Daniel Chereji – Partea 2-a – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii?

Photo credit www.dad.ie

Vezi si

  1. Part 1- Despre influenta demonica asupra tinerilor crestini – Generatia actuala este expusa influentelor demonice asa cum nu a mai fost nicio generatie pana la noi
  2. Part 2 – Pagina actuala
  3. Part 3 – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? Sa-i marturisim problemele
  4. Part 4 – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? Să ne asumăm vinovăţia
  5. Part 5 – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? Să-i aducem şi pe ei la Cristos şi Să fim o mărturie pentru lume

 

 

Luca 9:37-43

A doua zi, când s-au coborât de pe munte, o gloată mare a întâmpinat pe Isus.
38 Şi un om din mijlocul mulţimii a strigat: „Învăţătorule, rogu-Te, uită-Te cu îndurare la fiul meu, fiindcă îl am numai pe el.
39 Îl apucă un duh, şi deodată răcneşte; şi duhul îl scutură cu putere, aşa că băiatul face spumă la gură, şi cu anevoie se duce duhul de la el, după ce l-a stropşit de tot.

1. Să ne pese cu adevărat

 Ajuns in preajma lui Isus, se spune doua lucruri despre el, ca a inceput sa strige dupa ajutor si deasemenea, a spus Domnului ca nu are decat pe el. ”

Atata am, il am numai pe el. N-am altul.” Din fiecare cuvant al lui razbatea dragostea si compasiunea pentru fiul sau.

Generatia tanara, frati si surori, parinti, nu poate scapa de povara si influenta diavolului daca nu vor exista parinti cu responsabilitate care vor dovedi ca le pasa. Care vor dovedi ca le pasa ce vad, ce aud, ce invata, sub a cui influenta stau copiii lor.

Iar cel mai potrivit mod de-a arata ca-ti pasa este sa treci la actiune, sa strigi dupa ajutor, sa cauti solutii.

Ganditi-va, omul care-i pasa se intreaba mereu: oare ce va fi atunci cand generatia in varsta inchide ochii? Ce va fi cu aceasta generatie straina de cuvantul lui Dumnezeu? Cand vor trebui sa se conduca, sa aiba familii, cand vor trebui sa conduca tara? Ce va ajunge?

Daca vrei cu adevarat sa scapi pe generatia tanara  din influenta celui rau atunci ti-ar pasa de toate. Vreau sa-mi pese cu adevarat!

2. Să venim la Domnul Isus

Photo credit www.taringa.net

Omul acela a venit cu problema fiului sau la Domnul Isus. Este interesant ca n-a venit prima data la Domnul Isus. Asa cum si noi mai intai cautam solutii in alta parte.

Si abia dupa aceea spunem: „O, am cautat, m-am saturat si vin.” Dupa ce te-a stors lumea in toate felurile. S-a dus la ucenicii Domnului mai intai si acestia n-au putut sa-l ajute. O sa vedem mai incolo un pic de ce.

Astfel ca omul a trebuit sa invete ca numai Domnul Isus  sau numai la Domnul Isus poate veni ca sa i se rezolve o astfel de problema. In zilele noastre sunt la moda tot felul de terapii  moderne la care alearga de-a valma si necredinciosii si credinciosii.

Asa se face ca ajungi sa fii tratat de probleme spirituale  de oameni care la randul lor sunt macinati de probleme spirituale si  au ei insisi nevoie de ajutor spiritual.

Cum ai putea capata iluminare  de la cineva care este incapabil sa vada lumina? Domnul Isus spunea: Oare cum poate calauzi un orb pe alt orb? Intrebarea era retorica. Nu poate.

Cum ai putea primi vindecare de la cineva care nu are puterea si nici autoritatea sa aduca vindecarea? Unde cauti solutii pentru problemele tale? Oare nu te-ai saturat sa le cauti acolo unde nu poti gasi nicidecum ajutor?

Tocmai din acest motiv trebuie sa avem convingerea ferma ca pentru problemele spirituale numai Domnul Isus ne poate ajuta. Deci sa venim cu incredere la El, strigandu-L si cerandu-i ajutor.

3. Să apelăm la harul Său 

– Ce-a facut omul acesta? A apelat la harul lui Dumnezeu.

Daca vrem sa ne dedicam dedemonizarii noii generatii, lucrul acesta se face apeland la harul lui Dumnezeu.

Cand s-a apropiat de Isus si l-a rugat sa-l ajute, omul acela a apelat la mila si indurarea Domnului, nicidecum la meritele sale. „a strigat: „Învăţătorule, rogu-Te, uită-Te cu îndurare la fiul meu,” 

A stiut ca nu exista niciun motiv ca sa fie ascultat din cauza lui, ca este bun el, ca are merite el. Ci daca Isus avea sa se indure de el, lucrul acesta l-ar face numai doar prin mila, doar pentru ca asa ar fi vrut Domnul Isus. Strigam catre Domnul si vrem sa-i cerem ajutorul indiferent care este problema care le confruntam: spirituala, materiala.

Noi trebuie sa apelam la harul Domnului si nu la meritele noastre. Lucrarea de dedemonizarea acestei generatii nu se poate indeplini decat in urma actiunii harului lui Dumnezeu. Adica, sa strigam la fel ca barbatul acela: „Doamne, uita-te cu indurare la copiii mei.” „Doamne, uita-te cu indurare la copilul meu.” „Doamne, uita-te cu indurare la fata mea.”

Va urma Partea 3-a – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? Sa-I marturisim problemele

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: