Marturia fratelui politist Simion Coras

In urma cu 20 de ani, intr-o zi, unul din prietenii mei a venit la mine si mi-a spus: „Mai Simion, am doua probleme foarte grave care ma framanta, cutare… si eu nu stiu ce sa fac prin situatia prin care trec. As vrea ca tu sa ma intelegi si daca vrei sa imi dai o mana de ajutor, asa cum poti tu. Si eu mam speriat de ce a spus el si am spus: „Mai, eu nu stiu cum sunt cu problemele acestea, dar eu ca si prieten, daca suntem prieteni, trebuie sa ne ajutam. Simt aceasta si vreau sa te ajut.” Dupa o noapte de nesomn, stateam in patul meu neadormit. Ma gandeam: cum sa fac? Cum sa-l ajut pe acest prieten? Si nedormind, m-am trezit foarte repede, la ora 2 si m-am dus pe sosea ca sa merg spre Oradea. De la mine de acasa pana la sosea erau doar 2 km, nu trebuia doar cateva minute. Dar eu am facut acest interval de timp, de 2 km,  aproape in 5 ore. Ma tot gandeam: cum sa fac? Cum sa-l ajut, cum sa rezolv problemele acestea.

Si in cele din urma, in timp ce eu ma gandeam cum voi rezolva aceste probleme a prietenului meu, din sens invers se apropie un tanar de la distanta. Vad ca vine spre mine, [m-am gandit si] zic: „Fiecare om merge la treaba lui.” Nu ma gandeam ca vine chiar la mine. Si cand a fost la o distanta foarte apropiata de mine mi-a spus: „Domnule, azi noapte am avut o revelatie in vis, precum ca, Domnul Isus mi-a spus sa vin in locul acesta, ca dvs. veti fi in locul acesta  si trebuie sa va transmit un mesaj din partea Domnului Isus Hristos. Si mi-a spus acest tanar: „Domnul Isus te iubeste foarte mult.”

Si in momentul in care eu am auzit aceste cuvinte, eu am inceput sa plang si sa ma framant. Si am plans ca si un copil mic, fara sa ma pot opri. Si el a spus asa: „Nu te necaji, ca Dumnezeu a cunoscut framantarile tale care le-ai avut in noaptea aceasta  si ti-a cunoscut lacrimile tale,” pentru ca eu eram in cercetare in momentele cand a venit el. „Dumnezeu cunoaste framantarile tale si ca inima ta e zdrobita,” si mi-a spus asa, „Ai un prieten si ai doua probleme de rezolvat pentru el. Sa nu-ti faci probleme, ca Dumnezeu se duce inaintea ta si este la locul acela. Tu, doar trebuie sa fi prezent la locul acela.”

Si in momentele acelea m-am intors framantat: de unde stie omul acela problemele mele? De unde stie el situatia mea? Si el mi-a spus asa: „Tu esti indreptat inspre o biserica. Roaga-te lui Dumnezeu sa-ti descopere biserica din care sa faci parte.” El nu mi-a spus nici X biserica, nici Y biserica. Mi-a spus doar atata: „Roaga-te lui Dumnezeu sa-ti descopere El biserica in care sa faci parte.” Eu m-am imprietenit cu toti prelatii din comuna unde eram  si m-am imprietenit cu toti preotii de o religie si de alta si incercam sa colaborez cu ei intr-un mod foarte civilizat. M-am apropiat de unii dintre ei cu gandul ca daca voi dormi in casa unui preot, Dumnezeu imi va da putere sa ma sfintesc si eu, sa stau si eu mai aproape de Dumnezeu. Daca Dumnezeu vede lucrul acesta, ca eu ma straduiesc, poate Dumnezeu ma va ajuta sa ajung si eu in Imparatia cerurilor. Mergeam de multe ori seara, nu ziua si mergeam si ma inchinam la iconitele care erau in comuna respectiva unde lucram eu si ma rugam: „Doamne, ajuta-ma.” Eram si  un om care consumam bauturi, mai aveam si alte preocupari, n-am sa le repet aici, din respect fata de Dumnezeu si de Cuvantul Lui. Dar vreau sa va spun ca eram un om care am facut toate relele, dar in momentul in care Dumnezeu m-a luminat, am inceput sa… mi-a placut mai mult de El.

SI m-am dus la preot in comuna respectiva si i-am cerut carti. Mi-a zis ca nu poate sa-mi dea aceste carti ca sunt carti sfinte. Eu am inteles. A zis, daca vreau vin la el si studiez si mai stateam pe acolo. Dar viata mea tot nu s-a schimbat. Si n-am inteles mare lucru de ce a fost asa. Am zis: „Doamne, eu ma rog.” Am inceput sa citesc toata Biblia cu luminarea aprinsa si nu s-a intamplat nimic. M-am dus odata la cineva in satul vecin, la o cunostinta, o Doamna, m-am dus la ea acasa sa cumpar 3 kg de –A zis: „Esti ceva cantor la biserica?” Am zis: „Nu, dar am nevoie. Daca aprind luminari, aprind tamaie  diavolul fuge de luminarea aprinsa. Dar el nu fugea, poate mai mult se apropia. Am vazut ca lucrurile acestea nu schimba. Am citit Biblia cu luminarile aprinse pana am ajuns la Isaia 66:3 in care scrie –

Cine înjunghie un bou ca jertfă nu este mai bun decât cel ce ucide un om; cine jertfeşte un miel este ca cel ce ar rupe gâtul unui câine; cine aduce un dar de mâncare este ca cel ce ar vărsa sânge de porc; cine arde tămâie este ca cel ce s-ar închina la idoli; toţi aceştia îşi aleg căile lor, şi sufletul lor găseşte plăcere în urâciunile lor.

Am zis: „Doamne, dar eu m-am straduit sa aprind luminari aici, sa fac o gramada de lucruri si asta e ca si cum m-as inchina la idoli? Am ajuns la Apocalipsa 3:1 îţi merge numele că trăieşti, dar eşti mort. Am zis: „Doamne, precis te referi la mine, ca viata mea nu este prea buna.Am inceput sa fac lucruri crezand ca ma voi apropia de Dumnezeu, dar tot nu m-am apropiat. Citeam Biblia si dupa ce terminam, mergeam la bufet.

Si am venit in dimineata aceea, cu acel tanar care mi-a spus asa: „Du-te ca lucrurile sunt rezolvate.” Atunci, acest baiat care a spus acest cuvant din partea lui Dumnezeu, a spus: „Aceasta descoperire a fost de la Dumnezeu. SI m-am dus cu el la Oradea, ca eram foarte framantat, eram foarte tulburat si nu stiam ce sa mai zic. Cand am ajuns la Oradea ne-am despartit. Apoi, am ajuns unde trebuia sa ajung si cele doua probleme a prietenului meu au fost rezolvate. In momentul acela am inceput sa ma framant si sa plang si am zis: „Doamne, nimeni n-a cunoscut problemele, nimeni n-a cunoscut problema mea, nimeni n-a stiut situatia prin care trec eu si totusi s-a rezolvat problema asta. Acest lucru mi-a dat de gandit si am zis: „Aici este degetul lui Dumnezeu.”

Din primele 7 minute ale marturiei. Mai sunt 14 min.

by Biserica Peniel Vienna

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

<span>%d</span> blogeri au apreciat: