Lazar Gog – „Isus Hristos Cunoaste Nevoia Bisericii” A 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane SUA / Canada August 31,2014

Alte predici/mesaje de la Conventie:

 1. Lazar Gog – Boala care era să ne rapună copilul
 2. Cornel Avram de la Conventia 2014 – Gandirea “beteaga” despre succes
 3. Cornel Avram – Isus este Domn – Biruinta si Domnia lui Isus in viata noastra (Predica FULL)
 4. Simi Timbuc – “Isus Domneste Azi”
 5. Narcis Popovici – misionar in Nordul Irakului

Mai multe PREDICI – Lazar Gog, aici

 • Vreau sa spun ca rugaciunea inca are putere, cand este sub controlul Duhului Sfant si a Domnului Isus Hristos. Vreau sa spun ca si azi, cantarea de lauda are autoritate, pune pe fuga pe toti dracii. Vreau sa spun ca si astazi facerea de bine are putere. Vreau sa spun ca si astazi, a fi milos este putere divina. Fi-ti milosi ca sa aveti parte de mila. 

„Isus Hristos este Domn,
ca si Cap al Bisericii”

Efeseni 1:17-23

17 Şi mă rog ca Dumnezeul Domnului nostru Isus Hristos, Tatăl slavei, să vă dea un duh de înţelepciune şi de descoperire, în cunoaşterea Lui,
18 şi să vă lumineze ochii inimii ca să pricepeţi care este nădejdea chemării Lui, care este bogăţia slavei moştenirii Lui în sfinţi
19 şi care este faţă de noi, credincioşii, nemărginita mărime a puterii Sale, după lucrarea puterii tăriei Lui,
20 pe care a desfăşurat-o în Hristos, prin faptul că L-a înviat din morţi şi L-a pus să şadă la dreapta Sa, în locurile cereşti,
21 mai presus de orice domnie, de orice stăpânire, de orice putere, de orice dregătorie şi de orice nume care se poate numi, nu numai în veacul acesta, ci şi în cel viitor.
22 El I-a pus totul sub picioare şi L-a dat căpetenie peste toate lucrurile, Bisericii,
23 care este trupul Lui, plinătatea Celui ce îndeplineşte totul în toţi.

Lazar Gog:

Suntem la concluzia serviciului de dimineata si vreau sa ne rugam lui Dumnezeu. Eu cred intr-un Mantuitor care este acelasi azi, ieri si in veci. Eu cred intr-un Mantuitor care intr-adevar este Domn. Si El este Domn peste toate. Cum spun englezii” He is Lord of all, or, not at all.” El este Domn cu adevarat si trebuie sa fie Domn in toate aspectele vietii personale, a vietii de familie si a vietii bisericii. In pasajul care l-am auzit citinduse, ap. Pavel face o rugaciune speciala inaintea Domnului si spune: Dorinta mea este, sa puteti, ca biserica, sa cunoasteti puterea nemarginita  de mare a lui Hristos, a lui Dumnezeu. Si culmea acestei puteri sta in aceea, ca, a inviat din morti. Daca a putut sa-L invieze din morti, Dumnezeu, Tatal, Dumnezeu Isus Hristos si Dumnezeu Duhul Sfant, El poate sa faca orice minune, orice lucrare. Aici pe platforma, fratele Cinpean si fratele Antemie mi-au inminat o multime de bilete pe care fratii le-au scris- copii sub 7 ani, sub 9 ani, au tumoare canceroase pe creier, copii care nu pot sa umble pentru ca au distrofie musculara si au ajuns intr-o conditie in care sunt o bucata mare de carne pe care tata si mama trebuie sa-l ia in brate, sa-l spele, sa il hraneasca si sa-l poarte de pe un pat pe altul, de pe o canapea pe alta- parinti care striga dupa copii, sotii care-si cer sotii sa fie mantuiti, boli terminale, cancer si tot felul de situatii, tumori canceroase pe creier, conditii terminale in viata fizica, conditii terminale in viata de familie. De asemenea, unul dintre lucratorii nostri, un pioner in miscarea penticostala romana din diaspora, in special din Statele Unite,  si un pioner al conventiilor penticostale romane, pastorul Sam Isfan este bolnav in spital si familia a cerut sa-l aducem in rugaciune inaintea lui Dumnezeu. Si vrem sa facem lucrul acesta. (Se face rugaciune la sfarsitul predicii).

In aceasta privinta, a temei pe care bordul de organizare a stabilit-o, „Isus Hristos este Domn”, tema mea este in aceasta dimineata „Isus Hristos este Domn, ca si cap al bisericii”. El trebuie sa fie cel mai mare peste tot, dar mai ales in biserica, in familie si in viata credinciosilor Sai.

 1. Ca si cap al bisericii, Mantuitorul Isus Hristos conduce viata bisericii.
 2. Ca si cap al bisericii, Mantuitorul Isus Hristos comanda principiile si legile bisericii.
 3. Ca si cap al bisericii, Mantuitorul Isus Hristos cunoaste nevoia bisericii.
 4. Ca si cap al bisericii, Mantuitorul Isus Hristos certifica activitatea bisericii. Daca deschidem primele 3 capitole din Apocalipsa, una din frazele care se repeta mereu si mereu este asta: „Stiu  faptele tale”, pentru ca El este cel ce certifica ce facem. El este cel ce  evalueaza, cel ce analizeaza.

Dar este mult sa vorbim de faptul ca El conduce, comanda, cunoaste si certifica . De aceea, pentru scopul conclusiv al acestei dimineti, voi insista asupra acestui aspect: Isus Hristos cunoaste nevoia bisericii.

Isus Hristos cunoaste nevoia bisericii

El cunoaste. Ca si cap, El cunoaste nevoia mea, nevoia ta, nevoia casei mele, nevoia familiei tale. Si voi ilustra aceasta putere a cunoasterii Lui, ca Domn si ca Mantuitor, ca putere absoluta, printr-un model biblic din Vechiul Testament, modelul Samsom. Mie imi place foarte mult acest personaj biblic- Samson. Samson si Iosif au fost eroii mei preferati si raman eroii mei preferati din Vechiul Testament. La fel, David. Si de aceea, ma voi folosi de modelul Samson ca sa pot sa converg catre dvs. aceasta autoritate de cap a Mantuitorului Isus Hristos care cunoaste nevoia bisericii. De aceea, o sa mai citesc un pasaj. Este in Judecatori 15:14-19 –

14 Când au ajuns la Lehi, filistenii au venit spre el strigând. Atunci Duhul Domnului a venit de îndată peste el şi funiile pe care le avea la braţe s-au făcut ca pânza arsă în foc, iar legăturile i-au căzut de la mâini. 15 A găsit o falcă de măgar, care nu era uscată încă, a luat-o în mână şi a ucis cu ea o mie de oameni.
16 
Apoi Samson a zis:
„Cu o falcă de măgar, o grămadă, două grămezi;

cu o falcă de măgar am ucis o mie de oameni!“

17 După ce a terminat de vorbit, a aruncat falca din mână. Locul acela a fost numit Ramat-Lehi.
Fiindu-i foarte sete, L-a chemat pe Domnul şi I-a zis: „Tu ai dat prin mâna robului tău această mare izbăvire şi acum să mor de sete şi să cad în mâinile celor necircumcişi?“ 
19 Dumnezeu a despicat groapa din Lehi şi din ea a ieşit apă. După ce a băut, Samson şi-a revenit şi s-a înviorat. De aceea au numit acel loc En-Hakkore, el aflându-se şi astăzi în Lehi.

 Prin acest pasaj voi ilustra adevarul care il am inaintea dvs. Un amanunt, din aceasta istorie care ilustreaza puterea absoluta a lui Dumnezeu, controlul absolut a lui Dumnezeu, stapanirea absoluta a Duhului Sfant in viata celor ce se lasa la dispozitia lui Dumnezeu. Un amanunt special este in versetul 19, in trad. clasica Cornilescu versetul acesta spune in felul urmator: „Dumnezeua despicat crapatura stancii din Lehi si a iesit apa din ea. Samson a baut si duhul i s-a intremat.” Insa, vreau sa va retin atentia asupra catorva traduceri mai amanuntite asupra acestui verset, pentru ca in traducere este cheia care v-a declansa crdeinta in aceasta dimineata, cheia care va motiva inima ta, sa-L vezi ca Isus este Domn si accepti sa vii inaintea Lui cu problema ta. Uitati cum traduce King James Version.

King James Version
19  But God clave an hollow place that was in the jaw, and there came water thereout;

Adica, spune King James Version ca apa a venit, nu din stanca, ci apa a venit din stanca, prin falca.

The Anchor Bible
19 God broke open the jaw and water came out.

Prima traducere romaneasca de la 1688, Biblia Cantacuzido, prima traducere integrala romaneasca, sa vedeti cum traduce atunci, foarte, foarte aproape de textul ebraic.

19 Si deschise Dumnezeu rana cea dintr-o falca pe care iesit-a apa.

Observati, ca apa a venit prin falca. Si apoi, traducerea episcopului Bartolomeu de Cluj 2001 spune:

19 Atunci Dumnezeu a facut sa se iveasca o deschizatura in falca si prin ea a iesit apa. 

Va mai dau un text, traducerea Septuaginta, autoritatea marelui om politic si carturar in acealsi timp, Andrei Plesu, au tradus Septuaginta, textul grecesc al Vechiului Testament.  Si Andrei Plesu, cu echipa lui, traduce in felul urmator:

19 Si a deschis Domnul o spartura in falca prin care a iesit apa, de acolo.

Este important sa tinem minte lucrul acesta. Stiti de ce? Pentru urmatorul lucru. Dumnezeu i-a dat lui Samson o biruinta extraordinara. Este neomenesc sa i-ai o falca de magar in cazul acesta  si cu o falca de magar sa stai impotriva unei ostiri bine inarmata a filistenilor, sa i-ai pe rand tot pe acte unul, ma gandesc ca ii lua cu capul subsuoara si cu falca ii tot adjusta pe filistenii acestia. Si apoi, spune, o mie de filisteni a pus la punct. Dar dupa ce a facut lucrul acesta, Samson a aruncat falca. Si apoi i-a fost foarte sete. A intrat in panica si a strigat catre Dumnezeu, disperat: „Vrei sa mor? Mi-ai dat biruinta si vrei sa mor?” Si Dumnezeu care i-a deschis ochii ca sa vada ca printr-o falca de magar poate sa-i bata pe filisteni si sa faca minuni supranaturale, Dumnezeu i-a deschis ochii din nou ca sa vada ca izbavirea lui vine tocmai prin lucrul care l-a aruncat la pamant, prin falca. De-acolo a iesit apa.

Stiti care este problema noastra? Ne rugam lui Dumnezeu, se coboara Duhul Sfant peste noi ca si peste Samson. Ne cerceteaza Duhul Domnului, cum poate nu ne-a mai cercetat- am trait de multe ori aceste experiente glorioase. Ne da Dumnezeu o mare biruinta si dupa ce ne da Dumnezeu aceasta mare biruinta, ne relaxam si aruncam falca. Aruncam, uitam rugaciunea. Uitam instrumentul prin care Dumnezeu ne-a trimis biruinta, cand Domnul nu vrea sa facem lucrul acesta pentru ca tocmai prin instrumentul prin care a venit biruinta, sub inspiratia Duhului Sfant, sub puterea Duhului Sfant, tocmai prin acela Dumnezeu vrea sa ne binecuvanteze in continuare. Foarte multi spun: „Dar, de ce sa ies eu in fata la rugaciune?” Este tocmai pentru ca ai pus falca deoparte, ai pus rugaicunea deoparte. Ai pus cantarea deoparte. Ai pus slujirea deoparte. Ai pus inchinarea deoparte. Te-ai relaxat prea mult si ai nevoie sa te intorci din nou la instrumentul la care Dumnezeu te-a binecuvantat.

Dar, daca ne uitam, sunt cateva lucruri. Cand Domnul domneste si El trebuie sa domneasca tot timpul, El se uita la nevoia ta si la nevoia mea. Si nevoia fundamentala a noastra in biserica in aceste timpuri- observati ca sunt vremuri din urma: Biserica este urita. Biserica este persecutata. Biserica este ignorata. Biserica este marginalizata. Dar in aceste vremuri din urma, daca biserica are nevoie de ceva, are nevoie de cel putin 3 ingrediente:

 1. O dependenta totala de capul ei, de Isus Hristos
 2. Are nevoie absoluta de Cuvantul lui Dumnezeu
 3. Are nevoie absoluta de ungerea Duhului Sfant

Credeti lucrul acesta? Sa ne uitam la pretul ungerii. Cand Hristos, care boteaza cu Duhul Sfant, cand Hristos, capul care unge cu Duhul Sfant, iti da ungere si imi da ungere, se intampla lucruri care nu totdeauna sunt convenabile pentru noi si de aceea oamenii parca fug de ungerea divina.

1. Pretul ungerii divine este urmatorul:

A. Invidie din partea celor apropiati tie

Uitati-va in Judecatori 15:11-12 – 11

Atunci trei mii de bărbaţi ai lui Iuda s-au dus la grota din Stânca lui Etam şi l-au întrebat pe Samson:
– N-ai ştiut că filistenii stăpânesc peste noi? De ce ne-ai făcut una ca asta?
– După cum mi-au făcut ei mie, aşa le-am făcut şi eu! le-a răspuns el.
12 Ei i-au zis:
– Am venit ca să te legăm şi să te dăm în mâinile filistenilor!
– Juraţi-mi că nu-mi veţi lua viaţa! le-a răspuns Samson.

Cand un lucrator a lui Dumnezeu va fi plin de Duhul Sfant, plin de Cuvant, uns de Domnul cu autoritate, cand in viata acestui lucrator a lui Dumnezeu se vede  ca Isus Hristos este cap si el merge unde-l trimite Domnul, face ce ii spune Domnul sa faca. Cand vorbeste Dumnezeu, ii va spune ce sa faca. Lucratorul acesta, inchinatorul acesta,  sa nu se mire daca ocmai fratii lui, de multe ori, vor fi cei ce-l vor invidia cel mai tare. Iuda este frate de sange cu Samson, venea din Beniamin. 3,000 au venit sa-l lege, sa-l dea pe mana filistenilor. As vrea sa fac un apel catre toata adunarea, catre toata conventia, catre dvs. cei de la internet si de la televiziune.

Traim intr-o vreme cand uitam sa stam la dispozitia lui Dumnezeu si stam la dispozitia internetului. Deschidem toate blogurile si daca auzim de un lucrator a lui Dumnezeu, murdarim toata biserica lui Dumnezeu cu tot ce este murdar in lumea aceasta. Cred ca este timpul sa ne oprim si sa ne pocaim. David a auzit ca Saul a murit. Si Saul, prigonitorul lui, cand a murit si s-a dus vestea lui David, auziti ce spune de Saul: „Sa nu se auda lucrul acesta in  Gat. Sa nu se bucure fetele filistenilor ca a murit un viteaz a lui Dumnezeu. De ce sa murdaresti biserica lui Dumnezeu? De ce sa murdaresti pe lucratorii lui Dumnezeu? Daca Dumnezeu vrea sa te foloseasca pe tine, marit sa fie Domnul! Doresc mai degraba, sa foloseasca Dumnezeu pe cineva din biserica, decat sa foloseasca pe cineva impotriva bisericii. Daca Isus este Domn si este cap, El are autoritatea pe cine sa foloseasca, cum sa-l foloseasca si cand sa-l foloseasca. De aceea, ma rog Domnului sa nu fie nici un invidios printre noi cand ridica Dumnezeu pe cineva: „Am venit sa te dam pe mana filistenilor.”

B. Singuratatea

Al doilea aspect este singuratatea. Un om care e supus voii lui Dumnezeu este de multe ori un singuratic. Samson nu are multi prieteni. Isus n-a avut multi prieteni. Dintre 12 apostoli, doar 3 avea mai apropiati. Ap. Pavel n-a avut multi prieteni. Stiti de ce? Pentru ca un om a lui Dumnezeu Il are prieten pe Dumnezeu. Si trebuie sa stea aproape de Dumnezeu, in legatura cu Dumnezeu.

2. Care este evidenta ungerii divine?

Dar care este evidenta ungerii divine? Vrem sa facem ungerea cu untdelemn. Care este evidenta ca avem ungere divina?

Care este evidenta ca Dumnezeu, prin Isus Hristos, este cap peste aceasta conventie? Sunt 3 evidente:

 1. Legaturi rupte – Prima evidenta ca Isus este capul, ca Isus este Domnul, prima evidenta este legaturi rupte. Judecatori 15:13-14 – 13 Ei i-au răspuns: – Doar te vom lega şi te vom da în mâinile lor! De ucis însă nu te vom ucide! L-au legat cu două funii noi şi l-au scos din stâncă. 14 Când au ajuns la Lehi, filistenii au venit spre el strigând. Atunci Duhul Domnului a venit de îndată peste el şi funiile pe care le avea la braţe s-au făcut ca pânza arsă în foc, iar legăturile i-au căzut de la mâini. Dovada ca esti sub ungerea lui Dumnezeu sunt legaturi rupte. Cum ar putea un predicator sa va motiveze pe dvs., cum as putea sa va motivez pe dvs. sa va lasati de pacatele, nu stiu care pacat si eu sa fiu robit de pacatul acela? Cum as putea sa spun cuiva: Tu trebuie sa faci cutare lucru. Si eu nu fac lucrul acela. Eu sa fiu rob  al acelui lucru. In aceasta dimineata, eu cred ca stam in fata dvs.  ca niste oameni, ca niste slujitori care Dumnezeu ne-a eliberat de sub puterea intunericului, de sub puterea mortii, de sub puterea celui rau si ne-a imbracat cu Duhul lui cel Sfant. De aceea, cand vom chema numele Domnului peste cei ce vor veni inaintea Lui, Duhul Domnului se va cobori peste dvs. Insa, acest adevar trebuie sa ramana. Daca ai ungere divina, aceasta ungere divina trebuie sa produca dezlegare in jurul tau, pentru ca, uitati ce spune, spre exemplu, profetul Isaia in Isaia 10:27: „În ziua aceea îţi va fi luată povara lor de pe umeri şi jugul lor de pe gât; jugul va fi zdrobit din cauza untdelemnului. Auziti cat de puternica este ungerea divina? Ceea ce sfarama jugul este untdelemnul. Isus Hristos spune urmatorul lucru, stiti foarte bine, Luca 4:18 – „Duhul Domnului este peste Mine,
      căci El M-a uns
          ca să aduc celor sărmani vestea bună.
  El M-a trimis să vestesc celor captivi eliberarea
      şi orbilor – căpătarea vederii,
  să-i eliberez pe cei asupriti.

  Si in aceasta dimineata, Domnul elibereaza. Daca esti aici sub jugul pornografiei, sub jugul si lanturile minciunei, sub jugul adulterului, sub jugul desfriului, sub jugul patimilor de orice fel, avem si marturisesc un Domn care rupe legaturile. Si de aceea, am sa te incurajez sa vii aici in fata. Nu noi o sa ti le rupem. O sa ti le rupa Domnul cu ungerea care este in acest loc. 
 2. Lauda si inchinare. Al doilea aspect al ungerii este lauda si inchinare. Legaturile au cazut de pe maini. Cand legaturile cad de pe maini, cand legaturile cad de peste noi, atunci, in Scriptura mainile vorbesc despre mijlocire. Exod 17:8 – ce inseamna sa ridici mainile in sus si sa mijlocesti inaintea lui Dumnezeu. Ceea ce vrem sa facem in dimineata aceasta.
  -Ridicarea mainilor vorbeste despre jertfa. Psalm 141:2, Ca jertfa de seara sa fie ridicarea mainilor mele inaintea Ta.
  -Ridicarea mainiloe vorbeste despre binecuvantare, Psalmul 63:3
  -Ridicarea mainilor vobeste despre multumire, Plangerile lui Ieremia 3:41.
  -Ridicarea mainilor este o solemnizare a autoritatii divine. Daniel 12:7
  Si in Noul Testament se repeta lucrul acesta.
 3. Viziune pentru lupta – Apoi este o a treia dimensiune: Viziune pentru lupta. El a gasit o falca de magar neuscata inca. Judecatori 15:15 A găsit o falcă de măgar, care nu era uscată încă, a luat-o în mână şi a ucis cu ea o mie de oameni. Frati si surori, numai o biserica, numai o familie, numai un om, barbat sau femeie, tanar sau tanara, care-L are pe Hristos drept cap, drept calauzitor, un Hristos care l-a uns cu Duhul Sfant a lui Dumnezeu. Numai un astfel de om poate sa vada ca si daca n-ai nimic la dispozitie, cu o falca de magar poti sa-i bati pe toti filistenii. Numai un om care-L are pe Hristos drept cap si i-a dat ungerea divina, poate sa vada ca numai 300 de oameni daca ai la dispozitia ta, poti sa bati o armata. Si Ghedeon, [a batut o armata] de 120,000 de oameni. Numai un om cu ungere divina poate sa vada ca si profetul Ilie, ca ai un pumn de faina si atata (un pic) de untdelemn in sticla, pot sa traiasca o familie sau cum a facut Elisei: „Daca atata mai ai in sticla ta, in rezerva ta, poti sa imprumuti toate vasele din orasul in care traiesti de acum incolo si poti sa ai grija de altii pentru ca Dumnezeu este cel ce inmultumeste. Insa, fara viziune spirituala, fara ungere nu poti sa-ti dai seama de lucrul acesta. De aceea, Samson a putut sa vada puterea pe care Domnul i-a dat-o, folosind o falca de magar.

3. Pastreaza inca falca, nu te relaxa

Apoi, in final, Fiindca Domnul este capul nostru, pastreaza inca falca. Samson s-a relaxat.  Asa cum ne relaxam noi de multe ori. Dupa o mare biruinta pe Carmel, Ilie s-a relaxat. Si cand oamenii se relaxeaza si pun deoparte  rugaciunea, pun deoparte venirea la casa Domnului, pun deoparte Cuvantul Domnului, pun deoparte facerea de bine, pun deoparte binecuvantarea, stiti ce se intampla? Te umple frica, te umple spaima si cazi in depresie. Dragii mei, cand pui falca la o parte, cand instrumentul prin care Dumnezeu ti-a dat biruinta, ca si in cazul lui Samson, il arunci, macar ca prin acel instrument Dumnezeu a facut sa tasneasca  apa, sa fie inviorat, pui la o parte lucrul prin care ai fost binecuvantat.

Nu te mira. Nu te mira, ca atunci, in biserica vine sa-ti faca ordine politia. Nu te mira ca atunci prietenii tai nu mai sunt oamenii tematori de Dumnezeu, ci-s derbedeii veacului si toti rebelii . Nu te mira, cand pui falca la o parte, cand renunti si ignori lucruri prin care ai fost binecuvantat, nu te mira ca viata iti merge cum iti merge, casa iti merge cum iti merge, business-ul iti merge cum iti merge, si biserica in care lucrezi si in care vrei sa te inchini lui Dumnezeu merge asa cum merge. De aceea, nu arunca falca. Cinsteste inca parintii care te-au crescut. Cinsteste inca pastorul care ti-a dat invataturaspirituala. Cinsteste inca pastorul care te-a ridicat si te-a facut om. Cinsteste inca familia aceea care te-a luat de pe strada si te-a ajutat ca sa nu fi un orfan, ca sa nu fi un nimenea, sa nu fi un homeless. Du-te in continuare si imbraca pe sarac. Du-te in continuare si viziteaza pe strain pentru ca prin aceea vine binecuvantarea. Arunca-ti painea pe ape, ca numai daca o arunci pe ape se intoarce inapoi la tine. Cuvantul Domnului spune: „Da-ti si vi se va da.” Pastreaza inca falca. Tine inca la rugaciune.

Vreau sa spun ca rugaciunea inca are putere, cand este sub controlul Duhului Sfant si a Domnului Isus Hristos. Vreau sa spun ca si azi, cantarea de lauda are autoritate, pune pe fuga pe toti dracii. Vreau sa spun ca si astazi facerea de bine are putere. Vreau sa spun ca si astazi, a fi milos este putere divina. Fi-ti milosi ca sa aveti parte de mila. 

Lucrul, cu care zici: „M-am obisnuit prea mult, nu este un lucru de rutina, ci lucrurile pe care noi le avem randuite din cuvantul Domnului pentruca El comanda viata si principiile bisericii. Lucrurile acelea sunt lucruri care ne binecuvanteaza, care ne aduc binecuvantarea. Am sa va ilustrez si apoi am sa va chem la rugaciune. Am terminat seminarul la Bucuresti si am fost repartizat pastor in Ploiesti. Am primit repartitie in Bucuresti, dar autoritatile timpului nu m-au lasat sa intru in Bucuresti. Si m-au repartizat atunci in Ploiesti. Lucram la Ploiesti si la Bucuresti. Insa, mai ales pentru generatia tanara, sub regimul trecut, sub regimul comunist din Romania, cei ce v-ati nascut in ultimii 25 de ani, nu stiti lucrul acesta. Dar vreau sa va spun. Sub regimul trecut, n-aveai dreptul nici sa te muti dintr-un oras intr-altul. Ca sa te muti dintr-un oras in altul era similar cu a obtine visa la pasapoarte, sa intri in orasul celalalt. Asa ca eu mi-am luat familia din Cluj, sotia m-a facut Clujean si eu m-am dus sa o fac Ploiesteanca.

Ne-am dus in Ploiesti, m-am dus la centru de primire in Ploiesti si mi-au zis: „Da, unde munciti tovarasu?” Si i-am spus: „La Cultul Penticostal.” „Ah….” zice, „Noi n-avem nevoie de trantori in orasul acesta. Nu va putem da intrare in oras.” M-am dus atunci la partid. Si am vorbit cu adjunctul sefului de partid pe judet. Era politician, de formatie mi-a zis: ” D-l pastor, dvs. sunteti un cult liber in tara aceasta, aveti dreptul sa veniti in orasul acesta. Dar, noi avem prioritati in oras. Intai trebuie sa construim locuri pentru oamenii muncii socialiste. Trebuie sa mai asteptati un pic.” Adica, veniti la noi Joi, dupa Miercurea ciuc (never- niciodata).

Photo credit www.pinterest.com

M-am dus la securitate; acelasi lucru mi l-a spus. Daca nu aveai intrare in oras, tinerii trebuie sa stie lucrul acesta, nu puteai sa-ti inscrii copiii la scoala si nici pentru asistenta medicala.  Si noi avem doi baieti; ne-a binecuvantat Domnul cu doi zmei, dar atunci erau zmei mai mici. Cel mare, Flaviu, cred ca avea trei sau patru ani. S-a imbolnavit. Dar, s-a imbolnavit asa de rau, frati si surori, ca am crezut ca-l pierdem. Era el slabut, de felul lui. Aproape ca a ramas numai piele si oase. Au venit frati sa ne ajute; ne-am rugat pentru el, ne-am rugat. Au venit frati sa ne ajute si ne-au dat tot felul de medicamente , ca l-am intoxicat mai rau de cum era copilul, daca n-am fost la doctor.

Atunci am zis cu sotia: „Mergem la doctor.”  Si ne-am dus la spitalul judetean din oras, la Spitalul Judetean din judetul Prahova, in Ploiesti. A venit o asistenta si a zis: „Tovarasul God,” ca eram tovaras [i toti]. „Unde munciti?” „La Cultul Penticostal.” „Dar aveti intrare in oras?” Si i-am spus: „Nu am, nu avem.” „Atunci, nu va putem primi copilul.” Este criminal- un doctor, cand absolva un medic, face juramantul hipocratic ca ajuta si pe vrajmas. A zis: „Mergeti acasa. Nu va putem ajuta. Nu avem voie sa ajutam pe cei ce nu au intrare in oras.” Ne-au trimis cu copilul acasa. Ne-am rugat, iarasi. I-am mai dat ceva medicamente; mai rau [a fost] copilul. Inca, atat de rau a ajuns ca isi pierduse si vocea. Nu mai putea sa vorbeasca, din pricina tariei bolii.

Vine Duminica. Era Duminica dupa masa; era iarna. Trebuia sa ma duc la biserica. I-am zis sotiei: „Draga, ramai acasa cu Flaviu. Eu ma duc la biserica si dupa ce termin serviciu la biserica, ne rugam si acolo, vin acasa, daca tot asa este copilul, chemam un taxi. Mergem din nou, amandoi, la spitalul judetean, le spunem care-i conditia copilului, il punem pe copil pe masa si fugim de acolo. il lasam, sa se ocupe de copil. O sa moara copilul si o sa zica ca pocaitii l-au omorit, ca n-au vrut sa-l duca la doctor. Oricum, cadea-i rau cu ei.

Cand m-am intors acasa, sotia era cu copilul in brate. Sotia plangea; copilul nu mai vorbea. Si am zis: „Gata, ne echipam si fugim la spital.” Il lasam acolo la spital. Cand am spus lucrul acesta, am vazut ca si-a deschis ochii copilul si misca buzele ca sa spuna ceva. M-am dus la el, m-am aplecat asupra lui, am spus: „Flaviut, tati si mami te iubeste pe tine asa de mult. Daca tu vrei ceva si crezi ca tata poate sa faca ceva pentru tine, spune la tata. Tata face orisice pentru tine.” Ce nu fac un parinte, nu, pentru un copil? Si copilul si-a miscat buzele. A spus ceva. Dar nu putea sa vorbeasca. Am spus: „Flaviu, te rog, uite tata te roaga, vorbeste putin mai tare.” Si si-a adunat copilul fortele, asa cum statea pe bratele sotiei, mi-am pus urechea sa-l ascult. Si auziti ce-mi spune. Am reusit sa inteleg. Copil de 4 ani. A zis: „Tati,  eu te-am vazut la biserica ca ai o sticluta cu parfumul lui Domnul Isus (sticluta cu untdelemn, dar copilul n-a stiut ce-i aia). Ai la biserica o sticluta cu parfumul Domnului Isus si cand fratii sunt bolnavi, ii faci cu parfumul acela a Domnului Isus pe oameni. Dar, pe mine de ce nu m-ai facut cu parfumul ala, sa ma faca pe mine bine, Domnul Isus Hristos?” Am inteles ca mi-a vorbit Domnul, pentru ca, asa, nu ma rugasem. Va spun cu frica de Domnul, sotia este martor. M-am dus, mi-am luat sticluta cu untdelemn. Abia am atins fruntea copilului cu untdelemn in numele Domnului Isus Hristos; a zburat din bratele sotiei in clipa urmatoare. A inceput sa fuga prin casa si ne-a cerut sa manance. Pentru ca Dumnezeu este mare.

Nu arunca falca. N-o pune la o parte. Nu arunca increderea in Domnul. Nu arunca rugaciunea. Nu arunca cantarea de lauda. Nu te relaxa inc redinta. Dimpotriva, mergi din putere in putere, din credinta in credinta, din experienta in experienta. Si in aceasta amiaza, in aceasta concluzie, vrem sa va incurajam la rugaciune.

Predica incepe la minutul 3:09:00 (sau 189:o0) Introducere Pastor in Biserica din Vancouver, Washington

Instructiuni: (VIDEO – Credo TV)

 1. Fa click pe poza si vei intra la http://credo.tv
 2. La al doilea player pe pagina unde scrie „RELUĂRI” in partea dreapta, selecteaza „Programul de Duminica dimineata” facand click pe el.
 3. fa click pe player sa porneasca.
 4. Urmareste programul intreg sau daca doresti sa vizionezi doar predica: Pune mausul pe partea de jos al playerului si va apare bara de durata programului. Misca pana la minutul 1:26:30 si fa click acolo si va porni playerul.

 Fa click aici…

LIVE / In Direct - Fa click aici pentru programe

 Fa click aici pentru programele conventiei in reluare

29 comentarii (+add yours?)

 1. Trackback: VIDEO si POZE – Convenţiile SUA / Canada 29-31 August 2014 !!! – Urmărește-le aici in reluare | agnus dei - english + romanian blog
 2. Trackback: VIDEO de la Conferinta Femeilor la Cea de-a 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Portland 2014 | agnus dei - english + romanian blog
 3. Marius
  sept. 07, 2014 @ 13:25:32

  Predica fratelui Lazar e frumoasa, dar e plagiat
  e luata din cartea de predici a dr. Tim Hill ” Sermons for Sheperds”
  Schita ( the Outline ) si toate ideile

 4. Marius
  sept. 07, 2014 @ 13:27:42

  Interesant e faptul ca a avut un text din efeseni, dar a trecut apoi la predica pregatita de el.
  a avut mare tupeu sa predice predica , cand de fata sunt atatia pastori care probabil au cartea cu predica doctorului Tim Hill

 5. Avram
  sept. 07, 2014 @ 16:58:29

  Marius, spui ca toata predica este luata din cartea lui Tim Hill, sau numai fraze sau unele puncte? Ai cumva un link al acestei carti, sau ai citit cartea lui Tim Hill? Daca ai putea sa ne trimiti informatii mai multe ar fi apreciat. Thank you…

 6. Marius
  sept. 08, 2014 @ 14:38:00

  Avram,

  nu este luata toata predica, cuvant cu cuvant, cartea lui Hill este in esenta o carte de schite de predici
  Este luat textul, titlul, ideile principale si de asemenea subpunctele , deci baza predicii

  Sigur ca exemplele ii apartin lui Lazar Gog

 7. Marius
  sept. 08, 2014 @ 14:46:28

  nu am un link al cartii, am doar cartea la mine in biblioteca

 8. Marius
  sept. 08, 2014 @ 15:38:36

  Nu este singura data
  Lazar Gog a mai folosit atat schite cat si predici din cartile pastorului Adrian Rogers

 9. Avram
  sept. 08, 2014 @ 18:46:50

  Marius, ceea ce ai aflat tu despre copierea schitelor si a predicilor, este trist, Ar fi de acceptat daca s-ar lua unele puncte sau unele citate de la alti frati, sau pastori. Dar si atunci ar trebui sa se spuna de unde este acea sursa. Asa ar fi bine si corect. Un pastor ar trebui sa stie lucrul acesta altfel se face plagianism, Asa se intampla cand pastorii sau alti predicatori nu lasa ca Duhul Sfant sa vorbeasca prin ei. Se apuca la copiat de predici. Sad. Thank you for bringing this to our attention. God Bless You!

 10. cornelilioi
  sept. 08, 2014 @ 19:31:40

  Marius, am o intrebare pentru tine: care este scopul unei carti cu schite de predica?

 11. cornelilioi
  sept. 08, 2014 @ 19:54:52

  Se pare ca unii nu inteleg exact ce este plagiat si ce nu este plagiat. Cartile Dr. Hill „Sermons for Shepherds” indica inca de pe coperta: Ready-to-Preach Sermon Outlines.
  Citez din „Cuvant Inainte” la volumul trei: This work is not presented merely to add another book to the large number in circulation but to share WITH MINISTERS AND CHURCH WORKERS A TOOL FOR SPREADING THE GOSPEL. THE PURPOSE OF THIS WORK IS TO CHALLENGE MINISTERS TO A GREATER INVOLVEMENT IN GOSPEL PREACHING……I RECOMMEND THE USE OF THIS EXCELLENT MATERIAL. (accentuarea imi apartine)
  Citez din „Cuvant Inainte” la volumul 4: Not only does this sermon series PROVIDE JUMP START IDEAS for sermon building but also goes the second mile in presenting experimental insight that enriches the meaning of each point…..I WHOLEHEARTEDLY RECOMMEND SERMONS FOR SHEPERDS AS A VALUABLE RESOURCE FOR BUSY MINISTERS WHO HAVE TO MEET THE CONSTANT DEADLINE OF EVERY SUNDAY PREACHING. (deasemenea, accentuarea imi apartine).

  Dr. Hill a scris o serie de carti cu schite si idei de predici spre a fi folosite ca instrument de studiu. Sa judeci un predicator pentru ca foloseste aceste carti EXACT PENTRU CE AU FOST SCRISE, mie imi spune mult mai multe despre…judecator decat despre predicator.

 12. Avram
  sept. 08, 2014 @ 20:08:05

  Frate Cornel , va multumim pentru clarificare. Deci aceasta carte a fost intocmita de dr.Tim Hill chiar pentru scopul de a ajuta pastori sau predicatori in predicarea Evangheliei. Este un manual de folos.

 13. Marius M
  sept. 08, 2014 @ 21:42:15

  un alt Marius comenteaza acuma………….
  Fara sa vreau sau sa ma bag in discutia asta, nu am ascultat predica lui fr. Gog sau citit cartea de la Dr. Hill. Ascultam o predica de Dr. J Vernon McGee astazi, Cred ca Dumnezeu mi-a pus-o in fata, nu ca sa apar pe cineva, dar ca sa fac ce scrie in Efeseni 4

  deci linkul e in engleza , dar pentru cei care nu inteleg o sa traduc o mica parte din link.
  Dr. McGee……
  ” m-a sunat un predicator si m-a rugat daca are voie sa se foloseasca de o predica care am predicat-o, ca sa predice si el. Eu am spus sigur ca da! , numai sper sa fie mai bun vorbitor, decit am vorbit eu”. Cu alte cuvinte in aceasta predica care am ascultat-o, noi nu suntem mai buni decit altii, si toti trebuie sa avem acelasi gind si sa lucram in unitate, nu sa ne doborim , asa cum este scris in Efeseni 4 (nu am gasit VDCC)
  pentru echiparea sfinţilor pentru lucrarea de slujire, pentru zidirea trupului lui Cristos, 13 până când vom ajunge toţi la unitate în credinţă şi în cunoaşterea Fiului lui Dumnezeu, la omul matur şi la măsura maturităţii[b] plinătăţii lui Cristos, 14 ca să nu mai fim copii duşi de valuri şi purtaţi de orice vânt de învăţătură dată prin viclenia oamenilor care înşală prin şiretlicurile lor, 15 ci, spunând adevărul în dragoste, să creştem în toate privinţele în El, Care este capul, Cristos.

  http://www.blueletterbible.org/audio_video/mcgee_j_vernon/Eph/Ephesians.cfm#Ephesians_4_Intro

  the link is from Ephesians 4:11-13

 14. mircea
  sept. 09, 2014 @ 02:01:44

  Pentru cornelilioi

  nu cred ca este voia lui Dumnezeu cand venim in fata poporului, mai ales la o conventie sa aducem o predica din cartile lui tim hill
  ci sa le primim stand inaintea Domnului, in partasie cu el
  scopul unei carti cu schite nu este sa luam neaparat de acolo toata predica
  eventual sa ne inspire un gand

  s-ar mai intelege daca era vorba de un incepator, dar aici vorbim de „marele” lazar gog

  iar daca a facut asta TREBUIE sa dea ori inainte ori dupa credit ca predica nu ii apartine ci este a lui tim hill
  asta apartine de integritate, dar gog nu face asta deoarece i-ar stirbi din imagine

 15. mircea
  sept. 09, 2014 @ 02:05:47

  Cornel,

  tocmai accentuarile ce le-ati facut va contrazic
  hill spune clar ca aceste schite sunt menite sa fie un start, o inspiratie, nu sa fie luate cuvanr cu cuvant

  atunci intreb unde e munca noastra, unde e inspiratia noastra??
  este o forma clara de plagiat in opinia mea

 16. mircea
  sept. 09, 2014 @ 02:16:34

  Cand vin la o conventie nu astept sa ascult de la lazar gog o predica a lui tim hill
  pana la urma putem proiecta predici din youtube ale lui hill sau altor mari predicatori

  astept insa a fresh word from the lord for this moment and hour
  un cuvant care mai intai a trecut prin inima predicatorului

  • Marius M
   sept. 09, 2014 @ 11:41:36

   mai bine decit sa vrei sa asculti o predica de Fr. Gog sau Dr. Hill, sa vrei ca Duhul Sfint sa iti vorbeasca………daca te uiti la oameni, o sa fii dezamagit si o sa critici pe oamenii care Dumnezeu ti i-a pus in fata.
   Duhul Sfint se va folosi de oricine, indiferent daca e un incepator sau mai cunoscut, fie american sau Roman. Ce conteaza din perspectiva ascultatorului e inima NU originalitatea cuvintului…………..asa cum am zis mai devreme, cind citim din biblie sa predicam la altii, luam cuvintinele lui apostolul Pavel, sau Petru, etc., si nu sunt originale de la noi, dar le spunem mai departe la oameni. Duhul Sfint faca lucrarea, nu predicatorii. De aia va rugati: vorbeste-ne Doamne…….nu Gog , sau Hill, sau Lascau sau Druhoara, sau Ionescu, sau asa mai departe

 17. Marius
  sept. 09, 2014 @ 02:46:02

  Dar sa nu il judec prea aspru pe fratele gog
  nu este singurul iubitor de schite de predici dintre marii predicatori romani

  predica Un om cu doua mame a lui dorin druhora poate fi gasita pe internet, luata cu toate ideile, versetele, ba chiar exemplele

  petrica lascau este de asemenea un mare consumator de schite de predici
  de exemplu predica Si fiindca lot zabovea, e luata cu toate punctele si subpunctele de pe un site al unei biserici baptiste

  la fel predica Uriasii din drum, precum si altele sunt luate de pe siteul de predici al lui denis marquard de la assemblies of god

  nu stiu ce sa fie, sunt obositi pastorii, au greutati cu inspiratia…
  in orice caz, cred ca cel putin in mediul romanesc lipseste o etica clara in aceasta privinta
  nu pot sa tin o predica luata din alta parte ca si cum ar fi a mea si sa mai si pretind ca am un cuvant din partea Domnului pe inima

  Consider ca intr-un anumit moment un predicator onest trebuie sa admita ca predica nu ii apartine si a luat udeile, sau s-a inspirat din alta parte

 18. johnny
  sept. 09, 2014 @ 08:26:31

  Cornel, cartile dr Hill au fost concepute ca instrument de studiu, NU CA SA FIE INLOCUITOARE DE PREDICI

 19. flaviu
  sept. 09, 2014 @ 08:35:15

  Daca ar fi doar asa de usor sa luam o schita sau o predica dintr-o carte, se ridica intrebarea ce rost mai are chemarea cuiva?

 20. Marius M
  sept. 09, 2014 @ 10:58:34

  Scopul predicii e sa-L inaltam pe Domnul Isus si zidirea trupului lui Cristos. La urma urmei toate predicile sunt din biblie si inspirate de Duhul Sfint(daca vorbesc adevarul) , eu vad mai multa mindrie la oameni care se ocupa a cauta originalitatea predicii, ca sa injoseasca pe altul. Mai bine sa puneti intrebareL a fost cineva mangaiat prin predica lui fratele Gog? a lucrat la inima cuiva? s-a vorbit adevarurile din bibliei? asta conteaza, in rest eu vad pofta de a fii vazut si dorinta de a ajunge la amvon, de tot se critica pastorii. Asta e o alta boala la Romani, toti sa inghesuie sa ajunga la amvon , si decit sa ridice pastorul, prefera sa il doboara, ca sa ajunga ei la amvon.

 21. cornelilioi
  sept. 09, 2014 @ 11:38:04

  Pentru toti care au comentat ce am scris FARA SA AIBA IDEE DESPRE CE A FOST VORBA: Fratele Lazar NU A COPIAT O PREDICA (pentru johnny si pentru mircea) pentru ca in cartea cu schite SUNT DOAR SCHITE, nu predici……predica a fost COMPUSA de fratele Lazar (pe schita doctorului Hill), DECI NU ESTE PLAGIAT!!!

  SUBIECTUL DISCUTIEI A FOST PLAGIATUL…..Poate ca nu este intocmai moral, logic, etic ce a facut fr. Lazar (orisicum INTERPRETABIL)… dar nu este PLAGIAT.

  Cititi si comentariul lui Marius (intiiul), care a inceput dezbaterea:
  „Avram,
  nu este luata toata predica, cuvant cu cuvant, cartea lui Hill este in esenta o carte de schite de predici
  Este luat textul, titlul, ideile principale si de asemenea subpunctele , deci baza predicii
  Sigur ca exemplele ii apartin lui Lazar Gog”

  Pentru flaviu, care in ravna pentru adevar a trecut superficial peste plagiat si a ajuns la…..chemare: chemarea nu are de-a face cu sursa inspiratiei unei predici CI CU TRANSFORMAREA CELUI CARE ASCULTA MESAJUL. Poti lua toate schitele si predicile publicate si expune-le….si daca nimeni nu are o transformare vizibila in viata lui, asta INSEAMNA SA NU AI CHEMARE…..

  ********************************************************************************************

  Revenind la PLAGIAT, luati ca exemplu RECITAREA: Cati recitatori (si sunt unii care au o chemare extraordinara la a recita) recita poeziile compuse de ei insusi si cati recita poeziile compuse de altii? Dupa gandirea multor „experti” inseamna ca a recita e plagism, pentru ca expun munca altora? Inseamna cu NU AU CHEMARE pentru ca DOAR recita si nu compun? Sau ar trebui sa numai recite?

  Pentru mircea: ai spus….”astept insa a fresh word from the lord for this moment and hour
  un cuvant care mai intai a trecut prin inima predicatorului”. Esti sigur ca acest cuvant nu a trecut MAI INTII prin inima predicatorului Lazar?…si daca ai face un sondaj de opinie, pentru cati de la conventie si online crezi ca acest cuvant nu a fost unul „fresh”?

  Pentru toti doritori de „fresh word”, cercetati-va sa nu fiti cumva printre cei care asteapta…..”…vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor.” (2Tim.4:3)

  • Marius M
   sept. 09, 2014 @ 12:49:55

   I agree brother Cornel,
   Couldn’t of have said it better myself…………next time I will say it myself because it was inspired and true, just give you credentials and page number if you wrote it in a book so I can properly quote you, I don’t want the Romanians to accuse me of plagiarism . Also, was this your original statement or did you get this truth from someone else? We don’t want pride to set in.

   But of course people will begin to wonder that I can’t think of things on my own and that I have to first read and study and discern what is true before I make statements and so I will lose credibility among the bretheren…………maybe if I scream it will sound original?

 22. flaviu
  sept. 09, 2014 @ 12:31:24

  Frate cornel, vorbim aici de lazar gog, care a facut asta
  o intrebare
  predici din schitele altora?

 23. flaviu
  sept. 09, 2014 @ 12:40:18

  Comparatia cu poezia si recitatul este in cazul de fata fara sens
  poezia nu poate fi comparata cu predicarea

 24. cornelilioi
  sept. 09, 2014 @ 14:01:33

  flaviu (as scrie Flaviu, dar respect ortografia ta 😉 ) ….citeste te rog primul comment….marius a spus ca predica a fost buna DAR PLAGIATA. Tot ce am scris eu a fost sa clarific insemnatatea cuvantului PLAGIAT si ca ceea ce a facut fratele Gog nu este plagiat. Intrebarea ta nu are legatura cu subiectul….adica cu plagiatul… totusi am sa raspund: si eu ma inspir din carti si folosesc quotes si motto si cugetari si maxime si cuvinte de duh si ilustratii si exemple (motivul pentru care am cumparat cateva mii {adica multe mii} de volume si le-am citit pe toate!!!)

  Sa-ti pu si eu o intrebare: de ce recitatul nu poate fi comparat cu predicarea?

 25. Trackback: La Multi Ani !!! Pastorul Lazar Gog a implinit 60 de ani | agnus dei - english + romanian blog
 26. Trackback: Update – Pastorul Lazar Gog | agnus dei - english + romanian blog
 27. Trackback: ~~~~~~~~~~ Lazar Gog ~~~~~~~~~~ ~~PERSPECTIVA PROFETICA 2014 ~~ Plus, Perspectiva Profetica pentru 2013 —– Ghicitoarea lui Samson —– | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: