Florin Ianovici Evanghelizare Rodna 15 August 2014

VEZI si

Florin Ianovici la RodnaTEXT Marcu 14:3-

3. Pe cand sedea Isus la masa, in Betania, in casa lui Simon, leprosul, a venit o femeie care avea un vas de alabastru cu mir de nard curat, foarte scump; si, dupa ce a spart vasul, a turnat mirul pe capul lui Isus.
4. Unora dintre ei le-a fost necaz si ziceau: „Ce rost are risipa aceasta de mir?
5. Mirul acesta s-ar fi putut vinde cu mai mult de trei sute de lei si sa se dea saracilor.” Si le era foarte necaz pe femeia aceea.
6. Dar Isus le-a zis: „Lasati-o in pace; de ce-i faceti suparare? Ea a facut un lucru frumos fata de Mine;
7. caci pe saraci ii aveti totdeauna cu voi si le puteti face bine oricand voiti, dar pe Mine nu Ma aveti totdeauna.
8. Ea a facut ce a putut; Mi-a uns trupul mai dinainte, pentru ingropare.
9. Adevarat va spun ca, oriunde va fi propovaduita Evanghelia aceasta, in toata lumea, se va istorisi si ce a facut femeia aceasta, spre pomenirea ei.”

In seara aceasta, as vrea din toata inima sa impartasesc cu dvs. un gand simplu. Sa stiti ca in lumea aceasta, cand te duci la doctor, in general te intreaba ce te doare. Eventual iti face si un consult ca sa vezi cum stai. Cand vii inaintea lui Dumnezeu, de obicei, Dumnezeu cantareste altceva decat cantaresc oamenii. Dumnezeu, in aceasta seara, cantareste sufletul nostru. Si Dumnezeu, in aceasta seara, e interesat cu totul de altceva decat de obicei oamenii sunt interesati. Dumnezeu este interesat ca in acest ceas, in acest moment, sa stim cum stam cu El.

Vreau sa va intreb ina ceste momente: Cum ati defini dvs. o viata implinita? Ma framanta de o buna bucata de vreme si ma tot gandesc ce ar insemna o viata implinita? Ce ar insemna o viata, dincolo de care sa spun: N-am trait degeaba. Ce-ar insemna o viata care sa o fi trait fara regret si privind in spate, privind inapoi, sa nu-ti para rau. Cum definim o viata de succes. Care sunt standardele dincolo de care poate fi numita o viata cu rost? Cum putem stii, o viata a fost traita in asa fel incat viata aceasta sa fie una care sa aiba greutate? Cati dintre dvs. au peste 45 de ani, sa ridice mana. Dumnezeu sa va binecuvanteze. Noi ne indreptam cu pasi repezi spre partea a doua.  Iubitii Domnului, sunt multe posibilitati de-ati masura viata. Sunt multe posibilitati de a spune ca un om are succes. Te uiti la masina care o are- e un succs, poate. Te uiti la casa in care sta. Te uiti la starea sociala pe care o are. Te uiti la pregatirea lui. Poti spune de un om ca are un succes daca are haine frumoase, daca are bani suficienti, daca are o casa care sa fie deosebita. Putem masura succesul in felurite moduri.

In aceasta seara, insa, iubitii Domnuluiam venit sa va spun un lucru, ca succesul se masoara in functie de un singur reper. In aceasta seara, totul va fi despre Domnul Isus Hristos, pentru ca El este preaiubitul inimii mele. Pentru ca El este soarele neprihanirii la care eu privesc in aceasta seara. Pentru ca El este izvorul de apa vie si El este painea care satura din cer. Tu poti in aceasta seara sa spui vietii tale: „Viata mea e succes.” Dar Dumnezeu din cer cand priveste iti pune o singura intrebare. Totul este in functie de Domnul Isus Hristos si voi care ati cantat si eu cae am venit. Totul are legatura doar cu El. Viata noastra este o viata care graviteaza in jurul Domnului Isus Hristos. In aceasta seara, vreau sa impartasesc cateva lucruri foarte simple cu dvs., pentru ca, sa stiti, ca adevarurile n-au nevoie de foarte multe cuvinte.

Mai intai de toate, iubitii Domnului, spune Biblia ca acolo, in locul din Betania, spune Biblia simplu, ca a venit o femeie la Domnul Isus Hristos. Femeia aceasta era cel mai probabil o femeie care Il auzise pe Domnul Isus Hristos vorbind saracilor, vorbind oropsitilor, vorbind amaratilor. Vorbise Domnul Isus Hristos si rostise cuvinte care erau absolut deosebite. Femeia aceasta a fost strapunsa, caci nimeni pana la Domnul Isus Hristos nu a mai vorbit cuvinte cum a vorbit El. Femeia aceasta a venit dupa ce Domnul Isus Hristos avea sa rosteasca, daca veti urmari in Biblie, cuvantul acesta: „Daca cineva este impovarat, sa vina la mine si Dumnezeul nostru ii va ridica povara. Daca cineva poarta un jug, sa vina la El si ii va ridica acest jug strain. Femeia aceasta a venit la Domnul Isus Hristos si in momentul cand s-a apropiat de Domnul Isus Hristos, se intampla un lucru foarte ciudat, un lucru aparte. Acolo, impreuna cu Domnul Isus Hristos,  erau ucenicii, asa cum in seara asta, in jurul Domnului Isus Hristos sunt credinciosii din Rodna, din imprejurimi. Dar ceea ce este absolut ciudat este faptul ca unul dintre oamenii care rau impreuna cu Domnul Isus Hristos, unul dintre credinciosii, ucenicii, unul dintre oamenii care Domnul Isus Hristos se uitase la el si-Si pusese nadejdea in ceea ce va deveni el, el s-a ridicat si a plecat. Biblia spune ca Iuda s-a ridicat si a plecat. Si spune Biblia ca femeia aceasta a venit spre Domnul Isus Hristos. Si in aceasta seara, vreau sa-ti spun foarte simplu: Nu conteaza cati ani ai. Nu conteaza cat ai in casa, nu conteaza cat ai in camara. Nu conteaza cat ai strans. Conteaza un singur lucru: daca te-ai departat de Dumnezeu sau te-ai apropiat de El.

Acolo unde ar trebui Dumnezeu sa gaseasca oameni care sa fie cu o inima extraordinar de calda pentru El, acolo unde ar trebui sa gaseasca Dumnezeu oameni dedicati, acolo unde ar trebui sa gaseasca Domnul Isus Hristos oameni care sa aiba clocot in inima, spune Biblia ca intr-un mod paradoxal, Iuda s-a suparat, a iesit si a plecat. A plecat din fata Domnului Isus Hristos, dar in acelasi timp, Biblia spune ca o femeie o femeie oarecare, care n-are nume in Biblie, pentru ca nu asta Il intereseaza pe Dumnezeu. Femeia asta a venit si s-a apropiat de Domnul Isus Hristos si femeia aceasta a inceput sa castige prin apropierea de Domnul Dumnezeu.  Avem fire de par alb unii din noi. Altii suntem la inceputul vietii. Poti sa-ti pui foarte multe intrebari: Sunt trist, pastore, ca n-am ajuns la facultate. E  o tristete care trece. Dar, daca in aceasta seara tu n-ai nicio treaba cu Domnul Isus Hristos si nu esti aproape de El, ai pierdut totul. Poti sa-ti masori viata cum vrei, dar Dumnezeu din cer masoara viata dupa o singura distanta: Te apropii de Dumnezeu sau te apropii de Dumnezeu.

Aud oameni care spun astfel in zilele noastre, in felul urmator: Cand m-am intors la Dumnezeu eram mai bine, eram in clocot. Aveam mai mult foc in inima. Aveam mai multa credinta. Aveam mai mult timp de rugaciune. Imi doream mai mult sa fiu cu Dumnezeu. Dar astazi, dupa 20 de ani, dar astazi, dupa 30 de ani, cum ar trebui sa fim noi, cei care L-am cunoscut pe Dumnezeu? Ar trebui ca inima noastra sa fie in clocot, ar trebui ca sa avem cu Domnul Isus Hristos experiente in privinta aceasta.

In aceasta seara, vreau sa va pun o intrebare simpla. Uitati-va la picioarele mele. M-am urcat in masina si masina m-a adus aici. Cand vorbim despre Domnul Isus Hristos, putem spune multe. Dar niciodata, Dumnezeu din cer, nu va fi de acord cu cuvantul acesta: M-am departat de Dumnezeu, accidental. Picioarele merg in directia in care porunceste mintea. Si mintea merge in directia in care porunceste inima. Niciodata nu te poti departa de Domnul Dumnezeu accidental. Niciodata nu poti sa faci pasi de dinaintea lui Dumnezeu, pur si simplu accidental. Orice om se afla in aceasta seara aici ca a vrut. Esti in viata aceasta intr-un moment in care tu ai ales sa fi aici. Tu poti in aceasta seara sa spui: Sunt aproape de Dumnezeu si-i multumesc lui Dumnezeu ca am facut pasi spre El. Sau poti sa spui in aceasta seara: Sunt departe de Domnul Isus Hristos si asta se intampla pentru ca am vrut eu. Oricine dintre noi poate sa se apropie de Dumnezeu si oricine dintre noi poate sa se departeze de Dumnezeu, pentru ca avem libertatea sa facem lucrul acesta, pentru ca avem libertatea sa facem ce vrem cu viata noastra si cu inima noastra.

Biblia spune ca femeia aceasta a trebuit sa vina in fata Domnului Isus Hristos. A inceput sa se apropie de Domnul Isus Hristos. Si vreau sa va spun un lucru. In Israel, locul in care statea Domnul Isus Hristos era un loc care era inchis. Statea in casa unui om. Femeia aceea a trebuit sa se apropie de Domnul Isus Hristos avand curajul  sa traverseze o zona care era straina. A venit femeia aceasta si s-a uitat tinta la Domnul Isus Hristos si se apropia de Domnul Isus Hristos. Iar cei ce erau de jur imprejurul ei o judecau si-i spuneau in felul urmator: Femeia aceasta care vine spre Domnul Isus Hristos este o femeie pacatoasa. Este o femeie care are o indrazneala. Este o femeie care sfideaza niste legi. Cum sa intri tu intr-o casa, sa treci prin mijlocul acelor oameni, sa te apropii de Domnul Isus Hristos fara sa iti pese de cel din stanga, fara sa iti pese de cei din dreapta. Iubitii Domnului, avem curaj in multe, avem un curaj nebunesc in viata aceasta ca sa ne cataram in varf. Am vazut oameni care au riscat totul. Si-au riscat sanatatea, si-au riscat securitatea. Si-au riscat totul in viata, ca sa ajunga sa aiba ceva omeneste, care nu va fi de folos foarte mult, pentru lunga durata.

In aceasta seara, Dumnezeu pune aceasta intrebare, ca-i liber. Poti sa vii, sa te apropii de Domnul Isus Hristos si Domnu lsus Hristos te intreaba in aceasta seara: Ce te opreste? (Din primele 19 minute, mai sunt aprox 45 de min din mesaj)

Mesaj Evanghelic Florin Ianovici

Programul 15 August 2014

Rugul Aprins Rodna 2014

Cantari Vasile Oprea si Fratii din Toflea, Isaura Dinca si Marian Mocanu

Mesaj Victor Cimpean la minutul 37:00

Moment de incheiere Pastor Ignat Traian

VIDEO by Victor Costan

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: