Daniel Chereji – Partea a 5-a – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? Să-i aducem şi pe ei la Cristos şi Să fim o mărturie pentru lume

Vezi si

  1. Part 1- Despre influenta demonica asupra tinerilor crestini – Generatia actuala este expusa influentelor demonice asa cum nu a mai fost nicio generatie pana la noi
  2. Part 2 –  Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? 1. Să ne pese cu adevărat, 2. Să venim la Domnul Isus si 3. Să apelăm la harul Său 
  3. Part 3 – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? Sa-i marturisim problemele
  4. Part 4 – Cum ne putem implica în dedemonizarea noii generaţii? Să ne asumăm vinovăţia

Să-i aducem şi pe ei la Cristos 

– Ce-i spune Domnul Isus, dupa ce a vazut ca omul acela intelege ca face parte dintr-o generatie necredincioasa si pornita spre rau. Baiatul nici nu era acolo, clar ca nu ii era adresat acelui copil. Dupa aceea, in ultima fraza din vers. 4, ce-i spune? „Adu-l aici pe fiul tau.” Daca vrei ca Dumnezeu sa le dea mantuirea, El nu ii mantuieste de departe. „Adu-l aici.”
.
42 Pe când venea băiatul, dracul l-a trântit la pământ şi l-a scuturat cu putere. Dar Isus a certat duhul necurat, a vindecat pe băiat şi l-a dat înapoi tatălui său. 
-Acuma, trebuie sa observam cateva lucruri frumoase aici. Versetul 38 ne spune ca ‘ un om a venit la Isus’. Tatal vine la Isus. In versetul 42 ni se spune ca baiatul vine la Isus. Intelegeti ceva? Sunt parinti care isi doresc sa-si vada copiii mantuiti si eliberati de puterea celui rau. Lucrul acesta cu siguranta e bun. Dar daca vrei cu adevarat acest lucru, stiti care este exemplul? Stiti care este paradigma aici? Vino tu mai intai la Domnul Isus. Cere-i eliberare mai intai tu! Nu: „Doamne, scapa-mi copilul de cutare, de cutare.” Dar mai intai trebuie sa te intrebi: „Doamne, dar eu n-am patimi? Eu n-am lucruri de care trebuie sa scap?” Ca daca cu, copilul te va intreba: „Tata, dar de ce eu sa ies de sub influenta cutare si cutare lucru, dar tu, pentru tine, pentru ce nu te rogi pentru eliberare? Umbla tu mai aproape de Domnul, iar apoi vei vedea ca vor umbla si copiii tai.

Inca ceva, in vers 41 Isus Ii spune Tatalui: Adu-l aici pe baiat. Sa-si aduca baiatul la el. Si stiti care este diferenta cu „Adu-ti baiatul aici”? vers. 42 – Care-i diferenta ca nu l-a adus? Ca venea singur. Venea baiatul, adica venea de buna voie pentru ca asa vroia el. Degeaba a vrut tata sa-i fie vindecat fiul  pentru ca vindecarea nu s-a intamplat decat in clipa in care a fost si fiul de acord sa vina la Domnul Isus. Este bine sa te rogi pentru copiii tai. Este bine sa doresti vindecarea si mantuirea lor. Dar trebuie sa-si doreasca ei sa vina la Domnul Isus.

Si vreau sa va spun urmatorul lucru, frati si surori. Cand baiatul sau fata s-au hotarat sa vina la Domnul Isus, oricat s-ar impotrivi diavolul- ca stiti, pana atunci n-a facut nimic ca pruncul era departe. Dar ati observat multi ca se parjoleste Satana mai tare atunci cand vrei sa te predai. Baga niste duhuri in barbatul tau, nevasta ta, in parinti, in copii, se comporta ca niste turbati, atunci [cel] mai tare. Dar Hristos este mai tare. Slava Lui!

Cel mai extraordinar lucru este ca Domnul Isus a venit la noi. Slava Lui. Dar dupa aceea stiti care este? Acesta, din vers. 42 – cand vine baiatul, cand vine fata la Domnul Isus, atunci se intampla lucruri extraordinare. Si cei care mijlociti si plangeti pentru copiii vostri, ziceti: „Doamne Isuse, eu ma rog.” Asta trebuie sa faca mama si tata. „Dar eu vreau sa vad de buna voie a lorca baiatul si fata vin la tine. Adu-mi Doamne baiatul si fata la tine. Sa vina ziua in care cerul sa consemneze, cronicarii cerului sa spuna: Venea baiatul la Domnul Isus; venea fata la Domnul Isus. Si pe cand baiatul si fata sunt gata sa vina la Domnul Isus se intampla lucruri extraordinare . Slavit sa fie Domnul. Sa nu ne multumim doar sa mijlocim pentru ei, ci sa-i aducem personal la Domnul Isus pentru ca atunci cand vin de buna voia lor, Domnul este gata sa aduca mantuire in viata lor si vindecare spirituala.

Să fim o mărturie pentru lume 

– Cand vrem sa scoatem generatia tanara de sub  influenta celui rau. Trebuie sa fim o marturie pentru lume. Prima parte a vers. 43 spune ca „toţi au rămas uimiţi de mărirea lui Dumnezeu.” Daca face minuni, Dumnezeu a ales in suveranitatea Lui sa faca minunile cu oameni ca si noi. Cand Dumnezeu face pentru El nu e minune. [Desi] El in Sine este o minune. Minunea e in parte legatura cu noi, cu oamenii. De ce? Pentru ca noi suntem niste fiinte slabe, niste fiinte limitate. Cand se produce o dedemonizare, acest lucru este vizibil pentru oricine. Oamenii care au fost martori la evenimentul acela  au inteles ca numai Dumnezeu poate fi capabil de o astfel de lucrare. Luca scrie ca toti cei prezenti au ramas uimiti de marirea lui Dumnezeu. Si cuvantul in original spune ca li s-a taiat respiratia pentru [cei] uimiti: „N-am mai vazut asa ceva.”

Putem spune ca Dumnezeu lucreaza numai atunci cand schimbari autentice sunt evidente pentru cei din jurul nostru. Domnul asteapta sa fim o marturie pentru ceilalti atunci cand ei pot sa vada felul in care El lucreaza in familiile noastre, in vietile noastre, in comunitatile noastre. Daca nu, noi nu ne vom duce mai departe si nu ne vom putea lauda decat ca suntem o comunitate separata, care avem obiceiuri diferite, dar nimic mai mult. Ori toate obiceiurile astea diferita, ca ne intalnim la ore diferite, ca nu batem clopote, ca nu facem cruci, ca nu avem icoane pe pereti, ca stam amestecati, acestea sunt diferente de cultura. Dar nu diferente care au implicare soteriologica, mantuitoare, innoitoare.

Ce putem sa le aratam noi celor din jur  este ca Duhul Domnului lucreaza in mijlocul nostru si ca credinta crestina este o credinta care transforma. Ca putem sa vorbim despre Daniel de dinainte si de Daniel dupa. Ca ei se pot uita cum au fost familiile noastre inainte si cum sunt in prezent; cum sunt copiii nostri inainte si cum sunt in prezent. Cum am fost cu toti inainte si cum suntem acuma. Si mai ales ce vrem sa fim. Tu esti gata sa spui: „Doamne, vreau sa fiu un instrument in dedemonizarea noii generatii, sa ma folosesti la pazirea noii generatii de cel rau. Daca ese cazul, la dedemonizarea ei. Daca este cazul, la scoaterea generatiei aceasta de sub influenta a celui rau. Si lucrul acesta presupune sa-ti pese. Haideti sa spunem Domnului: „Doamne, as vrea ca mie sa-mi pese pana la lacrimi!

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: