Florin Ianovici – Un singur lucru n-ai: Credinta intr-un destin pe care ti-l da Dumnezeu

Ieremia 29:11 Photo credit www.dailylifeverse.com

Iata o fapta ce se petrece acum, in secolul XXI. Titlul articolului de unde am cules se intituleaza: De pe strada, la Harvard. Spune asa:

„Am fost unul dintre acei copii pe langa care treceti si pe care-i evitati pe strada, povesteste Liz Murray.” Crescuta de parinti dependenti de droguri, Liz a crezut in toate promisiunile parintilor. A aflat repede insa, ca acestea nu aveau cum sa se implineasca. Mama ii lua hainele si jucariile primite de la ajutoare sociale si le vindea pentru droguri. Zile intregi, Liz suferea de foame impreuna cu sora ei mai mica, Lisa.

Despre aceasta perioada, Liz povesteste: „Mancam cuburi de gheata pentru ca ne dadeau aceeasi senzatie de satietate ca mancarea. La cina, imparteam un tub de pasta de dinti.” Stia ca dependenta parintilor era mai puternica decat dragostea pentru ele si i-a iertat pentru tot ce a suferit. La 12 ani a renuntat la scoala din cauza colegilor care isi bateau joc de hainele ei murdare. Oricum, era prea obosita ca sa invete. Noaptea o ingrijea pe mama ei care se imbolnavise de SIDA, iar ziua cauta disperata mancare. Atunci cand parintii ei au divortat, a locuit cand cu unul, cand cu celalalt. Dupa moartea mamei, Liz, care atunci avea 16 ani, a ramas fara locuinta. Singura solutie a fost sa doarma pe banci, in parcuri,  si in statiile de metrou in New York. Viata de copil al strazii a invatat-o cat de repede se pot schimba lucrurile. Ca poate sa aiba azi o casa si o familie pentru ca in ziua urmatoare sa doarma in frig si pe strada.

S-a hotarat sa provoace in viata ei schimbarea pe care parintii nu o reusise. Invatase de la tatal ei, de pe vremea cand acesta fura carti pentru ea, ca educatia ar putea sa o scape de mizerie. Nu i-a fost usor sa se intoarca la scoala. Dar a gasit profesori care i-au admirat efortul de a invata si care au ajutat-o. A reusit sa termine liceul cu rezultate maxime la toate materiile si in doi ani, in loc de 4. Invata pe scarile blocurilor. Conditiile in care invata nu mai contau pentru ca renuntase la iluzia pe care o numeste ea: „Daca atunci”. „Pana atunci, gandeam de multe ori ca daca gasesc un loc linistit atunci o sa invat. Daca voi avea bani, atunci o sa merg la scoala. Am observat ca toti facem aceasta cand nu suntem dedicati total unui scop.” Dar ea s-a ridicat din dorinta a-si transforma viata. Atunci cand a auzit de bursa oferita de New York Times, nu stia ca alti 3,000 de elevi candidau pentru 6 locuri la Harvard.

A fost admisa. A studiat psihologia. La doi ani de la inceperea facultatii, demonstrand un devotament uimitor, Liz si-a suspendat cursurile ca sa-si ajute tatal bolnav de SIDA. Si-a terminat apoi studiile si a absolvit in 2009. Acum este mama a doi copii, doctor in psihologie clinica, vorbitor motivational.

A fost intrebata cum a biruit si a spus: „Simplu, prin credinta.”

„Daca.” „Atunci…” „N-am aia, n-am aia…” Un singur lucru n-ai: Credinta intr-un destin pe care ti-l da Dumnezeu. De trebuie sa lupt, lupt, Doamne. Intareste fiecare madular din trupul meu si nu-l mai lasa asa. De trebuie sa zbor, strange cat trebuie strans; da-mi chinul care trebuie, dar numai sa-mi deschid larg aripile ca sa pot zbura. Da-mi puterea, Doamne, sa ma lupt cu Esau fiindca am gasit puterea sa te „birui” pe tine.

CITESTE / VEZI Mesaul in intregime aici – Florin Ianovici – Lupta in intuneric

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: