Florin Ianovici – Dumnezeu este un Dumnezeu al Sfinteniei

Daca in viata aceasta am fost mai ingaduitor decat a vrut Dumnezeu,

eu pot sa ratez intrarea in vesnicie. 

Ca in ziua necazului, cand strigi la Dumnezeu, pacatul te inmoaie. 

Moise – Photo credit www.pbs.org

Nu Dumnezeu a coborat standardurile. Mintea noastra s-a obisnuit sa creada prostii. Mintea noastra s-a obisnuit sa creada ca Dumnezeu e altfel. Eu va spun in aceasta seara ca Mielul lui Dumnezeu are ochii ca para focului. Va spun in aceasta seara ca este acelasi Dumnezeu  care a cerut lui Moise sa-L cinsteasca in fata poporului si pentru ca Moise nu L-a cinstit, n-a intrat in  tara cea buna. Si i-a zis omul acesta mare: „Doamne, Ti-am slujit si Ti-am fost sluga. Lasa-ma sa vad si eu, lasa-ma sa intru si eu.” Si Dumnezeu i-a zis: „Destul! Nu mai imi vorbi despre lucrula acesta.”

Oameni buni, de dragul vostru, pentru sufletul vostru si pentru sufletul meu va spun in aceasta seara: E acelasi Dumnezeu. Sfant! Sfant! Sfant! Sfant! Sfant!  Sa fiti oameni aspri cu voi. Fiti lei cu voi si fiti miei cu altii. Nu fiti lei cu altii si miei cu voi. Nu fiti ingaduitori cu viata voastra. Sa uriti pana si camasa manjita de carne. Fiti seriosi cu viata voastra, fiti disciplinati.

Nu lasati o samanta a vrajmasului sa patrunda. Nu lasati un gand care sa fie necucernic in voi. Ci, din toata inima sa strigam in aceasta seara: Incinge, Duhule Sfant, mintea mea. Nu-i permite mintii mele sa alunece in teritorii straine. Ochilor mei, Doamne, da-le Scriptura. Ochilor mei, Doamne, da-le ceea ce este curat si sa nu va permiteti sa mergeti la izvoare otravite. De in viata mea am fost mai aspru  decat Dumnezeu din cer s-ar astepta, cel mult, m-am necajit pe mine insumi. Dar daca in viata aceasta am fost mai ingaduitor decat a vrut Dumnezeu, eu pot sa ratez intrarea in vesnicie.

Mai bine sa spun: „Doamne, atata am priceput eu.” Si mai bine nu intru, nu bat, nu ma asez, nu plec, mai bine nu fac niciun pact cu cel rau, mai bine sunt aspru, mai bine par nepoliticos, mai bine par la un moment dat atipic, par intr-un mod ciudat pentru lumea aceasta. Dar vreau sa traiesc multumindu-L pe Dumnezeu. Ca in ziua necazului, cand strigi la Dumnezeu, pacatul te inmoaie. In ziua necazului, cand iti ridici glasul si spui: „Doamne, a venit necazul la mine si si-a mutat adresa la casa mea, pacatul ne moaie. N-avem indrazneala pentru ca constiinta noastra este apasata. Pentru ca cel rau sta langa noi si ne arunca in fata ceea ce noi ne-am permis sa facem. Dar Dumnezeul nostru ne spune in aceasta seara: „De veti trai adevarul Meu si veti rosti  o rugaciune, Eu, Dumnezeu, voi fi acela care voi despica muntii. Sa ai indrazneala si indrazneala vine dintr-o viata traita cu Dumnezeu.

Hristos spune: „Cine ma primeste, ma primeste cum sunt Eu, nu cum e El.” Nu exista dumnezeul meu si dumnezeul tau. Nici dumnezeul lui si dumnezeul nostru. Nu exista dumnezeul carismaticilor, al penticostalilor, al baptistilor. Exista un singur Dumnezeu. Si Dumnezeul nostru e sfant. Si Dumnezeul nostru e drept. Si Dumnezeul nostru e bun. Amin.

Vezi / Citeste mai mult aici…

Ce e NOU la PAGINA Florin Ianovici

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: