Coplesit de Creatia lui Dumnezeu – NASA video – Cum fierbe soarele: Diferenta dintre explozii solare si emanatii coronale in masa

Photo credit orient-news.net

Photo credit Wikipedia

Cunoscuti ca emanatii coronale in masa (CEM), acesti nori impredictibili sunt formati din miliarde de tone de protoni si electroni. Cand sunt directionati spre Pamant, CEM pot crea probleme. La ultima verificare eruptiile si CEM au afectat mai mult de 20 de sateliti si nave spatiale (fara sa includem instrumente militare clasificate) care au dus ca Administratia Aviatica Federala sa emita primul avertisment in istorie pentru cursele aeriene din cauza radiatiilor din aer, radiatii care au dus la o temporara distrugere a retelei electrice in Suedia. De-a lungul istoriei CEM au lovit Pamantul fara nici un avertisment. Daca s-ar putea prezice cu acuratete asa cum este prezisa vremea atunci organizatiile ar avea timp sa pregateasca instrumentele scumpe de pe orbita sau cele de pe sol impotriva impactului.

Explozii sau eruptii solare –

Erupție solară și o Protuberanță solară.

Erupția solară este o explozie uriașă în atmosfera Soarelui, care poate elibera și mai mult de 6 × 1025 J de energie. Termenul este, de asemenea, folosit pentru a desemna fenomenele similare din alte stele.

Erupțiile solare afectează toate straturile atmosferei solare (fotosfera, coroana și cromosfera), încălzind plasma cu zeci de milioane de grade Kelvin și accelerând electronii, protonii și ioni grei aproape de viteza luminii.

Spre deosebire de mecanismul de producere a protuberanțelor calme (și filamentelor) solare care apar în a doua parte a vieții unei regiuni active solare, când câmpul magnetic asociat a atins o anumită stabilitate, erupțiile solare apar în prima parte a vieții unei regiuni active solare, când câmpul magnetic are variații mari, Această instabilitate face ca procesul să fie mult mai rapid, iar erupțiile să dureze între 1 – 3 ore.

Efecte asupra Pământului

Furtunile solare pot foarte ușor să perturbe rețelele electrice terestre și să întrerupă telecomunicațiile, internetul, transporturile aeriene și orice alt sistem care se bazează pe electricitate.

O puternică furtună solară, care a trecut, în 2012, la mică distanță de Terra și avea potențialul de a perturba toate circuitele electrice terestre, ar fi putut trimite civilizația contemporană în secolul al XVIII-lea conform declarațiilor celor de la NASA. Furtuna solară, care s-a produs pe 23 iulie 2012, cea mai puternică din ultimii 150 de ani, a „ratat” cu puțin planeta noastră.

Published on Sep 22, 2014

Coronal mass ejections (CMEs) and flares are both solar events, but they are not the same. This video shows the differences between the two by highlighting specific features of each.

VIDEO by NASA Goddard

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat asta: