VIDEO Gabi Zagrean – Evanghelizare la Piatra Vie Siria 25 Iulie 2014

VEZI si

PAGINA Gabi Zagrean Predici aici

Photo credit

Text Luca 19:1-10

1 Isus a intrat în Ierihon şi trecea prin cetate.
2 Şi un om bogat, numit Zacheu, mai marele vameşilor,
3 căuta să vadă care este Isus; dar nu putea din pricina norodului, căci era mic de statură.
4 A alergat înainte şi s-a suit într-un dud ca să-L vadă; pentru că pe drumul acela avea să treacă.
5 Isus, când a ajuns la locul acela, Şi-a ridicat ochii în sus şi i-a zis: „Zachee, dă-te jos degrabă, căci astăzi trebuie să rămân în casa ta.”
6 Zacheu s-a dat jos în grabă şi L-a primit cu bucurie.
7 Când au văzut lucrul acesta, toţi cârteau şi ziceau: „A intrat să găzduiască la un om păcătos!”
8 Dar Zacheu a stat înaintea Domnului şi I-a zis: „Iată, Doamne, jumătate din avuţia mea o dau săracilor; şi, dacă am năpăstuit pe cineva cu ceva, îi dau înapoi împătrit.”
9 Isus i-a zis: „Astăzi a intrat mântuirea în casa aceasta, căci şi el este fiul lui Avraam.
10 Pentru că Fiul omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut.”

Gabi Zagrean Piatra Vie Siria

In scurgerea anilor am auzit mai multe fraze despre cei care vor sa se pocaiasca si despre cei care s-au pocait. Multe din frazele astea sunt clare rautati. Dar sunt si unele constatari: „Auzi ca s-a pocait cineva in Siria.” S-a pocait cineva in Beclean, la Arad…” si in general se spune ca se pocaiesc

  1. oamenii saraci, nebagati in seama. „Si pe asta, cine-l mai baga in seama? Si-a gasit si el acolo un loc, la pocaiti, si acuma canta in grup.” „Mai, te duci la pocaiti ca ei te baga in seama.” Bine ar fi sa fie intotdeauna asa. Si deodata iti gasesti loc si rol acolo. Si deodata, acesti anonimi, nebagati in seama in satul nostru, devin acolo la pocaiti niste vedete. Poate de aia s-au pocait.”
  2. Apoi, se spune ca unii merg la pocaiti sa se pocaiasca, ca oamenii si-au ratat viata. Dupa ani de zile in care si-a facut viata praf si au facut tot ce au vrut ei, deodata se duc acolo si printr-o magie, printr-un miracol, se spune ca ei sunt iertati, sunt curatiti de pacate si dintr-o data, cu mainile pe sus, lauda, canta, predica, marturisesc ca Dumnezeu este cu ei. Nu vezi un om de alt gen sa mearga cu ei. Numai astia se duc.”
  3. Mai exista o categorie. Se zice ca se pocaiesc oamenii care au probleme si sunt prinsi in mari incurcaturi. De ex.: au falimentat. Au ajuns in puscarie. Si dintr-o data, din crizele astea foarte puternice ale vietii, n-au mai avut unde sa mearga. S-au dus la pocaiti si astia si-au intins mainile. Du-te si te pocaieste ca pocaitii se ajuta intre ei.
  4. O a patra categorie de oameni care vin in preajma acestei pocainteeste ca spun: boala i-a adus la pocainta. As vrea sa subliniez.

Cred din toata inima mea ca Isus a venit pentru saraci. Cred din toata inima mea ca Isus Hristos a venit pentru oameni care si-au facut praf viata.  Si Isus poate lua lucrurile care sunt praf si sa faca din ei fii si fiice ale Dumnezeului preainalt. Unii dintre ei suntem aici. Binecuvantat sa fie numele lui Isus Hristos. Cred din toata inima mea ca Isus Hristos a venit pentru cei care au falimentat, pentru cei care au ajuns prin puscarii, pentru cei care au ajuns in crize fara iesire. Isus Hristos le-a dat putere sa-si vina in fire, s-au intors acasa la tata, tata a fost surprinzator in drum. Cu bratele deschise i-a sarutat, intr-o partasie sfanta i-a primi acasa si le-a dat dreptul sa se numeasca fii si fiice ale Dumnezeului preainalt.  Si pentru aceasta dovada mare de har, spun impreuna cu voi: slavit sa fie Isus! Cred ca Isus Hristos a venit pentru cei bolnavi. Si cred ca au fost o gramada de oameni, care impinsi de o durere, de o  suferinta fizica, a lor, a sotiei, a barbatului, a pruncilor, Din situatia asta foarte grava din care au spus medicii: „Nu mai ai nicio sansa, Doamna. Nu mai este nicio sansa dle. Nu mai este nicio sansa parinti. Nu mai este nicio sansa copii, mama voastra se duce.”  Ati auzit undeva ca exista oameni care se roaga, ca exista un Dumnezeu, exista un prooroc, ca exista un predicator, ca exista un pastor. Exista biserici in care se prezinta Dumnezeu, in care oamenii se roaga si Isus Hristos, prin puterea ranilor Sale aduce vindecare. Si vindeca ieri, azi si pana va veni El. (Din primele 12 minute, mai sunt aprox 40 de min. din predica)

Mesajul Pastorului Gabi Zagrean incepe la minutul 1:08:50

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: