Congresul Mondial Umanist caută o instaurare completă a secularismului

Congresul Mondial Umanist cheamă la arme împotriva religiei

De la Semnele Timpului-

Zilele trecute s-a desfășurat Congresul Mondial Umanist în prezența a peste 1.000 de delegați din 67 de țări. Evenimentul are loc o dată la trei ani și reunește cele mai reprezentative voci susținătoare ale ateismului. Anul trecut o întrunire asemănătoare a fost găzduită la București.

Cu ocazia evenimentului din acest an, umaniștii par să fie şi mai hotărâți să accelereze secularizarea societății. Au și motive să insiste în acest demers.

Cel puțin, aceasta a fost concluzia unei jurnaliste britanice, care scria pentru The Guardian că întreaga temă a congresului s-ar putea rezuma într-o singură propoziție: „Chemarea la arme a ateiștilor (minus arme).” În opinia ei, realitățile cotidiene impun de urgență o instaurare completă a secularismului.

În sprijinul acestei idei, jurnalista îl citează pe istoricul Tom Holland, care a lăsat de înțeles că situația din Gaza nu va avea soluție, fiindcă problema este de ordin religios: „Dacă ambele părți cred că Dumnezeu le-a dat țara, atunci nu mai există spațiu pentru dialog.”

Citeste articolul in intregime aici – http://semneletimpului.ro/religie/ateism/congresul-mondial-umanist-cheama-la-arme-impotriva-religiei.html

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: