Florin Ianovici – Incercarea te obliga sa citesti inca un verset

ianoviciIn incercare se mai intampla un lucru. Spune Biblia ca Irod nebunul a vrut sa ucida toti copiii pana in varsta de doi ani. De ce? Ca astfel sa ucida pe cel ce era mostenitorul Israelului, pentru ca el a crezut ca Imparatia lui Dumnezeu e pamanteasca. Biblia spune ca un tipat s-a auzit la Rama. Era Rahela, care-si plangea copiii si nu voia sa fie mangaiata. Ieremia 31:15 – ,Aşa vorbeşte Domnul: Un ţipăt se aude la Rama, plîngeri şi lacrămi amare: Rahela îşi plînge copiii; şi nu vrea să se mîngîie pentru copiii ei, căci nu mai sînt!``In incercare, vine aceasta suferinta. Suferinta care te face sa te uiti in Scriptura. Si cand te uiti in Scriptura, in focul incercarii, faci ce n-ai facut pana atunci. Mai citesti un verset. Cei mai multi, in incercare, fac mai mult decat au facut pana atunci. Mai citesc un verset, pentru ca incercarea te face sa mai dai o fila in Biblie si inca o fila. Si ascultati, in incercare, mergi cu un verset mai jos, 16.

15 ,,Aşa vorbeşte Domnul: Un ţipăt se aude la Rama, plîngeri şi lacrămi amare: Rahela îşi plînge copiii; şi nu vrea să se mîngîie pentru copiii ei, căci nu mai sînt!„ 16 ,,Aşa vorbeşte Domnul: ,Opreşte-ţi plînsul, opreşte-ţi lacrămile din ochi; căci truda îţi va fi răsplătită, zice Domnul; ei se vor întoarce iarăş din ţara vrăjmaşului.

Si daca in incercare mai citesti inca un verset mai jos, verrs 17, spune Domnul: „17 Este nădejde pentru urmaşii tăi, zice Domnul; copiii tăi se vor întoarce în ţinutul lor!` Nu citim intotdeauna cum vrea Dumnezeu. In incercare, totdeauna [sa] citim cum vrea Dumnezeu. Ei, oamenii acestia au spus: „Dumnezeul nostru poate sa ne scape din incercare.” Pe ce s-au bizuit? Ei s-au bizuit pe proorocia pe care Biblia o avea in privinta aceasta. Si Biblia spune in felul urmator, in Isaia 43:2-

Dacă vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine; şi rîurile nu te vor îneca; dacă vei merge prin foc, nu te va arde, şi flacăra nu te va aprinde.

I-a ars? Nu i-a ars. ‘Flacara nu te va aprinde’. Spune Biblia: Nici perii capului lor nu se parjolisera, nici macar miros de foc nu se prinsesera de ei. Adica, ei au zis, probabil, cand au intrat in foc: „Ne incredem in Cuvantul Domnului, ca focul nu ne va arde.” Dar, pe de alta parte, ei au folosit tot Cuvantul lui Dumnezeu. Care-i ‘tot’ Cuvantul lui Dumnezeu? ‘Si daca Dumnezeu nu ne va scapa, noi tot nu ne plecam.’

Ce face incercarea? Te obliga sa mai citesti un verset. Te obliga sa mergi in cunostinta Domnului mai profund decat ai fost pana atunci. Vin oameni si spun asa: „Ce ne trebuie noua facultate? Ce ne trebuie scoala? Ca Pavel a zis: „Toate aceste lucruri le socot ca un gunoi.” Si atunci, eu vin si spun: „Ma omule, nu vrei tu ca impreuna cu mine sa citim toata Scriptura?” De ce frate Florin? Pentru ca Biblia spune: „Toate aceste lucruri le socot ca un gunoi FATA DE pretul nespus de mare al cunoasterii Domnului Isus Hristos. Trunchiem Scriptura si focul incercarii ne-o daruieste toata. Citim ce vrem in vremuri de pace. In focul incercarii, citim ce vrea Dumnezeu. Si atunci, crestem in cunostinta, crestem in incredere, crestem in cunostinta Domnului. Laudat sa fie numele Lui si binecuvantat sa fie numele Lui.

Vezi / Citeste mesajul integral aici – Florin Ianovici – Brisbane Australia (3) Cum să fac față încercării

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: