Simi Timbuc – „Isus Domneste Azi” – A 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane SUA / Canada August 30,2014

Alte predici/mesaje de la Conventie:

 1. Cornel Avram de la Conventia 2014 – Gandirea “beteaga” despre succes
 2. Cornel Avram – Isus este Domn – Biruinta si Domnia lui Isus in viata noastra (Predica FULL)
 3. Narcis Popovici – misionar in Nordul Irakului

Simi Timbuc Conventia 2014

 • Si daca Domnul domneste acum, in viata credinciosului, de ce totusi se intampla atatea lucruri? Nu in lume, ca am fost stramutati,  din Imparatia intunericului in Imparatia dragostei Fiului. Si mesajul nu se adreseaza la cei din afara… De ce sunt familii dezbinate, rata divorturilor creste, tineri cu droguri si cu alte inrobiri? De ce biserica are asa de mic impact in societate?
 • In lumea aceasta sunt doua forte care sunt universale si pe care numai Domnul Isus  le-a invins. Prima forta universala si care a adus-o pe a doua, prima putere este puterea pacatului. Ap. Pavel in Romani cap. 5 scrie: Pacatul domneste in aceasta lume. Puterea pacatului este atat de mare, incat  nici cel de la sat, nici cel de la oras nu poate sa-l invinga. Puterea pacatului este atat de mare, incat  nici cel mai educat, nici cel mai putin educat nu poate sa-l invinga. Puterea pacatului este atat de mare, incat nici cel bogat, nici cel sarac nu poate sa-l invinga. Puterea pacatului este atat de mare, incat nici tinarul si nici batranul nu poate sa-l invinga. Nici barbatul, nici femeia. Puterea pacatului este o putere universala, care domina si controleaza lumea aceasta si la Casa Alba, si in Europa la Natiunile Unite si aici in Portland, Oregon si in Detroit, si peste tot. Pacatul are o putere extraordinara.
  Si pacatul, impreuna cu el, a adus o alta forta, care face pe oameni sa tremure. Este moartea.
 • Domnul Isus, in viata credinciosului care domneste, elibereaza defectele pacatului trecut. Ceea ce a fost in trecut este curatit, este spalat prin sangele Domnului Isus Hristos. Deasemenea, Domnul Isus Hristos elibereaza de sub puterea pacatului din prezent si credinciosul are autoritate asupra pacatului. De aceea i se poate spune: „Nu mai dati madularele voastre in stapanirea pacatului, pentru ca el are autoritate data prin Domnul Isus Hristos. Si apoi, aceasta lucrare a Domnului Isus Hristos, de domnie in viitor, va elibera pe credincios de prezenta pacatului. In Imparatia lui Dumnezeu in ceruri, acolo, nu va mai fi pacat niciodata.

Isus Domneste Azi

Simi Timbuc:

conventie penticostala 2014Suntem multumitori lui Dumnezeu, Tatal nostru din ceruri si Domnului nostru Isus Hristos si Duhului Sfant, in a carui nume suntem adunati in aceasta dimineata, aici in Casa Domnului, e declarat acest loc Casa Domnului, Casa lui Dumnezeu. Ii multumim lui Dumnezeu pentru harul si pentru privilegiul care ni l-a daruit, ca sa putem sa avem aceste zile de partasie, celebrare, de inchinare inaintea lui Dumnezeu. De ce nu? Si de cercetare, a noastra, a feicaruia in lumina Cuvantului lui Dumnezeu si a Duhului Sfant a lui Dumnezeu, asa cum a fost predicat si pana aici in serile anterioare. Si multumim Domnului pentru cuvantul care ni l-a dat si slujitorii Domnului, care s-au pus la dispozitia Domnului si au impartit Cuvantul Domnului. Va aduc salutari din partea Bisericii Penticostale Romane Betezda, orasul Troy, metropola Detroit, statul Michigan. Mult har si pace. Avem pasajul biblic, deasemnea, epistola lui Iuda vers. 20-21. Va salutam in numele Domnului Isus Hristos.

As dori sa continuam sa privim in cuvantullui Dumnezeu asa cum a fost citit in cartea profetului Isaia cap. 57:15  sub tema „Isus domneste acum” in viata credinciosului. cati dintre dvs. credeti  ca Isus este Domnul? Sa ridicati mana in sus. Cati dintre dvs. credeti ca Isus nu numai ca este Domn, dar El domneste, efectiv? Crede-ti ca Domnul Isus domneste? Cati dintre dvs. credeti ca Domnul Isus domneste acum? Cati dintre dvs. puteti sa  marturisiti  ca Domnul Isus Hristos domneste acum, in viata personala a dvs.? Un numar frumos de frati, de surori, de participanti la conventie spun: Isus Hristos domneste acum in viata mea. Glorie Lui!

In aceasta dimineata, mesajele care vor fi aduse vor avea acest accent: Domnia lui Hristos, acum, astazi, aici, in viata credinciosului, in familia credinciosului, si in biserica Domnului Isus Hristos. Dar daca Domnul Isus Hristos domneste acum in viata credinciosului, permiteti-mi o intrebare, o imagine din Vechiul Testament pentru ca si pasajul de aici este rostit catre Dumnezeu prin profetul Isaia, printr-o situatie nu prea roza, nu prea incantatoare. Poporul Israel o luase intr-o directie gresita. Ajunsese la un sincretism religios, un amestec de ceea ce insemna inchinarea adevarata lui Dumnezeu, lui YHWH, lui Iehova, Creatorul Universului si Cel ce i-a scos cu mana tare, cu brat puternic de sub robia Egiptului si adus in tara Canaanului. Si a amestecat asta cu alte forme de religie si de inchinare.

Si pe fondul acesta, vine Dumnezeu si spune si se adreseaza: „Asa vorbeste Cel Preainalt, a carui locuinta este vesnica si al carui nume este sfant.”  In Vechiul Testament, aceasta imagine mi-a venit in minte, rugandu-ma inaintea Domnului. Era un barbat tanar, intr-o imprejurare. Se grabea foarte repede sa-si stranga recolta pe care el o avea pentru ca se aratau nori amenintatori in orizont. Madianitii se apropiau de Israel. Veneau, spune cuvantul Domnului, in Judecatori 6, ca niste lacuste si acopereau tara. Si cum lucra el acolo sa stranga griul, sa-l ascunda si sa fuga cu familia in munti. Vine ingerul Domnului la el si spune: „Domnul este cu tine, viteazule.” Si Ghedeon nu s-a umflat imediat in pene, ca sa zicem asa, a fost un om realist. A fost un om concret. Si a zis ingerul Domnului, care cred ca e o cristofanie, o aratare a Domnului Isus Hristos, o tefanie, daca vreti. „Daca Domnu leste cu mine, „cu noi”, de fapt spune el, de ce ni se intampla aceste lucruri?

Daca Domnul domneste acum, in viata credinciosului, de ce totusi se intampla atatea lucruri?

Si daca Domnul domneste acum, in viata credinciosului, de ce totusi se intampla atatea lucruri? Nu in lume, ca am fost stramutati, spunea aseara, din Imparatia intunericului in Imparatia dragostei Fiului si mesajul nu se adreseaza la cei din afara. Sunt doua imparatii, sunt doua sisteme. Vorbim de Imparatia lui Dumnezeu, de cei care au intrat. De ce totusi se intampla atat de multe lucruri? De ce sunt familii dezbinate, rata divorturilor creste, tineri cu droguri si cu alte inrobiri? De ce biserica are asa de mic impact in societate? Poti sa spui, cand esti la locul de munca, poti sa spui cand esti in masina, poti sa spui cand esti singur , poti sa spui cand intri intr-o tranzactie de afaceri: „Isus Hristos domneste acum? Aici. In viata mea.” Si lucrul acesta este vizibil. Lucrul acesta este recunoscut, Lucrul acesta e demonstrat, pentru ca Isus este intr-adevarul Domnul. Isus, intr-adevar domneste. Marit sa fie umele Lui in veci. Intrebarea este: Domneste El in viata ta? In viata mea? Este un mesaj dificil. Este un mesaj practic. Este un mesaj complect. Si n-as vrea sa fie doar un mesaj pe care sa-l rostim si apoi sa mergem mai departe. Ci, as vrea sa fie o realitate pentru fiecare dintre noi. Ca intr-adevar, Isus domneste in viata noastra.

Cautand sa ma pregatesc pentru acest mesaj, am dat peste o scriere a lui Kevin DeYoung, un pastor in East Lansing, Michigan. Si ceea ce scrie el acolo, mi-a dat un raspuns, oarecat, cu privire la cateva lucruri. Si el spunea despre idei populare astazi, despre Isus. Cum il vad crestinii astazi pe Isus. E o lista foarte lunga, m-am oprit doar la cateva.

 • Pentru unii, Isus e un republican. Este impotriva taxelor, este pentru purtarea armelor. Este pentru un guvern cat mai mic.
 • Pentru altii, Isus este Isus democrat, care este impotriva la Wall Street, impotriva la Wal-mart, impotriva la corporatii, e pentru a reduce bioxidul de carbon, e pentru libertinism.
 • Pentru altii, este ceea ce se numeste: Isus a lui Starbucks. Isus Starbucks inseamna sa stai la o cafea buna, sa ai o conversatie placuta, sa vorbesti despre lucruri spirituale si sa te simti bine.
 • Pentru altii este Isus tolerantul. Open minded Jesus. Aceasta inseamna ca Isus este o persoana toleranta. Accepta pe oricine, pana la punctul cand e diferit de ce el accepta.
 • Altii vorbesc despre Isus ca si de un guru, cel care este un invatator inspirativ. Iti spune: Crede in tine si vei reusi.

Oare, despre acest Isus si sunt multe altele, am vrea noi sa privim in Cuvantul lui Dumnezeu sa spunem: Domneste? Nicidecum. Ca dincolo de acesti „Isus-i” este Isus Hristos din Nazaret. Este Isus Hristos care a murit. Care a fost condamnat la moarte, care a fost rastignit, care a murit in timpul lui Pilat din Pont, dar care a inviat a treia zi dupa Scripturi si care e viu in vecii vecilor. Este Isus Hristos care s-a inaltat la dreapta Tatalui in ceruri si are toata autoritatea sus in cer si jos pe pamant. Este Isus Hristos care vine in curand! Si pe care orice ochi Il va vedea, chiar si cei ce L-au strapuns. Acest Isus este Domnul si El vrem sa domneasca.

Dar cineva s-ar putea sa se intrebe: De ce? este greu sa vorbesti in America despre a domni, a stapani. America este una dintre tarile cele mai democratice. O republica, nici sa nu auda de monarhie. Poate in anumite parti din Canada mai poti vorbi de lucrul acesta. Libertatea este la rang de virtute. Si libertatea in America se intelege a face ce vreau, cum vreau si cand vreau eu. Nimeni nu-mi spune ce sa fac si cum sa fac. Ca si crestin, din nou, mesajul este adresat in Imparatia Fiului dragostei Sale. Ap. Pavel si sfanta Scriptura ne spune: Voi nu puteti sa faceti tot ce voiti. Oare de ce? Pentru ca ati fost cumparati cu un pret. De aceea, cinstiti pe Domnul in trupurile voastre, scrie ap. Pavel. Astazi, noi suntem rascumparati ai Domnului Isus Hristos. Suntem creatia lui Dumnezeu, in noi este chipul lui Dumnezeu, sangele Domnului Isus a fost platit pentru noi. El are dreptul de a domni peste noi. Cum isi exercita El acest drept insa? Astazi, acum, El nu-l exercita in mod fortat. Ci astazi, il exercita in urma unei invitatii. Domnul Isus Hristos, in Evanghelia dupa Matei, cap. 11 spunea, se coreleaza cu pasajul din Isaia 57:15, „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luati jugul meu ca este bun si sarcina Mea este usoara.

Domnia Domnului Isus Hristos in viata credinciosului, ea vine in urma unei invitatii. Este invitatia de peste veacuri a Domnului Isus Hristos. Nu este invitatia a unei biserici, a unei religii, ci este invitatia unei persoane, om si Dumnezeu in acelasi timp- Omul Isus Hristos. El este acela care lanseaza si astazi  pentru cei care sunt aici sau ne urmariti intr-o forma sau alta: „Vino la Mine,” zice Domnul Isus Hristos. „Esti trudit, esti impovarat, esti apasat de probleme, esti framantat, esti cu mintea tulburata. Vino, ca Eu,” spune Domnul Isus, „iti dau odihna.” Dar nu numai atat. Apoi, El spune: „Ia jugul Meu.”

In lumea aceasta sunt doua forte care sunt universale si pe care numai Domnul Isus  le-a invins. Prima forta universala si care a adus-o pe a doua, prima putere este puterea pacatului. Ap. Pavel in Romani cap. 5 scrie: Pacatul domneste in aceasta lume. Puterea pacatului este atat de mare, incat  nici cel de la sat, nici cel de la oras nu poate sa-l invinga. Puterea pacatului este atat de mare, incat  nici cel mai educat, nici cel mai putin educat nu poate sa-l invinga. Puterea pacatului este atat de mare, incat nici cel bogat, nici cel sarac nu poate sa-l invinga. Puterea pacatului este atat de mare, incat nici tinarul si nici batranul nu poate sa-l invinga. Nici barbatul, nici femeia. Nici albul, nici cel de culoare. Puterea pacatului este o putere universala, care domina si controleaza lumea aceasta si la Casa Alba, si in Europa la Natiunile Unite si aici in Portland, Oregon si in Detroit, si peste tot. Pacatul are o putere extraordinara.

Si pacatul, impreuna cu el, a adus o alta forta, care face pe oameni sa tremure. Este moartea. In Romani 5, deasemenea, ap. Pavel spune si moartea stapaneste asupra oamenilor si 100 din 100, toti au murit. Nu este nimeni  care sa se fi nascut si sa nu fi murit. Isus Hristos s-a nascut, a murit si a inviat. Si e viu in vecii vecilor. E adevarat ca este Enoh si Ilie, dar cred dupa cuvantul lui Dumnezeu ca si ei vor ajunge sa moara. Isus Hristos este cel care a luat in mainile Sale si puterea pacatului; El s-a facut pacat pentru noi si a luat in mainile Sale si puterea mortii si le tine sub autoritatea Sa. Are stapanire asupra pacatului si are stapanire asupra mortii. In mainile Lui sunt cheile mortii si ale locuintelor mortii. Si in aceia in care Isus Hristos domneste, ei au putere asupra pacatului. Ei sunt eliberati de sub puterea pacatului.

1. Domnia Domnului Isus Hristos in viata noastra,
inseamna ELIBERARE

De aceea, domnia lui Hristos, in primul rand, inseamna ELIBERARE.

 1. Eliberare de sub jugul puterii pacatului
 2. Eliberare de sub jugul mortii

Pentru cel credincios, in care Isus traieste, moartea deja nu mai este ceva cutremurator. Ci este ceea ce spunea ap. Pavel: „Ma pune in bratele lui Hristos.” Domnul Isus, in viata credinciosului care domneste, elibereaza defectele pacatului trecut. Ceea ce a fost in trecut este curatit, este spalat prin sangele Domnului Isus Hristos. Deasemenea, Domnul Isus Hristos, elibereaza de sub puterea pacatului din prezent, credinciosul are autoritate asupra pacatului. De aceea i se poate spune: „Nu mai dati madularele voastre in stapanirea pacatului, pentru ca el are autoritate data prin Domnul Isus Hristos.

Si apoi, aceasta lucrare a Domnului Isus Hristos, de domnie in viitor, va elibera pe credincios de prezenta pacatului. In Imparatia lui Dumnezeu in ceruri, acolo, nu va mai fi pacat niciodata. Vom fi eliberati pe deplin, chiar de prezenta pacatului. Astazi suntem eliberati de puterea pacatului, dar prezenta pacatului e langa noi. Te uiti in stanga si-l vezi. Te uiti in dreapta si-l vezi. Te uiti inainte sau in spate. Pacatul este pretutindeni. Insa noi suntem ca si pestele in ocean. El este in ocean, in apa sarata, insa carnea lui este dulce, pentru ca noi suntem in lume, dar nu mai apartinem lumii, ci apartinem Domnului Isus Hristos. El domneste in viata noastra. Marit sa fie numele Lui.

2. Domnia Domnului Isus Hristos in viata noastra,
inseamna IMPUTERNICIRE

Apoi, domnia Domnului Isus Hristos in viata noastra, inseamna imputernicire. Imputernicire, nu doar pentru a birui pacatul, ci imputernicire pentru a duce vestea cea buna. Aceasta a fost ceea ce a lasat Domnul Isus Hristos. Si te rog sa te verifici, cand ai spus ca Isus domneste in viata ta, verifica-te, cata putere mai are pacatul in viata ta? Daca are putere inca in viata ta, Isus inca nu domneste pe deplin. Domnia lui Hristos in viata noastra este un proces interior de transformare  care ne conduce tot mai mult la semanarea cu Domnul Isus Hristos. Si in final, vom purta chipul Domnului Isus Hristos. Apoi, verifica-te, in imputernicirea primita in mandatul de a duce vestea cea buna, aceasta este pentru biserica, misiunea principala inspre oameni. Pentru ca misiunea principala inspre Dumnezeu este inchinarea. In urma inchinarii vine evanghelizarea.

Ma rog ca prezenta Domnului Isus Hristos in viata fiecaruia dintre noi, sa fie realizata pe deplin. El sa domneasca si astfel, pacatul sa nu mai aiba nici o putere. Fii si fiicele noastre sa fie ca niste stalpi frumosi ciopliti in casa lui Dumnezeu. Si podoaba bisericii sa fie sfintenia pentru toate veacurile. Aceasta Il caracterizeaza si pe Domnul Isus Hristos. Si Domnul sa ne binecuvanteze la aceasta, ca astfel, Isus domnind in noi, sa biruim pacatul si sa-L facem de cunoscut  la cei de langa noi, marturisind ca El are toata puterea  si in cer si pe pamant- incepand cu noi, putand sa spunem: „Faca-se voia Ta, precum in cer, in viata mea.” Amin

Predica incepe la minutul 46:00

Instructiuni: (VIDEO – Credo TV)

 1. Fa click pe poza si vei intra la http://credo.tv
 2. La al doilea player pe pagina unde scrie „RELUĂRI” in partea dreapta, selecteaza „Programul de Duminica dimineata” facand click pe el.
 3. fa click pe player sa porneasca.
 4. Urmareste programul intreg sau daca doresti sa vizionezi doar predica: Pune mausul pe partea de jos al playerului si va apare bara de durata programului. Misca pana la minutul 46:00 si fa click acolo si va porni playerul.

 Fa click aici…

LIVE / In Direct - Fa click aici pentru programe

 Fa click aici pentru programele conventiei in reluare

12 comentarii (+add yours?)

 1. mike
  sept. 02, 2014 @ 23:43:18

  Pentru unii pent.- Isus e pruncul mic pe care il poarta si il lasa unde vreau domniile lor , e Isus care le da peste si paine cind le e foame, e medicul generalist care vindeca orice boala–deci,un Isus la dispozitia lor. Ei uita ca ei trebue sa-l inlocuiasca pe- Isus Omul-pe acest pamint.- Uita ca Omul Isus a inviat si e viu in vecii vecilor-sa inaltat la cer si se numeste ISUS REGE AL REGILOR DOMN SI STAPIN AL UNIVERSULUI. Bine spunea pastorul Lazar Gog –unii pent. arunca falca de magar ( duhovniceasca) sau mai bine zis dau afara pe Domnul Isus din inauntrul lor(acording to Galatians 2-20) iar locul e ocupat de stapinul lumii acesteia –si de aici –in bis. penti –multe divorturi,drogati, scandaluri ( Lazar Gog -necesitatea de a folosi politia pentru a face ordine in bis).–- Iar daca sarea i-si va pierde gustul?? daca uleiul din candela e pe sfirsite??– Ne permitem sa ne jucam de-a pocainta? cum stam cu inplinirea legamintul facut – nu cu un cineva ,ci cu isusi DUMNEZEU?? –Dumnezeu nu se lasa batjocorit –de asta sunt foarte sigur.
  Blessed are the pure in heart, for they shall see GOD -(Matthew-5-8)

  • rodi
   sept. 03, 2014 @ 07:17:08

   adevarul trist e ca multi ‘frati’ incep sa cada de la credinta si cel mai socant este sa vezi ca asta se intampla si la cei mai in varsta. Pentru pacat, ei resping tot ce au crezut (daca chiar au crezut) o viata intreaga si intorc spatele la Dumnezeu. Dar si mai trist decat asta, e faptul ca unii sustin ca tot sunt mantuiti, desi traiesc in pacate cumplite. Dumnezeu sa se indure de bisericile noastre, sa rabdam pana la capat, citind si implinind Cuvantul Sau!

 2. Trackback: VIDEO si POZE – Convenţiile SUA / Canada Vineri, 29 August 2014 !!! – Urmărește-le aici in reluare | agnus dei - english + romanian blog
 3. Trackback: Lazar Gog – “Isus Hristos Cunoaste Nevoia Bisericii” A 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane SUA / Canada August 31,2014 | agnus dei - english + romanian blog
 4. Trackback: Cristian Ionescu – “Isus Domneste in Familie” – A 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane SUA / Canada August 31,2014 | agnus dei - english + romanian blog
 5. Trackback: VIDEO de la Conferinta Femeilor la Cea de-a 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Portland 2014 | agnus dei - english + romanian blog
 6. Trackback: Leonard Semenea – “Imparatia Domnului Isus” – A 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane SUA / Canada August 30,2014 | agnus dei - english + romanian blog
 7. Trackback: Luigi Mitoi – “Imparatia Domnului Isus Hristos, care este dragostea” – A 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane SUA / Canada August 30,2014 | agnus dei - english + romanian blog
 8. Trackback: Nelu Filip – “Domnia lui Dumnezeu si a Mielului” – A 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane SUA / Canada Septembrie 1,2014 | agnus dei - english + romanian blog
 9. Trackback: Gabi Zăgrean – “Isus, Impăratul care vine pe nori” – A 46-a Convenţie a Bisericilor Penticostale Române SUA / Canada August 31,2014 | agnus dei - english + romanian blog
 10. Trackback: 6 Cantari ‘The Best’ de la a 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Portland Oregon 2014 | agnus dei - english + romanian blog
 11. Trackback: LIVE / In Direct Cea de-a 46-a CONVENŢIE a Bisericilor Penticostale Române SUA / Canada 2014 ,,Isus Domnește” – Portland Oregon, Orașul Trandafirilor | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: