Daniel Chereji – Partea a 4-a – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? Să ne asumăm vinovăţia

Vezi si

  1. Part 1- Despre influenta demonica asupra tinerilor crestini – Generatia actuala este expusa influentelor demonice asa cum nu a mai fost nicio generatie pana la noi
  2. Part 2 –  Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? 1. Să ne pese cu adevărat, 2. Să venim la Domnul Isus si 3. Să apelăm la harul Său 
  3. Part 3 – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? Sa-i marturisim problemele
  4. Part 5 – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? Să-i aducem şi pe ei la Cristos şi Să fim o mărturie pentru lume

Să ne asumăm vinovăţia

– Acuma, aici e un punct mai spinos, ca, ce Ii spune Domnul Isus acelui om? N-a fost valabil numai pentru el si nici n-a spus macar pentru el, ci a spus pentru toata generatia aceea. Cand ii spune (in Luca 9:37-43): „40 Am rugat pe ucenicii Tăi să-l scoată, şi n-au putut. 41 „O, neam necredincios şi pornit la rău”,” o, generatie necredincioasa si preacurvara. Adulter- este reprosul Domnului Isus.

De aceasta data El ce vorbeste? Cu cine vorbeste cand spune  asa? Cu cine? Cu generatia aceea. Sa ne asumam vinovatia. Daca vrem sa scoatem generatia de sub influenta celui rau, trebuie sa ne intrebam care este partea noastra de vina?
.
Am aflat inainte ca nici chiar ucenicii Domnului n-au reusit sa alunge demonii din baiatul acela. Si vreau sa va atrag atentia aici ca acesta este inca un motiv pentru care noi nu ne rugam la sfinti. Noi ne rugam direct la Tatal. Slavit sa fie numele Lui. Ca si ei s-au rugat oarecum la sfinti. Nu? Si nimc; zero rezultat. Raspunsul dat de la Domnul Isus acelui om avea menirea sa-l determine sa-si recunoasca falimentul personal.

Duhul acela rau n-a intrat din senin in acel baiat, vrea sa spuna Domnul Isus. Poate a fost vina tatalui ca nu l-a supravegheat. Poate ca l-a supus unor ritualuri sau incantatii pagane. Poate la dus la un templu de draci. Si la templul de draci, ce sunt acolo? Draci. Ati vazut copilasii, cu duhurile acelea nevinovate sunt cei mai vulnerabili. In ei, ca o sugativa, de aceea si umbla la scoala acuma. Poate pornirile pacatoase a tatalui i-a pus fiul in situatia de a fi stapanit de demoni.

Prin cuvintele Sale, Domnul Isus nu s-a adresat cuiva anume, ci intregii generatii de atunci. Pentru ca la urma urmei, generatia aceea a purtat vina baiatului ajuns in starea respectiva. Societatea permisiva si valorile ei sucite l-a dus pe baiat in halul in care era.

Acest lucru desigur nu excludea si nu exclude vina personala. Dar autorul moral era generatia dinaintea lui. Daca generatia tatalui n-ar fi fost necredincioasa si orientata spre rau baiatul n-ar fi ajuns sub stapanirea demonica. Pentru ca suntem o generatie necredincioasa si pornita spre rau, cei care vin dupa noi risca sa sfarseasca sub puterea demonilor. Si Domnul Isus vine la fel ca si in cazul acelui tata cu baiatul lui: generatie necrdeincioasa si pornita la rau.

Photo credit www.secureteen.com

Cum crezi ca vin demonii sa posede sau sa influenteze pe copiii tai? Le-ai cumparat tehnologie. Cumpara-le iPhone 6. Nu le bloca, da-le acces sa aibe acces si intrare la toate spurcasagurile din lumea asta pe care nici nu ni le-am fi putut imagina ca pot exista. Da-le orice libertate. Open mind! Sa nu fii cumva considerat capos si ingust. Spune-le ca au voie orice. Si dupa metodele de astazi, incep sa spuna scolile nordice cu felul de educare ca copilul nu trebuie sa –- absolut nimic. Da, astea-s discutabile cel putin ca variante pana la vorba contrarie. Pana le vezi cum sunt in prag.

Si acum vin pedagogii din scolile nordice si spun ca nu-i bine cum cladim. Au inceput sa vada ca felul acesta de permisivitate totala aduce demoni in tara lor, in multeste numarul demonilor si inmultesc numarul criminalilor, inmultesc numarul perversiunilor, inmultesc numarul nelegiuirilor si a oamenilor care traiesc departe de Dumnezeu.

Si cine a deschis usa si cine va deschide usa la generatia care vine? Noi, generatia prezenta. Noi le punem instrumentele pacatului in maini.   Traim intr-o generatie care n-are preocupari sfinte. Nu avem deprinderea rugaciunii si postului pentru ca Domnul Isus spune: „Stiti de ce n-au putut ucenicii? Pentru ca acest soi de draci nu iese decat cu post si cu rugaciune.”

Dar voi nu sunteti obisnuiti sa postiti, Voi spuneti ca postul e pentru vremuri apuse. Voi spuneti ca rugaciunea… ca Dumnezeu va da fara sa va mai rugati. Voi nu mai invatati sa stati pe genunchi. Voi nu mai invatati sa plangeti inaintea Domnului si pentru ca nu exista o generatie de mijlocitori, pentru ca nu exista o generatie care sa planga inaintea Domnului, sa stea in genunchi si sa spuna: „Doamne, proteejaza familia, protejeaza biserica, protejeaza tara! O sa dam in generatia de maine o generatie dracilor? Doamne, ai mila de noi!

Dar inainte ca sa-i scoatem de acolo, nu trebuie sa ne ascundem sub banci si sa spunem: Noi suntem de vina! Noi v-am adus in situatia aceea. Noi v-am dat in maini instrumentele pacatului. Noi v-am impins inspre lume. Domane, iarta-ne! Fara asumarea vinovatiei nu poate exista nici o solutie inainte.

Pentru ca n-avem deprinderea rugaciunii si postului, ci numai placerea distractiei si a petrecerii. Ori, dracii nu pot fii scosi cu petreceri si  voie buna. Dracii nu pot fii scosi cu alti draci. Numai cu rugaciune si post. Inainte de-a arata cu degetul spre copiii nostri trebuie sa ne asumam vinovatia generatiei noastre care a ingaduit ca lucrurile sa ajunga pana aici sau chiar am impins lucrurile astfel incat demonii sa aiba cale libera spre sufletele urmasilor nostri. Pentru ca n-am petrecut timp suficient in rugaciune si in post si in lucrul Domnului, ci mai degraba cu barfe, in lucruri usoare si ieftine, in flecarii.

Generatia de dupa noi sta sub influenta negativa a celui rau, astfel ca se impune asumarea vinovatiei noastre inainte de a cere vindecarea si eliberarea lor.

Va urma ultima parte – Daniel Chereji – Partea a 5-a – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? Să-i aducem şi pe ei la Cristos şi Să fim o mărturie pentru lume 

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: