Ziua de rugaciune pentru pacea Ierusalimului 2014 – 5 octombrie

Photo AlfaOmegaTV

URMARESTE TRANSMISIUNEA LIVE pe internet. Alătură-te creștinilor în prima duminică din octombrie, într-o cameră de rugăciune virtuală, rugându-te în unitate pentru Ierusalim și poporul lui. Intră pe: www.daytopray.com

In fiecare an, in prima duminica a lunii octombrie, sute de milioane de oameni din intreaga lume se unesc in rugaciune pentru pacea Ierusalimului. In doar cativa ani, acest eveniment a devenit rapid cel mai mare eveniment de rugaciune pentru Israel.

dppj2014 afisPunem aceasta zi de-o parte pentru a sensibiliza oamenii si pentru a-i motiva sa mijloceasca pentru scopurile lui Dumnezeu in Israel, stiind ca aceste momente din istorie sunt critice si ca autoritatea in rugaciune are impact.

Desi ne rugam zilnic pentru Israel, in aceasta zi vom cauta sa unim credinciosii din intreaga lume sa strige catre cer in numele acestei tari tulburate si a poporului sau. Credem in promisiunile lui Dumnezeu pentru poporul Sau preaiubit si ne rugam cu putere ca El sa grabeasca ziua in care Isi va implini Cuvantul.

Pornita in 2002 in cadrul intalnirilor cu lideri politici si religiosi din intreaga lume, Ziua Mondiala de Rugaciune pentru Pacea Ierusalimului este cea mai mare miscare de rugaciune de acest gen. Peste 1 200 de lideri evanghelici din intreaga lume isi ofera sprijinul activ.

 

Lucruri importante despre

Ziua de Rugaciune pentru Pacea Ierusalimului

Photo AlfaOmegaTV

CE ESTE ACEASTA?

Ziua Internaţională de Rugăciune pentru Pacea Ierusalimului, instituită cu aprobarea a PESTE 1200 lideri creştini din diferite denominaţii şi culturi ale lumii, se ţine anual în prima duminică din fiecare octombrie.

Chemarea noastră este pentru o mijlocire mondială, susţinută, înflăcărată, informată pentru planurileşiscopurile lui Dumnezeu pentru Ierusalim şi pentru poporul său. Rădăcinile acestei iniţiative de rugăciune mondială coincid cu sărbătoarea Yom Kippur, şi pentru prima dată în istoria Bisericii, face un efort în alege calendarul liturgic creştin cu calendarul Biblic, evreiesc.

Această iniţiativă mondială de rugăciune este Co-Prezidată de Dr. Jack Hayford (Preşedinte al The Foursquare Church şi Cancelar la The King’s College & Seminary) şi Rev. Robert Stearns (Fondator şi Director la Eagles’ Wings Ministries).

CÂND ESTE ACEASTA?

Ziua de Rugăciune pentru Pacea Ierusalimului este ţinută în prima duminică din luna octombrie, aproape de sărbătoarea Yom Kippur. În acest an, 2014, aceasta este in 5 octombrie.

CINE PARTICIPĂ ÎN ACEASTA?

000Zeci de milioane de creştini, din tot felul de culturi, denominaţii şi generaţii diferite, de la catedrale în oraşe cosmopolite la bisericile din colibele tribale făcute din paie în Africa şi chiar în bisericile subterane din naţiunile Musulmane.

CUM ESTE RESPECTATĂ ACEASTĂ ZI SPECIALĂ?

În primul rând, rugăciunea pentru pacea Ierusalimului ar trebui să aibă loc în cadrul părtăşiei locale din biserica locală, ca parte din serviciul lor de închinare în 5 octombrie. Participarea în ZRPI (Ziua de Rugăciune pentru Pacea Ierusalimului) pentru o biserica locală poate fi simplă, incluzând ZRPI în foaia informativă a programului bisericii, şi incorporând o predică şi rugăciune dedicată acestui subiect în 5 octombrie, sau, cât de mult timp doreşte biserica respectivă să folosească pentru acest scop.

Punctul important este că noi vrem tot felul de biserici, din tot felul de servicii de închinare diferite, unindu-se cu creştinii din toată lumea pentru a se ruga pentru pacea Ierusalimului, la orice nivel de înţelegere au ei cu privire la această nevoie strategică.

Unele oraşe, state sau naţiuni au de asemenea întruniri regionale – în plus faţă de serviciul de închinare al bisericii locale – pentru a exprima unitatea lor în rugăciune pentru pacea Ierusalimului şi poporul său.

Citeste mai mult la http://alfaomega.tv/dppj#ixzz3EL5UwUAX

Photo credit AlfaOmegaTV

4 comentarii (+add yours?)

 1. Dorian C
  sept. 25, 2014 @ 20:44:14

  Reblogged this on Christ4roNews.

 2. Long Life Israel
  sept. 27, 2014 @ 03:28:54

  Suntem alaturi de Israel , IL Sustinem si IL Iubim…..Doamne Te Rugam Binecuvinteaza Ierusalimul cu Pacea Ta Sfanta,Amin

 3. rodi
  oct. 04, 2014 @ 22:38:22

  Reblogged this on agnus dei – english + romanian blog and commented:

  Nu uitati sa va va uniti rugaciunile dvs. azi cu rugaciunile milioanelor de crestini, pentru pacea Ierusalimului !

 4. octavpelin
  oct. 05, 2016 @ 02:18:26

  Reblogged this on Octavpelin's Weblog.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: