Cristian Ionescu – „Isus Domneste in Familie” – A 46-a Conventie a Bisericilor Penticostale Romane SUA / Canada August 31,2014

Alte predici/mesaje de la Conventie:

 1. Lazar Gog – Boala care era să ne rapună copilul
 2. Lazar Gog – „Isus Hristos Cunoaste Nevoia Bisericii” (Predica FULL)
 3. Cornel Avram de la Conventia 2014 – Gandirea “beteaga” despre succes
 4. Cornel Avram – Isus este Domn – Biruinta si Domnia lui Isus in viata noastra (Predica FULL)
 5. Simi Timbuc – “Isus Domneste Azi”
 6. Narcis Popovici – misionar in Nordul Irakului

Alte predici/mesaje Cristian Ionescu

Fragmente din predica:

 • …din nefericire, sunt multi oameni astazi, pentru ca toata lumea zace in cel rau, pe care diavolul ii nenoroceste prin depresie, prin deznadejde. Sunt oameni care au renuntat sa se mai roage pentru copiii lor, pentru familiile lor, care au ajuns sa creada ca nu se mai poate face nimic, pentru ca ei insisi au ajuns striviti de aceasta presiune sinistra. Dragii mei, intrebarea, daca mai este vreo sansa, e un raspuns simplu pentru noi, copiii lui Dumnezeu. Hristos este pe tron si cuvantul lui Dumnezeu spune in Efeseni ca am fost inviati si am fost asezati in Hristos Isus, tot in locurile ceresti. Dar ascultati: deasupra oricarei stapaniri care este acolo, Hristos este deasupra. Noi suntem si ar trebui sa fim, din punct de vedere spiritual, deasupra acestei presiuni sinistre pentru ca viata voastra, spune ap. Pavel in Coloseni, este ascunsa in Hristos cu Dumnezeu.
 • Cand Pavel si Sila au intrat in Filipi, cu Pavel si Sila a intrat Dumnezeu in Filipi.
 • Dragii mei, chiar daca in familiile noastre se simt aceste presiuni demonice- vin copiii nostri si nu stim de unde au invatat ce spun. Ne spun lucruri pe care nici nu le pricepem. Vreau sa va spun ca avem la dispozitie, ma rog ca in fiecare casa, in fiecare camin sa fie prezenta supranaturala  a Domnului Isus Hristos.
 • …generatie tanara trebuie atrasa la Hristos cu adevarul, nu cu zaharelul. Un adevar care transforma  va transforma familiile noastre.
 • ..in lumea crestina, si-i spun bine ‘lumea crestina’ pentru ca a devenit din ce in ce mai lumesc crestinismul acesta, s-a obisnuit cu o pocainta triumfalista, cand omul n-are timp sa se pocaiasca pentru ca el devine instantaneu o senzatie. El devine instantaneu un show, o parada. Sau mai pocait inca unul, doi, trei. Ii felicitam, ii luam in brate. Omul acela are nevoie sa planga, sa se caiasca. Omul ala are nevoie sa descarce povara. Nu-l poti imbraca pe fiul risipitor cu hainele noi, pana mai intai nu-l dezbraci de cele vechi si-l speli din crestet pana in talpi. Prea de multe ori punem haina frumoasa peste zdrente.

Cristian Ionescu Conventie 2014

Faptele Apostolilor  16:27-34

27 Temnicerul s-a deşteptat; şi, când a văzut uşile temniţei deschise, a scos sabia şi era să se omoare, căci credea că cei închişi au fugit.
28 Dar Pavel a strigat cu glas tare: „Să nu-ţi faci niciun rău, căci toţi suntem aici.”
29 Atunci temnicerul a cerut o lumină, a sărit înăuntru şi, tremurând de frică, s-a aruncat la picioarele lui Pavel şi ale lui Sila;
30 i-a scos afară şi le-a zis: „Domnilor, ce trebuie să fac ca să fiu mântuit?”
31 Pavel şi Sila i-au răspuns: „Crede în Domnul Isus, şi vei fi mântuit tu şi casa ta.”
32 Şi i-au vestit Cuvântul Domnului, atât lui cât şi tuturor celor din casa lui.
33 Temnicerul i-a luat cu el, chiar în ceasul acela din noapte, le-a spălat rănile şi a fost botezat îndată, el şi toţi ai lui.
34 După ce i-a dus în casă, le-a pus masa şi s-a bucurat cu toată casa lui că a crezut în Dumnezeu.

„Isus Domneste in Familie”

Cristian Ionescu:

Iubiti frati si surori, participanti la conventia din anul acesta, ma alatur tuturor si cred ca fiecaruia dintre dvs., sa multumim si sa fim recunoscatori  pentru dragostea, sacrificiile gazdelor noastre, fratele Vasile Cinpean, Biserica Philadelphia din Portland, tuturor celor care au contribuit la aceasta mare intalnire a penticostalilor romani din continentul nord american  si nu numai, sa fie o mare binecuvantare din punct de vedere sufletesc pentru fiecare dintre noi. Preaiubitilor, cuvantul din aceasta dimineata este mai adesea folosit la slujbe de evanghelizare. Si la prima vedere, parca ceea ce vorbeste despre familie este descifrat un pic ascuns. Realitatea este ca pasajul acesta adreseaza cateva aspecte  foarte importante, legate de familie si mai ales in zilele noastre.

Apostolul Pavel, impreuna cu insotitorul sau, Sila, sunt opriti de Dumnezeu sa mearga acolo unde isi pusesera in gand. Si trimisi pe continentul Europei, ei ajung in Filipi, cauta un loc de rugaciune, vestesc evanghelia femeilor care erau adunate langa o apa. Si acolo, Lidia, si spune cuvantul Domnului, casa ei este botezata si Il primesc pe Domnul Isus ca Mantuitor. Apostolul Pavel continua lucrarea sa de evanghelizare  pe strazile acestui oras. Dar, indata ce planul lui Dumnezeu, prin descoperirea Duhului Sfant, i-a trimis in Filipi, vreau sa va spun, ca o alta mare forta nu a stat nepasatoare. Cuvantul lui Dumnezeu ne spune prin ap. Pavel in Efeseni, exista o patura groasa de stapaniri, de ierarhii demonice, care in fasoara pamantul, care il face de multe ori sa arate ca pacura exact acolo unde esti tu, exact acolo unde lucrarea lui Dumnezeu trebuie sa se desfasoare. Si Biblia spune ca o agenda a acestei forte demonice a inceput sa se plimbe dupa ei, sa-i insoteasca si timp de mai multe zile l-a necajit pe Pavel, spunand un lucru care pentru noi toti ar fi aratat a compliment. „Oamenii acestia sunt robii Dumnezeului celui Prea Inalt si ei va vestesc calea mantuirii„.

Ap. Pavel se impotriveste acestei forte demonice, o elibereaza pe aceasta slujnica. Sursa de profit pentru stapanii ei este curmata. Ei se intorc impotriva lui Pavel, instiga norodul si Pavel si Sila ajung in inchisoarea din Filipi. Ordinele primite de la dregator sunt foarte clare. N-as vrea sa-l vorbesc prea de rau pe acest temnicer. In cultura si in contextul social din vremea aceea, trebuie sa spunem ca temnicerul acesta era un om nobil intr-un loc necesar. Dincolo de instinctul de-al privi negativ din cauza tratamentului care-l aplica lui Pavel si Sila, trebuie sa recuoastem ca orice tara, orice institutie are nevoie de un sistem judiciar si justitiar. Gardienii si inchisoarea protejeaza societatea de oameni periculosi si limiteaza comiterea raului. Temnicerul acesta este un om constiincios pe masura poruncii sau ca unul care a primit asemenea porunca, spune Biblia. I-a asezat pe acesti doi prizonieri in temnita dinauntru, in locul probabil rezervat criminalilor celor mai periculosi si le-a pus picioarele in butuci. El i-a supravegheat. A primit un ordin drastic. Dar, probabil, dupa o vreme, in noapte, , observand ca oamenii acestia tot se roaga si predica, s-a dus la culcare. Nu s-a dus insa prea departe, a fost un om vigilent. Si in virtutea onoarei care era cultivata in vremea aceea, mai ales soldatii si oamenii de ordine sau oameni cum era acest temnicer, el alege sa se sinucida, decat sa suporte oprobiul public atunci cand portile inchisorii se deschid, cand legaturile cad, cand Dumnezeu trimite cutremurul de pamant si cand toti prizonierii sunt eliebrati pe intuneric si crede ca ei au fugit.

Dragii mei, problema acestui temnicer  a tuturor temnicerilor si a tuturor institutiilor, cat de nobile s-ar crede pe lumea aceasta este ca  lumea se imparte in doua: oameni intemnitati si oameni de doua ori intemnitati. Oameni de doua ori intemnitati sunt cei care datorita pacatului, datorita robiei pacatului ajung sa comita acte  grave de jaf, de crima, de ucidere si de frauda, de coruptie. Si ajung in spatele gratiilor. Toti ceilalti care au ajuns in spatele gratiilor n-au ajuns acolo dintr-un singur motiv. Pentru ca legea lui Dumnezeu e mult mai drastica decat legile pe care noi le avem si impotriva carora, si a randuielilor, de multe ori cartim. Si chiar daca lumea aceasta nu te va arunca niciodata in inchisoare pentru ca nu poti sa iubesti sau pentru ca nu poti sa ierti, sau pentru ca te-ai uitat urit la cineva, sau pentru ca ai poftit in inima ta. As vrea sa-ti spun ca in momentul respectiv, tu totusi esti un intemnitat. Esti in inchisoarea pacatului, legat cu legaturi mai groaznice  decat cele din temnita din Filipi.

Dragii mei, prin pacat, fortele intunericului au robit lumea aceasta si traim intr-o lume de intemnitati. Suntem intemnitati si tot pamantul este o mare inchisoare. Cand cuvantul Domnului spune in Efeseni prin ap. Pavel, ca noi nu avem de luptat impotriva carnii si sangelui, ci impotriva stapanitorilor, domniilor in locurile ceresti, a ingerilor intunericului, structuri de autoritate demonica, el se refera la aceasta umbrela a intunericului. Cuvantul Domnului spune, in cartea profetului Daniel, ca atunci cand arhanghelul Gavril a fost trimis sa transmita un mesaj proorocului lui Dumnezeu, a fost blocat de aceasta patura de impotrivire. Si a trebuit sa vina o forta mai mare  si anume capetenia ostirii lui Dumnezeu, arhanghelul Mihail, sa creeze un culoar prin care mesajul sa ajunga dupa o intarziere de 21 de zile la omul lui Dumnezeu, Daniel. Nu Duhul capeteniei Persiei, in sensul unui om, s-a impotrivit ingerului, ci insus acea patura demonica desupra lumii acesteia, ca si deasupra acestui temnicer in inchisoarea din Filipi, in orasul din Filipi, in Portland- Oregon, in Chicago-Illinois, in toata America, in toata lumea, in Romania.

Prezenta sinistra a raului

S-a asezat o presiune sinistra a raului. Mai intai, pacatele si stricaciunile le afecteaza familiile, ca vorbim de familii. Au fost ascunse in dulapuri. Apoi, au fost scoase din dulap si inclestarea aceasta a fost de scurta durata. Mentalitatile stricate, demonice, au patruns in scolile care ne educa copiii. Si in ziua de astazi au ajuns sa fie plimbate pe strazile oraselor noastre, sa se redefineasca notiunea institutiei sfinte care a fost asezata de Dumnezeu: Familia- care este legatura, care este unitatea indistructiva intre un barbat si o femeie. Presiunea aceasta sinistra l-a adus pe temnicer intr-o stare de groaza, disperare, gata sa-si curme viata. Si din nefericire, sunt multi oameni astazi, pentru ca toata lumea zace in cel rau, pe care diavolul ii nenoroceste prin depresie, prin deznadejde. Sunt oameni care au renuntat sa se mai roage pentru copiii lor, pentru familiile lor, care au ajuns sa creada ca nu se mai poate face nimic, pentru ca ei insisi au ajuns striviti de aceasta presiune sinistra.

Dragii mei, intrebarea, daca mai este vreo sansa, e un raspuns simplu pentru noi, copiii lui Dumnezeu. Hristos este pe tron si cuvantul lui Dumnezeu spune in Efeseni ca am fost inviati si am fost asezati in Hristos Isus, tot in locurile ceresti. Dar ascultati: deasupra oricarei stapaniri care este acolo, Hristos este deasupra. Noi suntem si ar trebui sa fim, din punct de vedere spiritual, deasupra acestei presiuni sinistre pentru ca viata voastra, spune ap. Pavel in Coloseni, este ascunsa in Hristos cu Dumnezeu.

 Un adevar care transforma, un adevar trait, aduce prezenta supranaturala a Domnului Isus Hristos

Si urmatorul lucru care se intampla in temnita din Filipi, nu numai ca pluteste acolo o presiune sinistra. Dar acolo, dragii mei, apare o prezenta supranaturala. Nu ma refer la cutremur. Cutremurul este o dovada a prezentei  supranaturale a lui Dumnezeu. Cand Pavel si Sila au intrat in Filipi, cu Pavel si Sila a intrat Dumnezeu in Filipi. Cand Pavel si Sila au ajuns in puscarie, cu ei in puscarie a intrat Isus Hristos. Cu multi ani inainte, 3 tineri, intr-o cetatate pagana, acoperiti si opresati de aceleasi forte sinistre, demonice, care au inaltat un chip, in fata carora erau obligati toti sa se inchine, oamenii acestia s-au ridicat, au stat in picioare. Nu i-a apasat forta si presiunea aceasta sinistra nici atunci cand s-a incalzit cuptorul de 7 ori. „Imparate, noi n-avem nevoie sa-ti raspundem. Stim ca Dumnezeul nostru ne va scapa. Dar si daca nu ne va scapanoi nu ne vom inchina inaintea chipului tau de aur. Mai este cineva care este gata sa stea in picioare, atunci cand o lume intreaga se prabuseste la picioarele atator chipuri inaltate? In cuptor, cand a privit imparatul, n-a mai vazut 3, a vazut 4. Si eu cred, frate Simi, ca acolo a fost o Cristofanie, ca impreuna cu cei 3 era Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos.

Dragii mei, chiar daca in familiile noastre se simt aceste presiuni demonice- vin copiii nostri si nu stim de unde au invatat ce spun. Ne spun lucruri pe care nici nu le pricepem. Vreau sa va spun ca avem la dispozitie, ma rog ca in fiecare casa, in fiecare camin sa fie prezenta supranaturala  a Domnului Isus Hristos.

Vedeti, cand a venit cutremurul, cand s-au zguduit portile cand au cazut legaturile. Acolo a avut loc doua eliberari. Prima eliberare a fost cea fizica. Le-au cazut legaturile si s-au deschis usile inchisorii. Stiu insa, ca deja se produsese o alta eliberare, atunci cand Pavel vorbeste in numele lui, in numele tuturor detinutilor: „Sa nu-ti faci nici un rau. Suntem toti aici.” Este bine sa fim in acel ‘aici’, unde este Domnul Isus Hristos. Nici macar detinutii si puscariasii, criminalii aceia inraiti, hotii, borfasii si talharii n-au putut sa plece din locul unde s-au inaltat cantari de lauda si multumire, locul unde s-au inaltat rugaciuni inaintea lui Dumnezeu, locul unde a fost propovaduita cea mai mare speranta.

Si dragii mei, mergem mai departe pe firul acesta, al marei solutii pentru familiile noastre. Da, este realist si este normal  sa simtim si sa vedem aceasta presiune sinistra. Este si mai normal si ar trebui sa fie o realitate pentru fiecare familie prezenta supranaturala a lui Dumnezeu prin Hristos si prin Duhul Sfant in mijlocul caselor noastre. Dar, acolo trebuie si este necesara o predica salvatoare. Vedeti dvs. Biblia spune ca Pavel si Sila i-au raspuns: „Crede in Domnul Isus si vei fi mantuit.” Si i-au vestit cuvantul Domnului. Asa cum am invatat in serviciile precedente, cuvantul ‘mantuire’, cuvantul ‘rascumparare’, cuvantul ‘iertare’ cuvantul ‘credinta’ au incarcatura. Ceea ce vrea cel rau e sa le transformam in clisee, in notiuni generice. Le pronuntam si toata lumea intelege ce spunem. Nu. Nu. Nu. In ele este o incarcatura de adevar pe care trebuie sa ni-l insusim si s-al practicam. Sa-l traim practic in viata noastra. Acestea nu sunt descantece. Este invatatura lui Dumnezeu, care pe masura ce crestem in maturitate spirituala, devine din ce in ce mai voluminoasa. Devine din ce in ce mai adanca, mai larga, mai inalta.

E foarte clar ca temnicerul a ascultat predicile, cantarile si rugaciunile, pentru ca imediat s-a aruncat la picioarele lor si a zis: „Ce sa fac ca sa fiu mantuit?” Pai, unde  auzit omul asta de mantuire? Din cantarile lor, din rugaciunile lor, din predicile lor. In familiile noastre e nevoie  de o predica salvatoare ce contine un adevar care transforma, cum i-a transformat pe puscariasii care au ramas pe loc. Cum l-a transformat pe temnicerul, care dintr-o data, sub privirile uimite ale familiei lui, s-a aplecat sa-si stearga si sa-si spele ranile apostolilor. Au mai vazut ei vreodata asa ceva? Un adevar care transforma.

Dragii mei, generatie tanara trebuie atrasa la Hristos cu adevarul, nu cu zaharelul. Un adevar care transforma  va transforma familiile noastre. Dar si un adevar trait, pentru ca atunci cand Pavel si Sila au intrat in inchisoare, a tacut toata lumea. Au priceput ca oamenii acestia nu sunt acolo nici ca au furat, nici ca au injunghiat pe cineva, oamenii acestia erau trimisii lui Dumnezeu in cel mai detestat loc din cetatea aceea.

Un adevar care transforma, un adevar trait devine onorat de Dumnezeu. Cand au cantat acele cantari, cand au inaltat acele rugaciuni si cand au vorbit de mantuirea lui Hristos. Eu cred ca asa cum s-a intamplat la moartea lui Stefan si asa cum se intampla oridecateori  un martor credincios pe pamantul acesta  isi depune marturia, Hristos S-a ridicat in picioare si pamantul s-a zguduit. Si legaturile au cazut- si cele sufletesti si cele fizice, pentru ca, adevarul propovaduit – predica salvatoare e un adevar propovaduit- care transforma, daca e trait de cel care predica si pe care-l onoreaza Dumnezeu. Ce urmeaza sub aceasta presiune sinistra? Dar, acolo unde este prezenta supranaturala a lui Dumnezeu si atunci cand agentii lui Dumnezeu, ambasadorii lui Dumnezeu transmit aceasta predica salvatoare, urmeaza o pocainta sincera.

Dragii mei, lumea crestina, si-i spun bine ‘lumea crestina’ pentru ca a devenit din ce in ce mai lumesc crestinismul acesta, s-a obisnuit cu o pocainta triumfalista, cand omul n-are timp sa se pocaiasca pentru ca el devine instantaneu o senzatie. El devine instantaneu un show, o parada. Sau mai pocait inca unul, doi, trei. Ii felicitam, ii luam in brate. Omul acela are nevoie sa planga, sa se caiasca. Omul ala are nevoie sa descarce povara. Nu-l poti imbraca pe fiul risipitor cu hainele noi, pana mai intai nu-l dezbraci de cele vechi si-l speli din crestet pana in talpi. Prea de multe ori punem haina frumoasa peste zdrente.

Stiti ce s-a intamplat aici? S-a facut si intuneric. Temnicerul a cerut o lumina. Doamne, trimite lumina Ta in familiile noastre. Fara lumina  nu exista pocainta sincera. Pana nu vezi fiecare impuritate din viata ta, sub reflectorul aprins al Duhului Sfant, nu te poti pocai de acele impuritati. Mai mult, a sarit inauntru si tremurand de frica, dar nu de frica puscariasilor. Frica Domnului a venit peste el. S-a aruncat la picioarele lui Pavel si Sila pentru ca dupa ce a apare acea lumina stralucitoare, in fata caruia se vede murdar, cu buze necurate, dintr-o data Il vezi pe Dumnezeu asa cum este. SI devii inspaimantat si spui:”Doamne, esti mare, esti sfant. Esti puternic.” O pocainta sfanta inseamna reverenta. Si-o pocainta sincera inseamna capitulare. Domnilor, ce trebuie sa fac ca sa fiu mantuit? O, cati oameni, nu zic ca se pocaiesc, si vin cu mari pretentii, cum, daca ei s-au pocait, ei trebuie sa schimbe  randuielile bisericii, in functie de ei se schimba randuielile Imparatiei lui Dumnezeu. Si fereasca-ne Dumnezeu de pocaitii nepocaiti, care n-au trecut prin aceasta pocainta sincera, n-au capitulat niciodata la picioarele crucii. Si fac confuzie de etichete. Se cred pe ei insisi domni.

Dragii mei, inchei si inchei cu un moment fanatstic in viata acestui temnicer si a familiei lui. Dincolo de aceasta presiune sinistra asupra cetatii, asupra lui, asupra temnitei, atunci cand apare prezenta supranaturala a Domnului Isus Hristos. Si pentru ca trimisii Lui au predicat evanghelia salvatoare a mantuirii, in urma acestei pocainte sincere, urmeaza o partasie speciala.

şi vei fi mântuit tu şi casa ta.”
32 Şi i-au vestit Cuvântul Domnului, atât lui cât şi tuturor celor din casa lui.
33 Temnicerul i-a luat cu el, chiar în ceasul acela din noapte, le-a spălat rănile şi a fost botezat îndată, el şi toţi ai lui.
34 După ce i-a dus în casă, le-a pus masa şi s-a bucurat cu toată casa lui că a crezut în Dumnezeu.

O partasie speciala este intotdeauna in casa. In casa s-a intors fiul risipitor. In casa l-a chemat tata si pe cel mai mare, care se credea rob. Ma rog din toata inima, ca din nou, toti fii risipitori  sa vina acasa. Acasa, ii asteapta Tatal cu bratele deschise. Acasa, te asteapta mama si tata care se roaga pentru tine. Acasa, te asteapta Dumnezeu. Apoi la masa… Se vorbea despre Mefiboset aseara. Cu toata infirmitatea lui, a stat la masa imparatului. La masa temnicerului s-a asezat el, s-a asezat toata casa lui, s-au asezat intemnitatii- Pavel si Sila. Ce partasie extraordinara. Si nu-i suficient sa fie in casa si la masa, dar trebuie sa fie toata casa, cum spunea odinioara marele barbat a lui Dumnezeu, Iosua: Cat despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului.

Dragii mei, chiar daca asupra noastra pluteste, apasa o presiune sinistra, stim ca in mijlocul nostru este prezenta naturala a Domnului Isus. Si daca vom continua sa predicam adevarul salvator, printr-o pocainta sincera, mai devreme sau mai tarziu, cu siguranta vom avea parte de acea partasie speciala, noi si toti ai nostri, si multi altii. Nu numai azi, la conventie. Nu numai in casele si bisericile noastre, ci la masa sfanta, in cerul lui Dumnezeu. Amin.

Predica incepe la minutul 2:08:30 (sau 128:30) Inainte de predica, la minutul 1:50:00 canta fratii Groza, apoi urmeaza o cantare a corului si introducerea Pastorului Cristian Ionescu si citirea textului de Pastorul Nelu Prunean – Bethel Romanian Pentecostal Church in Stanton California la minutul 02:03:00

Instructiuni: (VIDEO – Credo TV)

 1. Fa click pe poza si vei intra la http://credo.tv
 2. La al doilea player pe pagina unde scrie „RELUĂRI” in partea dreapta, selecteaza „Programul de Duminica dimineata” facand click pe el.
 3. fa click pe player sa porneasca.
 4. Urmareste programul intreg sau daca doresti sa vizionezi doar predica: Pune mausul pe partea de jos al playerului si va apare bara de durata programului. Misca pana la minutul 2:08:30 si fa click acolo si va porni playerul.

 Fa click aici…

LIVE / In Direct - Fa click aici pentru programe

 Fa click aici pentru programele conventiei in reluare

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: