Florin Ianovici – Lupta fluturelui

Photo credit www.desicomments.com

Ce lupta duce omul lui Dumnezeu Iacov cu Dumnezeu. Asta-i lupta noastra, adica aceasta stransoare pentru care Tatal ne-o da. A plans si s-a rugat de el. Asta este ceea ce inseamna lupta, antrenamentul, disciplina.

Ati auzit ce inseamna coconul, invelitoarea aceea din care omida se transforma si ajunge sa fie fluture. Din coconul acela trebuie sa iasa fluturele. El se crapa si intr-un loc anume, fluturele ar trebui sa iasa.

Vreau sa va spun ca iesirea fluturelui din cocon este foarte dureroasa si este o munca puternica. Un om, intr-o zi, a vazut un asemenea cocon si fluturele cum da sa iasa. Si a vazut ca fluturele nu poate iesi. Orificiu era foarte mic.

Atunci omul s-a gandit si cu un cutit a deschis orificiul acela si l-a facut mai mare. Imediat a iesit fluturele. Si cand a iesit fluturele, spre mirarea lui, nu putea sa zboare.

Nu dadea din aripi si a asteptat sa-si deschida aripile sa zboare. A vazut ca trupul este foarte fragil si ca nu putea sub nicio forma sa-si deschida aripile. Si a intrebat ce se intampla.

Si cineva care stia a spus: „Fluturele trebuia sa se chinuiasca sa iasa prin orificiul acela  mic pentru ca are un lichid interior pe care trebuie sa-l impinga spre aripi. Si daca nu se trudeste si nu iese prin acel orificiu si nu se chinuie sa iasa prin acel orificiu vor fi inutile aripile. 

Ce faci Tata cu mine? Te prind in stransoarea mea de Tata, pentru ca ai nevoie de o pereche de brate puternice.

Pentru ca ai nevoie sa mergi pe picioare care sa mearga pe drumul curatiei. Pentru ca ai nevoie de un mijloc incins cu adevarul. Pentru ca ai nevoie de tarie din mine.

Si Dumnezeu ne prinde in clestare si in aceasta stransoare. Ca uneori, ce e rugaciunea decat un chin continu cu Dumnezeu, o zbatere in care-L rogi pe Dumnezeu sa-ti dea izbavire, Il rogi pe Dumnezeu sa nu te inmoi, Il rogi pe Dumnezeu sa-ti pastrezi mintile intregi? Ce inseamna uneori sa citesti Biblia? Sa cauti si sa cauti ca mintea ta sa ramana stransa in mana lui Dumnezeu?

Asa-i. Doamne, daca trebuie sa ma strangi, strange-ma pana cand aripile mele se pot deschide si pot zbura asa cum trebuie, sa nu ma tarasc o viata intreaga si sa fiu un hibrid spiritual.

CITESTE / VEZI mesajul intreg aici – Florin Ianovici – Lupta in intuneric

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: