mincinosi si tu stai in picioare. Si atunci, ce vrei sa faca? Te ia la ochi. Si atunci, nu-i normal sa fii incercat?

Dar eu, aici pun o alta intrebare: Tu n-ai avut nicio incercare.
[Zilnic spui:] „Sa traesti, sefu.” „Sa traiesti, sefu. Cum vreti, sefu.” „Cum vreti, sefu.”
Pai, se poate asa ceva? Pai, tu sa le dai la toti dreptate?

Se zice ca la un rabin a venit cineva si i-a zis: „Sa-mi faci dreptate in pricina cu parasul meu, ca mi-a luat pamantul,” si i-a explicat. Si a zis: „Ce zici?”
La care, rabinul a zis: „Ai dreptate.”
A venit celalalt si a zis: „Sa-mi faci dreptate cu parasul meu ca-i asa si asa si asa.” Si l-a ascultat si i-a zis: „Ce zici?”
La care, rabinul a zis: „Ai dreptate.”
S-au intalnit cei doi si au zis: „Sa mergi la rabin..”
„Sa mergi tu la rabin…ca rabinul mie mi-a dat dreptate.”
„Ba, mie mi-a dat dreptate.”

Si au venit amandoi la rabin. S-au certat in fata lui si au zis: „Mi-ai dat dreptate.”
„Ba, mie mi-ai dat dreptate.”
La care, rabinul s-a uitat la ei si a zis: „Aveti dreptate.”
Pai, se poate asa ceva? Pai, nu se poate asa ceva.
Noi nu putem sa facem asa ceva.

Un singur adevar exista in viata. Si daca lumea se pleaca, tu sa stai in picioare pentru ca Hristos locuieste in tine. Si daca esti luat la ochi, esti luat la ochi pentru ca tu esti cinstit. Cum vrei sa nu fi luat la ochi? Daca nu esti facut din acelasi aluat, tu nu ai aceeasi natura, prietene. Tu esti adevarul in minciuna. Esti lumina in intuneric. Esti sarea pamantului. Nu poti sa nu fi luat la ochi.

Nu stiu ce inseamna sa traiesti pe pamantul acesta fara incercari. Daca n-ai incercari, ti-ai pus intrebarea: „Cine-i in tine?” Hristos sta in picioare si nu se poate pleca Domnul meu si Dumnezeul meu.

Vezi mesajul intreg aici (Video + mesajul scris) – Florin Ianovici – Brisbane, Australia (3) Cum să fac față încercării – Biserica Elim Brisbane

Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici

3 comentarii (+add yours?)

  1. Trackback: Ce e nou la PAGINA Florin Ianovici Predici – Biserica Betel-Crangasi, Bucuresti | agnus dei - english + romanian blog
  2. andreea4jesus
    aug. 13, 2014 @ 08:38:44

    Amin! Amin! Asa sa ne ajute Domnul, sa ne pocaim noi intai si apoi sa fim marturie si pentru cei din jur, la scoala, la servici, pe strada, in familie.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: