Ioan Burca – Locul TAU din … Veșnicie !

funeral

Asculta predica aici – http://www.perlesicomori.net

TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT,

Toata Gloria in Veci !!!

Locul TAU din … Veșnicie !

(Luca 16:19-31)

       „Părinte Avraame, fie-ţi milă de mine, şi trimete pe Lazăr să-şi moaie vîrful degetului în apă, şi să-mi răcorească limba; căci grozav sînt chinuit în văpaia aceasta.”  (Luca 16:24).

Ioan BurcaMulți se îngrijesc să aibă un „Loc de veci” în cimitir pentru când vor muri. Îl cumpără, îl aranjează, cheltuiesc bani pentru aceasta, și totul pare să fie pus la punct pentru ziua morții. Aceștia s-ar părea că pun în practică zicala românească: „Cum îți așterni, așa vei dormi, sau te vei odihni”.

Textul anunțat mai sus, din Luca 16:19-31, ne prezintă un om bogat la care banii nu erau nici o problemă, dar el nu spune că acel om și-ar fi pregătit un așa numit „loc de veci ” în cimitir. De ce nu e specificat acest lucru? Foarte simplu; acest lucru nu e atât de important, pentru că trupul (corpul) omului este făcut din țărână (pământ, lut), și se întoarce în țărână din care a fost luat, așa cum a poruncit DUMNEZEU. Trupul omului este desigur deosebit de important pentru viața aceasta de pe pământ; la moarte însă el rămâne aici, este pus în pământ; doar sufletul trece dincolo, pentru că sufletul este nemuritor, este veșnic.

Așadar, textul ne spune că într-o zi acest om bogat a murit, și de asemenea a murit și săracul Lazar, cel despre care ni se vorbește în versetul 20 că zacuse la usa celui bogat, și fusese plin de bube și nebăgat în seamă de cel bogat. Fiecare din ei a fost îngropat; Biblia însă ne spune că după moarte ei au ajuns în locuri cu totul diferite: Lazăr a ajuns „în sânul lui Avraam”, pe când bogatul a ajuns „în Locuința morților, în chinuri” (vezi versetele 22 și 23). Vedem deci că nu se termină totul la mormânt, ci ceea ce este veșnic, sufletul omului pus în el de Dumnezeu, continuă să existe dincolo în veșnicie, ba mai mult, este perfect conștient, poate comunica, simte bucurie și fericire, necaz, durere și dezamăgire, în raport cu locul în care a ajuns pentru veșnicie. În lumina Cuvântului lui DUMNEZEU, aș dori să-ți spun câteva lucruri în legătura cu Locul din veșnicie:

 1. În primul rând, să știi că acest loc EXISTA , și că e o mare greșeală să fie confundat cu așa zisul „loc de veci” din cimitir. Chiar dacă unii nu cred în existența locului din veșnicie (sau se fac că nu cred), chiar dacă mulți n-ar vrea că acest loc să existe (și știu ei pentru ce nu ar vrea să meargă dincolo, pentru că își cunosc viața cum o trăiesc, și știu că singurul loc unde ar putea merge ar fi cel de chin și pedeapsă), cu toate acestea, că vrem noi sau că nu vrem, acel loc există! Dacă locul din cimitir ni-l pregătim noi, pe cel din veșnicie l-a pregătit DUMNEZEU. Există doar două locuri mari unde poți petrece veșnicia: ori în locul de fericire, unde este Avraam (cel amintit în text), Moise, proorocii din vechime, apostolii Domnului Isus, toți cei care L-au primit și slujit pe Dumnezeu pe acest Pământ, e însuși Domnul și Salvatorul nostru – ISUS HRISTOS împreună cu DUMNEZEU TATAL, DUHUL SFANT, ingerii, ori în celălalt loc, de chin și de groază, unde e satan și duhurile rele care bântuie acum prin lumea noastră, acolo unde nimeni n-ar dori să ajungă, nici măcar cei care acum glumesc, bravând că nu le pasă unde vor fi după moarte.

 

 1. Locul din veșnicie NU poate fi EVITAT. Trebuie să mergi acolo indiferent dacă vrei sau nu. Moartea nu te întreabă dacă vrei sau nu vrei să mergi dincolo. Chiar dacă cei apropiați sau doctorii, fac tot ce le stă în putință, până la urma fiecare om moare. Oricâți bani ai, de moarte nu scapi, așa cum n-a scăpat nici bogatul din textul citat.
 1. Apoi, locul din veșnicie și-l alege FIECARE cât trăiește pe Pământ: „… tu ți-ai luat lucrurile bune ….” spune foarte scurt textul în versetul 25. Cum îți asterni așa te vei odihni. Nu-l alege altcineva în locul tău. Nu-l poate alege altcineva chiar dacă ar vrea. De exemplu, nu poate alege părintele în locul copilului, ci acesta va trebui să aleagă atunci când va fi mare. Nu poate alege soțul în locul soției sau invers, nu-l poate alege pastorul sau preotul in locul tau. Îi poți îndemna, te poți ruga pentru cei din jur, dar alegerea o face fiecare, în mod îndividual, în mod personal. În ce-L privește pe Dumnezeu, El dorește ca toți oamenii să aleagă locul de fericire, dar omul este o ființă cu libertate de decizie și Dumnezeu respectă decizia omului. Aceasta decizie trebuie luată aici pe pământ, când ești încă în viața aceasta: „Fiule” i-a răspuns Avraam, adu-ți aminte că în viața ta, tu ți-ai luat… ” (versetul 25).
 1. Locul din veșnicie NU poate fi SCHIMBAT, odată ce ai trecut dincolo, ne spune versetul 26: „Pe lângă toate acestea, între noi și între voi este o prăpastie mare, așa că cei ce ar vrea să treaca de aici la voi, sau de acolo la noi, să nu poată”. Atunci cei ce vor fi în iad vor dori să schimbe acel loc, dar nu vor putea. Nici măcar cei din locul de fericire nu-i vor putea ajuta cu nimic. Mulți cheltuiesc bani pe slujbe, pentru a-l trece pe cel mort din locul de chin, în „locul cu verdeață”, dar e prea târziu, e fără rost! Asta-i înșelăciunea satanei care-i face pe mulți să-și trăiască viața oricum, în nepăsare și în neascultare de DUMNEZEU, crezând ca după moartea lor, cei rămași pe Pământ le vor rezolva problema fericirii vesnice cu o slujbă (sau mai multe), cu un preot (sau mai multi), functie de cati bani sunt alocati! Mare dezamăgire vor avea toți aceștia!
 1. Din cererea bogatului, aratată în versetul 24 vedem că nu numai locul nu poate fi schimbat după moarte, ci nici măcar CONDITIILE din acel loc: „Părinte Avraame, fie-ți milă de mine și trimite pe Lazăr să-și moaie vârful degetului în apă și să-mi răcoreasca limba, căci grozav sunt chinuit în văpaia aceasta”. Cererea lui însă a fost respinsă.
 1. În locul de FERICIRE NU poate exista tristețe sau chin, pentru că Domnul ISUS va șterge orice lacrimă din ochii celor ce L-au urmat pe El când au fost pe Pământ, iar în locul de CHIN NU va fi alinată suferința cu nimic si nici macar un pic! Nu se va putea stâmpăra setea cu nimic, nici măcar cu un strop de apă, pentru că acolo nu este, și pentru că acest lucru nu va fi permis. Vestea rea e că racoritoarele de la frigider vor rămâne aici! Asta este valabil pentru cei ce cred că vor face și în veșnicie, ce au făcut aici. Tot o veste rea e și pentru cei prea optimiști, care spun că Dumnezeu nu poate fi atât de rău încât să-i pedepsească atât de drastic. Așa și este: DUMNEZEU e bun, dar El e și drept. El și-a dovedit bunătatea și iubirea pentru fiecare dintre noi, atunci când a  trimis pe Fiul Său, Domnul ISUS, ca să moară în locul nostru, pentru păcatele noastre. Nu da cu piciorul în bunătatea Lui, în dragostea Lui, în răbdarea Lui! Profită de toate acestea acum! Nu aștepta momentul dreptății și pedepsei Lui!
 1. Când era în locul de chin, bogatul l-a recunoscut pe Lazăr, pe care nu l-a băgat în seamă când trăia pe Pământ: „La ușa lui, zăcea un sărac, numit Lazăr, plin de bube. Și dorea mult să se sature cu fărâmiturile care cădeau de la masa bogatului; până și câinii veneau și-i lingeau bubele” (versetul 20 și 21). Îndemnul pentru noi toți e ca să nu trecem nepăsători pe lângă cei în nevoie, pentru că DUMNEZEU dorește să-i ajute pe semenii noștri și prin noi.
 1. De alegerea pe care o faci aici pe Pământ s-ar putea să depindă și alegerea celor apropiați ție, FAMILIE, RUDENII, PRIETENI, VECINI, COLEGI, CUNOSCUTI. În versetul 27 și 28 vedem grija bogatului pentru cei dragi lui care erau încă pe Pământ: „Bogatul a zis: „Rogu-te dar, părinte Avraame, să trimiți pe Lazăr în casa tatălui meu; căci am cinci frați, și să le adeverească aceste lucruri, ca să nu vina și ei în acest loc de chin”. Cererea lui însă a fost respinsă și de aceasta data; de acolo nici o cerere, nici o rugăciune nu mai e ascultată; bogatul s-a rugat prea târziu! Dacă el făcea o alegere bună când a trăit pe Pământ, poate îi influența, îi ajuta și pe cei din familia lui, ca să facă la fel. Îndemnul meu pentru toți cei care aud vestea mântuirii, este să facă alegerea bună și să-i ajute astfel pe cei dragi (soț, soție, copii, frați, părinți), să facă și ei la fel!
 1. Vedem că în tot textul este pomenit doar numele lui Avraam și numele lui Lazăr, cel care fusese sărac și necăjit pe Pământ. NUMELE bogatului NU e nicăieri. El care avusese de toate pe Pământ, avere, bani, poziție sociala, un nume de care poate mulți s-au temut, acolo a devenit un nimeni, cineva fără nici o importanță care nu mai interesa pe nimeni.
 1. Locul din veșnicie are menirea să RASPLATEASCA pe cei care I-au fost credincioși Lui DUMNEZEU și au dus o viață curată pe Pământ, sau să PEDEPSEASCA pe cei care I-au întors spatele Lui DUMNEZEU și semenilor lor și au dus o viața cum i-a tăiat capul. Locul în care vei merge în veșnicie depinde de atitudinea pe care o ai față de Cuvântul lui DUMNEZEU, de atitudinea pe care o ai față de cei din jur, de felul în care-ți trăiești viața pe Pământ.
 1. Când a fost rugat de bogat să trimită mesager pentru cei ce erau încă în viața pe Pământ, Avraam a răspuns: „Au pe Moise și pe prooroci; să asculte de ei” (versetul 29). Moise și proorocii care au trăit pe vremea când trăia bogatul, au murit. DUMNEZEU însă a avut întotdeauna oamenii Lui prin care și-a comunicat voia, i-a atenționat pe oameni de pericolul iadului și le-a arătat posibilitatea fericirii veșnice. DUMNEZEU are și astăzi OAMENII Lui care vorbesc și scriu despre locul din veșnicie și despre voia Lui, despre ceea ce dorește El de la noi toți. Bogatul n-a ascultat de oamenii Lui DUMNEZEU și a ajuns rău. Ce vei face tu, iubite cititor sau cititoare? ASCULTA de oamenii lui Dumnezeu care îți dau sfaturi bune! Toți cei ce Îl primesc pe Domnul ISUS în inima lor și ascultă de El, devin copii ai lui DUMNEZEU, așa cum scrie în Ioan 1:12:

      „Dar tuturor celor ce L-au primit, adică celor ce cred în Numele Lui, le-a dat dreptul să se facă copii ai lui Dumnezeu”.

Însuși Domnul ISUS a spus celor ce Îl urmau pe El: „..și-Mi veți fi martori..” (Faptele Apostolilor 1:8). Ascultă de cei care Il marturisesc pe El, oricât de simpli sau modești ar fi, deoarece ascultând de ei, asculți de fapt voia lui DUMNEZEU, dar respingându-i pe ei, respingi de fapt voia LUI. Dacă primești o scrisoare de la o înaltă personalitate sau înaltă organizație de stat, vei căuta de îndată să vezi ce veste îți aduce scrisoarea, și vei căuta să împlinești ceea ce ți se cere, știind că e pentru binele tău, indiferent cât de modest ar fi postașul (mesagerul) care îți aduce scrisoarea. Procedează la fel cu maretul mesaj al lui DUMNEZEU. Ascultă-L, și astfel și tu vei deveni un copil al lui DUMNEZEU.

 1. Bogatul nu a ajuns in iad din cauza bogatiei, ci din cauza ca pe cand traia pe Pamant, NU a ASCULTAT de DUMNEZEU si NU i-a pasat nici de NEVOILE celor din jur. S-a intamplat si se intampla si azi ca cei bogati sau cu functii inalte, sa se simta stapani pe situatia si viata lor, simtindu-se a trai vesnic pe Pamant, crezand ca tot ce au li se cuvine, ca au merite, ca-s destepti, descurcareti, judecandu-i pe cei in nevoi, in loc sa-i ajute, uitand de DUMNEZEU si de ….Moarte, care poate aparea dupa colt in orice moment si tot ce-au adunat ramane aici si NU ii va putea ajuta cu numic dincolo de mormant!
 1. Deci, nu uita că sunt numai DOUA locuri în veșnicie: unul de FERICIRE, iar celălalt de CHIN si amandoua sunt pe VECI! Altă variantă nu există! NU este nici purgatoriu (NU este asa ceva scris in BIBLIE) cum cred unii, unde să te mai poți curăți, aranja, etc. Locul unde te poți curăți și aranja e doar AICI pe Pământ. De asemenea nu ai de la DUMNEZEU decât o singură viața pe care s-o trăiești pe Pământ. Nu există reîncarnare, cum le-ar plăcea la unii. Acestea sunt doar unele din multele păcăleli ale satanei, cu care îi înșeală pe mulți, făcându-i să creadă că vor putea face dincolo ce n-au făcut aici, sau că vor trăi o altă viața (sau alte vieți) aici pe Pământ, în care își vor ispăși păcatele din viața precedentă. Aceste teorii sunt demonice și-i determină pe mulți să trăiască nepăsători pe Pământ. Dumnezeu nu spune asta nicăieri în Biblie. Ba scrie chiar învers: ” .. oamenilor le este rânduit să moară o singură data, iar după aceea vine judecata” (Evrei 9:27).
 1. Locul TAU din Vesnicie! Asta inseamna ca in primul rand trebuie sa ai grija de TINE Insuti, sa fii sigur ca TU vei merge unde ai dori, unde ti-ar placea, adica in RAI! Nu trebuie sa te compari cu nimeni, crezand ca esti mai bun decat altii si daca ei care consideri ca sunt mai rai decat tine vor merge in Rai, tu in mod sigur meriti sa mergi acolo. Numai DUMNEZEU e Cel care apreciaza care unde trebuie sa mearga. Deci, fiecare trebuie sa aiba grija in primul rand, de sine insusi.

 

 1. Multi se ingrijesc si cheltuiesc mult pentru locul din cimitir, dar de LOCUL din VESNICIE nici ca le pasa cum poate fi obtinut, sau poate cred ca li se cuvine un loc in rai, ca sunt mai buni decat altii, ca au mai facut cate o milostenie, etc. Astea-s pacalelile diavolului! Milosteniile ti le tine DUMNEZEU in socoteala NUMAI daca faci ce-ti spune EL! Locul din Vesnicie NU poate fi cumparat de NIMENI cu NIMIC!  CALEA pe care trebuie sa mergi, nu e dupa pareri omenesti, ci dupa cum zice Cuvantul Lui DUMNEZEU in BIBLIE, care, desigur, terebuie CITITA, pentru a sti ce-i acolo!
 1.         ISUSi-a zis: „Eu sînt CALEA, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decît prin MINE. 

(Ioan 14:6).

Deci, pentru a ajunge in Rai la TATAL, trebuie sa-L urmezi pe DOMNUL ISUS HRISTOS, invatatura Lui, pentru ca EL e CALEA, adica SINGURA CALE (Calea e cu articol hotarat „A”, ceea ce arata ca NU mai exita alta cale!)!

Dupa cum se poate vedea, in cele de mai sus e mentionat de multe ori cuvantul „Pamant, Pamant, Pamant,…”  In legatura cu TIMPUL Alegerii si LOCUL Alegerii, totul se rezuma la timpul in care traiesti aici  pe PAMANT!

ACUM si AICI pe PAMANT e TIMPUL si LOCUL unde poti face alegerea!. NU alege locul de chin unde s-a dus bogatul! Alege locul de fericire, predându-ți viața în mâna Domnului ISUS. Spune-le celor din familie, rudeniilor, prietenilor, vecinilor, tuturor, să facă la fel, ca astfel să vă bucurați toți împreună când vă veți întâlni acolo! DUMNEZEU sa-ti ajute si sa ne ajute la toti! Amin!

P.S.: Sublinierile din textele Biblice aparţin scriitorului articolului.

                     “Cercetaţi toate lucrurile şi luaţi ce este bun”, adică BIBLIC.

 

Dati la cat mai multi acest articol, pentru clarificare, intarire in credinta, sau intoarcere la DUMNEZEU, prin DOMNUL ISUS HRISTOS, si convingerea DUHULUI SFANT, si va veti intalni cu rezultatele aici pe Pamant, sau in Cer!

 „…cine seamana mult, mult va secera.”

Ioan Burca

 Doctor in Teologie

RAIUL si IADUL !!!    Marturie- Gavril Barnutiu _ Moarte Clinica!

APOCALIPSA  Capitolele 21 si 22

http://www.perlesicomori.net/index.php?option=com_avreloaded&view=popup&Itemid=3&divid=261

Accesati:   www.perlesicomori.net

www.crestinul.org

5 comentarii (+add yours?)

 1. Aurel Mihet
  oct. 25, 2014 @ 21:55:19

 2. grigore
  feb. 15, 2016 @ 12:24:40

  Poţi căuta în toată Biblia nu vei găsi aşa ceva ca TATALUI, FIULUI, DUHULUI SFANT, Toata Gloria in Veci !!!
  Nu poţi adora o trinitate sau o sfântă treime, asemenea lucruri sunt păgânism. În schimb Biblia vorbeşte de un singur Dumnezeu, rugăciunile de asemenea se adresează singurului Dumnezeu. La fel şi închinarea se cuvine singurului Dumnezeu. Nicăieri Biblia nu spune aşa ceva ca trinitate sau sfântă treime.

 3. Ioan Burca
  oct. 05, 2016 @ 13:22:33

  Pentru grigore Imi pare rau ca am gasit atat de tarziu comentariul. Iata-i pe Cei 3 (trei), TATAL, FIUL, DUHUL SFANT, aici, mentionati de DOMNUL ISUS – FIUL Lui DUMNEZEU: 18. Isus S-a apropiat de ei, a vorbit cu ei, şi le-a zis: „Toată puterea Mi-a fost dată în cer şi pe pămînt.
  19. Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfîntului Duh.

Blogosfera Evanghelică

Vizite unicate din Martie 6,2011

free counters

Va multumim ca ne-ati vizitat azi!


România – LIVE webcams de la orase mari

%d blogeri au apreciat: