Evanghelicii americani isi arata sprijinul fata de Israel

Evanghelicii americani își arată sprijinul față de Israel. Recent, fostul candidat la președinție, Mike Huckabee, alături de grupul ”Concerned Women for America”, și-au unit forțele pe Colina Capitoliului pentru a sponsoriza mitingul ”Stand with Israel”.
Președintele grupului CWA spunea că mitingul a luat naștere în urma unei vizite în Israel, când a înțeles de ce e important să susținem Israelul astăzi, când dușmanii acestuia vor să îl elimine. Apoi s-a întrebat dacă ea ar fi susținut evreii în al Doilea Război Mondial, când aceștia au fost amenințați cu extincția.

”Dacă eu aș fi trăit în timpul Holocaustului, ce aș fi făcut ? Aș fi procedat ca acei creștini care au închis ochii în fața răului dinaintea lor ?”, acestea au fost cele două întrebări ale lui Penny Nance.

Sprijinul comun față de Israel nu e o poziție strict altruistă. Cei de aici au înțeles rapid că dușmanii care distrug Israelul sunt pregătiți și nerăbdători ca mai apoi să distrugă America. Fostul candidat republican la președinție Mike Huckabee spune că el crede că Dumnezeu va păzi Israelul de distrugere, dar că SIIL, Hezbollah, Hamas și Iranul încă vor să îl distrugă. El mai avertiza că aceștia nu se vor opri acolo.

”Chiar credeți că dacă vor reuși să facă asta, se vor declara mulțumiți ? Ținta finală nu este Israelul, ci noi !” spunea Mike Huckabee.

Erick Stakelbeck de la CBN, analist al terorismului, a încuviințat spunând că, până în 2015, Iranul va dispune de rachete balistice intercontinentale pe care le-ar putea folosi pentru a lovi America.

”’Israelul este micul satana, o piedică spre marele satana.” Adică noi. Sunt cuvintele lor, nu ale mele”, spunea Erick Stakelbeck.

CWA a dorit să arate că sunt multe tinere preocupate și pentru Israel. Una dintre ele este Raquel Minka, o evreică tânără din Baltimore. Când a auzit că va avea loc un protest anti-Israel în cartierul ei, Minka a organizat un contraprotest la care a adunat cu câteva sute mai mulți participanți. Pentru ea, lupta este personală.

”Bunicii mei sunt supraviețuitori ai Holocaustului și au luptat în luptă, Tatăl meu este veteran al Armatei Israeliene, deci și el a luptat. Acum și eu fac același lucru”, a afirmat Raquel Minka.

Neoconservatorul Bill Kristol spunea că America trebuie să se implice în Orientul Mijlociu și să lupte.

”Noi știm cum arată o lume fără Israel și cu o Americă slabă. Am experimentat asta prin 1939, în urmă cu 75 de ani. Este o lume ce duce spre un război mondial, o lume ce duce spre un holocaust”, a afirmat Bill Kristol.

Luna aceasta, sute de persoane s-au adunat în Ierusalim și milioane peste tot în întreaga lume ca să se roage pentru pacea Ierusalimului. Al treisprezecelea eveniment anual ”Ziua de rugăciune pentru pacea Israelului” a adunat evrei și creștini pentru a se ruga împreună în cadrul unui eveniment ce a luat amploare mondială. God TV a transmis întrunirea de rugăciune în 190 de țări.

”Ne aflăm astăzi aici pentru că Ierusalimul e un oraș unic. Adesea, oamenii nu înțeleg că ceea ce are loc în acest oraș și în jurul lui influențează toate națiunile pământului. Fiecare persoană preocupată de viitorul planetei trebuie să fie preocupată de ceea ce se întâmplă în Ierusalim și să se roage pentru pacea acestuia, fiindcă el reprezintă cheia păcii tuturor națiunilor”, a afirmat Robert Stearns.

Mii de biserici din întreaga lume au luat parte la întrunirea de rugăciune, încurajând pe toată lumea să asculte porunca din Psalmi 122:6: ”Rugați-vă pentru pacea Ierusalimului !
Cei ce te iubesc să se bucure de odihnă.”
Vă încurajăm și pe voi să vă rugați pentru pacea Ierusalimului.
Stire difuzata in Jerusalem Dateline 48 – ultimele stiri din Israel: http://alfaomega.tv/stiri/stiri-despr…

Comments are closed.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: