Raspunde Dumnezeu la rugaciunea crestinului care traieste in pacat?

 

Traducere Blogul Agnus Dei – Articol de  Matt Slick via http://carm.org/does-god-answer-prayers-of-christians-in-sin

Nu, Dumnezeu nu raspunde la rugaciunile crestinilor care sunt in pacat. Cand spunem ca sunt „in pacat,” noi spunem ca ei traiesc in pacat, si nu se pocaiesc de pacatul lor. Dumnezeu zice ca El nu va auzi rugaciunile lor.

 • Psalmi 66:18, Dacă aş fi cugetat lucruri nelegiuite în inima mea, nu m-ar fi ascultat Domnul. („If I regard wickedness in my heart, the Lord will not hear.”)
 • Proverbe 1:28-29, 28 Atunci mă vor chema, şi nu voi răspunde; mă vor căuta, şi nu mă vor găsi.29 Pentru că au urât ştiinţa şi n-au ales frica Domnului,  (“Then they will call on me, but I will not answer; They will seek me diligently, but they shall not find me, 29 Because they hated knowledge, And did not choose the fear of the Lord.”)

Vedem in Psalmul 66:18 ca daca noi ca si credinciosi „cugetam lucruri nelegiuite” in inimile noastre, atunci Domnul nu va asculta rugaciunile noastre. Cu alte cuvinte, El nu va raspunde rugaciunilor. Totusi, daca noi ne rugam pentru iertare si ne pocaim, desigur ca atunci Dumnezeu  asculta si  iarta. Dar ce insemneaza a cugeta lucruri nelegiuite in inima ta? Traducerea literala este a „vedea nelegiuirea cu placere”. Deci, daca cineva, incluzand crestini, se uita la pacat favorabil si cauta sa-l faca, atunci Dumnezeu nu va auzi rugaciunile lor. Pacatul impiedica eficienta rugaciunii; si asa cum vedem in urmatorul verset din Isaia 59:2, Dumnezeu se ascunde de la cei staruiesc in pacat. In Epistola lui Iacov 4:3 vedem ca motivele gresite impiedica rugaciunile.

Cartea Proverbelor 1:28-29 ne spune ca Dumnezeu nu va raspunde acelora care au urat cunostinta Lui si nu au frica de El. Orisicine, incluzand crestini, care traiesc in pacat cu voia, nu aleg frica Domnului. Prin urmare, Dumnezeu nu-i va asculta si rugaciunile lor vor fi impiedicate.

Rugaciunea pocaintei si iertarii este ascultata.

Daca esti un crestin care traiesti in pacat, atunci ceea ce trebuie sa faci este ca sa te rogi Domnului si sa-ti marturisesti pacatul si apoi sa te pocaiesti de el ca sa fi curatit.  Dumnezeu te va ierta si partasia cu El va fi restabilita.

 • 1 Ioan 1:9, Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept ca să ne ierte păcatele şi să ne cureţe de orice nelegiuire. („If we confess our sins, He is faithful and righteous to forgive us our sins and to cleanse us from all unrighteousness.”)

Trebuie sa te increzi in Isus Christos si in ceea ce a facut pentru tine. Trebuie sa intelegi ca toate pacatele noastre sunt curatite de Domnul Isus. Dar, daca tu vei continua sa traiesti in pacat, Dumnezeu nu-ti va raspunde rugaciunilor tale.

 

 

 

4 comentarii (+add yours?)

 1. razvanmihalcea
  oct. 22, 2014 @ 07:48:55

  Reblogged this on La Razvi' – Razvan Mihalcea.

 2. mike
  oct. 23, 2014 @ 23:59:53

  -Daca esti un ,,crestin” care traiesti in pacat- Sa nu sa supere nimeni daca pun intrebarea – se poate numi crestin, -( care ILurmeaza pe Christos) unul care traieste in pacat??-1-Ioan -2-1- Copilasilor , va scriu aceste lucruri, ca sa nu pacatuiti. Dar daca cineva a pacatuit avem la Tatal un Mijlocitor pe Isus Christos cel neprihanit. Pentru cine e acest citat? pentru pocaiti sai pentru cei nepocaiti? Daca mergem la 1-Ioan3-6- Oricine ramine in EL nu pacatueste, oricine pacatueste ,nu La vazut,nici nu La cunoscut–apoi-1 Ioan 3-8- Cine pacatuesteeste este de la diavolul caci diavolul pacatueste de la inceput.––. Pentru mine a fost marea dilema–pina am aflat ca, e o mare diferenta intre( a traii in pacat) si greseala. Eu am inteles ca odata predat trebue sa devii o- fiinta noua- care se lupta cu toata puterea sa faca -doar, ceace a jurat Lui Dumnezeu– pentru ca traim in oala de lut suntem ispititi, dar, strigind dupa ajutorul Domnului atunci cind suntem slabi ,Domnul aude si cu ajutorul Lui putem invinge ispitele–Pot totul in Christos care ma intareste(Ap Pavel).- Ma gindesc la femeia prinsa in pacat pe care Domnul Isus nu a condamnat-o ci ia spus –dute dar, sa nu mai pacatuesti- se repeta povestea si a doua oara?? – Adica pacatuesc i-mi cer iertare ,pacatuesc din nou si iar i-mi cer iertare si continuu asa findca citesc doar 1 Ioan-2-1 ?? Oare sunt eu gresit in intelegerea mea??…Blessing….

 3. Lucia Tudosa
  oct. 26, 2014 @ 14:35:50

  Scurt si cuprinzator-multumesc

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: