Cand Satana te loveste… riposteaza ! Viorel Udriste

Photo credit

Cand Satana te loveste… riposteaza ! Suntem chemati vrem sau nu vrem la o lupta spirituala in fiecare zi.

Fiecare dintre noi, credinciosi fiind si socotindu-ne copii ai lui Dumnezeu nascuti nu din voia cuiva ci din Dumnezeu, „stim ca suntem din Dumnezeu si ca toata lumea zace in Cel Rau (1Ioan 5:19) si ca „pentru oricine este nascut din Dumnezeu biruie lumea; si ceea ce castiga biruinta asupra lumii este credinta noastra” (1Ioan 5:4).

In alta parte apostolul Pavel descrie obtinerea unei mantuiri vesnice in cateva cuvinte dealtfel foarte frumos aranjate cum numai Duhul lui Dumnezeu putea sa o faca : „El ne-a mantuit, nu pentru faptele facute de noi in neprihanire, ci pentru indurarea Lui, prin spalarea nasterii din nou si prin innoirea facuta de Duhul Sfant, pe care L-a varsat din belsug peste noi, prin Isus Hristos, Mantuitorul nostru; pentru ca, odata socotiti neprihaniti prin harul Lui, sa ne facem in nadejde, mostenitori ai vietii vesnice. Adevarat este cuvantul acesta….”

Si cu toate acestea suntem vulnerabili in fiecare zi, -mai mult sau mai putin- in ceea ce priveste pacatul si aceasta problema nu este una tocmai usoara pentru ca de fiecare data sau intotdeauna trebuie sa iesim biruitori fata de Satan prin Isus Hristos.

Cum se poate face acest lucru ? Hristos nu ne-a chemat sa ne luam la tranta cu Diavolul sau sa ne luptam la propriu cu el …nici nu am putea face acest lucru. Satan detine o forta demonica inspaimantatoare de neimaginat si de neinchipuit pentru noi oamenii…trebuie stiut foarte bine acest lucru !

Isus Hristos, Numele Lui care este mai presus de orice nume in Cer si pe pamant el a biruit pe Satan odata pentru totdeauna la crucea din Dealul Capatinii acolo unde s-a schimbat cursul istoriei, acolo unde Dumnezeu si-a intors privirea pentru un timp de la Fiul Sau de dragul fiilor oamenilor ca sa creada in El si sa fie mantuiti. Inainte de crucificare Domnul afirma urmatoarele cuvinte: „Acum sufletul Meu este tulburat. Si ce voi zice? Tata izbaveste-Ma din ceasul acesta?… Dar tocmai pentru aceasta am venit pana la ceasul acesta ! …”Acum are loc judecata lumii acesteia, acum stapanitorul lumii acesteia va fi aruncat afara.” L-a cruce a avut loc o judecata fata de Satan !

Hristos ne-a chemat sa luptam cu alte arme fata de Satan. In primul rand ca sa lupti impotriva lui Satan, trebuie sa fi imbracat corespunzator, evident ca sa poti fi eficient si eficace. Apostolul Pavel ne ofera imbracamintea pe care o prezinta in Epistola catre Efeseni, imbracaminte care este numita :”armura lui Dumnezeu” Aceasta echipare trebuie sa fie completa si purtata tot timpul, Nu intra in calcul o purtare incompleta si partiala a armurii lui Dumnezeu, cine se incumeta sa faca asa sigur va avea de suferit pe plan spiritual, si consecintele pot fi dintre cele mai grave, cum ar fi; piedici in slujire, probleme in familie care pot ajunge pana la distrugerea acesteia, probleme de ordin spiritual, probleme de sanatate (intervin boli in trup), probleme la locul de munca…si lista poate continua !

Imbracand armura lui Dumnezeu „putem tine piept impotriva uneltirilor Diavolului ” …”De aceea luati toata (nu in parte) armura lui Dumnezeu ca sa va puteti impotrivi in ziua cea rea si sa ramaneti in picioare, dupa ce veti fi biruit totul” Cu alte cuvinte biruinta ne este garantata in totalitate de Dumnezeu, un lucru extraordinar, aceasta trebuie sa ne fie experienta de zi cu zi ca si copii ai lui Dumnezeu ! Aceasta promisiune nu este scrisa la intamplare ci ea ne este lasata ca sa se implineasca negresit pentru cine se conformeaza Cuvantului Lui Dumnezeu.

Cum sa -l lovim pe Satana inapoi?

Ripostam cu Cuvantul lui Dumnezeu (Matei 4:4,7,10), Cuvantul lui Dumnezeu este sabia Duhului conf. Efes. 6:17; ascundem Cuvantul lui Dumnezeu in inimile noastre pentru a-l putea alunga pe Satan prin citarea Cuvantului lui Dumnezeu. (Ps. 119:11)

Ripostam prin post si rugaciune (Daniel 10:2-3); Isus a spus ca puterea demonica este si poate fi biruita prin post si rugaciune. (Matei 17:18-21) Apostolul Pavel ne sfatuieste in epistola sa sa fim tari in Domnul. (Efes. 6:10-12; Iuda vers. 20-21)

Ripostam amintindu-i lui Satan ca sangele lui Hristos are putere, (Evrei 2:14-15).

Ripostam intrand in actiune: biruind raul prin bine (Rom 12:21), putem face un bine pentru cineva in nevoie, putem sluji mai mult pentru Dumnezeu si in biserica, putem face ca legatura cu poporul lui Dumnezeu sa fie mai stransa in partasie si inchinare.

Ne impotrivim Diavolului, ne supunem lui Dumnezeu (Iacov 4:7), ne apropiem de Dumnezeu (v.8), cautam sa ne curatim faptele si inima ne smerim in fata Domnului (v.10)

Trebuie sa ne pazim intotdeauna ! Acest sfat biblic trebuie luat in serios…”fiti treji si vegheati” (1Petru 5:8-9) Facand astfel ci nu altfel, biruinta ne este garantata prin Isus Hristos, a Lui sa fie toata Slava, Gloria si Marirea in veci !

Viorel Udriste

Vezi alte articole de acelasi autor aici:

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: