Mai mulți pastori din Houston (SUA) au fost somați de conducerea orașului să prezinte la tribunal copii după predicile lor

Photo credit bpnews.net

~~~~~~~~~~

Atentie!!! Vom reveni cat de curand cu inca doua articole care explica detaliile acestui caz, fara precedent in America, pentru ca exista o oarecare confuzie asupra evenimentelor prin care s-a ajuns aici. Iata articolele cae le-am promis:

 1. Pastorii umplu biroul primariţei din Houston cu predici 24 Octombrie
 2. Povestea Pastorului Khan HuynhUn pastor din Houston a fugit de persecutie religioasa din Vietnamul comunist si a reintalnit-o in Houston (SUA) 24 Octombrie
 3. Intre 500 – 1,000 de Biblii primite de primaria Houston de la pastori din toata tara + multe predici scrise
 4. Houston – Cum s-a ajuns aici ? Sunt pastorii de vina? Si ce este Ordinanta diabolica, numita HERO? Si cum afecteaza copiii si femeile?
 5. De la Istorie Evanghelica, un articol bun De ce trebuie creștinii să voteze? 28 Octombrie
 6. Florin Ianovici – Merg la vot

~~~~~~~~~~

Photo credit uspastorcouncil.org

Pastori citați în instanță, cu predici cu tot

Mai mulți pastori din Houston (SUA) au fost somați de conducerea orașului să prezinte la tribunal copii după predicile pe care le-au ținut despre homosexualitate. „Corectitudinea politică” își arată colții, pastorii riscând amendă sau chiar privarea de libertate pentru îndrăzneala de a defini homosexualitatea ca păcat.

Democrația autentică nu se dezvoltă decât într-un climat al corectitudinii politice. Aceasta este convingerea puternică a celor care susțin cu fermitate egalitatea sub toate formele ei. În numele acesteia, oricine ar trebui să își găsească loc sub soare, indiferent de culoarea pielii sau de orientarea sexuală.

Problema sexuală se pare că ocupă un loc prioritar pe agenda publică. S-ar putea spune chiar că în jurul ei gravitează majoritatea discursurilor, care utilizează democrația ca o trambulină pentru aruncarea în abis a unor valori tradiționale ce cândva constituiau reperele unei societăți așezate.

Nu mai este cazul. Devine tot mai evident că democrația are derapajele ei și că sub lozinca egalității se pot ascunde germenii unei noi dictaturi. Ceea ce este ciudat este faptul că nu se mai pot face afirmații decât într-un anumit sens. Miza așezată pe valorile biblice este generatoare de probleme. O demonstrează situația din Houston.

O ordonanță cu adresă precisă

Primăria acestui important oraș din Texas a emis în luna mai o ordonanță pentru protejarea drepturilor homosexualilor. Între altele, ordonanța le permite travestiților să depună plângere dacă nu li se permite accesul la toaletă sau sunt discriminați la angajare sau în mediul casnic.

Aceasta nu ar fi chiar o noutate, mai ales pentru spațiul american, unde homosexualii sunt în plină ofensivă legislativă. Partea interesantă a poveștii constă în faptul că primarul orașului, Annise Parker, este o lesbiană declarată. De aici decurge și miza întâmplării.

Așa cum era de așteptat, biserica creștină a încercat să se opună ordonanței. Mai bine de 400 de pastori au început o campanie de strângere de semnături pentru o petiție împotriva ordonanței și au făcut plângere la tribunal pentru suspendarea acesteia. Ciudat este faptul că incidentul are loc în Texas, adică într-unul dintre statele americane situate în celebra Centură Biblică, acolo unde conservatorismul părea să fie de neclintit.

Pastorii citați la tribunal

Screen Shot 2014-10-22 at 11.53.38 AMÎn apărarea sa, primăria a solicitat ca cinci dintre pastori să prezinte în instanță, printre alte documente, și predicile ținute în bisericile lor. În citație se amintește de toate discursurile sau predicile care amintesc despre ordonanță, despre primarul Annise Parker, despre homosexualitate sau identitate de gen.

„Ca autoritățile să intre în biserici și să le ceară pastorilor să vină cu predicile la tribunal… asta este deja prea mult. S-a mers prea departe! Asta nu mai este America!” a declarat la un post TV local pastorul Herman Castano, unul dintre cei care au primit citații.

Autorul creștin Eric Metaxas și-a exprimat surprinderea și îngrijorarea față de această situație, convins că America a luat-o pe un drum de pe care este dificil să se mai întoarcă. Şi în eventualitatea în care cazul din Houston va fi închis, iar primăria își va retrage plângerea (ceea ce pare că se va și întâmpla), situația nu se va schimba, fiindcă pe fond s-a ajuns deja la o situație extrem de complicată. „Poate că vom câștiga această rundă, dar e clar că avem o problemă, și nu numai în Houston”, a scris Metaxas.

O problemă veche

Cazul Houston nu face decât să ilustreze drumul înfundat pe care merge noua construcție democratică, una în care în numele toleranței se anulează dreptul de exprimare a convingerilor proprii.

De altfel, Houstonul nu este singular pe harta noii toleranțe. În anul 2003, o situație similară s-a petrecut în Suedia, acolo unde, conform legislației suedeze, „căsătoria” între homosexuali este permisă și în biserică. Din această perspectivă, pastorii care țin la valorile tradiționale au o viață grea. „În Suedia, cei care predică Biblia în biserică merg la închisoare”, se putea citi pe banderolele câtorva zeci de demonstranți adunați în fața tribunalului din Jönköping, pentru a-l susține în timpul procesului pe Åke Green, un pastor penticostal condamnat inițial la o lună de închisoare. Instanța de fond a considerat că pastorul s-a făcut vinovat de „săvârșirea infracțiunii de incitare la ură față de homosexuali”.

Cu un an mai devreme, Harry Hammond, un cetățean englez, a fost amendat fiindcă a purtat o pancartă pe care scria: „Stop imoralității. Stop homosexualității. Fără lesbianism.” La vremea respectivă cazul a ajuns de notorietate în Marea Britanie. Deși a fost agresat și trântit la pământ, Hammond a fost cel amendat, nu agresorii. Desigur, poate fi discutabilă corectitudinea gestului lui Hammond, însă pe fond problema rămâne aceeași. Drepturile par să fie oferite cu dedicație. Adică unii sunt mai egali decât alții.

Unde a dispărut adevărul?

În epoca „noii toleranțe”, nu doar etica este relativizată. Adevărul însuși nu mai există. Absolutizarea sa este percepută ca un pericol. Convingerile proprii sunt diluate, fiindcă sunt considerate forme de intoleranță. De aceea, activiștii gay își permit să îi acuze pe creștini de bigotism. Intoleranța este printre acuzațiile cel mai frecvent întâlnite.

Noua abordare izvorâtă din corectitudinea politică l-a determinat pe H.R. Patapievici să concluzioneze că aceasta „nu diferă cu nimic de vechiul ideal fascist ori comunist de ideologizare forţată a societăţii“. O opinie similară o exprimă filosoful britanic Philip Atkinson, care consideră corectitudinea politică o formă generată de „aceeași mentalitate care a inspirat Inchiziția și l-a obligat pe Galileo Galilei să retracteze. Aceeași mentalitate care i-a inspirat pe naziști și a dus la Holocaust.”

Pot părea replici dure la actuala formă de construcție a societății. Ele nu fac decât să indice premisa greșită că egalitatea nu se poate implementa decât prin detașarea de ceea ce a stat la baza civilizației creștine. În consecință, drepturile atât de clamate par să fie rezervate doar unora. Iar aici nu este vorba doar de homosexualitate, ci de un tipar de gândire care începe să se încurce în propria sa construcție. Unul care și-a propus să realizeze prea mult pe un fundament extrem de șubred.

SURSA Semnele Timpului

Senator Ted Cruz:

Houston Has No Power to Silence the Church

Senatorul din Texas, Ted Cruz:

Orasul Houston nu are dreptul legal sa supuna biserica la tacere

VIDEO by CBN News

25 comentarii (+add yours?)

 1. dininimapentrutine
  oct. 22, 2014 @ 09:09:16

  Reblogged this on pastor ciprian barsan .

 2. cornelilioi
  oct. 22, 2014 @ 14:12:00

  Surpriza mare este ca totul se intampla in orasul cu cea mai mare biserica din America si cu 4 biserici (ca marime si renume) in primele 100. In primul rand este surprinzator cum in acest oras supra-crestin, teoretic cel putin, a ajuns Primar un gay…..oare ce au predicat acesti pastori inainte de alegeri, sau pentru popularitate si-au inchis constiinta? In al doilea rand surprinde total reactia (mai bine zis ne-reactia) in aceste momente ale lui Osteen….incet incet iese la iveala pe ce au cladit si cladesc acesti „supra-pastori” de carton…….

  • rodi
   oct. 22, 2014 @ 14:39:55

   s-ar putea sa aveti mare dreptate despre super pastorii din Houston, dar sa nu uitam, ca nu numai ca credinciosii evanghelici nu prea voteaza, dar cand voteaza, voteaza cum se zice „cu portofelul”, pe cei care sunt liberali cu asistenta sociala. De aia, avem ceea ce uneori meritam.
   Dar uitati statisticile: Dintr-o populatie de 2,2 milioane de locuitori in Houston, sub 150,000 au votat la alegerile pentru primarie. Doamna primara a castigat cu 97,000 de voturi. (Dupa wikipedia census) Sunt aprox, peste 30,000 de penticostali si aprox 350,000 baptisti.. You do the math 🙂
   Dar oricum, cand vedem ca judecatori federali anuleaza legile statelor cu privire la casatorii de acelasi sex, se pare ca astfel de realitati nu se mai pot evita. Prin lege, in afara legii, agenda aceasta diabolica se strecoara peste tot si Dumnezeu o ingaduie, pentru o vreme… si stie El de ce…

 3. cornelilioi
  oct. 22, 2014 @ 15:17:52

  …din 380,000 de penticostali si baptisti inregistrati, cati au votat? Cu atat mai mare este vina lor ca au lipsit de la vot stiind ca un candidat cu sanse mari este gay….si nu cred ca erau toti pe genunchi in timpul votului, rugandu-se sa „iasa” un primar crestin…..acest exemplu negativ ar trebui sa dea de gandit tuturor pastorilor despre ce au de facut inainte de alegeri….daca in alte situatii, judecatorii pot schimba votul, la alegeri nu…..daca numai jumatate din acest numar amintit ar fi fost la vot, cred ca rezultatul ar fi fost altul…..acum platesc pentru ce au facut nefacand ce trebuiau de fapt sa faca.

  • rodi
   oct. 22, 2014 @ 15:24:04

   Din cate am inteles (citit) aceasta femeia a fost aleasa pentru al treilea (si ultimul) termen, Deci a fost aleasa de 3 ori! Am stiut Texasul altfel…Dar cand bisericile ignora cuvantul lui Dumnezeu si isi schimba crezul, ce sa mai ne asteptam de la cei de-afara?

 4. mitran
  oct. 23, 2014 @ 05:58:42

  Datorita evenimentelor petrecute in lume pe tema religiilor-rasism,religie,intolerant ,discreditari…,lucruri ce se pot da pe seama celor ce predica,este de inteles si faptul ca legile pamintesti au un rol de raspundere si mijlocire intre acestia ,mai mult sau mai putin fanatici !!!
  Deci ,acum ca niciodata,nu ar trebuii sa va deranjeze aceste interventii ale celor ce au dreptul sa se amestece in ceeace au acest drept, numit chiar si de dunezeu,rolul legilor pamintesti !!
  Deci pt cei ce comenteaza aceste lucruri,se acuza pe ei insusi, ca intoleranti s.a.m.d. ,chir este de comparat sensibilitatea cu care comentati,un paradox ,ce se spune in biblie si ce d-voastra emanati .Dumnezeu sa ne aiba in paza si sa ne binecuvinteze pe toti cei buni si toleranti cu semenii lor,egal de rasa, religie sau insusiri … !!!

  • rodi
   oct. 23, 2014 @ 07:19:25

   frate, nu stiu cat de mult cunoasteti acest caz, dar sunt mai multe aspecte. Primaria orasului vrea sa legifereze voia barbatilor sa foloseasca toaletele feminine publice si dusurile (de ex, la scoala, in salile de sport) ca barbatii transexuali sa intre si ei cu femeile. Deci dacca un barbat se declara ca el se simte ca e femeie, atunci legea asta ii da voie sa intre la toaletele femelilor. Imaginati-va cum se poate folosi un criminal de legea asta si sunt destule violuri de femei si de copiii, chiar si fara accesul acesta sa intre dupa tine o femeie sau fata la toaleta. Ti-ar fi si frica sa mai mergi la toaleta publica sau la toaleta la servici stiind ca barbati ar intra peste tine. Acesti pastori somati au semnat petitie impotriva acestei legi pentru ca vad pericolul care vine si din cauza asta sunt persecutati acum de primaria orasului si li se cere ca sa predea toate comunicatiile private si predicile lor. Ce faec primaria este ilegal si impotriva drepturilor de libertate religioasa care este garantata de constitutia Americii. Nu, nu pastorii sunt de vina! Ei dau voce celor mai vulnerabili din societate: femei si copii.

  • mike
   oct. 23, 2014 @ 22:53:48

   Interesant punct de vedere-Legile pamintesti sunt facute de catre populatie –prin vot majoritar -exceptie legile facute de dictatori– deci, America fiind o tara Democratica legile ei sunt glasul -MAJORITATII- period.–-Eu unul nu inteleg ca o minoritate sa conduca dupa pofta lor, MAJORITATEA.– Nu pot pricepe cum – non naturalul- acuza -naturalul( ceace a infiintat Dumnezeu) ca fiind falsitate?. Nu inteleg de ce- ,,pocaitii”- nu merg la vot ca sa-si exprime punctul lor de vedere?– Dumnezeu lucreaza prin oameni –Ap Pavel ne indeamna sa fim treji si vegheatori imbracati ,incaltati ,coiful minturii, scutul si sabia Duhului in maini –deci lupta–cu cine?? pai, cu minciuna, cu cei ce sucesc adevarul,– a vota cu cei mai apropiati de adevar, a vota propuneri de legii care ni se par mai aproape de cuvintul scris- asta e una din luptele credinciosului. Dar -auto-multumirea-,toleranta marita peste limitele tolerantei, putin i-mi pasa, in vizor doar cistig material–au pus stapinire pe majoritatea crestinilor –iar cei drepti sufere consecintele trairii in Adevar.–falsii crestini ,o duc bine –ei nu l-au jignit pe diavolul.- Iar ce scrie in Biblie ,se inplineste chiar sub ochii nostri –Trist.-God bless America.

   • rodi
    oct. 24, 2014 @ 07:37:14

    da, e foarte trist ca (in general, ca sunt multe exceptii) majoritatea dintre noi nici nu ne facem datoria ca cetateni sa ne spunem parerea prin vot si nici nu ne prea rugam pentru conducerea noastra.

 5. Paul
  oct. 23, 2014 @ 10:00:34

  Pai cum sa mearga la vot pocaitii cand ei invata ca nu e datoria unui pocait de a vota ? Vorbeam saptamana trecuta cu cativa pocaiti care sustineau sus si tare ca D-zeu nu ingaduie ca pocaitii sa voteze …. poate ca pastorii ce ii invatatu aceste idiotenii sa priveasca acum la opera lor proprie. Mie mi se pare o oportunitate destul de buna ( daca nu chiar foarte buna ) de a prezenta adevarul biblic in privinta homosexualitatii in copiile cerute … sa vedem daca si pastorasii vad aceasta oportunitate sau doar se tin de cap ca a venit prigoana peste ei ?

  • rodi
   oct. 23, 2014 @ 10:19:05

   Paul. e incredibil ca crestinii nu voteaza. Traim intr-o tara care ne da posibilitatea sa ne spunem parerea prin vot si noi ne ascundem intre cei 4 pereti ai bisericii si apoi cand vedem ca tara merge pe rapa, atunci strigam si Il intrebam pe Dumnezeu: De ce????

   Aproape la fiecare alegere electoral se propun tot felul de legi (cateodata dezastruoase) si fiecare am putea vota pentru sau impotriva lor. Cand votezi nici nu trebuie sa votezi vreun candidat, poti sa votezi doar legile care se introduc in municipiul, county sau statul tau. Deci, cine crede ca e mai curat ca nu voteaza ca considera asta o politica, pot macar sa voteze impotriva legilor diabolice.

   Cred ca expresia ‘avem guvernul pe care il meritam’ este fosrte adevarata.

   Votatul nu substituie credinta si nadejdea noastra ca Dumnezeu ne va proteja si va trece cu noi prin vremurile grele, dar in zilele de azi prea confortabili stau crestini si dau prilej sa li se bage pe gat tot felul de legi proaste. Nu ne gandim la copiii nostri si in ce fel de tara vor trai ei??? Ce sa mai zic de copiii copiilor nostri! Dumnezeu sa aiba mila de noi si sa ne dea intelepciune, sa intelegem vremurile in care traim.

 6. Trackback: Pastori citați în instanță, cu predici cu tot | Daniel Olteanu
 7. Trackback: Pastorii umple biroul primaritei din Houston cu predici | agnus dei - english + romanian blog
 8. donu
  oct. 24, 2014 @ 07:50:16

  america este marele satan, de la ei vor incepe prigonirile si tot raul, este un guvern minciunos, satanic condus din umbra de iluminati.

  • rodi
   oct. 24, 2014 @ 07:52:56

   Donu, Satana este marele Satan, Ce spui tu, doar musulmanii care nu cred in Dumnezeu, ci in dumnezeul lor, spun. Tu esti musulman?

 9. Trackback: Un pastor din Houston a fugit de persecutie religioasa din Vietnamul comunist si a reintalnit-o in Houston (SUA) | agnus dei - english + romanian blog
 10. daniel
  oct. 27, 2014 @ 15:28:06

  Sunt evenimente cu care o sa n-e intalnim din ce in ce mai des,cea ce cred ca putem invata este faptul ca trebuie sa cerem protectie Lui Dumnezeu,si sa putem sta in picioare can vor veni persecutiile peste noi,zice cuvantul Divin ca bucurativa cand vom vedea toate acestea.

 11. Avram
  oct. 27, 2014 @ 20:38:48

  Persecutiile vor veni, dar primul lucru care se intampla este ca multi crestinii nu mai sunt cu adevarat crestini, se leapada de credinta lor, si tac, lasand inamicul sa-si faca de cap. Prea multa tacere in ultimul timp, timp in care inamicul acapareaza teritorii imense. Au cazut crestinii intr-un somn adanc? Sau pun preocuparile lumii acesteia pe primul plan in viata lor?

 12. Trackback: Intre 500 – 1,000 de Biblii primite de primaria Houston de la pastori din toata tara + multe predici scrise | agnus dei - english + romanian blog
 13. Trackback: Houston – Cum s-a ajuns aici ? Sunt pastorii de vina? Si ce este Ordinanta diabolica, numita HERO? | agnus dei - english + romanian blog
 14. Phoenix arizona
  nov. 04, 2014 @ 18:48:57

  Well ,acest simdrom e INTERNATIONAL si datorita U.N,avem tot felul de probleme in intreaga lume deoarece United Nations,e incubatorul DEABOLUC al ‘LIBERTATILOR EXTREMISTE DE TYOATE PARTILE ” CA SI VREMEA 666 DIN Apocalipsa. Nu accepti semnul UN Coalition or CONTRACT,este ca si Natiune or Tara fara drepturi de apel. Deci Monstrii de HOMOSEXUALI sint primi care adeera dupa Actul de Terrorism arownd the world. Sint multe de spus dar ma aptin sa scriu pre multe ca sa nu sufar ca unul care ma amestec in” treburile altora .”
  Vremea sfirsitului ca si DISPENSATIUNE BIBLICA isi spune cuvintul ! asadara,o noua implinire a vremii dar diferita ca prima :”Cind va venii implinirea vremii Isus va revenii in curind ! Deci sa fom gata asta e parerea mea. Cu respect si moralitate in drept de Lege : Mr.Teofil Poenar.

 15. Trackback: Florin Ianovici – Merg la vot | agnus dei - english + romanian blog
 16. Trackback: Un Pastor in Georgia, Eric Walsh, concediat pentru continutul predicilor rostite in timpul liber | agnus dei - english + romanian blog
 17. Trackback: Update: Sister Kim Davis Este O Eroina Americana + Apel la rugaciune pentru avocatii lui Kim Davis care sunt amenintati cu moartea | agnus dei - english + romanian blog
 18. Trackback: PENTRU ROMANII DIN HOUSTON – Votati NO Propozitia unu! Azi 3 Noembrie 2015! | agnus dei - english + romanian blog
Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: