# Freedom Tour Romania – lupta împotriva traficului de persoane – 11 septembrie – 18 octombrie 2014

Traficul de persoane este o formă a sclaviei moderne. 66% dintre victime sunt exploatate din punct de vedere sexual. 48% dintre aceste persone nu au împlinit încă 18 ani. Iar 69% dintre aceste victime au absolvit cel mult ciclul gimnazial. Nimeni nu va face nimic pentru salvarea acestora dacă nimeni nu știe că aceste lucruri se întâmplă.

„Problema traficului de persoane este o problemă majoră la nivel global. În România traficul de persoane este la el acasă deoarece România a fost clasată pe locul întâi ca țară sursă de victime ale traficului de persoane în Uniunea Europeană. Sunt multe motive pentru care are loc traficul de persoane. Adesea e cauzat de sărăcie, de lipsa educației, dar în realitate pare să fie o problemă cauzată de vulnerabilitate, de lipsa unor oportunități.” a declarat Ryan Crozier, fondatorul Asociației eLiberare.
Traficul uman a devenit a doua cea mai profitabilă industrie ilegală, după traficul de droguri. Copiii reprezintă aproximativ 15% din numărul victimelor traficului de persoane identificate anual în România. Traficul de ființe umane este una dintre cele mai profitabile activități de criminalitate organizată din Uniunea Europeană.

În România două dintre cele mai frecvente tipuri de trafic care se reflectă în statistici sunt: exploatarea sexuală și exploatarea prin muncă.

„ Traficul de persoane noi de multe ori spunem că nu discriminează. Fiecare suntem vulnerabili – femei, bărbați, copii – însă, din păcate și în acest domeniu, femeile și copiii sunt cei mai vulnerabili la trafic. Ne-am hotărât să facem ceva înainte ca scenariul să implice victime. Ne-am hotărât să prevenim într-un fel și să ajungem la oameni vulnerabili, fie prin workshop-uri pe tema traficului de persoane în licee, fie prin diferite activități pe media socială, pe Facebook, pe Twitter, pe Instagram. Ne-am hotărât să ajungem la oamenii vulnerabili înainte ca ei să ajungă pe mâinile traficanților.” a menționat Ioana Săndescu.

„Unul din proiectele Asociației eLiberare este Freedom Tour, un turneu în jurul țării de 37 de zile, care totalizează 896 de ore. Numărul acesta reprezintă numărul victimelor descoperite în România în 2013, numărul oficial, însă știm că de fapt sunt mult mai multe persoane. Împreună cu persoane din Guvern, împreună cu alte organizații, împreună cu sectorul de afaceri ne-am hotărât să responsabilizăm oamenii, să îi ajutăm să își dea seama de pericolele din jurul lor, însă, în același timp, să le dăm și resurse pentru a se implica în prevenire ei înșiși. Una din campaniile Asociației eLiberare se numește ‘sunt un om liber’ și practic avem o bulină pe care o ținem în fața unei camere și îi facem o poză, pe care scrie ‘sunt un om liber’. Iar lucrul acesta are o însemnătate foarte aparte, cel puțin pentru mine. Personal, sunt o urmașa a lui Hristos și știu că în El există libertate absolută, de aceea una din dorințele mele este să văd orice om liber, și liber cu adevărat. Din cauza acesta cred că e atât de important să aducem componentul acesta al credinței când vine vorba de lupta împotriva traficului de persoane.” a menționat Ioana Săndescu.

„De multe ori ne gândim, când auzim de traficul de persoane sau traficul de droguri, că este responsabilitatea Guvernului sau responsabilitatea anumitor organizații să facă ceva în legătură cu asta. Ei bine, motivul pentru care noi am facut Freedom Tour, acest turneu al libertății este pentru că noi credem că fiecare din noi putem juca un rol în prevenirea traficului de persoane.” a spus Ioana Săndescu.

„Și, cu siguranță, sunt anumite elemente în care trebuie să lăsăm autoritățile să se implice, să răscumpere, să scoată victimele din situațiile acestea dar sunt lucruri simple care se pot face. Ca și urmași ai lui Isus, în primul rând putem să ne rugăm; să ne rugăm pentru victime, să ne rugăm pentru traficanți ca să fie pătrunși de răul pe care îl fac. Și ar fi un apel la rugăciune, ar fi un apel de voluntariat și chiar și cu finanțele noastre să susținem și să căutăm acele organizații, acele biserici locale care se implică în a lucra cu persoanele care sunt expuse la acestă problemă, care sunt în proces de a fi reintegrate în societate și în multe alte oportunități pe care Dumnezeu ni le poate scoate în cale.” a mai adăugat Filip Ologeanu.
Mai multe informatii: http://www.thefreedomtour.ro/
Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 534 – octombrie 2014. ultimele stiri crestine:http://alfaomega.tv/stiri

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: