Cornel Avram – Isus este Domn – Biruinta si Domnia lui Isus in viata noastra (Predica FULL)

Pastor Cornel Avram – Biserica Happy Valley Phoenix 29 August 2014

Fa click aici sa urmaresti LIVE / In Direct…

VEZI Programele 2014 in Reluare aici

Isus este Domn – Biruinta si Domnia lui Isus in viata noastra

…Cred ca suntem constienti ça ne-am adunat aici impreuna, mai intai de toate pentru ca sa declaram Domnia Domnului Isus Hristos peste vietile noastre  si peste biserica Domnului Hristos. Noi suntem aici, si facem lucrul acesta la unison. Suntem aici impreuna si prin cantarile noastre de lauda, prin rugaciunile noastre si prin mesajele transmise, nu vrem altceva decat sa-L inaltam si sa-L glorificam pe Cel caruia i se cuvine toata cinstea, toata slava si toata gloria. Suntem adunati aici, deasemenea, ca sa mai invatam si sa mai ne imbarbatam impreuna, vorbind despre aceasta domnie a Lui, care este o realitate.

Imi revine sarcina in seara aceasta, in aceasta tema mare „Isus este Domn”, sa vorbesc si sa impartasesc cu dvs. subiectul BIRUINTA. O biruinta presupune mai inainte un razboi, un conflict. Intotdeauna, oridecateori se isca o cearta, un razboi, un conflict, si cei care sunt in razboi, de obicei, si spectatorii sau cei care comenteaza au emotii referitor la rezultat si la pierderile care se vor inregistra in timpul razboiului. Nu exista razboi fara pierderi. Si apoi, in orice razboi, traim cu emotie nestiind exact si sigur cine va castiga, chiar si atunci cand se lupta unul tare cu unul slab. Buna oara, in cazul lui David si Goliat, toata lumea s-ar fi asteptat sa castige Goliat. Avea tot dreptul sa castige si parca toate erau de partea lui, cu exceptia faptului ca Dumnezeu a fost alaturi de David. Si a castigat David si a rasturnat gandirea si mentalitatea si asteptarile.

Noi vorbim despre o biruinta deja castigata. Noi nu traim cu emotie nici azi, nici maine. N-am trait nici ieri. Cel care este si ramane biruitorul este Hristos Domnul. Razboiul a fost castigat. Noi slujim pe cineva care este deja pe tron. El este intronat; imparateste si domneste. Binecuvantat sa fie numele Lui din vesnicie in vesnicie! El nu trebuie sa fie alesNu trebuie sa fie votat, nu trebuie sa fie propus, nu trebuie sa fie confirmat. Nu-i vine randul la sfarsitul termenului, ca nu are termen. El este din vesnicie in vesnicie, Dumnezeu si imparateste. In seara aceasta, as dori sa raspund succint la intrebarea:

Ce inseamna aceasta biruinta si domnie a Lui in vietile noastre?

1. Acceptarea voii lui Dumnezeu indiferent de circumstantele vietii

In primul rand, cred si consider ca aceasta domnie a Lui in viata noastra si aceasta biruinta a Lui inseamna acceptarea voii lui Dumnezeu indiferent de circumstantele vietii, indiferent de conditiile princ are trecem, indiferent de starea materiala sau chiar fizica, financiara, indiferent de contextul social sau istoric in care ne gasim. Biruinta Domnului Hristos si domnia Lui pentru noi inseamna acceptarea voii lui Dumnezeu care uneori poate sa fie suferinta. Uneori poate sa fie durere. Uneori poate sa fie necaz. In 1 Petru 3:17 sf. apostol spune asa: Căci este mai bine, dacă aşa este voia lui Dumnezeu, să suferiţi pentru că faceţi binele decât pentru că faceţi răul! Martirii au fost biruitori, dar nu dupa standardele si gandirea lumii. Martirii au fost biruitori. De ce, dupa mentalitatea acestei lumi, martirajul nu este un semn al biruintei? Pentru ca nu se incadreaza la definitia”successful”, sau succes.

Gandirea „beteaga” despre succes

Noi traim intr-o lume inrobita de dorinta dupa succes. Orice faci, oriunde te duci, pe orice pui mana, trebuie sa ai succes. We all want to be successful – Toti vrem sa ne bucuram de succes. Aceasta gandire il face pe om centrul universului. Il face pe om centrul atentiei. Asta e o gandire umanista crestina (as spune eu) beteaga, in care Dumnezeu exista pentru ca sa-l faca pe om fericit. Treaba lui Dumnezeu si scopul pentru care exista Dumnezeu in acest tip de gandire este ca omul sa fie fericit. Chiar astazi, asa s-a intamplat, una dintre fetele cu care am venit la conventie, una dintre fetele mele imi spune: „Tati, ceva foarte interesant, ceva ce am ascultat.” Cred ca de pe youtube a luat.

Sotia unui mare predicator evanghelist american era pe platforma in fata adunarii, o adunare de zeci de mii de oameni. Zice (fata): „Nu vrei sa asculti, sa vezi ce spune?” Si printre altele, ea spunea: „Dumnezeu vrea ca sa fiti fericiti. Tot ce faci, sa faci pentru tine, pentru ca tu sa fi fericit. Si daca tu esti fericit, Dumnezeu este fericit. Fericirea lui Dumnezeu este ca tu sa fi fericit.” Gandirea aceasta in care Dumnezeu exista pentru ca sa ne faca fericiti pe noi, gandire beteaga, bolnava. Mi se pare ca a citit numai jumatate din Biblie.

In lumina Scripturii, noi existam si am fost creati ca sa-L slavim, sa-L prosalvim, sa-L inaltam, sa-L glorificam pe Dumnezeu! Voia lui Dumnezeu in viata noastra este ca El sa fie glorificat si inaltat. Si asta inseamna ca uneori nu suntem fericiti dupa termenii acestei lumi. Asta inseamna uneori boala, suferinta, necaz. Iov a fost biruitor si in boala si in necaz, frati si surori. Iov a fost biruitor si pe gramada de gunoi, cand se scarpina cu un ciob si cainii ii lingeau bubele. In momentele acelea, Iov a fost biruitor ca a ramas langa Dumnezeu si nu l-a blestemat pe Dumnezeu si nu s-a impotrivit lui Dumnezeu. Toata lumea cauta succes, considerand ca succesul e o parte integranta si obligatorie din voia lui Dumnezeu; succes, in termenii lumii.

Video la care se refera Pastorul Cornel Avram poate fi vazut aici

Multumitori pentru toate

Uitati ce spune ap. Pavel despre Epafrodit in Filipeni 2:27:  Ce-i drept, a fost bolnav şi foarte aproape de moarte, dar Dumnezeu a avut milă de el. Şi nu numai de el, ci şi de mine, ca să n-am întristare peste întristare. Apoi, tot Pavel ii spune lui Timotei in 2 Timotei 4:20-  „Erast a rămas în Corint, iar pe Trofim l-am lăsat bolnav în Milet.” Tot ap. Pavel ne destainuie despre Timotei ca era bolnav si avea probleme cu stomacul. A fi biruitor, iubiti frati si surori, inseamna a accepta voia lui Dumnezeu si a fi multumitor pentru toate lucrurile. 1 Tesaloniceni 5:18 – Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; căci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi. 

Ne-am invatat sa-i multumim lui Dumnezeu pentru circumstantele vietii, chiar si atunci cand ele sunt nefaste? O astfel de evanghelie predicata de „doamna” despre care vorbeam, nu tine in Iran. Nu tine in Irak. Nu tine in China. Nu tine in locurile unde copiii lui Dumnezeu trebuie sa sufere din cauza evangheliei. Si totusi, voia lui Dumnezeu este ca unii sa sufere. Biruinta inseamna ca oamenii sa accepte voia lui Dumnezeu, asa cum fratele Ezechiel Suciu predica in seara aceasta. Domnul Isus a asezat cel mai desavarsit exemplu. S-a facut ascultator si inca ascultator pana la moarte si inca moarte de cruce.

In primele saptamani de America, am avut o experienta foarte interesanta. Am trait-o pe pielea mea si eu am luat-o ca o invatatura. Am invatat ceva atunci, ceva foarte, foarte interesant, care n-am stiut atunci si inca de atunci incoace mai am de adaugat si mai am de invatat. Colegul meu, prietenul meu cu care am trecut frontiera si care a sosit ceva mai tarziu in America- fratii de la Happy Valley cunosc aceasta intamplare. Colegul/prietenul cauta de lucru. Eram toti necasatoriti atunci si aveam nevoie de job, ca de aer. Cauta de lucru si a asteptat o zi, doua, o saptamana, doua; au trecut mai multe saptamani. Si parca ne-am pierdut rabdarile. Si nu e mai mare chin ca si sa cauti de lucru si sa nu gasesti. Sa vrei sa lucrezi  si sa nu poti sa lucrezi. Sa te trezesti dimineata si sa nu poti sa mergi la servici, ca n-ai servici si sa trebuiasca sa mergi la culcare seara dupa o zi in care n-ai lucrat. Eram chinuit si framantat de faptul ca colegul meu nu gasea servici.

Si asa a ingaduit Dumnezeu, intr-o duminica seara, la adunare, sa se predice despre faptul ca copiii lui Dumnezeu trebuie sa-i multumeasca lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, ca asta-i voia lui Dumnezeu. Sa-I multumesti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile. Si am fost foarte miscati de acest cuvant. Cand am sosit acasa, locuind in acelasi apartament, am zis: „George, ce parere ai? Tu ai multumim pana acuma Domnului ca n-ai gasit de lucru?” „Cum sa multumesc? Eu numai am cerut Domnului; am cerut sa-mi dea de lucru. Dar de multumit, nu i-am multumit.” „Mai,” zic eu, „nici eu nu i-am multumit impreuna cu tine. Dar predica si mesajul in seara aceasta a fost sa-i multumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile. Nu vrei sa ne punem pe genunchi impreuna?” „Dar noi…” [am zis-o] cu credinta si o naivitate in credinta. Am zis: „Nu vrei sa ne punem in genunchi si sa-I multumim Domnului ca pana acuma n-ai gasit de lucru, chiar daca pare ciudat lucrul asta. Hai sa facem. Dar, ii multumim Domnului din inima, stiind ca El cunoaste toate lucrurile si daca El vrea sa rezolve problema asta, o rezolva.” Si ne-am pus iarasi pe genunchi si ne-am rugat Domnului din inima. Si am spus: „Doamne, iti multumim ca asta-i situatia.” Nici n-am stiut exact cum sa ne formulam rugaciunea. Cum ii multumesti lui Dumnezeu pentru un lucru pentru care parca n-ar trebui sa-i multumesti lui Dumnezeu?

Ne-am terminat rugaciunea si ne-am culcat linistiti. In ziua urmatoare, eu ma duc la servici. In timp ce lucrez, vine seful companiei, se opreste in dreptul meu si spune: „Cornel, nu mai cunosti ceva baieti care se pricep in meseria asta?” Zic eu: „Cum sa nu cunosc? Chiar am un coleg, un prieten bun, care-i in domeniu si ar putea sa vina la lucru.” „Nu-i spui sa vina la lucru?” „Cand?” „Pai, maine dimineata, sa vina la lucru.” „Pai, cum sa vina maine dimineata, ca el n-a fost la interviu, n-are application inauntru, n-are carte de munca, n-are carte care sa o bata la ceas.” A zis: „Nu-ti fa tu probleme din astea, astea le rezolvam noi mai tarziu. El sa vina la lucru, maine.” Eu, cand am plecat acasa, am sosit dupa schimbul de noapte, dimineata, devreme. Si-i dau asa, un picior la George in talpa. „George,” ii zic, „scoala sus. Scoala sus.” „Ce-i? Ce-i baiul?” „Scoala sus, echipeaza-te ca mergi la lucru.” „Mai, nu-ti bate joc de mine. Stii cat de mult astept sa ma duc la lucru. Cum sa ma duc la lucru?” „George, te duci la lucru, acum te duci la lucru.” „Cum sa ma duc la lucru? N-am fost la interviu, nu stiu despre ce-i vorba.” „Toate astea se rezolva dupa. Tu, echipeaza-te, ca mergi la lucru.” Fratilor, in ziua urmatoare s-a echipat si a mers la lucru si peste cateva zile i s-a facut carte de munca, interviu si toate celelalte.

Ce pot eu sa spin, daca a fost o experienta a noastra personala? Ce pot sa spun, decat, e bine sa-I multumesti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile, caci aceasta-i voia lui Dumnezeu. Si a fi biruitor, chiar si in incercare si in orice situatie inseamna a-I multumi lui Dumnezeu si a accepta voia lui Dumnezeu.

2. Bucuria in necaz

In al doilea rand, A fi biruitor inseamna, mai departe, si mai mult si mai greu, a te bucura in necaz. A ma bucura in necazuri. Romani 5:3-4 –  Ba mai mult, ne bucurăm chiar şi în necazurile noastre; căci ştim că necazul aduce răbdare, 4 răbdarea aduce biruinţă în încercare, iar biruinţa aceasta aduce nădejdea5 Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentru că dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfânt care ne-a fost dat. Romani 8:28, cuvant foarte bine cunoscut: De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. Ioan 16:33 V-am spus aceste lucruri ca  aveţi pace în Mine. În lume veţi avea necazuri; dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea.” Pavel si Sila in inchisoare, in Filipe, au stiut lectia aceasta. Suntem inchisi, suntem batuti. Nu suntem la confort. Nu suntem in conditiile care le-am fi dorit noi si care le-am asteptat la Filip, dar dam slava lui Dumnezeu in inchisoare.

Ii posibil sa dai slava lui Dumnezeu si sa te bucuri in mijlocul necazurilor? Este posibil daca cred si daca crezi cu adevarat cuvantul care spune in Romani 8:35 – 39 
35 Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul, sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia?
36 După cum este scris: „Din pricina Ta suntem daţi morţii toată ziua; suntem socotiţi ca nişte oi de tăiat.”
37 Totuşi, în toate aceste lucruri, noi suntem mai mult decât biruitori, prin Acela care ne-a iubit.
38 Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, nici stăpânirile, nici puterile, nici lucrurile de acum, nici cele viitoare,
39 nici înălţimea, nici adâncimea, nicio altă făptură, nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu care este în Isus Hristos, Domnul nostru.

Ce inseamna biruinta, ce inseamna domnia Domnului Isus Hristos, chiar si in necazuri, omul lui Dumnezeu poate sa se bucure in Hristos stiind ca nu-i despartit de dragostea lui Hristos. Omul slab si indoielnic, in ziua necazului, crede ca Dumnezeu l-a parasit. Cata vreme a castigat si am adunat dolar peste dolar si propietate peste propietate, si apartament de peste apartamente, si casa de batrani pe langa casa de batrani, si  pamant langa pamant, cata vreme am adunat, am zis ca Dumnezeu e cu noi si ne binecuvanteaza. In momentul in care Dumnezeu a inceput sa ia, care-i atitudinea noastra. Este pentru noi Dumnezeu si cel care da si cel care ia? Si zicem [noi] ‘Binecuvantat sa fie numele Domnului’? Sau Dumnezeul nostru e numai cel care da? Si cand ia: „O, m-a parasit Dumnezeu. Nu stiu ce s-a intamplat cu Dumnezeu ca acuma lucrurile nu mai merg asa de bine.” Iubiti frati si surori, noi avem garantia ca si atunci cand suntem sanatosi si atunci cand suntem bolnavi, si atunci cand suntem liberi intr-o democratie, si atunci cand suntem prigoniti, nimeni nu ne poate desparti de dragostea lui Hristos. Asta-i bucuria in necazuri. Si asta inseamna biruinta. N-are importanta prin ce trecem noi chiar azi si in momentul acesta, important este ca Dumnezeu e pe tron si ca El imparateste. Si ca dragostea Luinu s-a schimbat fata de noi si nimic in lumea aceasta nu ne poate desparti de dragostea lui Hristos.

3. Victorie asupra puterilor care par de neinfrant

In al treilea si in ultimul rand, trecem la partea mai placuta, mai frumoasa, zic eu, a mesajului. Biruinta Domnului Isus Hristos si domnia Lui inseamna victorie asupra puterilor care par de neinfrant. Ne oprim pe scurt la fiecare; le ating, doar, in trecere.

 1. Victorie asupra pacatului si a raului din lume. In primul rand inseamna victorie asupra pacatului si a raului din lume. Toate guvernele lumii ar fi in stare sa  milioane si miliarde de dolari ca sa starpeasca raul si sa strapeasca influenta raului asupra oamenilor. Comunismul a vrut sa inventeze, sa creasca, sa formeze un om nou care sa fie neinfluentat de rau, dar nu se poate. Toate incercarile oamenilor pana acum in istorie au esuat. Un singur plan, o singura voie lucreaza. Este planul lui Dumnezeu si biruinta pe care o da Domnul Isus Hristos asupra pacatului si a raului in lume. Romani 6:11 in jos. Nu-i prea mult daca citim cuvantul lui Dumnezeu, ca in acest cuvant exista putere. Romani 6:11-23
  11 Tot aşa şi voi înşivă, socotiţi-vă morţi faţă de păcat, şi vii pentru Dumnezeu, în Isus Hristos, Domnul nostru.
  12 Deci păcatul să nu mai domnească în trupul vostru muritor şi să nu mai ascultaţi de poftele lui.
  13 Să nu mai daţi în stăpânirea păcatului mădularele voastre, ca nişte unelte ale nelegiuirii; ci daţi-vă pe voi înşivă lui Dumnezeu, ca vii, din morţi cum eraţi; şi daţi lui Dumnezeu mădularele voastre, ca pe nişte unelte ale neprihănirii.
  14 Căci păcatul nu va mai stăpâni asupra voastră, pentru că nu sunteţi sub Lege, ci sub har.
  Harul nu îndreptăţeşte păcatul.
  15 Ce urmează de aici? Să păcătuim pentru că nu mai suntem sub Lege, ci sub har? Nicidecum.
  16 Nu ştiţi că, dacă vă daţi robi cuiva, ca să-l ascultaţi, sunteţi robii aceluia de care ascultaţi, fie că este vorba de păcat, care duce la moarte, fie că este vorba de ascultare, care duce la neprihănire?
  17 Dar mulţumiri fie aduse lui Dumnezeu, pentru că, după ce aţi fost robi ai păcatului, aţi ascultat acum din inimă de dreptarul învăţăturii pe care aţi primit-o.
  18 Şi, prin chiar faptul că aţi fost izbăviţi de sub păcat, v-aţi făcut robi ai neprihănirii. –
  19 Vorbesc omeneşte, din pricina neputinţei firii voastre pământeşti: după cum odinioară v-aţi făcut mădularele voastre roabe ale necurăţiei şi fărădelegii, aşa că săvârşeaţi fărădelegea, tot aşa, acum trebuie să vă faceţi mădularele voastre roabe ale neprihănirii, ca să ajungeţi la sfinţirea voastră!
  20 Căci, atunci când eraţi robi ai păcatului, eraţi slobozi faţă de neprihănire.
  21 Şi ce roade aduceaţi atunci? Roade de care acum vă este ruşine: pentru că sfârşitul acestor lucruri este moartea.
  22 Dar acum, odată ce aţi fost izbăviţi de păcat şi v-aţi făcut robi ai lui Dumnezeu, aveţi ca rod sfinţirea, iar ca sfârşit viaţa veşnică.
  23 Fiindcă plata păcatului este moartea, dar darul fără plată al lui Dumnezeu este viaţa veşnică în Isus Hristos, Domnul nostru.
  Vestea buna pentru noi in seara aceasta si pentru oricine se lupta cu pacatul si pentru oricine mai este legat de pacat si pentru oricine mai este robit de pacat, exista biruinta in jertfa Domnului Isus Hristos si in numele Lui. 1 Ioan 2:13 – Vă scriu, părinţilor, fiindcă aţi cunoscut pe Cel ce este de la început. Vă scriu, tinerilor, fiindcă aţi biruit pe cel rău. V-am scris, copilaşilor, fiindcă aţi cunoscut pe Tatăl. Noi, iubitii frati si surori, prin harul lui Dumnezeu, ne-am schimbat stapanul. Inainte am avut un alt domn si un alt stapan si alt fel de fapte si alt fel de viata. Azi, prin harul lui Dumnezeu, Il avem Stapan si Domn pe Isus Hristos, care ne-ajuta sa fim biruitori asupra pacatului si asupra raului in lume. Si aceasta nu prin eforturile noastre, ci prin puterea care ne-o da El. 
 2. Victorie asupra duhurilor necurate. Hristos Domnul a venit din ceruri sa dovedeasca ca El are putere asupra duhurilor necurate si aceasta putere a dat-o bisericii Sale. Luca 8:2 – şi mai erau şi nişte femei care fuseseră tămăduite de duhuri rele şi de boli; Maria, zisă Magdalena, din care ieşiseră şapte draci, Efeseni 6:12 –  Căci noi n-avem de luptat împotriva cărnii şi sângelui, ci împotriva căpeteniilor, împotriva domniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii care sunt în locurile cereşti. Exista o lupta spirituala reala. Noi avem de dus aceasta lupta. Si prin harul si puterea lui Dumnezeu si biruinta Domnului Hristos avem si noi victorie si biruinta asupra acestei lumi spirituale. Exista oameni care-s munciti de duhuri. Exista oameni  care nu se pot odihni noaptea. Exista oameni care-s munciti de cosmaruri. Exista oameni care-s urmariti  de puterile spirituale ale intunericului. Dar in seara aceasta suntem aici ca sa declaram: Isus Hristos este Domnul si El are putere ca sa elibereze, ca sa scape, ca sa dezlege, ca sa rupa orice legaturi ale intunericului. 
 3. Victorie asupra bolilor si neputintelor firesti. Chiar daca nu toti oamenii, intotdeauna sunt vindecati si nu toate boalele acestui pamant sunt rezolvate intotdeauna cum vrem noi, noi propovaduim si credem intr-un Domn care vindeca boalele si neputintele firesti. Matei 9:35 –  Isus străbătea toate cetăţile şi satele, învăţând pe norod în sinagogi, propovăduind Evanghelia Împărăţiei şi vindecând orice fel de boală şi orice fel de neputinţă care era în norod. 
 4. Victorie asupra mortii. Apoi, in al patrulea rand si in ultimul rand, victorie asupra mortii. Cea mai mare victorie, cea mai mare biruinta din toate. 2 Timotei 1:9-10 – El ne-a mântuit şi ne-a dat o chemare sfântă, nu pentru faptele noastre, ci după hotărârea Lui şi după harul care ne-a fost dat în Hristos Isus, înainte de veşnicii, 10 dar care a fost descoperit acum prin arătarea Mântuitorului nostru Hristos Isus, care a nimicit moartea şi a adus la lumină viaţa şi neputrezirea, prin Evanghelie. A nimicit sau a biruit, sau a zdrobit moartea si a adus la neputrezire viata si lumina prin Evanghelie. Apocalipsa 1:17-18 descrie intalnirea cu Ioan, ap. iubirii, cu Cel care a biruit-  Când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca mort. El Şi-a pus mâna dreaptă peste mine şi a zis: „Nu te teme! Eu sunt Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă, 18 Cel Viu. Am fost mort, şi iată că sunt viu în vecii vecilor. Eu ţin cheile morţii şi ale Locuinţei morţilor. Si apoi Matei 28:18 – Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pământ. Binecuvantat sa fie numele Lui! Iubiti frati si surori, noi suntem in seara aceasta adunati aici in numele Lui, nu neaparat in numele conventie, nu in numele a vreunuia dintre noi. In numele Lui suntem adunati aici, ca sa declaram domnia si stapanirea Lui, asupra bisericii si asupra vietilor noastre. Suntem aici ca sa declaram biruinta care o primim din partea Lui. Biruinta asupra pacatului si asupra viciilor, biruinta asupra bolilor si neputintelor firesti, biruinta asupra duhurilor necurate, biruinta asupra mortii. Si cine ar fi putut sa vorbeasca mai bine  despre biruinta asupra mortii, decat Cel care a inviat morti in timpul vietii Lui pe pamantul acesta? Sa nu n eoprim doar la Lazar, care era mort de 4 zile si a spus: „Lazare, vino afara.” Putere asupra mortii. Si Cel, care El Insusi a fost inviat de Dumnezeu a treia zi dupa Scripturi. Da, El are putere si asupra mortii- si asupra mortii fizice si asupra mortii vesnice. El are putere. Si declaram aceasta putere si aceasta domnie a Lui.

Miracolul lui Caleb, mort aproape jumate de ora

Am avut harul si unii dintre dvs. ati auzit. Fara vreun merit acordat asupra vreunui om, fara vreun merit si-i bine ca Dumnezeu lucreaza asa, ca sa nu putem noi sa ne laudam cu lucrurile pe care le face  Dumnezeu. Ca la urma, orice minune si orice lucrare apartine lui Dumnezeu si sa ne pazeasca Domnul sa ne laudam noi de ce face Dumnezeu. Dar il laudam pe Dumnezeu, il glorificam pe Dumnezeu. Multi dintre dvs. ati auzit. Nu mai retin, cred ca 2 ani sau 3 ani de zile au trecut de cand chiar intre noi, in Phoenix, Arizona, pentru ca locuim intr-o zona in care aproape fiecare casa are un bazin de inot,  acolo, in fiecare an se ineaca copii si mor. In anii trecuti au fost mai multi. Acum, prin atentia oamenilor, se pare ca numarul scade. Chiar in urma cu mai multi ani am avut o tragedie in adunare. O familie din adunare a trecut printr-o astfel de incercare cu copilul lor de vreo 2 ani de zile. A plecat la Domnul printr-un accident tragic, cazand in bazin.

Cum v-am spus, in urma cu 2-3 ani, ca sa nu gresesc, un copil a unei familii din adunarea disparut din casa. Mama n-a vazut, nu si-a dat seama, s-a ocupat cu alte lucruri. A disparut din casa, neastamparat cum era el, dar un copil minune si destept din cale afara si cuminte. Dar, neastamparat, a ajuns la bazin, tocmai la partea adanca a bazinului. Stiti ca sunt bazine care-s drepte, la 3 picioare adancime si sunt din acelea care incep la doua picioare si se termina la 10. El a cazut in partea adanca a bazinului. Si nimeni n-a vazut imediat unde este copilul. Nu stie nimeni exact cat timp a trecut, decat, ca la un moment dat, mama a zis: „Unde-i Caleb? Unde-i Caleb? Nu-i Caleb nicaieri.” S-a uitat afara sa vada daca cumva e in bazin si nu l-a vazut in bazin. Repet: copilul era in partea adanca a bazinului chiar la fund. Si din unghiul in care era mama, nu l-a vazut. S-a uitat in casa peste tot. Unde este Caleb? In cele din urma, a iesit afara. Apa era verzuie,  si l-a vazut in fundul bazinului. A sarit dupa copil, l-a scos afara, copilul era mort. Nu respira, n-avea puls, nu dadea niciun semn de viata. A tipat, a urlat asa de tare ca au auzit vecinii. Un vecin a venit imediat de peste strada, au sunat la 911. Au incercat sa-l salveze pe copil, sa-i ofere primul ajutor. Dupa cateva minute a sosit salvarea. Salvarea a preluat copilul mort. L-au luat in salvare si l-au dus pana la spital.

La spital au predat copilul medicilor de la urgenta, mort. L-au preluat medicii, l-au dus in sala de operatie, de interventie si au lucrat pe el, din cate am inteles,  pana la 28 de minute. Dupa timpul acesta si bine inteles ca pana in timpul acesta, textele, telefoanele au transmis mesaje peste tot. La inceput, nu stiam ce s-a intamplat decat ca un copil are mare nevoie de ajutor din partea lui Dumnezeu. Si toti care au aflat s-au rugat, dar nici n-am stiut exact pentru ce ne rugam. Dupa acest timp, copilul a recapatat puls si apoi a inceput sa respire. Bineinteles, l-au pus pe aparate, aparatele l-au ajutat dupa aceea sa respire. Si am zis: „Acuma, asteptam sa vedem ce se va intampla.” Toate sansele erau ca acest copil va ramane, ori o vegetala pentru tot restul vietii, pentru ca dupa datele pe care le avem la dispozitie pe cale medicala, dupa 15 minute e ‘virtually impossible’ pentru cineva sa se intoarca. Dupa 1 minut e pericol, dupa 3 minute alt pericol, dupa 5 minute alt pericol, dupa 15 minute este punct. Dar daca totusi se intoarce, copilul nu va mai avea toate facultatile mintale, creierul nu va functiona normal, daca isi va reveni deplin la viata. Bineinteles, in timpul acesta, s-au rugat oamenii, s-a rugat biserica. N-a fost nimic spectaculos sau iesit din comun, decat faptul ca Dumnezeu i-a dat puls din nou si a inceput sa respire. Dar dupa o saptamana, fratilor, cred ca a fost mai putin de o saptamana. Cred ca a fost 5-6 zile. In mai putin de o saptamana, copilul acesta a iesit afara din spital pe bicicleta, asteptat de toata echipa de pompieri care l-a salvat. Care au zis: „Extraordinar, cand se intampla asa ceva, ne bucuram asa de mult ca am salvat pe cineva.”

Medicul familiei, care a practicat medicina de 20 de ani, a spus ca n-a avut nici un caz din asta pana acuma. Medicul e un om temator de Dumnezeu si le-a spus asa parintilor: „Voua sa nu va fie rusine sa declarati ce a facut Dumnezeu. Copilul asta a fost mort si a fost readus la viata. Asta n-a fost in coma, asta n-a fost intr-o stare de inconstienta. Copilul a fost mort si a fost adus la viata.” Cine poate sa faca lucrul acesta? Sa ne fie noua rusinesau greu? Sau sa spunem cu jumatate de gura ca o fi, ca o pati, ca nu stim exact ce a fost? Nu stim exact ce a fost. Ce stim e ca copilul nu respira si ca nu i-a batut inima. Si lucrul acesta s-a intamplat pentru mult mai multe minute decat stiinta sau medicina permite, ca omul sa se intoarca la viata si copilul e perfect sanatos pana in ziua de astazi. Vorbeste cum a vorbit inainte, umbla cum a umblat inainte, intelept si destept din cale afara. Dragut, ca iti vine sa-l saruti, sa-l strangi in brate, sa-l pupi si sa-l arunci si sa-l prinzi iara in brate si sa zici: Traiasca Domnul, Imparatul slavei!

Iubiti frati si surori, slujim unui Dumnezeu care are putere si asupra mortii si poate sa aduca un copil la viata. Traim si slujim unui Dumnezeu care rupe lanturile pacatului, care elibereaza pe oameni de duhuri necurate si care vindeca de boli si neputinte trupesti.

Nu stiu cum ai venit la conventie in seara aceasta, dar este clar din experientele anilor trecuti ca oamenii vin la conventie si cu probleme. Si chiar daca suntem biruitori in mijlocul problemelor, noi, in mijlocul problemelor, in momentul in care declaram biruinta, Il rugam pe Dumnezeu sa ne ajute si sa izbaveasca. Sa ne scoata din necaz. Sa elibereze, sa vindece, sa tamaduiasca, sa ridice, sa scape pe oameni de patimi si sa-i scoata afara din gropile in care se afla. Si poate ca in seara aceasta e seara ta. S-ar putea, in seara aceasta, Domnul sa intampine nevoia ta, necazul tau, neputinta ta si suferinta ta. Din experientele anilor trecuti, dupa fiecare conventie primim marturii ca Dumnezeu a lucratin chip miraculos. Si asta-i o dovada in plus si o confirmare a faptului ca aceasta Evanghelie e adevarata, e sfanta si Cuvantul Domnului ramane in picioare. Traiasca numele Lui! Ne pregatim de rugaciune, frati si surori. Momentele cele mai frumoase, as putea sa spun– printre cele mai frumoase momente pe care poporul Domnului penticostal Roman din America le traieste- printre momentele cele mai frumoase sunt momentele in rugaciune, in care oamenii  vin inaintea lui Dumnezeu cu nevoile lor, cu neputintele lor. Va spune cineva: Asta era potrivit duminica seara, cand se termina conventia, sa se termine cu bucurie. Dar, de ce sa nu inceapa cu bucurie? Stiu ca intotdeauna, la sfarsit, e vinul cel mai bun si e bucuria cea mai mare si nu suntem gelosi. Sa dea Domnul in fiecare seara o masura in plus de har. Dar incepem din seara aceasta si ne incredem pe bratul Domnului din seara aceasta.

Predica Pastorului Cornel Avram incepe la minutul 2:40:00

Fa click pe poza sa intri la pagina ropenti.com – Selecteaza Programul de Vineri si fa click sa porneasca playerul.

 

19 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: Cornel Avram de la Conventia 2014 – Gandirea “beteaga” despre succes | agnus dei - english + romanian blog
 2. timo74
  aug. 30, 2014 @ 13:51:46

  ce e vrajeeala asta?
  NU APARE NICI UN PLAYER!!!!!!!!!!!!!!

  • rodi
   aug. 30, 2014 @ 13:56:42

   daca ai facut click pe poza, te duce la pagina ropenti.com
   Acolo vei vedea ca primu player este video cu programul de vineri de vreo 4 ore. Faci click si porneste video. Am incercat din nou si mie imi merge.
   Deci, intra direct la ropenti.com si in jos pe pagina vei vedea playerul cu programul de Vineri. Fa click pe el.

   Imi pare rau ca nu se poate scoate si posta in afara acelei pagini, ca ar fi mult mai usor decat cu toate aceste instructiuni.

 3. Trackback: Simi Timbuc – “Isus Domneste Azi” – A 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane SUA / Canada August 30,2014 | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: VIDEO si POZE – Convenţiile SUA / Canada Vineri, 29 August 2014 !!! – Urmărește-le aici in reluare | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: VIDEO si POZE – Convenţiile SUA / Canada 29-31 August 2014 !!! – Urmărește-le aici in reluare | agnus dei - english + romanian blog
 6. Trackback: Lazar Gog – “Isus Hristos Cunoaste Nevoia Bisericii” A 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane SUA / Canada August 31,2014 | agnus dei - english + romanian blog
 7. Trackback: Cristian Ionescu – “Isus Domneste in Familie” – A 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane SUA / Canada August 31,2014 | agnus dei - english + romanian blog
 8. Trackback: VIDEO de la Conferinta Femeilor la Cea de-a 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Portland 2014 | agnus dei - english + romanian blog
 9. Trackback: Leonard Semenea – “Imparatia Domnului Isus” – A 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane SUA / Canada August 30,2014 | agnus dei - english + romanian blog
 10. Trackback: Luigi Mitoi – “Imparatia Domnului Isus Hristos, care este dragostea” – A 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane SUA / Canada August 30,2014 | agnus dei - english + romanian blog
 11. Trackback: Nelu Filip – “Domnia lui Dumnezeu si a Mielului” – A 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane SUA / Canada Septembrie 1,2014 | agnus dei - english + romanian blog
 12. Trackback: Biserica Happy Valley din Phoenix depăşeşte pragul de 1000 de membri | agnus dei - english + romanian blog
 13. Trackback: Gabi Zăgrean – “Isus, Impăratul care vine pe nori” – A 46-a Convenţie a Bisericilor Penticostale Române SUA / Canada August 31,2014 | agnus dei - english + romanian blog
 14. Trackback: 6 Cantari ‘The Best’ de la a 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Portland Oregon 2014 | agnus dei - english + romanian blog
 15. Trackback: LIVE / In Direct Cea de-a 46-a CONVENŢIE a Bisericilor Penticostale Române SUA / Canada 2014 ,,Isus Domnește” – Portland Oregon, Orașul Trandafirilor | agnus dei - english + romanian blog
 16. Cozac Iulius
  oct. 10, 2014 @ 12:36:07

  pacea domnului ,frate AVRAM CORNEL fi binecuvantat de isus cristos anparatul slavei sant un frate de la bistrita dintrun cartier cu multi frati romi si foarte credinciosi si domnul mia dat informatia sa va contactez pentru a va spune ca domnul va iubeste si va facut mult bine dumneavoastra si familiei dumneavoastre avem si noi o problema frate drag si iubit de domnul isus cristos care a facut cerul si pamantul daca neati putea ajuta sa facem o casa de rugaciune ancartier viisosra nu avrm posibilitati sa construim frati sint saraci avem un teren care nni la donat o sora cu 10 copii si a zis sa facem biserica doar cu ce , c nu putem sa facem o cusca la caine , si deasta am vrut sa va spun ca daca puteti sa ne ajutati sa construim o bisericuta si domnul va va rasplati cu viata vesnica contactatima pe fakebook sau va las un numar de tel 0743888541 sau pe ymei iulius_cozac@yahoo.com eu sant conducator de adunare si colaboram cu biserica ne3 bistrita ma numesc cozac iulius sant si cantaret de muzica crestina fie ca bunul dumnezeu sa ne ajute si pe noi multa pace fiti binecuvantati de isus cristos aanparatul amin

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: