Daniel Chereji – Partea 3-a – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? Sa-I marturisim problemele

Vezi si

  1. Part 1- Despre influenta demonica asupra tinerilor crestini – Generatia actuala este expusa influentelor demonice asa cum nu a mai fost nicio generatie pana la noi
  2. Part 2 –  Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? 1. Să ne pese cu adevărat, 2. Să venim la Domnul Isus si 3. Să apelăm la harul Său 
  3. Part 3 – Pagina actuala
  4. Part 4 – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? Să ne asumăm vinovăţia
  5. Part 5 – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? Să-i aducem şi pe ei la Cristos şi Să fim o mărturie pentru lume

Photo credit

4. Să-I mărturisim problemele

– Fiti atenti ca asa dupa cum multi ascund pacatele partenerului de viata, tot la fel de  multi sunt si parintii care ascund  manifestarile si faptele condamnabile a copiilor lor.

Spun urmatorul lucru fara cea mai mica retinere: orice problema spirituala si orice manifestare  pacatoasa trebuie adusa inaintea Domnului. Trebuie spusa inaintea Domnului.

Acest parinte [din Marcu 9] a venit la Isus cu disperare. Dar in acelasi timp a venit cu inima deschisa.  De fapt inima franta si disperata  este, stiti care? Este inima care se satura sa se mai ascunda. Tata acelui baiat i-a marturisit Domnului ca fiul sau  este sub stapanirea duhului rau. A recunoscut ca datorita acelui demon fiul sau se manifesta violent.

Aflam din ce spune el: striga, era chinuit astfel incat… ramanea lipsit de vlaga. Sunt copii unde influenta duhurilor rele este mai vizibila. Si imediat o sa vedem care este sursa pentru ca Domnul Isus incearca sa-i deschida ochii acelui barbat inainte de a-i vindeca copilul, sa poata sa identifice sursa ce l-a adus la posesia demonica, ce-a dus la influenta demonica.

Sunt copii cu astfel de influenta, sunt stapaniti cu o putere, chinuiti, manati sa strige fara motiv. Exista si duhuri rele care sunt mute si surde. In varianta cu Marcu 9:25 spune 5 Când a văzut Isus că norodul vine în fuga mare spre El, a mustrat duhul necurat şi i-a zis: „Duh mut şi surd, îţi poruncesc să ieşi afară din copilul acesta şi să nu mai intri în el.”

click photo for credit

.
Duh mut si surd. Si eu cred ca in  duhul locul acesta se vede cel mai bine in generatia de astazi duhul de mutenie si de surzenie.

Duhul de mutenie se vede in viata multor tineri care poate odinioara se rugau, iti aduce aminte de la grupa de copii ca se ruga. Dar ca tineri nu se mai roaga, nu canta. Nu vorbesc cu niciun lucru care sa aiba tangenta cu viata spirituala, iar unii dintre noi avem proasta inspiratie sa dea vina pe timiditate. Este un neadevar. Stiti de ce este un neadevar? Pentru ca acelasi tanar care nu se roaga, nu canta, sta, nu face absolut nimic, si-a inchis gura, este gura inchisa.

Intr-un alt context, nu mai are timiditate cand trebuie sa strige, sa urle, sa spuna bancuri sau glume proaste.

Exista duh nu numai de mutenie. Exista duh si de surzenie. Stii care-i duhul de surzenie? [Tu] Care stai aici ca si ceilalti si mergi acasa ca si cum n-ai auzit nimic. Duhul de surzenie iti blocheaza urechile si mintea sa nu auzi absolut nimic din cuvantul lui Dumnezeu.

Sunt duhuri specializate  care te vor face sa-ti placa numai lucruri lumesti si nimic din lumea lui Dumnezeu. Aceasta este o influenta prin faptul ca ai stat acolo sub influenta acelor duhuri in asa fel incat sa n-ai nicio placere pentru cuvantul lui Dumnezeu.

Dar indiferent ce fel de duh are influenta asupra tinerii generatie, asupra copiilor nostri, asupra familiei, sau asupra celor dragi de langa noi, avem obligatia sa n-ascundem astfel de stari  ci sa le aducem grabnic inaintea Domnului, marturisindu-le. 

Va urma – Daniel Chereji – Partea a 4-a – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? Să ne asumăm vinovăţia 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: